De ce evanghelicii ar trebui sa citeasca Evanghelia dupa Toma

Un eveniment recent pare sa falsifice una din tezele centrale ale Alt-Right.  Femeile in pozitii combatante – „spune stiinta” – sunt un pericol pentru securitatea nationala. In mod deosebit, femeia este handicapata, de la Eva sau femela de rac, alegeti, in sectorul tehnic, care este critic in razboiul modern. Locul femeii, randuit de Moshe sau de Darwin, detaliile nu conteaza, este, gravida si desculta, in bucatarie.

Intra Tammie Jo Shults, (cineva trebuie sa fi preferat in istoria familiei un ts corect politic in locul demonizatului tz) pilot ex-militar, specialista in razboi electronic. Meserie de barbat la patrat. 

Tammie a pilotat zborul Southwest Airlines 1380. Motorul din stanga s-a rupt in zbor, proiectand o parte din el prin fereastra de deasupra aripii. Femeia din scaunul de la fereastra a fost absorbita de curent prin fereastra sparta. Pasagerii au reusit sa o traga inapoi, desi nu sa-i salveze viata. Avionul a cazut imediat cateva mii de metri. In mijlocul panicii, s-a auzit vocea glaciala a pilotului anuntand pasagerii ca a recapatat controlul si vor ateriza in Philadelphia.  Apoi a luat legatura cu turnul de control anuntand avaria si cerand ajuror medical de urgenta. Agentul de trafic aerian a fost impresionat de calmul ei. A fost o aterizare fortata manuita cu profesionism. Pasagerii au aplaudat pilotul pentru nervii de fier. Tammie i-a imbratisat unul cate unul la iesire, impartasind cu modestie meritele cu echipajul si pasagerii.

Un bun subiect pentru un alt film in genul lui Sully, tributul lui Clint Eastwood pentru Chesley Sullenberger, pilotul erou care a aterizat fortat in Hudson River. Numai ca, de data asta, pilotul nu poseda prima calitate a eroilor lui Clint Eastwood.

Tammie nu s-ar fi calificat nici pentru primarele republicane din 2017, pentru ca nu avea cum sa arate electoratului evanghelic cat de mare vrea sa faca America.

Sa salvam kultura, avem nevoie de un evanghelic v(irtuo)artos, pentru ca Jeezas nu a fost sissy cum se crede, ci a pus mana pe bici, cand a dat afara din templu pe f…ing marxistii culturali care voiau sa bage  femeile in curtea dinlauntru. De aceea evanghelicii au raspuns pozitiv atunci cand candidatul lor si-a provocat rivalul republican la concursul: Cine poate face America mai lunga.

Nu inteleg de ce unii gasesc raspunsul evanghelicilor ipocrit. Juramantul cu mana pe organul patriarhal este biblic. Amintiti-va de Avraam si Eleazar, sau de Iacob si Iosif. Nu poti depune juramantul militar daca nu ai pe ce sa pui mana. Mars la cratita, Tammie. 

In concluzie, nu ne impresioneaza nici nervii de fier, nici profesionismul, ba suntem chiar ofensati de recordul tehnic-militar al pilotului de pe SA 1380. America se afla oricum intr-o gaura.  Ne poti arata altceva, Tammie? 

Pacat ca Evanghelia dupa Toma nu a intrat in Canon.

Isus le-a spus: Adevarat va spun ca orice femeie care se va face barbat va intra in imparatia cerurilor.

O lectie necesara astazi, atat pentru femenismul regresiv cu urechi de pisica cat si pentru patriarhalismul reactionar cu piele de elefant.

3 Responses to De ce evanghelicii ar trebui sa citeasca Evanghelia dupa Toma

 1. Capu-Varzã says:

  Nu ma prea pricep la politica (pentru mine Alt-Right este o tasta pe tastatura langa space-bar), dar citind cele 2 articole, mie mi se pare ca tasta (Alt-Right) are dreptate, „Femeile in pozitii combatante sunt un pericol pentru securitatea nationala”. Iar exceptia, Tammie, doar intareste regula :).

  In acelasi timp idea ca „femeia este handicapata, … in sectorul tehnic, care este critic in razboiul modern” nu se gaseste (cel putin) in articolul mentionat. Articolul discuta doar aspectul fizic de combatanta si nu domeniul tehnic, unde foarte probabil ca femeia ar avea sanse mai bune de egailtate cu barbatul.

  „Locul femeii, randuit de Moshe sau de Darwin, detaliile nu conteaza…”
  Cred ca este o mare diferenta intre randuirile culturale a lui Moshe si legile naturale biologice a lui Darwin. Moise poate fi schibat prin politica/cultura, dar Darwin nu (poate doar prin manipulare genetica, care ne depaseste momentan). Asa ca femeia poate sa ia anticonceptionale, sa se incalte (cu una din cele 20+ perechi de papuci) si sa mearga la McDonald (ca de gatit nu mai stie), dar nu poate sa-si adauge 40% de masa musculara ca sa poate face fata la o lupta (cinstita) cu un barbat.

  Asadar, cu tot respectul pentru atitudinea lui Tammie, care ne impresioneaza foarte mult (mai ales ca e femeie :), ca de la un barbat ne-am mai fi asteptat la asa ceva), asta nu demonstreaza nimic ce nu stim deja.

 2. Capu-Varzã says:

  „Adevarat va spun ca orice femeie care se va face barbat va intra in imparatia cerurilor.”

  Multe femei sunt chemate dar putine sunt alese :).

 3. CV,

  Diferenta intre feminismul de la inceputul secolului, cel cu femeia muncitoare care isi flexeaza bicepsul, si cel de astazi, este acela ca pe atunci femeia cerea dreptul sa partcipe la universalul uman in timp ce acum cere dreptul la particularitate feminina. Consider ca rationalismul si razboiul, cu radacinile lor comune (vezi comentariul lui Socrate despre originea filozofiei in comanda militara spartana) fac parte din universalul uman. Ai dreptate ca sunt putine alese, dar cred ca daca femeile fac armata si invata sa gandeasca logic nu avem decat de castigat. In US armata nu mai este obligatorie de mult si in cele mai multe democratii poate fi inlocuita cu servicul civil, iar ratiunea este noua cenusareasa. Asa ca nu cumpar atunci cand punditi chicken-hawks dau lectii femeilor uliu.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: