Islamul: religia viitorului
30 mai 2019 26 comentarii
omul va supravietui, mai mult, va invinge
30 mai 2019 de Edmond Constantinescu 26 comentarii
Filed under Video
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
,,Suspin orgolios al creaturii,evlavia nu poate fi despartita de energie si de vigoare.Port-Royalul, care in ciuda aparentei sale idilice,a fost expresia unei spiritualitati tumultoase.Atunci a cunoscut Franta ultimul ei moment de interioritate.N-a mai putut,dupa aceea,sa-si regaseasca forta si lipsa de masura decat in laicitate : a facut Revolutia…Lepadandu-se de ispita ereziei,ea devenise stearpa in materie de inspiratie religioasa” E .Cioran
Erezia se numeste acum incorectitudine politica.
The grandfather of the European Enlightenment was Muslim
Altfel spus, Europa moderna datoreaza multe „high-islam”-ului.
Europa modernă datorează mult învățaților arabi care datorau și mai mult învățaților nestorieni și evrei refugiați în Persia, să nu mai vorbim de indieni. Nu a existat o renaștere islamică așa cum nu a existat una catolică, ambele au fost, cum spuneau călugării superstițioși, ”învierea demonilor” din antichitate. Nu degeaba spune profeta, pacea să fie peste ea, că Satana a vărsat lumină și putere asupra închinătorilor din prima încăpere a sanctuarului.
Șansa Creștinismului a fost că nu se considera o religie a cărții de unde nu a mers sentința califului Omar care a pus capăt experimentul renascentist din Cordoba: dacă în cărțile acestea scrie ce scrie și în Quran, nu avem nevoie de ele, dacă nu scrie, sunt rele.
Acele secte creștine de tip ”Biblia și numai Biblia” cunosc, la fel ca Islamul medieval, mici renașteri intelectuale, condamnate apoi de întorceri și mai viguroase la ”ce stă scris”, așa cum unii din noi știu din experiență.
https://www.hoover.org/research/ayaan-hirsi-ali-west-dawa-and-islam
Din nou, despre de ce trumpismul nu este o solutie la, ci o amplificare dementa a corectitudinii politice. Si despre cum crestinismul e suficient de islamic de unul singur.
Dă clic pentru a accesa ali_challengeofdawa_final_web.pdf
Aplicând – de la Ali citire – testul lui Popper la articolul din First things First si la Trumpism în general, e clar că este împotriva societății deschise. Problema – spune Ali – este că în cazul Islamului testul este mai greu de aplicat din cauză că Islamul este enigmatic pentru Apus.
La fel de bine se poate spune ca o gramada de occidentali au uitat (sau n-au stiut niciodata) cit de nociv e crestinismul cind vine vorba de idealul societatii deschise. Teocratia nu e o inventie islamica.
Profetul meu islamic favorit (pacea sa fie peste el):
https://www.youtube.com/channel/UCzREuchzOqiawpEpvEM0Tyg
Cu un pic de acrobatie profetica, se poate determina cum ca islamul este varful profetiei din Daniel 2.
Interpretarea clasica azs: Babilon > Medo-Persia > Grecia > Roma imperiala > regatele barbare > papalitatea are o mare gaura: imperiul Medo-Persan n-a disparut din istorie, dimpotriva, sub diferite dinastii, are o lunga confruntare cu Roma , incepand cu cea din perioada Republicii pana la Imperiul Bizantin.
La finalul razboiului de 6 secole, atat Imperiul Bizantin cat si cel persan Sasanid, slabite de razboi, pregatesc venirea primului califat care le inghite, in cele din urma cu totul. Imparatia vesnica ridicata de Allah 🙂
Dar în vremea acestor împăraţi, Dumnezeul cerurilor va ridica o împărăţie care nu va fi nimicită niciodată şi care nu va trece sub stăpânirea unui alt popor. Ea va sfărâma şi va nimici toate acele împărăţii, şi ea însăşi va dăinui veşnic.
Aceasta înseamnă piatra pe care ai văzut-o dezlipindu-se din munte fără ajutorul vreunei mâini şi care a sfărâmat fierul, arama, lutul, argintul şi aurul. Dumnezeul cel mare a făcut deci cunoscut împăratului ce are să se întâmple după aceasta. Visul este adevărat, şi tâlcuirea lui este temeinică.
Islamul, crestinismul (ca in istoricismul clasic) – tot un drac.
Daniel 11:
La timpul sfârșitului (1798) se ridică un împărat la miază-noapte care nu se mai închină la dumnezeul părinților săi, spune vorbe de hulă nemaiauzite dar cinstește pe dumnezeul cetățuilor (secularismul). Acesta se împunge cu califatul (Napoleon, 1798), apoi se năpustește peste țările lui, își așează corturile palatului între mare și muntele cel sfânt (ambasada US la Ierusalim), apoi vine Isa.
Did You Know? Napoleon Was A Serious Admirer Of Islam
off topic: https://m.youtube.com/watch?v=R8VyUsVOic0
ar fi suficient pt cineva de pe alta planeta sa transmita un semnal electro magnetic spre o planeta ca a noastra, care ar avea deja elemente organice, ca să apară viața. N-ar mai fi nevoie in teoria pansperiei de ajungerea fizica a sporilor si semințelor.
Informația cum că in Silicon Valley se lucrează mai nou pe apă, nu pe silicon ;), in sensul de suport pentru memorie,m-a făcut să caut și am găsit documentarul ăsta.
Dar Napoleon avea metodele lui pentru a reforma Islamul:
Off-topic, în centrul picturii este tatăl lui Alexandre Dumas, generalul negru.
Nu neapărat ”cineva”. Este posibil să căutăm originea vieții într-o direcție greșită. Cât privește compușii organici, e plin sistemul solar de ei.
Iluministii găseau Islamul mai aproape de religia naturală decât Creștinismul, dar respingeau orice formă de revelație și amestec între religie și stat. Wahabismul a fost se pare o reacție la campania lui Napoleon, instrumentalizată de britanici. Sultanul a declarat jihad împotriva francezilor care nu cred în înviere. judecată, și nevoia unui mijlocitor la judecată, arătându-se protectorul creștinilor în bătălia cu secularismul.
Si ce i-a mai reformat cu tunurile, daramand Marea Moschee peste ei. Un adevarat gentilom.
am zis „cineva” că mi-o venit in minte prima dată. Mi-o deschis drumul spre speculații, da nu le-am facut aici.
n-am o părere formată.
No surprise. Napoleon a pus tunurile pe populatia pariziană să salveze directoratul, de ce nu le-ar fi pus si pe cea egipteană. Avem exemple mai recente în numele democrației, că în numele religiei, slavă domnului…
Acestea fiind spuse, Napoleon nu a fost Bush, Obama, Trump. A încercat să înțeleagă lumea pe care voia să o cucerească și a devenit în timp scurt unul din cei mai buni cunoscători ai Islamului. Cum spune si articolul dat de tine, egiptenii l-au privit cu admirație, pentru că îi scosese de sub tirania mamelucilor. Masacrul din Cairo nu era ceva chiar neobișnuit în istoria lor. Napoleon s-a declarat musulman, s-a lăudat că l-a luat prizioner pe papă, și voia să se reinventeze ca sultan în opoziție cu cel otomoan. Nu știu dacă îți amintești o povestire a lui Filimon sau Negruzzi, nu mai știu cine, în care boerii valahi îl cheamă pe Napoleon să îi elibereze de turci. Cred că asta se întâmpla în timpul campaniei în orientul mijlociu.
Mai puțin cunoscut e faptul că statuia lui Mohamed se află la Curtea Supremă US din 1780. Interesul părinților fondatori pentru Islam vine din faptul că nu credeau oricum în nci o formă de revelație. catolicismul era dusmanul lor deschis iar de puritani se temeau pentru că aveau tendințe teocratice.
Sunt de acord cu Ayan Hirsi Ali că Quranul are două straturi istorice, Meca si Medina. Meca este religia, Medina este doctrina politică. Ce a propus Ayan in Congress a fost de fapt o politică față de Islam aliniată cu cea a părinților fondatori si chiar a lui Napoleon: Meca is ok, focus on Medina. Nu degeaba este denunțată Ayan de SPLC că este o ”fundamentalistă iluministă”. FWIW, se pare că la fel suntem văzuti mai multi pe aici.
Acestea fiind spuse, cunosc musulmani agnostici sau atei care privesc cu dispreț la gloata lui Moody si consideră iudaismul ”religion of the (check)book”. Frustrarea lor cu liberalismul este că denunță pe acei musulmani care vor un experiment iluminist în Islam ca fiind islamofobi si autori de hate-speech, în numele multiculturalismului. De partea conservatoare, sunt ucenicii lui Edmund Burke, care cred că orice tradiție e bună.
Înapoi la istorie. Pașoptiștii de la Dealul Spirei și-au salvat pielea de mânia pravoslavinică pentru că frații lor masoni din Constantinopol le-au asigurat o arestare și un drum la Istanbul, urmat de pașapoarte otomane să plece în Apus.