Pinul neroditor
5 iulie 2019 9 comentarii
omul va supravietui, mai mult, va invinge
5 iulie 2019 de Edmond Constantinescu 9 comentarii
Filed under Video Tagged with Crestinism, Pinus Contorta
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Prostituate si matadori – in marginea Sheolului, indeed 🙂 Tot d-aia Freud e mai crestin decit crestinii.
Ai dreptate, am uitat matadorul, dar apoi este si batranul si marea, care comunica cu sheolul prin firul unditei.
Pai ce, pescaria de oameni nu tot in marginea neantului se-ntimpla? 😀 Matador, curva, evanghelist – a lor e imparatia!
Nu-i nimic ontologic in ce o zis si facut Isus. Doar poate la apostoli in scrisori si sigur la creștini dupa aia. Adică nu zice ce e lumea, de ce e așa, doar cum sa raspunzi la existenta. Pe măsură ce inaintez cu experintele psihedelice, cred ca Isus nu o avu de aface cu ele si nici nu era o mișcare bazata pe misterii gen Rudolf Steiner. Canabisul imi da modele ontologice complexe de 2 ori pe luna. Ultimul exemplu:
Exista tot ceea ce poate sa fie.
Singura valoare reală e esteticul.
Esența esteticului e umorul.
Cred ca ontologia creștină forțează niște ontologii. Vechiul testament are, orice traditie bazata pe transa are, Isus nu. Nu cred ca o vrut asta, ne baga in ceață și mai rău.
Evanghelistul, nu. Evanghelistul e om de business.
Oare ce-i făcea sa nu fie nihiliști pe cei disperați cărora l-i se adresa? La noi pe țigani ii vad cu dorința mare sa trăiască, o dorință nebazata pe ideologie. Ce-i face pe unii care lucrează in constructii
…am dat send din greseala… Ziceam ce-i face pe cei de pe șantier să meargă mai departe cand tot ce i așteaptă e munca de sclav si o bere proasta in loc de anestezic? Am lucrat in constructii un o vreme în tinerețe. Nu munca fizica o fost cel mai greu de indurat ci faptul că nu aveai o clipă zile in șir ca să gândești, sa visezi, sa-ti imaginezi ceva, să citești. Era o viata unidimensional. Trebuia păstrată o singură stare de conștiință atentă mereu la un obiect exterior de care nu ți păsa. E o viata trăită cu unu la suta din potențialul uman al unui om obișnuit. Unii erau bătrâni și nu era opiul ca dupa moarte a fi mai bine pt că acum bagam ca robii. Nici evolutiv nu o pot explica pt ca viata unei maimuțe, nu mai zic de vânătorul-culegator, e mai interesanta si mai bogată decât era a noastră. Nu cred ca Isus le vindea vreo ideologie ca sa reziste si sa aiba atitudinea de care vorbeați. Ce-i făcea sa iubeasca viata? Nu păreau sa aiba vreo țintă, un ideal pt care sa merite sa suporți viața, cum cred ca caut eu mai mult sau mai putin conștient. Fara vreo legătură, am vazut filmul the professor, e foarte bun.
Drama e daca ești prea inteligent să te poți bucura de o viață mediocră cu plăcerile ei de bază, dar prea prost ca să traiesti o viata superioară. Nu suporți gustul de pâine uscata de la gunoi dar nu-ți permiți nici icre negre. Orice intre e mai banal si mai fara gust decat coaja de pâine. Macar coaja de pâine vine la pachet cu o anumita libertate. Poate nu-i decât o chestie de patologie, atitudinea de care vorbeați e un semn de psihic sanatos și atât. Nimic filosofic, nimic transcendental si nihilist e un cuvânt pretențios pt. lipsa unor șuruburi la cap.
Îmi pare tot mai evident că spiritualitatea e despre atitudine, nu despre cunoștințe, tehnici, ontologii, teologii, nici macar despre dumnezeu care e doar un gând la fel ca scaun, rotund, anotimp. E doar un concept pe care-l putem complexifica la infinit daca vrem, dar tot concept rămâne si tot discuții sterile duce. Cred ca atitudinea aceea ori o ai ori nu. Daca nu o ai, cele mai mari sanse sa o ai e sa nu încerci sa o ai, sa nu incerci nimic. Când vorbeați despre supraviețuitorii aceia mi-a venit in minte expresia „suflete tari” a lui Camil Petrescu.