Sexit

4 Responses to Sexit

  1. Reinholz Nik says:

    Specia Homo sapiens are marele,,talent”de a complica în mod inutil problema sexualității sale.Să fim oare genetic și comportamental mai apropiați de cimpanzeul comun(Pan troglodytes) decât de celălalt văr al nostru ,cimpanzeul Bonobo(Pan paniscus)? Primul ,,cumpără”sex prin poziția lui socială obținută prin forță,prin agrsivitate pe când toți indivizii Bonobo dispun de sex la discreție când doresc ei, neexistând conflicte sângeroase în societatea lor.Toate disputele lor se rezolvă prin a face sex ,fără a ține cont de vreo ierarhie.

  2. Reinholz Nik says:

    E uimitor cât de asemănători suntem în comportament și în agresivitate cu cimpanzeul comun.De aceea am clădit o societate bazată pe suferință(sindromul Cain).Cum ar fi arătat societatea umană dacă am fi urmat modelul Bonobo?Inteligența,creativitatea și tehnologia noastră să fie totuși în strânsă legătură cu natura noastră agresivă?

  3. Dacă dăm crezare psihanalizei, acest conflict este important în geneza persoanei umane. Fără el nu există sublimare. Transformăm energia sublimată în forme estetice sau idealuri de masculinitate si feminitate. Dacă este adevărat, omul nu putea fi om pe baza modelului bonobo. Paradisul sexual ne duce înapoi în copaci. Aş specula că agresivitatea cimpanzeului sublimată în domenii creative este esenţială pentru civilizaţie.

  4. Reinholz Nik says:

    Un exemplu ar putea fi și răspândirea culturii elene prin intermediul agresivității lui Alexandru Macedon.Agresiune ce a avut un impact major dar și benefic asupra dezvoltării ulterioare a civilizației umane.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: