Premiul Darwin pentru virusul Corona

5 Responses to Premiul Darwin pentru virusul Corona

 1. dysangeliumm says:

  coronavirus vs. Flu deaths

 2. Ianis says:

  De la unu de pe Facebook:

  Mi se pare extrem de interesantă situația carantinei. Libertatea și de altfel toate drepturile fundamentale ți le poți pierde într-o singură clipă, absolut arbitrar, fără să fii vinovat de nimic, drepturile omului sunt condiționate de starea de sănătate. Dacă devii suspect din punct de vedere medical – poți fi expulzat, izolat, arestat pe aeroport sau la domiciliu. Carantina este o încarcerare medicală. La o adică, un bolnav poate fi chiar ucis dacă menținerea lui în viață prezintă un risc prea mare pentru ceilalți.
  După cum se știe deja, medicina este în miezul centrelor de putere, spitalul a fost, este și va fi o instituție politică. Grecii antici și-au dat seama de la bun început de faptul că ciuma ține de politologie.

  Carantina este calea – aflată mereu la dispoziția Statului, a Puterii – de intervenție totală, nearbitrată juridic, asupra indivizilor. Arma biologică nu este altceva decât eliberarea unui virus (sau a veștii despre un virus) cu scopul de a restricționa, suspenda sau anula drepturile fundamentale ale omului. De reținut: întodeauna când statul vrea să intervină rapid și strivitor asupra indivizilor o va face prin intermediul spitalului. Medicii sunt paznicii credincioși ai statului, ei apără, salvează societatea de elementele ‘bolnave’, ‘nesănătoase’. Iar sănătatea, după cum o știm de la Foucault încoace, este definită de Putere. Nu întâmplător Salvarea și Poliția folosesc același tip de vehicul: Duba.
  (Horia Pătrașcu)

 3. dysangeliumm says:

  Virusul nu are agenda politica, nu flutura nici un drapel si nu lacitit pe Foucault. Virusul e democratic panan adancul inimii, afecteaza si pe bogat si pe sarac pe doctor si pe pacient. Pierderea temporara a libertatii datorita carantinei mi se pare o pilula mult mai usor de inghitzit. Pe de alta parte nu cred ca o carantina la milioane de oameni poate fi eficienta si am mari semne dendoiala fatza de iubitul Xi si Partidulcomunistchinez si ii cred in stare de orice sa rezolve Hong Kongul, uigurii si dracu mai stie ce.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: