Pacostea in vremea holerei

Mai tineti minte vorba aia, cum ca orice ateu e credincios pe patul de moarte? Uite c-a venit moartea la usa si toti credinciosii sint brusc atei.

27 Responses to Pacostea in vremea holerei

 1. Ianis says:

  Sunt pe moment. Va trece isteria și credința le va reveni. Inclusiv aia făcătoare de minuni. Doar că n-a funcționat cu coronavirus. Dar va vindeca in continuare orbi, paralitici și demonizați.

 2. polihronu says:

  Da, da’ io tot o sa le dau link la postarea asta 😛

 3. GgVerb says:

  O ocazie de a afla semnul din frunte…

 4. polihronu says:

  Cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci zilele astea e sa te inchini lui Dumnezeu pe Twitter 🙂 De pilda:

  I can now confirm the first reported case of coronavirus in heaven.

  It is a 33-year-old Near Eastern male who touches billions of people all over the world on a daily basis.

  The patient died yesterday and is expected to make a full recovery.

 5. Multi evita biserica zilele astea nu din cauza ca le e frica pentru ei personal, ci pentru membrii familiei lor, copii, batrani, parinti bolnavi etc. Eu zic ca e ceva legat de responsabilitatea personala. Deci chiar ceva crestinesc. Unde am eu dubii este la eficacitatea ”magica” sau mecanica a tainelor. De pilda eu, desi am fost botezat ortodox, am dubii destul de mari ca impartasania e trupul si sangele lui Iisus ca substanta. Aici unii se smintesc fiindca se stie ca impartasania se strica, mucegaieste daca nu e consumata, ceea ce atrage pedepse grave pentru preotii indolenti. Plus ca se stie ca in evul mediu cel putin au existat cazuri de oameni care au fost chiar otraviti prin impartasanie. Si aici alta problema cu care i-am provocat pe unii. Mai e si problema ca, de pilda, in Ucraina, de curand, o persoana infectata cu coronavirus a infectat la biserica alte 5 persoane. Deci aparent, nici biserica nici tainele in sine nu te pazesc de boli. Eu i-am mai intrebat pe cei care cred in prezenta reala a lui Hristos in euharistie cum se face ca cei care se impartasesc nu simt prezenta lui Hristos in ei, nici macar copiii care sunt cei mai curati. Daca intrebi un copil de 4 ani care tocmai s-a impartasit daca simte ceva nou in el o sa spuna ca nu. Si nici nu devine mai duhovnicesc dupa ce s-a impartasit. La toate intrebarile astea mi se raspunde ca e o taina modul in care Hristos vine in noi la impartasanie. Bine, bine, taina, taina. Dar cum e posibil ca Hristos sa fie prezent in mine iar eu sa nu simt asta? E ca si cum ai spune ca in Caragiale, ca e magnific dar lipseste cu desavarsire.

 6. Adica mie mi-e greu sa accept asta fiindca multe din argumentele credinciosilor aici sunt pure sofisme. Trebuie sa fii foarte spalat pe creier ca sa spui ca Hristos e prezent in tine desi tu nu simti asta. Bine, sunt unii care spun dupa ce s-au impartasit ca parca zburau dar astea sunt, cel mai adesea, manifestari psihologice subiective. Si repet, de ce nu o simt si copiii, care sunt oricum cei mai curati?

 7. polihronu says:

  „e magnific dar lipseste cu desavarsire”

  Bingo!

 8. Bogdan Vodita says:

  uite aici remediu eficace contra coronavirusului (zinc si NEW START) … 🙂

 9. Ianis says:

  Capitalism in vremea holerei:
  Medical company threatens to sue volunteers that 3D-printed valves for life-saving coronavirus treatments
  The valve typically costs about $11,000 — the volunteers made them for about $1
  https://www.theverge.com/2020/3/17/21184308/coronavirus-italy-medical-company-threatens-sue-3d-print-valves-treatments

 10. polihronu says:

  On a related note, virusu’ asta s-ar putea sa salveze mai multi oameni decit omoara.

 11. Bogdan Vodita says:

  Medicii adv. au descoperit – nu doar remediul corona virusului – ci si cauza lui. E nerespectarea de catre chinezii din Wuhan a cap. 11 din Levitic. Cu vaca nebuna a fost alta poveste. Mureau doar cornutele, nu si sapiensii consumatori…. 🙂

 12. polihronu says:

  N-o sa incetez niciodata sa vestejesc ateii fara boase care, in fata marii amenintari a corectitudinii politice, au preferat ascensiunea idiocratiei crestine.

 13. polihronu says:

  Mai tineti minte cum COVID o sa mintuie mai multi decit o sa condamne? – vezi trei rinduri mai sus. Nu in America lui Trump.

 14. Unii crestini ar spune acelasi lucru despre biserica lor.

 15. polihronu says:

  Stiu, da’ io am ce am cu biserica mea 🙂

 16. dysangeliumm says:

  “Spaima intrase in toate inimile si facuse sa dispara orice simtamant de iubire si de devotament. Mamele isi paraseau copii si barbatul sotia pe mainile cioclilor, niste oameni fara cuget si fara frica lui dumnezeu. toti betivii, toti destramatii isi atarnau un servet rosu de gat, se urcau intr-un car cu boi si porneau spre hotie din casa in casa. din cure in curte. Ei se introduceau ziua si noaptea prin locuinele oamenilor si punreau mana pe ce gaseau, luau bani, argintarii, cesaornice, scule, saluri, fara ca nimeni sa indrazneasc a li se impotrivi. Fugea lumea de dansii ca de moarte, caci ei ii luau pe bolnavii sau pe morti in spinare, ii tranteau in car claie peste gramada, si porneau cu carul plin spre Dudesti sau spre Cioplea, unde erau ordiile ciumatilor. Se incretea carnea pe trup auzindu-se grozaviile si cruzimile facute de talhari bietilor crestini cazuti in ghearele lor.

  Rareori bolnavul ajungea cu viaţă pe câmpul ciumaţilor.De multe ori, o măciucă în cap făcea într-o clipă ceea ce era să facă boala în două-trei zile. .. Si poate ca cei ucisi astfel erau mai putin de plans, caci mai mult erau de jale acei aruncati vii in camp, fara asternut si fara acoperemant, pe pamantul ud si inghetat. cale de jumatate de ceas se auzeau tipetele si vaietele menorocitilor din campul Dudestilor!
  …În faţa molimei, stăpânirea era neputincioasă, serviciul sanitar constând în câţiva vătăşei, care-i întovărăşeau pe ciocli din casă în casă, strigând pe la porţi: „Sănătoşi, copii?”.
  Într-un raport, unul mărturiseşte: „Azi am adunat 15 morţi, dar n-am putut îngropa decât 14, fiindcă unul a fugit şi nu l-am mai putut prinde”.
  Până la urmă, bieţii orăşeni au trebuit să se organizeze singuri, omorând cu parul vreo zece ciocli care aruncau zdrenţe rupte de la ciumaţi prin curţile oamenilor, ca să împrăştie molima. ”

  Ciuma lui Caragea in descrierea lui Alecsandri

 17. „Azi am adunat 15 morţi, dar n-am putut îngropa decât 14, fiindcă unul a fugit şi nu l-am mai putut prinde”.

  „The first task of the doctor is … political: the struggle against disease must begin with a war against bad government.” Man will be totally and definitively cured only if he is first liberated…” Foucault

 18. dysangeliumm says:

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: