Exorcizarea cromozomului Y

21 Responses to Exorcizarea cromozomului Y

 1. polihronu says:

  Na ca se poate face – nu fara riscuri 😉 – ontologie evolutionista.

  Interesant ca evolutia e de acord cu mine 😀 – hipermasculii sint masculi inchipuiti, conservatorul e un om imblinzit, Dumnezeu este o conspiratie a femeilor (ma rog, a femininului) sau, daca vreti, o metempsihoza a masculului alpha 🙂

  E bine de stiut ca sint si teologi care vor sa-i redea barbatia lui Dumnezeu.

  Pe de alta parte, eu cred ca autismul, de pilda, e la fel de prezent la femei, doar ca e socializat mai eficient (ba chiar parte din stereotipul cultural feminin). Ca doara si psihopatologia e determinata cultural.

  Mi-a placut paranteza despre viata viitoare a mustelor 🙂

 2. ibrian says:

  Ba Poli, daca tot ne uitam, in ultima vreme, la bibliografia lucrarilor, e suficient sa te uiti la referintele articolului citat de tine ca sa vezi ca nu are ABSOLUT nimic de-a face cu stiinta si cu biologia evolutiva, ci doar cu speculatia, sau ca sa nu fim eufemistici, cu gunoi livrat drept stiinta.

 3. polihronu says:

  „gunoi livrat drept stiinta”

  Cum altfel ar arata „ontologia evolutionista”? Si cu ce ar fi mai rea decit oricare alta ontologie – de pilda una teista? Si cum dracu’ nu vezi zimbaricii mei ochiosi? 😛

 4. polihronu says:

  Conservatorii cu boase se intorc la… O2 😀

 5. Probabil ca termenul ontologie evolutionara nu este foarte bine ales insa nu am avut altul la mana. Aici este articolul din Nature pe care nu l-am mentionat pentru ca eu am facut doar literatura.

 6. Daca nu ma inseala alzheimerul, articolul asta l-ai publicat si pe Spectrum?

 7. Amaranthine Sophia says:

  Progresismul devine nazism iar redacția naturală a conservatorilor va fi sa devină mai extremiști. Andrew e specia rară de om rațional.

 8. Amaranthine Sophia says:

  Intre rase, ca tot e pe val treaba, e tot așa, adică avem aceleași gene dar cu expresie diferită, cu unele excepții? Excepțiile le-ați pomenit cu diferite ocazii, de ex culoarea pielii la noi si la chinezi e data de gene diferite, dacă am înțeles bine.

 9. Amaranthine Sophia says:

  When Christian mobs took over Rome;
  ✔️Statues torn down
  ✔️Citizens turned against each other
  ✔️Street names changed
  ✔️Flags and standards redesigned
  ✔️Police murdered and disbanded
  ✔️Temples and businesses destroyed

  Sound familiar? #JesusMatters

 10. polihronu says:

  “doar literatura“

  Adica metafizica 🙂 Termenul e excelent ales. N-am probleme cu cei care stiu ca fac literatura cind se dedau la metafizica, ci cu cei care pretind ca fac altceva decit literatura ca metafizicieni.

  Da, e o recenzie veche, dar cartea care face obiectul ei ilustreaza o directie importanta din literatura despre Dumnezeu 🙂

 11. polihronu says:

  AS,

  AS e intr-adevar un conservator luminat – macar pentru ca se situeaza la intersectia dintre catolic homosexual si americano-englez de Oxbridge.

 12. Intre rase sunt gene diferite. La sexe nu pot fi gene diferite pentru ca ar trebuii sa se afle pe cromozomii sexuali care sunt prea mici, dar cred ca la rasa conteaza mai mult cultura. Apoi evolutia raselor nu constituie un vector pentru evolutia speciei ci doar diversitate. In evolutia dimorfismelor sexuale „Genes with sex-biased expression, especially those with male-biased expression, tend to evolve rapidly in both protein sequence and expression level„. Asta face ca sexul, in special cel masculin, sa reprezinte partea cea mai dinamica a evolutiei la toate formele de viata.

 13. Pentru ca orice constituenta politica bazata pe gene este „nazista”, indiferent daca este BLM sau Arian Christianity. Pun ghilimele pentru ca nazismul este socialism pe cand cele doua sunt neo-liberale.

  Increstinarea imperiului a fost „pocainta” Romei asa cum trezirismul este „pocainta” Vestului. Stapanii au interiorizat morala sclavilor, adica resentimentul. De fapt, elitele romane s-au refugiat in ierarhia bisericii pentru a-si masca incompetenta militara/administrativa. la fel, elitele de dreapta si stanga se refugiaza in razboaiele culturale pentru ca nu pot oferii nimic substantial.

  FWIW, BLM primeste sume obscene de la corporatii si este curtat de politicieni. BLM nu este nici Black Panthers nici MLK ci doar un instrument in lupta pentru putere. Adevarata problema cu politia in US este imunitatea calificata a politistilor, razboiul impotriva drogurilor, si militarizarea politiei, care s-a experimentat mai intai in Irak si apoi a fost adusa acasa. Exista mai multi albi impuscati de politie decat negrii, insa argumentul este ca numarul de negrii este mai mare raportat la procentul in populatie. Ce stie orice american insa nimeni nu spune este ca negrii sunt supra reprezentati si in crima violenta. Nu ca nu ar exista o explicatie socio-economica dar astea sunt cifrele.

  Este in interesul elitelor neoliberale de orice culoare politica sau rasiala sa existe o politie represiva asa ca rasa serveste aici drept red herring pentru stanga si „few bad apples” pentru dreapta.

 14. Imi amintsc recenzia tocmai pentru ca „directia” mi s-a parut si mie importanta. Cat despre literatura, teologia este critica literara a literaturii despre Dumnezeu. Asi spune ca articolul este teologie. Pentru elitele SDA ar fi un u-turn periculos asa ca spectrumul te-a dat pe mana Satanei.

 15. Si cu ce ar fi mai rea decit oricare alta ontologie – de pilda una teista?

  Este tot teista – doar ca dumnezeu este mama natura.

 16. Daca tot i-a apucat duhul pocaintei pe toti rechinii astia corporati de ce mai strang surubul financiar?

 17. polihronu says:

  “ critica literara a literaturii despre Dumnezeu”

  Absolut. Si cum stim de multa vreme ca critica literara e doar un gen literar – o ramura de creativitate literara – e si ea literatura 🙂 Nu se lauda FL ca face “critica literara” stiintifica, si tot cai verzi pe pereti ii ies? 😛 Chestie de talent, dom’le!

 18. polihronu says:

  The book is thus actually styled as an indictment not of Donald Trump but of Trump’s enablers.”

 19. dysangeliumm says:

  de ce nu a inteles cleiosul Ben Moaca ca traim in societati in care religia a pecetluit sexul ca fiind rusinos?

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: