Evoluția raselor

79 Responses to Evoluția raselor

 1. Nicu,

  E vorba de experimentul lui Lensky. Lensky a folosit un strain de e-coli. End of story.

  Sunt foarte multe lucruri pe care nu le stiu. Unele lucrui le stiu. Cunosc istoria creationismului si stiu ca este o farsa, cel putin in secolul XX-XXI. Am ingaduinta pentru secolul XIX. Stiu ca evolutia este un fapt desi recunosc ca sunt inca multe taine in evolutie. Cunosc deasemnea puterea prejudecatilor religoase. Ti se pare ca se naruie cerul insa adevarul ne face slobozi.

  P.S. O teorie stiintifica nu este o ipoteza ci un model care a trecut testul falsificarii. Teoria evolutiei (neodarwinina) este singurul ghid pentru lupta impotriva Covid 19. vezi de exemplu aici:

  By reconstructing the evolutionary history of SARS-CoV-2, the virus that is responsible for the COVID-19 pandemic, an international research team of Chinese, European and U.S. scientists has discovered that the lineage that gave rise to the virus has been circulating in bats for decades and likely includes other viruses with the ability to infect humans. The findings, which University of Glasgow scientists contributed to, have implications for the prevention of future pandemics stemming from this lineage.

 2. Nu imi amintesc conversatia din Romani dar stiu ca m-am dezis de multe din afirmatiile mele cand am avut acces la fapte. M-am dezis de interpretarea istoricista a lui Daniel & Apoicalipsa, de Creationism, de inerantism biblic si de ineranitism EGW. Ca dovada ca imi recunosc grselile. Arata-mi ca am gresit si recunosc dar nu ma lua cu pseudo-stiinta si argumente din autoritate.

 3. nicumohanu says:

  Ok Edi, lasam bilogia si genetica. Trecem la teologie care este subiectul tau. Faci afirmatia ca intr-un fel scriitorii noului testament avind dificultate cu veracitatea vechilui testament au incercat sa alegorizeze „istoriile biblice” Sarah/Hagar, etc. Stiu ca tu vezi totul in acest sens, dar sa o pui in gura apostolilor si scriitorilor noului testament este de neacceptat. It hurts. Eu poti sa-ti dau sute de exemple ca suport ca ei credeau in veracitatea vechiului testament/literal, poate mult mai mult decit mine astazi. Tu nu poti oferi nici un argument in afara de speculatie in acest sens, si este imposibil sa nu vezi asta. Hai, fi onest. Exemplele pot continua dar ma oprec aici. Un prieten comun mi-a zis odata: Edi este cel mai mare aspirator de informatie din luma. Uneori uita sa puna filtrul.

 4. polihronu says:

  “Trecem la teologie care este subiectul tau.”

  Ia uite abuzatorul cum isi cere palme.

  “sute de exemple ca suport ca ei credeau in veracitatea vechiului testament/literal”

  Ete na. A studiat teologul NM practicile hermeneutice ale autorilor NT. Nici vorba. Doar tupeu.

 5. Edi poate e cel mai mare aspirator de informație din lumea adventă,o lume plină de preșuri și covoare ieftine !!

 6. polihronu says:

  Nope. Er atmet Luft von anderem Planeten.

 7. nicumohanu says:

  Edi nu este nevoie sa raspunzi! Avangarda si-a facut datoria. Linia de angajare este simpla: cind avem raspuns, raspundem. Cind nu avem raspuns abuzam. Pentru cei neavizati am 3 calificari postuniversitare obtinute in Autralia/unde titlurile nu se cumpara ca si in US sau Romania. Sa raspund inseamna sa va legitimez dialogul. Nu are rost sa-mi mai „raspundeti” nu voi mai citi postarile cu broaste si patratele.

 8. dysangeliumm says:

  uau! Ajutor vomit

 9. polihronu says:

  „cind avem raspuns, raspundem”

  Daca n-ai fi fost nesimtit, ai fi bagat de seama ca O2 e vechi de zece ani, timp in care a acumulat sute de texte, sute de clipuri, sute de discutii mai mult sau mai putin adinci. Daca ai fi fost un om credincios, l-ai fi intrebat pe omniscientul Google si ti-ar fi raspuns despre cum toate subtilitatile tale si-au aflat aici, indiferent de domeniu, obstescul sfirsit. Deci nu, nu lipsa de raspuns ma impiedica sa-ti raspund, ci lipsa de preopinent.

  „3 calificari postuniversitare”

  E una dintre ele in teologie?

  „Autralia/unde titlurile nu se cumpara ca si in US sau Romania”

  Alta mostra de negindire.

  „sa va legitimez dialogul”

  Alta mostra de idiotenie nesimtita. Fii bun si respecta-ti macar cuvintul: stai dracului departe.

 10. Nu ia nimeni apărarea lui Constantinescu ! Știe sa se apare singur,e băiat mare! Ne dam și noi cu părerea ca toată lumea aici!! Eu chiar vreau sa aud ce devieri produce un titlu postuniversitar din Australia! Chiar,stați că virgulă cangurii au învățat să se bată de la pușcăriașii britanici ?

 11. Ianis says:

  Eu l-aș ruga pe Nicu sa ne spună cate abdomene a făcut în liceu. Concursurile de puberi sunt binevenite. Pe langa cărțile de colorat creaționiste ar fi un pas înainte.

 12. dysangeliumm says:

 13. polihronu says:

  „He turned good” :))

 14. dysangeliumm says:

  : This is the sort of thing St. Augustine would listen to as a rebellious youth. 🙂 coool uite ca merge si invers

 15. nicumohanu says:

  O alta afirmatie pe care ai facut-o in discutia cu Adrian a fost ca schimbul de materal genetic pe orizontala nu este posibil la formele „avansate” de viata. Nu spun ca orice femeie pastreaza material genetic de la orice barbat cu are a avut sex/probably debunked! dar inca nu este clar de unde a venit. Cert este ca s-a intimplat si se intimpla. The most likely source of male [microchimerism, Mc] in female brain is acquisition of fetal Mc from pregnancy with a male fetus. In women without sons, male DNA can also be acquired from an abortion or a miscarriage. The pregnancy history was unknown for all but a few subjects in the current studies, thus male Mc in female brain could not be evaluated according to specific prior pregnancy history. In addition to prior pregnancies, male Mc could be acquired by a female from a recognized or vanished male twin, an older male sibling, or through non-irradiated blood transfusion. Majoritatea cercetatorilor nu stiu de unde vine materialul genetic.

 16. nicumohanu says:

  In the world’s largest study of so-called „jumping genes”, the researchers have traced two particular jumping genes across 759 species of plants, animals and fungi. These jumping genes are actually small pieces of DNA that can copy themselves throughout a genome and are known as transposable elements.

 17. polihronu says:

  Mi se pare mie? Doctoru’ asta nu stie ce e HGT? A, am uitat: nu trebuie sa ne mire.

 18. Ianis says:

  E un fake news care circula pe internet de vreo 8 ani pornind de la o interpretare gresita a unui studiu. A se vedea si snopes.
  In internetul romanesc, textul a prins pe site-uri creationiste sau de pseudostiinta

  Creationistii incearca sa suprapuna microchimerismul peste telegonie din motive evidente: femeile sa faca sex doar cu barbatul dat de Domnu’. Ca intotdeauna, doar femeile incaseaza „piatra/ADN-ul masculin” in cap.

  Prima data am luat contact cu teoria asta acum vreo 25 de ani la Popa Tatu in Bucuresti, ascultand un prezbiter care era si medic. Mi-am facut cruce cu limba. Era evident ca fabuleaza cu scopul de a promova moralitatea crestina.

  Dar uite ca o teorie ridicola din secolul XIX inca mai face pui in creierele virusate de religie, fie ele si de (post)doctori.

 19. Ianis says:

  O statistica, fie si superficiala, a conceptiilor trasnite raspandite de medicii religiosi (azs in cazul nostru) ar scoate la iveala o intreaga menajerie.

  Astia mai „progresisti” umbla cu subtilitati (pardon my french) din astea gen telegonie, microevolutie, compexe ireductibile.
  Aia mai conservatori trec direct la adevaruri biblice: pamant plat, anti vax, anti modificari climaterice globale, n-am ajuns pe luna, 5G, anti Covid dar pro uleiuri esentiale, pro homeopatie, pro vindecari de cancer cu salata de varza si suc de portocale.
  Stiu un medic (bun in domeniu lui) care crede in energie libera si perpetuum mobile. Se chinuie sa construiasca un generator cu magneti (evident, fara aport de energie din exterior).

 20. polihronu says:

  Draga, alchimistii sint cu noi. Si, cum o sa arat curind, si astrologii 🙂

 21. Faci afirmatia ca intr-un fel scriitorii noului testament avind dificultate cu veracitatea vechilui testament au incercat sa alegorizeze „istoriile biblice” Sarah/Hagar, etc…Tu nu poti oferi nici un argument in afara de speculatie in acest sens…

  Nu am spus ca Pavel a avut dificultati cu veracitatea VT ci ca a alegorizat episodul Sara/Agar ca argument teologic impotriva sensului literal. Nu am nevoie sa dovedesc asta pentru ca o spune chiar Pavel.

 22. O alta afirmatie pe care ai facut-o in discutia cu Adrian a fost ca schimbul de materal genetic pe orizontala nu este posibil la formele „avansate” de viata. Nu spun ca orice femeie pastreaza material genetic de la orice barbat cu are a avut sex/probably debunked! dar inca nu este clar de unde a venit…

  Una nu are legatura cu alta. Transferul de informatie pe orizontala inseamna transfer de informatie asexuat. La organismele multicelulare transferul pe orizontala are loc prin retrovisusi dar nu este la fel de important in evolutie ca la bacterii. In exemplul dubios pe care il dai, chiar daca explicatia este corecta, e vorba despre material genetic provenit de la aceiasi specie. Nu stiu exact la ce afirmatie te referi (citation needed) insa presupun ca, in contextul discutiei, am sustinut ca bacteriile evolueaza prin schimb de informatie pe orizontala cu alte spcecii in timp ce la eucariotele care se reproduc sexual mecanismul evolutiei este recombinarea informatiei in meioza, fetrtilizare, si crossing-over.

  Cazurile de himera provin de la fertilizare asa ca sunt tot pe verticala.

 23. The most likely source of male [microchimerism, Mc] in female brain is acquisition of fetal Mc from pregnancy with a male fetus. In women without sons, male DNA can also be acquired from an abortion or a miscarriage. The pregnancy history was unknown for all but a few subjects in the current studies, thus male Mc in female brain could not be evaluated according to specific prior pregnancy history. In addition to prior pregnancies, male Mc could be acquired by a female from a recognized or vanished male twin, an older male sibling, or through non-irradiated blood transfusion. Majoritatea cercetatorilor nu stiu de unde vine materialul genetic.

  La starea prezenta a tehnologiei de segmentare a genomului nu ar fi de loc greu sa se verifice daca originra ADN-ului himeric vine su nu dintr-o sarcina anterioara sau (cum am auzit legende urbane) direct din sperma. Daca cunosti vreun studiu care a dovedit acest lucru simte-te liber sa il postezi. Pana atunci sunt sceptic.

 24. Impreuna cu fintele maiestoase de pe Jupiter si Saturn.

 25. Nicule, jumping genes nu sunt transfer pe orizontala. JP sar de pe o sectiune pe alta a aceluiasi genom.

 26. polihronu says:

  “fintele maiestoase”

  Eugenie astrala.

 27. polihronu says:

  Jeezus wants to be number one, but he’s not sensitive and inclusive enough 😛

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: