Noi, ceilalti 1%

Două evenimente tragice s-au întâmplat în ultima saptamana în America. Activistul Antifa Michael Reinoehl din statul Oregon a fost împușcat de politia federala pentru ca a scos pistolul atunci cand au încercat să-l aresteze. Michael Reinoehl îl împuscase pe Aaron “Jay” Danielson, un membru al grupului de dreapta “Patriot Prayer,” în timpul unei confruntări la un raliu pro Trump în Portland.

Adolescentul Kyle Rittenhouse, 17, a fost acuzat ca l-a împușcat pe Anthony M. Huber și Joseph Rosenbaum în timp ce încearcă sa protejeze un dealer de masini în timpul unei demonstrații “pașnice” în Kenosha, Wisconsin.

Nu am nevoie sa ma urmaresc TV pentru a sti ce va fi debitat pe Fox sau CNN, nici pe Twitter, Reddit, sau Facebook ca sa asist la masturbatia ideologică a celor doua tabere din US. Fac parte din cei 2%.

Cei 1% sunt cei care “știu” si manipulează conflictele sociale în favoarea lor, ceilalți 1% sunt “loserii” care înțeleg schema celor 1%. Mă număr printre ei.

Adevărul este ca atat Michael Reinoehl cat si Kyle Rittenhouse au mai multe în comun între ei decat cu politicienii și punditii media care orchestreaza războiul civil american. Amandoi sunt idealisti. Amandoi sunt pro amendamentul 2. Amandoi se tem de o dictatura. Amandoi consideră ca libertatea este mai importantă decat siguranța personală.

Singurul lucru care îi desparte este propaganda la care au fost expuși. Propaganda celor 1%. Este timpul ca noi, ceilalți 1% să vorbim.

Populiști din toate spectrele uniti-va.

13 Responses to Noi, ceilalti 113

 1. polihronu says:

  Ma bucur ca imbratisezi elitismul populismului 🙂 Intrebarea e “ce-ar fi de spus”? Si “asculta cineva?”

 2. Ce ar fi de spus este ca fascismul este confiscarea maniei populare de catre elite si canalizarea ei impotriva intereselui comun apeland la religie si nationalism. Ar mai fi de spus ca liberalii se impusca singuri in picior prin elitism academic. Nu asculta nimeni.

 3. Bogdan Vodita says:

  O stea cazatoare ? Seranta Tv ramane mai saraca (in)telectual. Nu mi se pare corect totusi ca problemele personale/familiale sa impieteze asupra jobului (doar imaginea sfintenie poate…) – https://www.adventist.ro/index/informare-privind-directorul-de-programe-al-centrului-media-adventist-domnul-cristian-magura/


 4. Asta e natura umană a celor 1%

 5. Seria TV a lui Bernstein „Sa intelegem muzica” a fost un mare hit in Romania anilor ’70, se transmitea in fiecare duminica la TV, probabil ca succesul in lumea comunista a jucat un rol. Greu gasesti un intelectual american admirat in intreaga lume care sa nu fi fost suspectat de activitati antiamericane de catre FBI si greu gasesti un patriot de mucava admirat acasa care sa nu fie dispretuit in restul lumii civilizate. Trist e ca daca il intrebi pe un imigrant roaman sa iti dea un nume de intelectual american iti raspunde Lady Gaga.

 6. Acuma slobozeste doamne in pace pe robul tau caci ochii mei au vazut mantuirea ta.

  Vorba profetei, pacea sa fie peste ea, stiam ca va venii dar nu stiam ca va venii atat de repede.

 7. Bogdane, mai nou ne ferim sa folosim adjectivul „negru” cand vorbim romaneste intre americani si spunem „camasa e de culoare cioroi”. Aspectul ignorat de noii puritani este ca noi in Balcani faceam tot timpul bancuri etnice si asta ne apropia. Lucram pe santier cu sasi si ne intepam pe seama sterotipurilor nationale dar eram buni prieteni. Corectitudinea politica imparte.

 8. dysangeliumm says:

  ar fi tare o parodie la imnul ala cu „si alta biserica nu-i” pam pam 🙂

 9. Bogdan Vodita says:

  *Cioara*, *cioroi*, *baragladina*, etc au fost dintotdeauna argotisme puternic depreciative, dar tigan nu. Azi *tigan* a devenit tabuu, fiind substitit de *rrom*. Ar urma, in cel mai pur stil corect politic, ca opere literare ca *Tiganiada* sau *La Tiganci* (plus multe altele ce contin termenul sau derivatele sale), sa fie rebotezate pt a nu ofensa o minoritate…

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: