Noi, ceilalti 1%

Două evenimente tragice s-au întâmplat în ultima saptamana în America. Activistul Antifa Michael Reinoehl din statul Oregon a fost împușcat de politia federala pentru ca a scos pistolul atunci cand au încercat să-l aresteze. Michael Reinoehl îl împuscase pe Aaron “Jay” Danielson, un membru al grupului de dreapta “Patriot Prayer,” în timpul unei confruntări la un raliu pro Trump în Portland.

Adolescentul Kyle Rittenhouse, 17, a fost acuzat ca l-a împușcat pe Anthony M. Huber și Joseph Rosenbaum în timp ce încearcă sa protejeze un dealer de masini în timpul unei demonstrații “pașnice” în Kenosha, Wisconsin.

Nu am nevoie sa ma urmaresc TV pentru a sti ce va fi debitat pe Fox sau CNN, nici pe Twitter, Reddit, sau Facebook ca sa asist la masturbatia ideologică a celor doua tabere din US. Fac parte din cei 2%.

Cei 1% sunt cei care “știu” si manipulează conflictele sociale în favoarea lor, ceilalți 1% sunt “loserii” care înțeleg schema celor 1%. Mă număr printre ei.

Adevărul este ca atat Michael Reinoehl cat si Kyle Rittenhouse au mai multe în comun între ei decat cu politicienii și punditii media care orchestreaza războiul civil american. Amandoi sunt idealisti. Amandoi sunt pro amendamentul 2. Amandoi se tem de o dictatura. Amandoi consideră ca libertatea este mai importantă decat siguranța personală.

Singurul lucru care îi desparte este propaganda la care au fost expuși. Propaganda celor 1%. Este timpul ca noi, ceilalți 1% să vorbim.

Populiști din toate spectrele uniti-va.

14 Responses to Noi, ceilalti 114

 1. polihronu says:

  Ma bucur ca imbratisezi elitismul populismului 🙂 Intrebarea e “ce-ar fi de spus”? Si “asculta cineva?”

 2. Ce ar fi de spus este ca fascismul este confiscarea maniei populare de catre elite si canalizarea ei impotriva intereselui comun apeland la religie si nationalism. Ar mai fi de spus ca liberalii se impusca singuri in picior prin elitism academic. Nu asculta nimeni.

 3. Bogdan Vodita says:

  O stea cazatoare ? Seranta Tv ramane mai saraca (in)telectual. Nu mi se pare corect totusi ca problemele personale/familiale sa impieteze asupra jobului (doar imaginea sfintenie poate…) – https://www.adventist.ro/index/informare-privind-directorul-de-programe-al-centrului-media-adventist-domnul-cristian-magura/

 4. Ianis says:

  Daca tot ai deschis vorba, uite si declaratia de unde a pornit tot. Autorul e prezentat aici, in cuvantul de aparare al lui Magura.

  Dincolo de drama familiala, se intrezaresc si niste reglari de conturi la nivelul conducerii. D-ale adventismului.


  Hartuirea, violul, preacurvia, agresiunea si furtul sub inaltul patronaj al lui Neatu, președintele Bisericii

  Doresc ca inainte de toate sa fac urmatoarea precizare:
  Cred ca Biserica Adventista este parte din Biserica lui Dumnezeu, cred ca cei mai multi membri ai Bisericii sunt oameni onesti, cu teama de Dumnezeu si bine intentionati. Ma doare insa faptul ca administratorii Bisericii au abdicat de la standardele si Misiunea Bisericii, avand alte interese si prioritati decat marea Comunitate Adventa.
  Doresc sa stiti si sa fiti convinsi ca administratorii de la Uniune au absolut toate DOVEZILE si PROBELE EVIDENTE, atât în print cat si in format digital, ale acestor fapte ticaloase pe care le voi prezenta.
  Trebuie sa stiti ca am incercat si am facut eforturi supraomenesti pentru ca aceste grave probleme sa poată fi rezolvate institutionalizat, intr-o maniera cat se poate de discreta si civilizata, insa nu s-a dorit absolut de loc lucrul acesta, ba dimpotriva, au fost incurajate, sustinute, cultivate si protejate toate aceste orori cat si faptuitorul, de catre insusi Aurel Neatu.
  Regret faptul ca a trebuit sa apelez la aceasta forma de “solutionare”, dar in fata unui zid puternic de refuz in a gasi o varianta de rezolvare, aceasta este singura forma de lucru care mai poate sa rezolve ceva. “La probleme exceptionale, rezolvarile sunt si ele tot exceptionale”.

  “Pentru ca raul sa triumfe este suficient ca oamenii buni sa nu faca nimic”.

  In acest episod voi prezenta un caz concret, de groaza, ticalosie care se intampla la cel mai inalt nivel in Biserica Adventista:
  – Hartuire si abuz sexual
  – Preacurvie
  – Agresiune fizica
  – Furt
  – Minciuna
  – Inselatorie
  Acestea sunt cateva din “calitatile” care il recomanda pe unul din protejatii lui Neatu, pentru a putea ocupa una din cele mai importante pozitii din Biserica Adventista din Romania.

  Este vorba despre Cristian Marius Magura, moderator si director de programe la Grupul Media Adventist (Speranta TV si Radio Speranta), cel mai important instrument si cel mai important vector de imagine al Bisericii Adventiste din Romania.

  Cristian Marius Magura, nascut pe 8 Martie 1978, originar din Teleorman, casatorit din 22 Mai 2005 cu Alice Magura, avand impreuna un copil din ianuarie 2010.
  Cetateanul, este unul dintre apropiatii si protejatii lui Aurel Neatu.

  Concret:
  1. In anul 2011 Cristian Magură a început hărțuirea sexuala cu mesaje SMS (au fost si 200/zi), mesaje pe email si apeluri telefonice fata de o doamna maritata, care avea o familie frumoasa cu 2 copii, si ea membra a Bisericii Adventiste, in urma celor intamplate si-a facut scrisoare de retragere din Biserica. Mesajele aveau continut sexual, emotional, uneori chiar obscen, plus mesaje care spuneau lucruri extrem de urate despre sotul ei. Aceasta hartuire a continuat pana in 2014.
  2. In decembrie 2014, a avut loc un abuz sexual – viol – faptuit de catre acesta asupra respectivei persoane, doamna, sotie, mama care se afla sub tratament din cauza traumelor suferite in urma acelor hartuiri de ani de zile din parte lui. Acest abuz a avut loc in locuinta victimei, unde era singura in acel moment. El avea cunostinta de faptul ca victima in acel moment era sub tratament si era singura acasa.
  3. In urma acestui eveniment nefericit, familia agresorului si familia sotiei lui s-au intalnit urgent sa vada ce este de facut. Initial el nu a vrut sa recunoasca nimic, dar in urma probelor nu a avut incotro. Cu acea ocazie i-a promis sotiei si membrilor celor două familii prezente ca o sa fie un sot model de atunci inainte si ca nu o sa mai repete greselile facute. Cu acea ocazie a facut si un “angajament scris”, ca nu o va mai contacta si nu va mai avea nici o legatura cu victima. Acest mesaj la trimis pe email atat victimei cat si membrilor familiei care erau prezenti. Copia dupa acest mesaj va fi atasata langa toate celelalte documente in anexa.
  4. In urma acelei odioase nenorociri victima a fost afectata de Sindromul Stockolm (cand victima devine dependenta de agresor). La scurt timp dupa aceasta drama incepe o relatie intima intre cei doi, agresor – victima.
  5. Aceasta relatie extraconjugala a “familistului” domn director Speranta inceputa in decembrie 2014 a continuat tot timpul si continua si astazi.
  6. In urma acestei nenorociri, familia victimei s-a destramat, a venit divortul, cei 2 copii minunati minori au trebuit sa inlocuiasca bucuria si siguranta adevaratei familii crestine de care avusesera parte pana atunci cu drama acestor consecinte si gustul amar al familiilor divortate. Dupa acel moment ingrozitor victima a suferit o schimbare totala de comportament .
  7. In familia agresorului sotia si copilul acestuia au trecut prin momente cumplite in ultimii 8 ani. Pe langa toate aceste nenorociri facute de el, relatate pana acum, a trebuit să suporte si excesele de agresiune verbala, psihica, emotionala si in cele din urma si agresiunea fizica din partea lui atat asupra sotiei cat si a copilului. In ultimul an aceste agresiuni s-au inmultit, culminand cu cea din data de 05.05.2020, cand a fost necesar sa vina politia la fata locului, la locuinta lor, pentru a curma aceasta grava agresiune fizica asupra sotiei si copilului, fiind sanctionat pentru acest lucru si doar la solicitarea sotiei nu i-au dat ordin de protectie fata de copil si sotie. La penultima ocazie de acest gen i-a sechestrat sotiei telefonul si a incuiat usa de la intrare lund cheile pentru a nu putea cere ajutor de la cineva sau la 112.
  8. In urma loviturilor primite sotia lui a mers la IML si a scos Certificat Medico Legal. Va fi atasat la anexe, atat certificatul cat si imaginile cu urmele loviturilor primite de sotie. La toate aceste agresiuni de fata a fost si copilul.
  9. In urma acestor lucruri sotia lui depune plangere penala in potriva lui la Politia Otopeni. Plangerea si nr. de inregistrare vor fi atasate in anexa.
  10. In urma plangerii penale , Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea, judetul Ilfov, a deschis dosar penal Nr.4271/P/2020 pe numele lui Cristian Marius Magura.
  11. Incepand cu anul 2016 de cand Cristian Magura s-a mutat in locuinta proprie, pe baza de declaratie pe proprie raspundere, care se face regulat, a incasat pana astazi de la Biserica, suma de 350 de euro/lunar, pentru chirie, asta inseamna un total aproximativ 20.000 Euro, prin fals in declaratie, mintind si inseland Biserica ca el sta cu chirie si ca nu are locuinta. Administratorii Bisericii cunoscand foarte bine lucrul acesta, nu numai ca nu au rezolvat aceasta problema, au platit si platesc in continuare, inclusiv pentru luna in curs.
  12. Toate aceste lucruri sunt cunoscute de catre administratorii Bisericii incepand cu ianuarie 2015, atat de vechea cat si de actuala administratie. In toata aceasta perioada administratorii Bisericii nici macar o data nu a sunat-o sau intrebat-o pe sotia lui cum este cu familia lor, daca pot face ceva pentru a indrepta situatia, nici macar de curiozitate la inceput nu a intrebat-o daca sunt adevarate sau nu aceste lucruri.
  13. De fiecare data cand vorbeam cu administratorii, il anuntau pe el si pe mama lui, le spuneau tot ce am discutat, le aratau toate documentele si le spuneau ca o sa ii anunte de fiecare data cand o sa mai vin si daca mai vin cu lucruri noi, si ca ei au oprit totul pana in acest moment. De fiecare data cand vorbeam cu ei mai cereau cate ceva, mai gaseau cate un motiv de amanare pana saptamana trecuta inainte de ultimul comitet al Uniunii din 26 august 2020, cand le-am spus ca daca nu au de gand sa faca ceva, voi face toate aceste lucruri publice. Dupa comitet mi-au comunicat ca asta este treaba si ca eu pot face ce vreau, ca este treaba mea.
  14. Mama lui printre multe mesaje de amenintare a trimis si acest mesaj norei ei, sotia lui unde spune foarte clar ca ei(ea si el)au fost informati tot timpul de “cineva” si ca acel cineva a oprit totul, in conditiile in care eu am discutat aceste lucruri si am depus toate dovezile si probele doar cu administratori de la Uniune: Neatu Aurel, Parlitu George si Jigau Emil.
  15. In urma acestor ultimi 9 ani de nenorociri si calvar indurati de catre Alice Magura din partea domnului director Speranta(lipsa totala a lui din activitatea de familie era tot timpul justificata de faptul ca el este ocupat si nu are timp deoarece el este director si are de condus o televiziune), saptamana aceasta a luat o decizie extrem de grea si dureroasa, dar ca o ultima solutie salvatoare si anume sa introduca actele de divort fata Cristian Magura.
  16. Absolut toate dovezile si probele evidente inclusiv cele de la primele puncte sunt de foarte mult timp depuse la Uniune. Doi dintre administratori mi-au spus ca la probele pe care le-am dus si pe care le au acum, sunt naucitoare, zdrobitoare pentru Magura cat si pentru Biserica, dar nu inteleg de ce Neatu nu vrea sa ia nici o decizie in acest caz.
  17. Daca Biserica ar fi luat masurile obligatorii de sanctiune morala si administrativa la timp fata de acest monstru, cu siguranta ar fi curmat si durerea, nenorocirea si traumele produse in ani de zile celorlalti, care s-ar fi putut oprit la timp.

  Mai grav decat aceste oribile fapte ale lui Magura este atitudinea si comportamentul despotic al acestor pui de naparci de la varful conducerii Bisericii Adventiste. In timp ce victima si-a facut scrisoare de retragere din Biserica, agresorul, acest personaj sinistru, care a putut comite asemenea orori apare regulat pe ecranele televiziunii Speranta TV, fiind si director de programe al Grupului Media Adventist de ani de zile si da lectii de conduita crestina si moralitate cu o seninatate debordanta, noua, copiilor nostrii, telespectatorilor care urmaresc Speranta TV.
  Mai, oameni fara minte, mai oameni fara nici un Dumnezeu, de ce va bateti joc de Biserica si de membri ei ? De ce blocati dezvoltarea ei ? Voi nu intelegeti ca nu se mai poate ? Voi nu intelegeti ca ati mers prea departe ? Este strigator la cer !!!!
  Daca pe Coman il vreti mazilit pentru ca are prea multe vizualizari pe net, daca multi dintre membri nu isi pot reface viata dupa ce au trecut prin diferite experiente grele pentruca nu le da Neatu dreptul, daca conducerea Conferintei Transilvania Sud a demisionat si au alegeri anticipate pentruca au gresit cu o masura administrativa, ce trebuie sa faceti voi comitetul Uniunii in frunte cu Neatu dupa asemenea abateri grave de moralitate, de tainuire a unor fapte penale, de sustinere si acoperire de inselaciune, fals, uz de fals si minciuna ????
  Ce autoritate morala mai aveti voi sa stati o singura secunda in Comitetul Uniunii la conducerea Bisericii ????
  Ca membru al frumoasei si minunatei Biserici Adventiste, pe care o respect, o pretuiesc si o iubesc la fel de mult ca multe alte zeci de mii, va cer DEMISIA de urgenta la tot comitetul Uniunii care l-ati sustinut si girat pe Neatu in toate prostiile, murdariile si abuzurile lui si organizarea urgenta de alegeri anticipate.
  Domnilor administratori de la Conferinte, fac un apel la voi, acum in al 12 ceas, daca iubiti aceasta Biserica, atunci interveniti urgent si eliberati Biserica de
  acesta cangrena si dati o noua sansa Bisericii, ca altfel in ritmul acesta cangrena va cuprinde in cel mai scurt timp intreaga structura a Bisericii.
  In ceea ce ma priveste, mai am pregatite multe cazuri de asemenea gravitate si nu ma voi opri din prezentarea lor opiniei publice si Comunitatii Advente decat atunci cand Neatu si echipa lui compromisa total vor pleca acasa si se va organiza alegeri anticipate la Uniune.

  Demisia Neatu si intreg comitetul Uniunii !


 5. Asta e natura umană a celor 1%

 6. Seria TV a lui Bernstein „Sa intelegem muzica” a fost un mare hit in Romania anilor ’70, se transmitea in fiecare duminica la TV, probabil ca succesul in lumea comunista a jucat un rol. Greu gasesti un intelectual american admirat in intreaga lume care sa nu fi fost suspectat de activitati antiamericane de catre FBI si greu gasesti un patriot de mucava admirat acasa care sa nu fie dispretuit in restul lumii civilizate. Trist e ca daca il intrebi pe un imigrant roaman sa iti dea un nume de intelectual american iti raspunde Lady Gaga.

 7. Acuma slobozeste doamne in pace pe robul tau caci ochii mei au vazut mantuirea ta.

  Vorba profetei, pacea sa fie peste ea, stiam ca va venii dar nu stiam ca va venii atat de repede.

 8. Bogdane, mai nou ne ferim sa folosim adjectivul „negru” cand vorbim romaneste intre americani si spunem „camasa e de culoare cioroi”. Aspectul ignorat de noii puritani este ca noi in Balcani faceam tot timpul bancuri etnice si asta ne apropia. Lucram pe santier cu sasi si ne intepam pe seama sterotipurilor nationale dar eram buni prieteni. Corectitudinea politica imparte.

 9. dysangeliumm says:

  ar fi tare o parodie la imnul ala cu „si alta biserica nu-i” pam pam 🙂

 10. Bogdan Vodita says:

  *Cioara*, *cioroi*, *baragladina*, etc au fost dintotdeauna argotisme puternic depreciative, dar tigan nu. Azi *tigan* a devenit tabuu, fiind substitit de *rrom*. Ar urma, in cel mai pur stil corect politic, ca opere literare ca *Tiganiada* sau *La Tiganci* (plus multe altele ce contin termenul sau derivatele sale), sa fie rebotezate pt a nu ofensa o minoritate…

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: