A murit Dumnezeu si in America?

9 Responses to A murit Dumnezeu si in America?

 1. polihronu says:

  Poate ca si moartea domnului Zeu e mai intii tragedie, apoi doar farsa.

 2. Interesant articolul, mai ales ca vine de la un islamic. De fapt, crestinismul american este el insusi destul de „islamic”. Ce nu intelege totusi, cand spune ca Americii ii lipsesc awakeningurile religioase, este ca trumpismul este ultimul awakening religios.

  Un lucru e clar, evanghlic, penticostali, adventisti, non-denominationali discuta cu mai multa pasiune despre Trump decat despre Jezaz si asta spune tot. Cum spune profeta: „despre cine va place sa dicutati, cui apartin cele mai puternic simtaminte”… etc. Fantoma zeului mort bantuie prin pesteri.

 3. Americanii nu au fost niciodata buni la tragedie.

 4. Sorin Chereji says:

  Lipsa raportării la un dumnezeu transcendental de care ați zis – „nu va preocupați de ce veți manca…căutați întâi imparatia cerurilor”. Scopurile înalte aduc ca consecință un bine comun și astfel progresul și implicit hainele și hrana necesare.

 5. Mariana Maritoi says:

  D-na Doctor ‘si-a pierdut” doctoratul , fiindca a contestat epistema biopolitica , lansata de elitele globaliste in scopul restructurarii sociale si crearii unei noi ” normalitati , pe care comunitatea medicala – idioti utili ,dar ar si robi vicleni , ( Ca doar n-o sa se opuna zeitgeist-ului ,sa-si piarda ptivilrgiile 🙂 ), au preluat-o si au aplicat-o ca pe o dictatura medicala , care a dus la ingradirea drepturilor constitutionale si libertatilor fundamentale ale omului pe tot mapamondul . Genocidul si lagarul de concentrare , despre care Agamben spune ca sunt aici , se fac cu maina celor care „si-au pastrat doctoratul” , „eroii ” din prima linie .

 6. Mariana, doamna doctor nu si-a pierdut doctoratul, si-a batut doar joc de el. Ai vrea sa traiesti intr-o lume in care viata omului este in mainile gazdelor de talk-show si a publicului TV? Daca d-na DR. are o obiectie impotriva unui protocol bazat pe experienta in cele mai bune clinici din lume si experti in stiinta medicala, sa faca o meta-analiza a lucrarilor publicate in jurnale de specialitate, sa arate unde este hiba, sa publice propriile rezultate in tratarea pacientilor si sa arate ca se poate mai bine, sa supuna hartia unui comitet de examinare si sa o supuna discutiei intre cei care fac si practica si stiinta medicala. Sistemul nu este perfect dar lucreaza. Pe de alta parte, viata omului nu trebuie sa fie la cheremul opiniilor politice sau filozofice, fie ele de la un Agamben sau Foucault, cu atat mai putin ale publicului care casca gura la ecran intre doua reclame si al unei gazde de talk-show care nu are alt criteriu decat numarul de de vizionari. Nu faci politica de sanatate publica bazat pe teorii conspirative.

  Apropos de filozofi, ce spui de „Ciuma” lui Camus?

 7. Mariana Maritoi says:

  Diotima din Mantinea a amanat ciuma din Atena p-u 10 ani , Preotul din Oran , convertit la epidimiologie , n-a fost de nici un folos orasului sau in acest sens. iar ciuma nu era de nasul drului Rieux.
  La Multi Ani , in Duh si in Adevar , domnule Constantinescu !

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: