Mituri despre Dumnezeu

Să fie clar: nu sînt sexolog. Sînt doar – cum spuneam altundeva – om profesionist. Adică nimic din ce e omenesc nu mi-e străin, apelez ori de cîte ori pot la specialiști și judec critic totul. (Iar, în afara studiilor teologice, am făcut și psihologia, cu niște formare în terapia sistemică de familie). 

„Dumnezeu a ales lucrurile josnice ale lumii şi lucrurile dispreţuite, ba încă lucrurile care nu sînt, ca să nimicească pe cele ce sînt, pentru ca nimeni să nu se laude înaintea lui Dumnezeu.” Inconștientul bate metafizica. Biologia rîde în hohote de filozofie și teologie. Carnea îi arată degetul de la mijloc Duhului. Și e bine că e așa. Dumnezeu a vrut ca lucrurile să fie așa.

Orgasmul nu este o funcție a organelor genitale, ci a creierului. Avem – toți, și bărbați, și femei – orgasme în somn. Sînt epileptici care refuză tratamentul pentru că le place criza. Așa cum sînt oameni, mai ales dintre cele fără penis, care pot avea orgasme stimulîndu-se exclusiv mintal.

Augustin știa că și femeile au pierdut, după „cădere”, controlul asupra sexualității. O știa pînă și Yahweh – cel care se plînge de Israel-femeia care se aprinde după zei mai bine dotați. Și da, mărimea contează – colul uterin poate fi și el stimulat în timpul actului sexual. 

Virginitatea este o fantezie. Circumcizia este o traumă. Jean Daniélou are un frate pe nume Alain Daniélou. Kama Sutra poate să-ți schimbe viața mai mult și mai bine decît Biblia. SSRI-urile tind să reducă apetitul sexual, ba chiar pot induce disfuncție. Pofta firii e păcatul cel mai blînd pedepsit in iadul dantesc.

Legea lui Moise uită să interzică sexul cu minori. Plantele cresc mai mult noaptea. Augustin a avut un fiu ilegitim – pe care îl chema Bogdan (Adeodatus în latină). Institutul de sexologie este de o mie de ori mai important decît Catedrala mîntuirii neamului. 

Dumnezeu este antropocentric – s-a încarnat să ni se închine. Isus a avut orgasme. La fel și mama lui. Orgia era numele unui serviciu religios la greci. Latinii traduceau orgia grecilor prin caerimonia. „Sistemul ceremonial” levitic? Orgia yahwistă.

Virilitatea este transfigurată în viriditate la Hildegard von Bingen. Toți sîntem ființe pasionale – începînd cu Dumnezeu. Voltaire și-a sfîrșit cariera filozofică grădinărind. Libido e doar numele latin al poftei de viață. Vine din aceeași rădăcină ca și englezescul LOVE.

Leonard Bernstein, homosexualul tată a trei copii, își încheia conferințele despre Întrebarea fără răspuns (numele adevărat al lui Dumnezeu) astfel: “I’m no longer quite sure what the question is, but I do know that the answer is Yes.” Molly Bloom era de acord. L-am visat pe îngerul apetisant al Domnului. Al Doamnei, mă rog.

18 Responses to Mituri despre Dumnezeu

 1. Sorin Chereji says:

  Orgia yahwista – extreme BDSM bestiality

 2. polihronu says:

  Sa nu intram in detalii 🙂

 3. polihronu says:

  Si da, am uitat: Ellen White n-a avut viziuni. A avut orgasme.

 4. „Om profesionist”. Educatia este drumul durerilor de la certitudinile infantile la intrebarile maturitatii. Pentru cei multi, de la narcisismul adolescentului la infatuarea adolescentului scolit – „ce stiti voi ba…”. Inveti ca sa devii om.

 5. polihronu says:

  „drumul durerilor de la certitudinile infantile la intrebarile maturitatii”

  E rindul meu sa zic ‘amin’.

 6. polihronu says:

  Nu pune botul la tot ce zboara 🙂 Altfel, m-as bucura ca muzica clasica sa fie underground.

 7. Sorin Chereji says:

  Bănuiam, unii sunt prea buni la Call of Duty. Dar tu nu cred ca joci jocuri, ce vrei sa spui prin link ul asta?

 8. Sorin Chereji says:

  Pai, soția mea a terminat conservatorul, ar fi trebuit sa joace flautul fermecat varianta moderna cu elemente de basm. A refuzat. Au trecut o pana la urma la materia respectivă cu nota minimă. Problema nu ar fi de underground, dar nu mai ai mediul academic care sa scoată valori. Conservatorul lin Cluj a ajuns o glumă.

 9. Sorin Chereji says:

  Elemente de bdsm:)) autocorectorul

 10. Sorin Chereji says:

  Adica era 18 plus

 11. polihronu says:

  E interesanta stirea aia doar asa, ca-mi place sa studiez etica geek-ilor 🙂 Mediul academic si valorile sint dintotdeauna intr-o relatie dubioasa (vezi comentariul meu de dincolo, despre profii mei de teologie) 😛

 12. polihronu says:

  O nevăstuica e o fiară
  mai pricăjită și sprințară.
  Nu se mănâncă niciodată,
  căci are carnea necurată.
  Puiește-ntr-un anume fel:
  la Fiziolog zice că el
  (masculul) dă o sărutare,
  iar dânsa cască gura mare.
  Sămânța i-o primește-n în gură,
  așa sunt ei după natură.
  Iar pruncii ies, când dă să fete,
  nu prin găoază, prin ureche.
  E mare lucru-n teorie.
  Ia ascultați alegorie!
  Așa-i prostimea necuminte.
  Fac cum le trece lor prin minte,
  aud cuvântul din Scriptură,
  dar imediat fug la friptură.
  Vorbesc de cei neisprăviți
  acei smintiți și nesimțiți,
  acei care aud în gură
  și n-au nici minte, nici măsură,
  acei care, pișcați de streche,
  vorbesc prostii într-o ureche.
  Pe cele sfinte le-au uitat
  și put duhoarea de păcat,
  împotriviți după natură,
  așa cum scrie la Scriptură.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: