Paranoia globala

9 Responses to Paranoia globala

 1. adabnerth says:

  EDI. Felicitari pentru articol!Foarte informativ si la obiect.Expunerea la apa ti-a dat un nou chef de viata pt a lupta in continuare.
  Totus…m-a intristat chestia asta ca nu prea putem face mare lucru cu oamenii astia care sunt prizonierii unuI mod de gandire conspirativ.Am prieteni si rude pe care incerc sa ii scot din acest matrix.Cei drept am avut un oarecare succes in a le „semana”indoiala in minte cu privire la ideile lor conspirative ,insa chestia asta are sansa sa merga doar cu indivizii mai scoliti.Cu astia mai putin expusi la carte e cel mai greu.Iar ei sunt majoritarea.Ei sunt masa de manevra a liderilor manipulativi.Si sunt periculoshi pentru ca sunt prosti si multi.
  Pandemia a aratat ca prostia poate fi mortala(la modul propriu).Ignorand prostii nu rezolva problema decat pe moment pentru ca exista intotdeauna pericolul ca un lider harismatic sa canalizeze astfel de teorii conspirative intr-un mod malefic (gandeste-te la conspiratia Q anon care s-a extins din America in Germania,in randul votantilor Alternative fur Deutschland) .Exista oare un vaccin pt. asa ceva?Cum poate fi neutralizata o teorie conspirativa in randul maselor pana cand nu se raspandeste destul de mult si devine o problema permanenta?(logica/educatia nu pare ca merge la prosti).

 2. adabnerth says:

  Un articol interesant cu privire la stupiditatea americanilor (mai ales evanghelici).

  https://time.com/4937675/how-to-fix-american-stupidity/

  Problema cu articolul asta de mai sus e ca ignora un fapt important :capitalismul neoliberal.Mai precis modul in care capitalismul (mai ales neoliberalismul) a transformat societatea americana de consum intr-o societate de consumatori prosti si narcisisti,si paradoxal, individualisti (ma gandesc aici la tipul redneck baptist care refuza sa accepte autoritatea statului dar in acelasi timp se lasa spalat la creier si exploatat financiar de catre pastorul milionar de la megachurch).

  EDI :pe cand un articol despre corelatia dintre prostie,narcisism,rugged individualism si capitalismul neoliberal?

 3. adabnerth says:

  Bogdan: artocolul pe care tu l-ai pus se refera la cazuri extrem de rare (poate 1-2 la suta din populatie) in care doctorul ar fi trebuit trebuit sa isi informeze pacientii inainte ca acestia sa fi luat orice medicament/vaccin.Astfel de cazuri rare se pot intampla cu orice medicament sau vaccin.De exemplu,am avut un pacient care a murit pt ca a luat doua aspirine(datorita faptului ca i-au cauzat o hemoragie).Dupa logica oamenilor care refuza medicamente/vaccinuri ,ar trebui sa interzicem aspirina pentru restu de 98 la suta din populatie (care nu au nici o problema cu aspirina) din cauza ca 2 la suta pot avea hemoragii datorita aspirinei?Concluzia logica e ca in cazul majoritatii oamenilor, medicamentele/vaccinurile sunt benefice pt ca beneficiile sunt mai mari decat riscurile.Orice doctor e obligat sa faca o analiza a rsicurilor si beneficiilor unui tratament in cazul oricarui pacient.
  Vezi articolul de mai jos.

  https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-astrazeneca-who-idUSKBN2BT22E

 4. Aurel Ionica says:

  adabnerth says:
  Dupa logica oamenilor care refuza medicamente/vaccinur

  Problema este ca cei ca Bogdan Vodita nu au nici o “logica” si ei niciodata nu retin altceva decit gunoaiele pe care le au deja in cap luate din nu stiu ce publicatie romaneasca. Am primit acum citeva zile al 3-lea vaccin (Moderna) si in afara de faptul ca m-a durut putin umarul in locul in care a avut loc injectia noaptea urmatoare, nu am simtit nici un efect negativ dupa nici unul din vaccinuri. De fapt, ca ar exista vreo “logica” ce chipurile i-ar ajuta pe oameni sa “gindeasca” este o gogorita care se foloseste de mii de ani si nu am reusit sa conving nu numai pe prietenul meu Edi ca “logica” este o gogorita, dar nici pe profesorii din universitati care ar avea responsibilitatile academice sa se pronunte cu privire la ceea ce se scrie in universitati. Asa ca nu mai apelati la vreo “logica” cind discutati cu oamenii spalati la creer, ci ceea ce ati putea face este sa apelati la vreun bun simt, dar din pacate oamenii care au fost prostiti sau s-au prostit singuri nici macar bun simt nu mai au, ca daca ar avea, si-ar pastra prostia pentru ei dar ei nu se multumesc doar cu atit ci tin neaparat sa-si si etaleze protia pe internet ca s-o vada oricine.

 5. Bogart Theodore says:

  gata m-ai convins , maine ma duc sa ma vaccinez ! am sa cer cele trei doze intr-o singura injectare ! deja ma simt mai inteligent citind articolul ! asa spune si Gheorghita ” Buze Dulci ” , Rafila fiul Securistului si chiar Streinu Clinica Cercel !

 6. Bogdan Vodita says:

  sa nu va fie cu suparare credinciosi de toate nuantele !… (Covid 19 devine o enorma *apa la moara* antivaxerilor) – http://www.lessentiel.lu/fr/news/monde/story/la-pire-vague-en-israel-depuis-le-debut-du-covid-18763320?fbclid=IwAR09ifvfLt3pQLCjGoqyxCSIUgJfJA99VGgjhc8C2vzPjlM0y5hCB0NYi4E

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: