Tremur pentru JWST

5 Responses to Tremur pentru JWST

 1. OPaul says:

  Cher Edy,
  Merci pentru informațiile recente despre JWST. Temerile tale sint întemeiate (dar sper să nu se intimple) în ce privește destinația finala și multele manevre de punere pe orbită a telescopului. Încă o dacă „un grand merci” pentru felul în care ne ajuți să gândim și sa interpretam informațiile ( nu numai despre această actualitate) .
  Îți dorim și uram sa ramii un bun innotator în apele nu întotdeauna limpezi ale științei dar se pare singurele care ne arată „cum funcționează cerul”
  Paul O.

 2. Eduard Fidiles says:

  Împărtășesc gândurile. Mai sper să nu sechestreze stăpânii și motivațiile extratereștrilor pentru a justifica noi măsuri arbitrare spre binele nostru

 3. adabnerth says:

  Intotdeauna m-am intrebat de ce nu gasim fosile de fiinte extraterestre pe pamant (daca ne-ar fi vizitat ,in trecut, mai des ,am fi gasit macar bucati metalice de obiecte de pe alte planete).O posibila explicatie ar fi legata de faptul ca astfel de fiinte cat si tehnologia lor sa fie facute din alte tipuri de materie/energie –un tip de materie/energie care e posibili sa fie invizibila in majoritatea timpului pentru instrumentele pe care oamenii le-au dezvoltat pana in prezent.Daca materia/energia este totusi vizibila ,temporar, se poate datora faptului ca au loc efecte „vizuale” ale acestor interactiuni materie obisnuita-dark matter/dark energy, atunci cand aceste”masinarii” intra in contact cu materia de pe pamant.Daca stau prea mult in contact cu materia obisnuita ,de pe pamant, ajung sa se autodistruga.Acest lucru ar putea explica de ce nu prea stau aici prea mult si se grabesc sa plece cat mai repede.

  https://www.livescience.com/dark-matter-destroying-itself-inside-exoplanets.html

  Dark energy constitue 68 la suta din materia din univers iar dark energy constitue 27 la suta.Prin urmare ,mi se pare normal sa ne asteptam ca aceste tipuri de viata bazata pe dark matter/dark energy sa fie mult mai probabile, ca tip de viata in univers ,decat viata bazata pe carbon.Asta implica faptul ca ,a ne concentra doar pe carbon based life, e o pierdere de timp din moment ce viata e mult mai probabil sa ia altfel de forme decat pe baza de carbon.Ca sa nu mai spunem faptul ca e mai usor/rapid pentru dark matter/dark energy sa „calatoreasca” in spatiu decat carbon based life.
  Astronomii lucreaza ,in prezent, la metode de a detecta dark energy/dark matter ,atat pe pamant cat si pe exoplanete.Personal,cred ca asta ar elucida misterul vietii.Nu neg ca nu ar putea exista/au existat si forme de viata bazata pe carbon si pe alte planete insa ,si daca exista ,un astfel de tip de viata baza pe carbon nu prea are sanse sa calatoreasca in spatiu pe distante mari ,pentru ca spatiul este ostil pentru viata bazata pe carbon.
  Un articol publicat de Nasa despre dark energy si dark matter:

  https://science.nasa.gov/astrophysics/focus-areas/what-is-dark-energy

  „In this theory, „empty space” is actually full of temporary („virtual”) particles that continually form and then disappear. But when physicists tried to calculate how much energy this would give empty space, the answer came out wrong – wrong by a lot. The number came out 10120 times too big. That’s a 1 with 120 zeros after it. It’s hard to get an answer that bad. So the mystery continues.”

 4. Orso Zetticci says:

  Pe atât de erudit, pe atât de zemeflitor, d.le cutare curate. Infinitatea universului este un ”secret” cu cinism ascuns în mănăstiri de când lumea. Așa zisul big bang este doar capacitatea empirică limitată a științei de a retro călători în spațiu timp și a-și auto oferi istorie. Iar eu sunt cert că per divina etica nu este altă viață decât în materia obscură care niciodată se va releva, cum fluturele nu are nici un interes să redevină larvă. Bacterii și chestii pe alte planete… (?) posibil într-un univers democrat unde toți necesită convertiți la Domnul nostru (I)Isus Hristos, eveniment unic și irepetabil in ființarea senzorială. Or fi farfurii japonezești. ameruicam drueim.. Jesus will come in the clouds

 5. alterego1968 says:

  Ai văzut „Don’t look up” și te-o băgat în depresie în așa hal încât iată, e prima oară când te aud contemplându-ți propria moarte. Acuma că o primă dată era musai să existe, e dincolo de orice îndoială, da să te mai și văd tremurând…. asta-i peste poate!
  Am ascultat atent da n-am înțeles în ce fel existența ori nonexistența vieții extraterestre are a face cu propria ta existență și de ce-i mandatoriu să afli asta înainte de moarte. Te liniștește cumva faptul că după ce mori tu( adică n-o să mai exiști), extratereștrii vor trăi bine mersi?
  Dacă tot nu vei supraviețui postumității tale, la ce bun să-ți mai înnegurezi sufletul câtă vreme încă respiri? Fă ce te-nvață apostolul, cântă ” sănătate și virtute, s-avem ce mânca și ce… bea!”

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: