Mitul pesterii de la Plato la Matrix
24 decembrie 2021 9 comentarii
omul va supravietui, mai mult, va invinge
24 decembrie 2021 de Edmond Constantinescu 9 comentarii
Filed under Editorial Tagged with Marx, Matrix, Mitul Pesterii, Platon
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Acum, cu cryptocurrency, pestera a devenit pe deplin virtuala si accesibila oricui.Nici nu mai e nevoie sa mai fi pus cu forta in lanturi in pestera ,de altul , pentru ca acum te duci singur si cauti un broker trader cu experienta in trading/mining cryotocurrency si il rogi sa te introduca in ” pestera”/matrix si, odata ajuns acolo,te legi singur cu lanturi,doar pentru ca e atat de placuta viata in matrix/pestera virtuala:
La nivel de principiu, monedele virtuale nu se deosebesc de monedele FIAT, la baza utilizarii lor stand de fapt increderea dumitale si a mea in valoarea lor, ele sunt o conventie. Daca eu si dumneata decidem altfel, ele-si pierd valoarea de intrebuintare. Intregul sistem financiar al lumii se bazeaza pe incredere(pe matrix). Bancile sunt cele mai bune afaceri din istoria lumii pentru ca cel ce-si propune infiintarea unei banci (atentie, nu oricui ii e ingaduit), castig cel putin de zece ori capitalul pe care l-a angajat. Pentru exemplificare, daca initial, capitalul bancii, introdus de tine, e de un milion de dolari, banca poate da credite de cel putin 10 milioane, utilizand asa numitul „sistem de parghie” . Practic ai castigat dintr-un foc de zece ori mai mult.
Intrebarea fireasca pe care ne-o punem : ” Exista acesti bani cu adevarat?”. Ei bine nu, ei nu exista, asta e si motivul pentru care banca intra in faliment atunci cand depunatorii ei decid in masa sa-si retraga banii depusi. Dar te rog sa observi ca inselatoria e dubla. Intai vorbim despre ban ca expresie obiectiva a unei realitati economice – fals, asa cum perfect arata Edi, si apoi vorbim, daca mai era nevoie, despre amplificarea acestei minciuni, despre exacerbarea ei atunci cand oligarhia financiara pretinde ca ei ar fi mai multi decat sunt tipariti in realitate. In acest efort de a insela populatia, ajutorul vine tocmai din partea matrixului electronic de care pomeneste in excelenta interventie EDI. Sa nu uitam ca bancile au fost printre primele institutii care s-au „electronizat”. Intamplator?
Asa se face ca un artist in entertainment electronic, a decis ca ar mai fi loc in pestera de inca o iluzie – cryptomonedele.
Acum, eu de pilda n-as fi atat de idealist ca Edi, zicand ca visul suprem al celor din pestera e sa-si rupa lanturile, sa ajunga la adevar. Nu scumpul meu prieten. Nu doar cei „din cer” cunosc adevarul ci si inlantuitii din pestera, o insemnata parte a lor, cel putin. Ei nu vor sa ajunga la adevar pentru ca il urasc, pentru ca se tem de adevar, pentru ca nu-si pot imagina o viata in adevar. Crezi cumva ca cei de la picioarele crucii nu stiau cine e Batutul in cuie? Crezi ca doar Caiafa si ai lui erau constienti? Sa fim seriosi!
La fel si in privinta matrixului in care traim, cat de atractiva iti apare ideea ca sistemul financiar actual sa se prabuseasca? Sincer, asa in inimioara dumitale, ce crezi… a fi bine, ori a fi rau?
Distractia e-n toi, sa ne radem si sa ne bucuram dar!
Edi
Privitor la cestiunea Craciunului….
Nu putem pune doar in carca „nationalismului religios” efortul de a ne mentine in matrix.
Sa nu uitam ca ideea apartine progresismului de Bruxelles, adica tocmai acelora pe care-i infierezi ca pentru a salva consumerismul, si-au propus sa-l universalizeze. Chiar adeptii capitalismului de piata vin si cer, in numele protejarii nu stiu carei identitati religioase, sa renuntam la denumiri consacrate, ori la traditii ce fac parte din identitatea colectiva a unor popoare.
Ei sunt reformistii de bine, cei ce vin sa propuna o noua forma, ca s-o inlocuiasca pe cea veche, evident perimata, cei ce pun in scena un nou spectacol, care introduce in rolul principal fantoma capitalismului universal, cu reguli ca „Piata e ratiunea suprema!”, piata e noul dumnezeu, venind sa inlocuiasca fantoma vechiului dumnezeu al „crestinismului” institutionalizat. Acuma, daca vechiul dumnezeu, dupa cum s-a constatat, a murit, se cuvine oare sa-l inlocuim fuga fuguta cu unul nou, doar pentru ca nu putem trai fara sa strigam ” dumnezeu a murit, traiasca dumnezeu!” ?
Personal (te certam candva), eu nu cred in reforma, in inlocuirea unei forme cu alta, nu cred ca ne e utila si din punctul asta de vedere, nu cred ca renuntarea cu usurinta la ideea de natiune, ne avantajeaza. Lasa-i pe cei cu vechime mai mare, ca Franta, SUA, … sa renunte. Noi suntem o natiune tanara, avem abia 100 de ani calendaristici. Lasa ca la nivel de inima, nici n-am devenit vreodata natiune. De ce sa ne grabim, nu mai bine asteptam ca SUA, Germania, Franta, Regatul Unit, etc , ei sa renunte primii la suveranitatea lor si apoi, in ordinea inmormantarii, care numaidecat trebuie respectata, sa urmam si noi?
Si daca tot e sa fim mai cheț ca alții, atunci de ce să înlocuim forma cu altă formă, hai s-o inlocuim cu Adevarul, daca ne tin izmenele!
Tuturor cititorilor!
Una peste alta.. Craciun in pace, daca nu fericit!
Cine stie cat ne vom mai bucura de pace!
Marx sa fie…
Ca zice bine CE zice.
Iar prostii, sa pune.n dos capitalismul de mucava care se maseaza pe burta cu prosperitatea prorestanta si CEL zeu Dumnezeu care le da pe toate….
Doar daca si pe El il pupici in cur….
Alminiteri….
Dracu te ia !!
Adica oricum te ia ….
Dumnezeu….
Edi…
Toate cele bune !!
Ca le meriti….
Destupi minti , mai dai informatii, mai creezi dileme, alea-alea….
Si nici macar n.ai „n” dintr.astia….care sa.ti tina trena…falowers, sau cum le.o zice.
Nene, sa te bucuri de ai lui matarle, acasa, de craciun!!
Pe bune sa te bucuri
🙋♂️
👍
Aaaa…
Edi, buah, bun, f bun la a7tv.
Mi.a placut si de CD( de obicei zic pas .
…) dar ,ok , a fost pe felie, si n.a dat.o de gardul azs….
Nene, esti matale insuti si nu le datorezi nimic
Ca prostitutia e la moda.
Sa fii sanatos.
👍
Un cadou de Craciun:
umbra este o aristotelică figură de stil a apofazei sale. Vocabulul Dumnezeu are caracteristici intrinseci. Dacă eu care nu am fost vrut prin mine însumi pot fi virtuos, cu atât mai mult Dumnezeu este. Și voința și înfăptuirea. scrijeliească-se