Ichneumonidae

La data aceasta cei mai multi au inteles ca Ichenumonidae este o viespe care paralizeaza omida pentru a fi rontaita de vie incetul cu incetul de larve. Mai putin inteles este probabil motivul pentru care un eseu despre istoria ideii de Dumnezeu poarta numele unei viespe parazitare. Raspunsul scurt este ca Ichenumonidae reprezinta Dumnezeul predicat in lumea crestina de la Augustin pana la tele-evanghelismul modern.

Un Dumnezeu care face din om obiectul absolut al cunoasterii si actiunii sale il reduce pe om la statutul de omida paralizata. Omul se naste vinovat de ceva ce nu a comis, se face apoi vinovat de pacate pe care nu poate sa nu le comita, si sfarseste intr-o judecata kafkaiana al carei verdict a fot dat inainte ca el sa existe. Este inutil sa mai amintesc si iadul. Sau sa fie iertat si dus intr-un cer la fel de absurd ca iadul, mai putin focul (nu ca inchinarea 24/7 ar fi altceva a decat o tortura vesnica).

In fata acestei cruzimi absurde omida nu are alta optiune decat sa iubeasca viespea si sa imbratiseze larvele care o mananca de vie. Este psihologia victimei care se agata de tortionar si isi imagineaza o expresie umana sub gluga inchizitorului.

De ce nu am ales ateismul? Pentru ca intre omida care canta si plange de bucurie, si omida care injura printre dinti, nu este nici o diferenta. De fapt este una. Omida care canta si plange macar se anesteziaza (thanks Karl). Locul lui Dumnezeu este luat de determinism biologic, de Big Brother, de sistem, de accidentul nefericit. Omida e paralizata, larvele mananca, filosoful rationalizeaza.

Nu incerc sa il reinventez pe Dumnezeu ci sa dezgrop fantani vechi. Nu filosofez, fac istorie. Evreii si Grecii au fost popoarele vechi care au inteles ca Dumnezeu insemneaza omida care bate viespea. Isus a fost sinteza celor doua curente. Crestinismul istoric (si evanghelic) este Icheneumonidae.

Este meritul lui Luther ca a definit datele problemei. Relatia creator-creatura implica in mod necsar relatia viespe-omida paralizata. Este meritul lui Erasmus ca ne-a dat solutia. “Once God has given to the secondary causes, namely nature, the power to reproduce or act, he does nothing unless for special reasons he suspends the common action of nature.” Creatura nu este obiectul absolut al actiunilor Creatorului. Omida nu este paralizata. “Omul acesta huleste”. “Ca sa vedeti ca Fiul Omului are putere pe pamant…” – argumentul Bacon, Descartes si Hobbes este stiinta – nu ca contemplatie filosofica ci ca PUTERE. Ma refer la intreita solie ingereasca.

Dilema lui Darwin pleaca de la neputinata omizii paralizate in fata evolutiei. Multumiri fie aduse lui Dumnezeu pentru ingerul al patrulea. “Der alte Gott lebt noch” (Nietzsche).

234 Responses to Ichneumonidae

 1. GLADI_ says:

  Beni

  „…si cam cum crezi tu ca ar ajunge omul la acest nivel de evolutie ; fara liber arbitru ci doar cu constiinta ??

  Ai vazut tu vreun astfel de specimen asa de evoluat incat sa aiba doar constiinta de sine fara liber arbitru ??

  De unde scotii tu astfel de idei fanteziste.?”

  He, he, he… Beni, Beni… :drink:

 2. Beni Plesa says:

  Gladi

  Mi-a placut ideia cu tatucu Sproul.

  Gladi ,fara sa intru in aceasta discutie prea mult ,as vre sa-ti amintesc ca eu si Tatucu sproul credem ca omul are liber arbitru si asta nu intra in conflict ,ci este chiar necesar conceptului predestinarii si ALEGERI suverane a lui Dumnezeu.

  Omul are liberul arbitru sa aleaga intotdeauna dupa predispozitia si preferintele lui .Problema este ca acest liber arbitru NU VREA niciodata sa aleaga lucrurile ce insotesc mantuirea.

  Inca nu ai inteles conceptul meu sau a lui tatucu Sproul.

 3. Beni Plesa says:

  leo

  Apreciez sinceritatea si dorintele bune.
  Domnul cu tine si nu uita nici una din fagaduintele Lui .
  Ce te-a suparat ,de ne-ai spus -ADIO -??

  Am apreciat intotdeauna unele aspecte din comentariile tale,.Ca vine vara este bine,dar asta nu trebuie sa te faca sa nu mai „dai cu ochii” prin ograda stanii ateiste fara atei.
  Imi pare rau dupa ei, au fost baieti buni ,insa cel mai mult imi pare rau dupa CJ.
  Cine stie ,poate ziua de maine va fi mai buna si Cernica (ITA) ne va da o noua promotie de pastori adventisti de ziua a saptea ATEI.
  Se pare ca drumul cel mai scurt spre ateism este viespea AZS via Cernica.
  Leo, tu chiar crezi ca forma de crestinism ce a venit prin Augustin ,Luther,Calvin si altii este VIESPEA de care vorbeste Edi in cartea lui ??
  Ce este de facut ? Aruncam crestinismul acesta la gunoi si ne intoarcem la gnosticii lui Maria Magdalena si evanghelia ei ??
  Sint multi oameni buni in adventism ,oameni ce nu-si dau seama ca sint prinsi intr-un sistem religios eretic cu valente gnostice .Nici nu-i de mirare ca Ellena White lauda pe Catari si Albigenzi ca fiind adevaratii urmasi a lui Hristos .
  Ieri am termiart de citit o carte scrisa de Silvia Browne –CELE DOUA Marii–(o istorie ascunsa despre viata lui Maria mama lui Isus ,Maria Magdalena nevasta lui Isus si cele doua fete ale lor , SARA SI SOPHIA ce au pus bazele unei comunitati de crestini in sudul Frantei ( Albigenezii) ,comunitate ce a inflorit acolo la poalele muntilor Piedmont pana in sec 12 cand au fost nimiciti de Papa ,.
  Isus al NT a spus ;–dupa plecarea mea se vor ridica multi si vor vorbii in numele meu „-
  Adventismul si fratii lui, Albigenzii si Catarii sint acesti profeti mincinosi despre care vorbea ISUS .
  Tot Isus spunea:–nu orcine imi spune Doamne ,Doamne face parte din imparatia mea””.
  Toate cele bune si poate ne vedem la Toamna ,.Vara placuta !

 4. cid says:

  hai acasa …in vacanta … pai si ce faceti nene ati pus deja „INCHIS ptr VACANTA ” ?
  V-a pus babuta o intrebare si ati dat coltul cu totii ? Asteptam de ceva timp ca fratili Guru sa raspunda …da’ e vacanta ,si re-citim propriile carti ca sa avem din ce da citate …autori cu renume mondial … Sau poate suntem asa de prinsi in al $-lea Razbel mundial , ca nu mai ramane timp si pentru discipolii virtuali.
  Hasta la victoria siempre !

 5. Richard says:

  vad ca totul este mort aici… atunci vacanta placuta tuturor si mai trec eu pe aici, saturare tuturor !

 6. Asul says:

  Deuteronomy 23:1
  No man whose testicles are crushed or whose penis is cut off can belong to the Lord’s assembly.

  „And her daughters which are in the field shall be slain by the sword; and they shall know that I am the LORD.” Ezekiel 26:6

  „And your altars shall be desolate, and your images shall be broken: and I will cast down your slain men before your idols. And I will lay the dead carcases of the children of Israel before their idols; and I will scatter your bones round about your altars” Ezekiel 6:4-5

  Awesome!!! hahahha

 7. Beni Plesa says:

  Richard

  Nu e nici o vacanta ,insa se pare ca atei au ramas fara „combustibil” dupa ce au citit cartea lui Edi.
  Dupa cum bine ai observat ,ateismul multora de pe acest site este ca si „tufisul” evolutiei in care acum incearca sa se ascunda.
  Cand pomul cunostintei este doar un boschet cu scaieti e si normal ca ateismul este incununarea prostiei iar omul fara nici un dumnezeu (cum spune Edi) este doar un animal ce incearca sa se hraneasca din fructele boschetului creat de mintea lui pipernicita si atrofiata de insasi limitele pe care si le-a aoto-impus .Pavel i-a clasificat foarte bine-„” s-au falit ca sint intelepti si au inebunit”

  Nu intentionez sa jignesc pe nimeni ,dar daca cineva se simte ofensat i-l invit sa sa faca primul pas spre intelepciune –” teama de Domnul este inceputul intelepciunii”.

 8. Asul says:

  Fara combustibil :)))

  AL dreacu biblie in engleza ia uite ce rima are:

  slain by the sword,
  I am the LORd :))

  ia zi americane cum e sa mergi cu un bmw din ala cum ai tu, K100, asa cu vorbele tale, din experienta ta, nu detalii din reviste…

 9. ianis says:

  Beni
  E iarba prea tare sau e doar soarele?
  In prima varianta, zi-ne si noua de unde o procuri.

 10. IONA says:

  de pe Youtube titlul ,, Marco Masini – Vaffancullo by damasnc” dedicata tuturor celor ce s-au falit ca sint ,,INTELEPTI” si au innebunit ..Auditie placuta doresc tuturor Ciaoooo

 11. IONA says:

  P.S.ascultate cu atentie indeosebi cuvintele dela min 3,40 inainte…

 12. BEBE says:

  #7 | Written by Beni Plesa

  ” teama de Domnul este inceputul intelepciunii”.

  -teama de (domnul) Viespe este inceputul incelepciunii omidei, beni?

  -Beni cred ca nu voi avea acces prea curand la cartea lui Edi, asa ca daca ai face un rezumat in limba romana, poate ma convingi sa ma intorc la isus.

  Pana atunci, raman la convingerea ca dumnezeul bibliei nu exista, iar cautarea altui anteles al genezei, mi se pore mai mult decat fortat. Cu ceva timp in urma, Edi spunea ca aceasta carte este mai mult pentru americani, ca ei sunt mai…creduli, iar romani…sunt altfel.
  -Daca nimeni nu comenteaza cartea lui Edi este probabil ca „ateii de la stana ” nu sant de acord cu el, si din respect, tac.

  SPM si AI vesnicii impotrivitori au aceiasi parere ca Edi si nu vor sa recunoasca.
  Anca ceva:

  „o istorie ascunsa despre viata lui Maria mama lui Isus ,Maria Magdalena nevasta lui Isus si cele doua fete ale lor , SARA SI SOPHIA ce au pus bazele unei comunitati de crestini in sudul Frantei ( Albigenezii) ,comunitate ce a inflorit acolo la poalele muntilor Piedmont pana in sec 12 cand au fost nimiciti de Papa „.Daca vorbesti de asa ceva, toata dumnezeirea lui Isus pe care tu al predici este apa de ploaie si scuzama, te antreb:

  #9 | Written by ianis.

  Beni
  E iarba prea tare sau e doar soarele?
  In prima varianta, zi-ne si noua de unde o procuri.

 13. Asul says:

  BEBE: ”poate ma convingi sa ma intorc la isus. ”

  Ateii is de la satan si pocaitii oare de unde sunt? Plm astia au mare putere de convingere.
  Fii atent, ieri am venit din romania, am stat cam o saptamanape la beserica unde-s membru n-am dat dar i-am intrebat cum stau cu constructia.
  Ce sa vezi, proiect de vre-o 200.000 de euro, au ceva bani cersiti de pe unde au apucat si cand ii intreb in ce faza se afla fratii aflu ca se afla in faza spagii, adica nu le aproba primaria proiectul, ba ca sunt prea putine locuri de parcare ba nuj ce si nuj cum.
  Au uns pe la primarie prin timisoara pe care au apucat, in stanga si in dreapta si degeaba, in loc sa le tina la edili predica de pocainta si incoruptibilitate, cretinii ce fac, dau cu banu fara numar spaga.

  Pai sa le creasca viermi in burta, si sa le crepe matele la pocaiti.
  Doamne ajuta! Sa dea dumnezo!

 14. BEBE says:

  Si eu m-am intors saptamana trecuta din tara.

  Ce mi se pare ciudat este ca se vorbeste din ce in ce mai putin de revenirea lui Isus, li se pare ca toti sunt apostaziati daca nu sant deacord cu egw, ei anca sunt andobitociti de pastori (slujitorii domnului), ancalca orice morala crestina (azs) pentru scopuri omenesti. Au doar o forma de evlavie iar prin purtarea lor nu fac nimic sa dovedeasca ca se incred in dumnezeu mai mult decat in purea lor.

  Probabi ca in curand adventismul va lupta pentru drepturile gay-lor, lezbienelor si al cainilor vagabonti iar bisericile ce se construiesc, vor servi ca adapost pentru ei

 15. Beni Plesa says:

  Bebe

  Ma bucur ca te-ai intors cu bine din Romania .
  Nu stiu pe unde esti ,insa iti doresc toate cele bune si cu folos.

  Cand am scris ca am citit Cartea despre cele doua MARII ,nu inseamna ca eu cred ce se spune acolo.
  Imi place sa citesc si carti scrise de gnostiti doar asa pentru informatii alternative.
  Concluzia mea este ca aceea carte este o fantezie de la un capat la altul ,iar pentru cei fara prea multa cunoastere despre istoria bisericii crestine poate parea plauzibila si sa le de=a apa la moara necredintei si ignorantei in care se scalda.

 16. Beni Plesa says:

  Ianis

  Presupun ca ai citit deja cartea si esti in cunostinta de cauaza.

  Spune si tu oparere despre perspectivele prezentate de Edi.

  Despre „iarba” sau soare ,te las pe tine sa decizi.,sau poate te ajuta Marius Popilian ,el se pare ca te-a suspectat in trecut ca te ocupi cu astfel de plante.

  Mai Ianis,esti baiat bun ,hai incearca si spune-mi trei idei din carte ,de care te indoiesti ca ar fi adevarate.
  Edi se va chiar bucura daca vei gasi asa ceva.
  Demonstreaza ca esti un student bun si vrednic ,si poate mai invatam si noi cate ceva de la tine.
  Vi s-a blocat mintea chiar asa de usor ?

 17. cineva says:

  Draga Edi,

  Vreau sa stiu daca Ichenumonidae o sa fie valabila pe gageturile apple prin iBooks store sau este disponibila numai pe kindle.

  Multumesc

 18. BEBE says:

  Beni sunt din Alexandria si de vreo 15 ani, din Madrid. Sunt convins ca nu crezi povestea cu cele doua Marii, dar nu mi se pare „intelept” sa pomenesti aici despre o astfel de carte.

  Beni eu cred ca undeva, sau peste tot, exista o inteligenta dincolo de puterea noastra de intelegere, care a initiat evolutia. Mai cred ca in univers, viata se prezinta sub multe forme si are diferite nivele. Mai cred ca cineva, de alt nivel de afara, a modificat ceva in diferitele stadii de evolutie ale organismelor aici pe pamant, separandule si diversificandule, iar pe o specie, care intamplator acum se numeste om, a experimentat inteligenta.

  Nu am o cultura bogata si vocabularul este pe masura. Acum cred asa iar maine, cine stie ¿

  Am fost sincer cand ti-am cerut sa-mi rezumi cartea lui Edi, dar tu mereu ocolesti intrebarile mele. De ce al intrebi pe ianis, eu nu sunt demn sa-mi raspunzi?

  Ieri citeam un rapuns al lui Florin L. de prin 2010 si zicea ca el raspunde doar celor de nivelul lui, de parca toti ar trebui sa cunoasca ebraica, greaca, latina sa scrie poiezii etc ca sa poata antzeleage trinitatea, sa atzeleaga profetiile si in final, ma lasat sa inteleg ca unii sunt destepti si sunt pusi sa stie si altii trebuie sa taca si sa asculte.

  Cei mai multi de aici spun clar ce cred, dar de la tine nu am inteles decat ca Edi este dumnezeul tau, el este exemplul tau, iara biblia este un tufis in care te incurci (ca toata lumea). Nu spun cu rautate dar daca vrei dialog, spune tu ce crezi, spune-ti parerea despre cartea lui Edi, gaseste ceva ce nu-ti comvine din cartea lui caci sigur sunt pareri personale ale lui, pe care si le-a format citind pe altii. Meritul lui Edi (ca si al lui Egw) este ca a adus in biserica idei pe care altii nu au curajul, dar el nu este infailibil, nu este intangibil si de acea al respectam si nu-l veneram. Te-am plictisit, gata am terminat.

 19. Beni Plesa says:

  Bebe

  „”Beni eu cred ca undeva, sau peste tot, exista o inteligenta dincolo de puterea noastra de intelegere, care a initiat evolutia. Mai cred ca in univers, viata se prezinta sub multe forme si are diferite nivele. Mai cred ca cineva, de alt nivel de afara, a modificat ceva in diferitele stadii de evolutie ale organismelor aici pe pamant, separandule si diversificandule, iar pe o specie, care intamplator acum se numeste om, a experimentat inteligenta.””

  Foarte frumoasa marturisirea ta de credinta si nu ar fi exclus sa ai foarte multa dreptate daca aceste idei sint asezate intr-un anumit context .
  .
  In ce priveste asa numita inteligenta a unora de la aceasta stana , nu cred ca este cazul sa te lasi intimidat de ideile lor fantaziste imbracate in cuvinte sofisticate.
  Cand din prezentarea unui om „educat” intelegi doar 40 la suta ,,20 la suta trebuie sa ghicesti (bine sau rau) iar restul e doar vorbire pasareasca ,aceasta nu este un semn ca aceea persoana este un om inteleapt.
  Vorba lui Eminescu :-„” e usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune”.
  Ateismul ca si crestinismul ce interpreteaza biblia literal ,este o boala mentala ce cuprinde mintea celor ce se pretind intelepti dupa ce si-au lasat mintea la garderoba.

  Era nu demult pe aicea unul Florin Iulian ,imbracat in blugi si jeaca si cu tenisi in picioare crezindu-se Stefan cel Mare si a reusit sa-l duca in eroare chiar si pe Study-nature prin speculatiile lui copilaresti.
  Ex;
  Iulian afirma ca el nu poate sa creada biblia datorita unor relatari ca cele din 2-Samuel cap 23 vers.8.

  „”-El(unul din vitejii lui David) si-a invartit sulita peste 800 de oameni pe care i-a omorit dintro lovitura-„”

  Ideia ce este comunicata in aceasta relatare este ca acest acest om a ajuns faimos prin abilitatea de a omori pe orcine dintr-o singura lovitura si nu avea nevoie sa incruciseze lancea cu oponentul de prea multe ori.
  l

  ,

  .

 20. ianis says:

  Beni Plesa

  Iulian afirma ca el nu poate sa creada biblia datorita unor relatari ca cele din 2-Samuel cap 23 vers.8.

  “”-El(unul din vitejii lui David) si-a invartit sulita peste 800 de oameni pe care i-a omorit dintro lovitura-””

  Ideia ce este comunicata in aceasta relatare este ca acest acest om a ajuns faimos prin abilitatea de a omori pe orcine dintr-o singura lovitura si nu avea nevoie sa incruciseze lancea cu oponentul de prea multe ori.

  Se pare ca ai folosit cam multa iarba. Mi-e greu sa cred ca o ameteala de genul asta este starea ta naturala.

  De la „800 de oameni dintr-o singura lovitura” la „oricine dintr-o singura lovitura” e distanta de cateva kilograme de iarba de cea mai buna calitate.

 21. BEBE says:

  Ianis esti de coma cu iarba ta.

  Beni asteptam sa continui si cu alte bravuri ale vitejilor lui David s-au alte motive ale lui Iulian de a nu crede biblia. Problema este ca nu toata biblia trebuie luata ca ceva real, inspirat, de ne contestat. Concluzia: nici eu nu cred toata biblia si parafrazand pe nenea Iancu; nici prin partile esentiale.

  Nu stiu daca generatia noastra va puea sa stie cat adevar este in cea ce tu zici marturia mea de credinta, dar eu am o baza de discutie, de aici pot sa rationez ceva, tu inca nu mi-ai spus ce crezi caci sunt incredintat ca in biblie nu crezi, nici in doctrina azs, nici egw. Spune-mi ceva credibil, o opinie, ceva sa vad ca din tot ce ai citit ai ramas cu ceva, o marturie de credinta, cum zici tu.

  „In ce priveste asa numita inteligenta a unora de la aceasta stana , nu cred ca este cazul sa te lasi intimidat de ideile lor fantaziste imbracate in cuvinte sofisticate”.

  Te inseli Beni. Aici sunt persoane inteligente cu multa educatie si bun simt si care, direct s-au indirect, m-au ajutat sa ma decid daca raman un ignorant ori sa privesc realitatea asa cum este fara frica de pedeapsa divina. Unul dintre ei si poate cel mai hotarat este Edi pe care tu anca nu-l intelegi.

 22. NIMENI says:

  BEBE

  ” Nu spun cu rautate dar daca vrei dialog, spune tu ce crezi, spune-ti parerea despre cartea lui Edi, gaseste ceva ce nu-ti comvine din cartea lui caci sigur sunt pareri personale ale lui, pe care si le-a format citind pe altii. ”

  Este o carte cu o analta tinuta academica. Este o istorie a cautarii lui Dumnezeu atat de catre stiinta cat si de catre religia crestina. Ideea ca stiinta la cautat pe Dumnezeu dar nu la gasit. Nu la gasit pentruca Dumnezeu a fost predicat gresit de crestinism si in forma in care a fost prezentat nu a fost gasit. Edi pleaca de la argumentul rationalismului metafizic crestin ca fiind mort si ca acesta ar constitui o problema reala.
  Deconstructia conceptului crestin despre Dumnezeu prin argumente stiintifice si filosofice este facuta in speranta regasirii aceluiasi Dumnezeu liberator al omului printro alta metoda. Edi vede crestinismul ca fiind dependent de ceea ce stiinta nu cunoaste si nu are un raspuns in acest moment despre realitate. Acest gap al stiintei este un argument al supravietuirii fundamentalismului crestin si este folosit ca arma de aparare in deconstructia pe care stiinta o aplica crestinismului. Este ancercarea crestinismului de a tine stiinta departe de cercul sacru al religiei. Cartea este structurata pe dualismul cartesian si face o incursiune ce pleaca de la animism si se termina cu revolutia stiintifica si influienta ei asupra omului secolului xxi.

 23. Asul says:

  #14 | Written by BEBE

  Din partea mea sa adaposteasca pe cine vor in bordelurile alea, intrebam extraterestrii de evolutie daca dam de ei ca de mnezo nici urma…

 24. Asul says:

  ”Ieri citeam un rapuns al lui Florin L. de prin 2010 si zicea ca el raspunde doar celor de nivelul lui, de parca toti ar trebui sa cunoasca ebraica, greaca, latina sa scrie poiezii etc ca sa poata antzeleage trinitatea, ”

  De parca el e vre-un semizeu, pui de dumnezeu, neam cu dumnezeu, aerele si formele par a fi de intelectual, practic tot ce citesti acolo e vrajeala.

  Concluzia o trage fiecare, fiecare apreciaza cum vrea sau cuum ii place, dupa ce criterii vrea, mai drepte sau m,ai strambe.

  Pt mine e fix pXXX… 🙂

 25. BEBE says:

  Nimeni: sigur ai observat ca eu nu pot purta un dialog cu cei mai multi dintre voi, pentru ca nu sant pregatit. Ma irita felul cum Beni se leaga de toti cei care se declara mai liberi de religie, fara ca el sa-si arate clar ce crede. Sunt sigur ca este o carte foarte interesanta si poate vreodata o voi citi sau poate se va discuta aici. Sunt placut surprins ca A Ionica si SMP nu au ce comenta. Am inteles ca Beni a comandat una pentru A I, iar Marius daca nu o are inca, ar fi cazul ca Edi sa-i trimita una in locul celei care nu i-a inapoiato atunci in Romania.

 26. NIMENI says:

  BEBE

  „Nimeni: sigur ai observat ca eu nu pot purta un dialog cu cei mai multi dintre voi, pentru ca nu sant pregatit.”

  Nu. Afirmatia ta este gresita. Sigur nu am observat asta. An primul rand nu un anumit nivel academic conteaza in acest dialog ci mai degraba schimbul liber al ideilor si al opiniilor. Cine doreste un dialog de un anumit nivel nu are decat sa astepte pana cand intra favoritii lor.

  „Sunt placut surprins ca A Ionica si SMP nu au ce comenta.”

  Nu cred ca Beni a reusit sa ai dea cartea lui AI si acesta din urma a citito. Eu sunt convins ca AI va comenta dupa ce va citi cartea.
  Mie ami pare rau ca nu este scrisa in romaneste fiindca poti intelege mult mai mult decat in engleza. Poate pe viitor o vom avea si in limba romana. Un lucru este clar; cartea este buna si bine documentata. Poate ca invidia face ca multi sa nu mai comenteze. Oricum cine da vina pe vacanta o face la modul hilar. OTOH eu cred ca Edi nu sia spus ultimul cuvant si ca in viitorul foarte apropiat vom vedea un alt Edi, mult mai puternic si mult mai direct. Cine spune ca lui Edi ai este teama ca va fi dat afara nu stie ce spune. Vom avea ocazia sa ne reamintim de aceste afirmatii foarte curand. Timpul va demonstra daca am facut o afirmatie pompoasa sau o profetie falsa.
  Ps: Nu stiu de ce dar am simtamantul ca ne cunoastem de undeva.

 27. NorthLite says:

  cineva,

  Vreau sa stiu daca Ichenumonidae o sa fie valabila pe gageturile apple prin iBooks store sau este disponibila numai pe kindle.
  Multumesc

  In August/Septembrie (sau poate mai tarziu) va fi valabila si in iBooks store.

 28. BEBE says:

  #26 | Written by NIMENIPs

  : Nu stiu de ce dar am simtamantul ca ne cunoastem de undeva.

  Am inteles ca esti in state, te cunosti cu Edi f.bine si de la adm. site-ului afli numele meu. M-as bucura sa te fi cunoscut cadva.

  Cat despre Edi, numai bine si suntem aici s-al ascultam si sustine, chiar daca ai vor face probleme cei de la amparatie.

 29. Paula says:

  As vrea sa cumpar cartea lui Edy.
  Cineva ami spune de unde si cum?
  Multumesc.
  Paula

 30. NIMENI says:

  #16 | Written by Paula

  De aici;

  http://www.amazon.com/gp/aw/d/1475280629/ref=redir_mdp_mobile?qid=1338522997&ref_=sr_1_2&sr=8-2

  Apasati pe amazon linga carte in coltul din dreapta jos si va directioneaza pe site.

 31. ianis says:

  Paula, vezi aici
  Versiunea din stanga e hard cover (cartea reala), cea din dreapta e in format digital, pentru Kindle.

 32. NorthLite says:

  Paula,

  Cel mai de preferat este sa cumperi cartea direct de la CreateSpace: https://www.createspace.com/3862589

  Dar daca nu vrei sa iti faci cont de CreateSpace si deja ai cont de Amazon, poti sa o iei de la Amazon: http://www.amazon.com/Ichneumonidae-Darwins-theological-rethinking-creation/dp/1475280629/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1338522997&sr=8-2
  Sau pe Kindle: http://www.amazon.com/Ichneumonidae-ebook/dp/B0084014S0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1338522997&sr=8-1

  Edi primeste mai mult daca cartea este cumparata prin CreateSpace (care apartine tot de Amazon).

 33. NorthLite says:

  Cei care ati cumparat cartea de pe Amazon si va placut, poate da-ti un Like, si un review daca e posibil. Deocamdata cartea are 0 Like-uri si review-uri.

 34. Alina says:

  Hey Eddy, vieleicht muss du mal akzeptieren das nicht alles sich Wissenschaftlich erklären lässt. Hier ein informative Artikel von heute, der du vieleicht schon gelesen hast… ?

  „….Was bleibt noch zu erforschen, wenn das Higgs-Teilchen umfassend analysiert ist?

  Mnich: „Das Higgs löst wirklich eine zentrale Frage der Teilchenphysik, aber noch lange nicht alle. Mit unserem Standardmodell erklären wir ja nur vier Prozent des Energieinhalts unseres Universums. Auch die Gravitation, die Anziehungskraft, gehört gar nicht zu unserem Modell. Es gibt die Frage nach der Dunklen Materie und der Dunklen Energie. Es gibt die Frage, warum wir überhaupt existieren. Warum besteht unser All nur aus Materie und nicht auch aus Antimaterie – nach dem Urknall hätten sich Materie und Antimaterie eigentlich vollständig auslöschen müssen. Diese Fragen wird man auch mit der Entdeckung der Higgs-Teilchen noch nicht lösen können.”

  Dann sind trotz eines sogenannten Gottesteilchens eine schöpfende Kraft oder ein Schöpfer nicht ausgeschlossen?

  Prof. Joachim Mnich ist Direktor für den Bereich Hochenergiephysik und Astroteilchenphysik am Desy in Hamburg.

  Mnich: „Natürlich nicht. Was wir als Teilchenphysiker versuchen, ist zu ergründen, wie das Universum funktioniert. Wer dahinter steckt, was dahinter steckt oder wie es geschaffen wurde, das ist glaube ich eine andere Frage. Wir versuchen zu ergründen, wie es funktioniert. Den Namen Gottesteilchen für Higgs finde ich ohnehin etwas unglücklich. Denn nach meiner Meinung sind entweder alle Teilchen Gottesteilchen oder keins.”

  Glauben Sie an Gott?

  Mnich: „Ich glaube schon, dass da so etwas wie ein Mastermind hinter dem Ganzen stehen muss. Manche sagen, es gibt 10 hoch 100 mögliche Universen und in einem davon herrschen Bedingungen, dass sich Menschen entwickeln konnten, die sich über das Universum Gedanken machen können. Daran glaube ich nicht. Ich glaube da nicht an Zufälle. Man kann es den lieben Gott nennen, man kann es aber auch anders nennen.”

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: