Logos 81 – Sub Semnul lui Cain

66 Responses to Logos 81 – Sub Semnul lui Cain

 1. Intr-adevar, mimetismul colectiv este esenta indobitocirii iar biserica este doar o expresie rafinata a unei stereotipii ancestrale, unde ratiunea si inovatia sunt condamnate ca fiind abominabile! De obicei membrii unui sistem, oricare ar fi el, nu ii vad hidosenia pana nu se „extrag” pe ei insisi din „sectarismul” tribului sau cutumei vreunui grup din care fac parte. Am zugravit aceasta scena in postarea http://teologateu.blogspot.com.es/2012/02/apocalipsa-ratiunii.html . Rezonez si razonez dimpreuna cu Edi si in postarea http://teologateu.blogspot.com.es/2012/02/eden.html
  Anchilozarea mentala si lipsa totala de reactie in fata absurdului este specifica religiosilor de orice confesiune si tine de „castrarea” definitiva a rationalului pe principiul „tu esti prost… gandesc EU pentru tine!

 2. Beni Plesa says:

  Florin iulian

  Esti un baiat simpatic, stii sa scrii frumos si mult.Cred ca Eminescu avea in minte indivizi de teapa ta cand a facut afirmatia urmatoare;-„”e usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune”.

  „”
  „”Anchilozarea mentala si lipsa totala de reactie in fata absurdului este specifica religiosilor”” de orice confesiune si tine de “castrarea” definitiva a rationalului pe principiul “tu esti prost… gandesc EU pentru tine!””

  Faptul ca ai sarit din adventism in ateism tu crezi ca dovedesti ratiune si inovatie in gandire ?
  Castrarea gandirii tale rationale a fost un act ireversibil .si ceea ce tu scrii este o dovada ca odata domesticit prin adventism ,oricat ai incerca sa fugi de aceasta turma ,umbra Elenei te urmareste si la fel ca „pacatul” lui Cain ,tu nu esti in stare sa o stapanesti.
  Lumea ta ateista in care te crezi inteligent este colorata in intregime de „adevarul advent” ,al „spiritului profetic” pe care l-ai supt odata cu laptele de mama..
  Ai schimbat doar stana adventismului cu stana ateista.A te crede un CAIN ,strain si fugar, este doar o iluzie ,.
  Ideia exprimata de tine ca :–toata civilizatia este datorata oamenilor nereligiosi ,fara credinta ,este cea mai mare gogomanie pe care ai putut sa o debitezi si denota pe deplin ignoranta ta cand e vorba de istoria civilizatiilor.
  . Civilizatia vestica a fost construita de oameni cu credinta in Dumnezeul crestinilor.
  Civilizatia arabilor a fost construita de oameni religiosi
  Civilizatia orientului indepartat a fost construita de oameni religiosi
  „Civilizatia” comunista a fost construita de oameni ce CREDEAU ca nu exista nici un dumnezeu ,insa tu esti prea tanar si ignorant in ale istoriei sa stii „binecuvantarile” ce au decurs din filozofia in care ai cazut ca musca in lapte.

  La minutul 46 Edi multumeste unui Dumnezeu pentru semnul lui Cain.
  Tu la cine multumesti pentru castrarea ta intelectuala ?
  E foarte amuzant sa privesti un pekinez ,pudrat si cu funditza de culoare roz intre urechi ,ce latra furios crezinduse un lup feroce si singuratic.

  Ps–lupii singuratici nu supravietuiesc ,sper ca cel putin acest amanunt sa nu-ti scape.
  Urlatul la luna nu-ti va umplea burta cand te va apuca foamea .
  Lupii inteligenti si puternici devin ALFA male si female ce isi construiesc o haita (societate) pe care o hranesc cu pekinezi pudrati ,razvratiti si satui de a privi jungla doar la -animal planet-tv.(scoala de sabat).

  Florine–nu am nimic cu tine personal ,insa filozofia ta de viata nu faureste nici un fel de civilizatie .
  Crede ce vrei ,insa nu uita ca omul intotdeauna secera mai mult decat seamana.
  Semeni vant vei secera furtuna .
  Dumnezeul lui Edi sa te lumineze.

 3. Beni Plesa says:

  Cateva idei interesante:

  1–conflictul intre bagajul ereditar si cultura

  Care aspecte din bagajul ereditar duce la dorinta de a forma o anumita cultura si ce aspecte din ereditare te face sa fi in conflict cu cultura pe care ai formato ?

  2–Deci teoria ca exista o linie de progres in evolutia omului este falsa (fotografia cu evolutia de la maimuta la omul prezent)

  3–Evolutia „naturii omenesti’ .

  Oare sa fie si aceasta teorie ,tot o teorie falsa?(eu cred ca da)
  4–societatea invinge in detrimentul individului care nu se conformoeaza.
  5–Teoria ca MUTATIILE genetice sint factorul ce a determinat si facut posibila evolutia se pare ca nu mai este valabila si a devenit o teorie falsa.
  6–Cain are o constructie genetica cu predispozitie pacatoasa .Oare Adam nu era la fel ??
  7–min 37 –omul se naste criminal si trebuie sa fie domesticit (rezolvat vorba lui Edi)
  Se pare ca ideia umanista ca omul este bun si doar religia la indobitocit a devenit si ea o teorie falsa ce pluteste acum pe apa simbetei
  8–Civilizatia pastorala (semitica) nu a produs progres .
  Unde sa dus teoria ca semitii (evreii) au produs cele mai luminate minti ale omenirii daca acestia au fost asa de influentati de caprarul de Moise ?
  9– la minutul 46 Edi multumeste frumos lui Dumnezeu pentru SEMNUL lui Cain.
  Foarte frumos si pios ,ce mai lipseste este doar „cantarea de inchidere” si o colecta de daruri sau zecimi.
  10–Concluzia emisiunii este ca RAZVRATIREA este in genele noastre si de gene nu se poate scapa.iar orce MUTATIE este periculoasa si nu duce la o evolutie ceruta de cugetul omului.

  Edi–tu mai crezi ca „rezolvarea” naturii criminale din om se poate face prin acceptarea evangheliei aduse de Isus si predicata de Pavel ??

  Cum poate umanismul secular sa stapaneasca natura criminala din om ??

  Daca asa cum ai afirmat Dumnezeu a pus „inclinatia pacatoasa” in natura omeneasca si i-a dat LEGEA ca prin ea sa-si stapaneasca aceste inclinatii ,care este atunci rolul lui Isus ca Salvator?
  Daca omul cu ajutorul legii poate sa-si stapaneasca inclinatiile pacatoase din natura lui de ce isus spunea ca :–„despartiti de mine nu puteti face nimic ” si veti murii in pacatele voastre.?

  Oricum,ideia despre domesticirea omului e de nota zece.

  Intrebarea se pune ;cine l-a domesticit pe primul om ca doar nimeni nu se domesticeste pe el insusi?

  Daca omul aste un animal cu instincte criminale cum bine ai afirmat ,este domesticirea lui un act de SALVARE sau indobitocire?

  Ps–pastorii adventisti ce au absolvit „consrvatorul de muzica” sint oare urmasii lui Cain-Tubal sau urmasi ai lui Set ??

 4. c. v. says:

  Beniamin Plesa,vreau sa .ti spun ca Florin Ifrim caruia te adresezi nu a fost adventist din copilarie ci a crezut ca daca face seminarul adventist va trai bine fara sa munceasca si.asa se face ca a renuntat atit de usor la Dumnezeu si la Biblie pt. ca oricum nu a crezut niciodata ,nimic .Si nu.i singurul in aceasta situatie !
  Scrie ceeace scrie ca sa se razbune ,dar sa speram ca.i va „trece ” !

 5. Vrând sa „salvaţi” ce nu poate fi salvat, veti da otrocol la mare si la uscat, „căutând ce nu căutaţi”. Filozofic, docent, ori tâmp de legat, veti ajunge cu toţii de unde-ati plecat, intrebându-vă pătimaş de ce creşte iarba iar „boul” e bou. Eu nu cred nimic dragă Pleşa, nici bine nici rău. NU dau directive: nici soluţii nu dau; nu oblig, nu contrâng, nu condamn, nu urăsc, nici „religii” nu fac: detest doar prostia împăiată docent cu vorbe de „duh” în limbaje de „lemn”(http://teologateu.blogspot.com.es/2012/01/docenta-indocentului.html). Probabil bat câmpii interpelând neadormitul din spirit sau „treazul” din „somn”! Cel mai probabil sunt într-o profund redundantă eroare, pe un drum ce nu duce nicăieri. Totuşi, citindu-vă ŞTIU sigur că e singurul „drum” care merită „bătut”. Pentru cei care pretind că mă cunosc le propun să se mai gândească o dată: http://teologateu.blogspot.com.es/2012/01/agora-despre-alb-si-negru.html

 6. GLADI_ says:

  Beni

  „Lupii inteligenti si puternici devin ALFA male si female ce isi construiesc o haita (societate) pe care o hranesc…”
  „4–societatea invinge in detrimentul individului care nu se conformoeaza.”

  Nicio societate nu este produsul ei insasi; este produsul unui Alfa Male. Apoi este „culturalizata”) condusa, dresata, indoctrinata et., in final – manipulata) de acesta. Îi devine instrument pentru a-si elimina competitorul incomod.
  Asa ca invingatorul e, in final, gagiu’ alfa.
  In ziua de azi, societatea nu (mai) are niciun cuvant (astta daca l-a avut vreodata). totul este condus de un numar de gagii d’astia alfa care isi dau mana si-si impart turmele (sferele de influenta).
  Chestiunea este: cand va apare zâzania intre lafa astia sau cand va rasari un alt Alfa mai mare care sa ii puna cu botul pe labe?

 7. NIMENI says:

  #4 | Written by c. v.

  „……….vreau sa .ti spun ca Florin Ifrim caruia te adresezi nu a fost adventist din copilarie ci a crezut ca daca face seminarul adventist va trai bine fara sa munceasca si.asa se face ca a renuntat atit de usor la Dumnezeu si la Biblie pt. ca oricum nu a crezut niciodata ,nimic .Si nu.i singurul in aceasta situatie !
  Scrie ceeace scrie ca sa se razbune ,dar sa speram ca.i va “trece ” !”

  Indifrent de acuzele aduse baiatul scrie frumos si bine. Se vede ca esteun baiat educat din raspunsurile pe care le da. Are perfecta dreptate in ce zice la postarea #1 si chiar daca nu specifica azs-ul in mod expres acestuia i se potriveste cel mai bine.

  c.v. ceea ce scrii nu face sens.
  1. Daca Florin sa facut pastor sa traiasca mai usor, adventismul este un loc ideal de face o astfel de cariera. Necredinta nu este un impediment pentru cei ce vor sa devina pastori, aceasta (necredinta) impreuna cu manipularea, minciuna, inselatoria si furtul sunt chiar caracteristici pe care un pastor trebuie sa si le insuseasca daca vrea hirotonire si parohie. Baiatul asta se califica din start. Nu fac TOTI pastorii la fel? Sau ai tu o alta parere?
  2. Face asta sa se razbune pe ce? Pe necredinta lui?

  Scrii si vorbesti ca un fundamentalist lipsit de logica, intolerant si plin de siguranta ca azs-ul iti da ceea ce vrei. Daca este asa, de ce Florin nu sa adaptat? Doar asta sia dorit,nu? Daca tu inchizi ochii ca sa nu vezi realitatea macar nu incerca sai orbesti si pe altii cu imagini false. Felul in care a evoluat si a supravietuit adventismul demonstreaza exact ceea ce a spus Florin.

 8. Beni Plesa says:

  FLORIN iULIAN

  „”Probabil bat câmpii interpelând neadormitul din spirit sau “treazul” din “somn”! Cel mai probabil sunt într-o profund redundantă eroare, pe un drum ce nu duce nicăieri. Totuşi, citindu-vă ŞTIU sigur că e singurul “drum” care merită “bătut”. Pentru cei care pretind că mă cunosc le propun să se mai gândească o dată: „”

  Forine,cu afirmatiile de mai sus mi-ai devenit foarte simpatic.
  Iti citesc blogul tau ,scrii bine ,frumos si ordonat .iar recunoasterea ca esti pe un -drum ce nu duce nicaieri- in sine este trista ,insa este un inceput foarte bun.
  Prin definitie ,daca nu stii incotro te duci ,sau esti pe un drum ce duce nicaieri,asta inseamna ca esti PIERDUT si in mare nevoie de un SALVATOR real si nu unul cu vorbire de lemn.

  Nimeni nu se naste pe drumul cel bun si toti bajbaim in intuneric departe de Dumnezeu chiar daca unii din noi isi tocesc coatele pentru o vreme chiar si pe bancile seminarelor teologice. ;la Cernica sau la Paris .

  Te inteleg ,iti simt desamagirea ,si e si normal sa fie asa .Despartit de Isus cel real toti sintem pe drumuri ce duc nicaieri.

  Edi inca de acum trei ani s-a pronuntat foarte clar ca teologia adventista este pe un drum ce duce nicaieri.
  Nu-ti dau sfaturi ,ci doar iti amintesc ce poate ai auzit chiar si la Cernica ,ca numai acei pe care Tatal i-i chiama iar apoi i-i trimite Fiului incep sa realizeze ca sint pe un drum fara iesire si au nevoie de un Salvator..
  Se pare ca jumatate din acest adevar il experimentezi chiar acum .Cand te vei simtii atras irezistibil spre Isus ca singurul Salvator (numai prin har nemeritat )atunci vei vedea lumina la capatul tunelului intunecos in care te-a atras religia cu sabate ,sanctuare ,buruieni si profeti facuti la apelul de seara .

  Sint multi oameni ai lui Dumnezeu in adventism ,insa acestia sint acolo in mod providential si nu datorita invataturilor aberante ce au intradevar o forma de evlavie insa nu sint in stare sa duca pe nimeni la desavarsirea ceruta de Dumnezeu sau constiinta lor.
  Iti doresc numai bine ,calatoria vietii tale inca nu sa sfirsit.

  .

 9. Beni Plesa says:

  Nimeni

  Ai dreptate in apologetica facuta in favoarea lui Florin iulian.
  Nu trebuie ca cineva sa fie un crestin autentic pentru a se revolta impotriva ipocriziei .
  Este o nota buna pentru Florin ca a renuntat la avantajele de pastor ,dupa ce a realizat ca adventismul este un drum infundat sau o religie ce nu produce schimbari de caracter autentice .

  Cu CV ,este bine sa fim mai ingaduitori ,s-ar putea sa fie un om sincer ,ce inca nu poate vedea „semnele timpului” din adventism.

 10. Beni Plesa says:

  Ar fi bine sa nu deviem de la subiectul fascinant prezentat de Edi.
  Domesticirea omului si semnul lui Cain merita sa fie desbatute .

 11. BEBE says:

  Cu multi ani an urma, prin 80…, sora mea a adus acasa un catel. Nu stiu ce rasa era , poate era o corcitura nu crestea de loc, dar era dragalas si putin cate putin a devenit mascota strazii. Nu i-am pus lant la gat nici o data, ar fi murit sub greutatea lui. De la primele ore ale diminetii pana seara, latra pe tot ce trecea pe strada, oameni s-au animale Ai astepta la coltul curtii si ai petrecea cu latratul pana an partea cealalta a curtii. Cate unul se oprea si ai vorbea ceva, iar el, se sprijinea cu labutele din fata pe gard si se bucura miscandusi codita.
  Altii strigau peste gard: ai dai bine sa manance ca-si face bine treaba.

  -Mi-am reamintit de el acum, cand am vazut ce face Beni cu Florin Iulian. Beni crede ca este de datoria lui sa fie moderatorul site-ului, sa treaca prin sita gandirii lui pe toti cu exceptia lui Edi, caruia ai face un deserviciu prin aceasta.

  -Pe Florin nu-l cunosc personal, cu toate ca locuim amandoi in zona Madridului si avem un prieten común care a-mi vorbea de el cu mult timp an urma.

  Florin te salut. Poate antr-o zi ne vom cunoaste.

 12. Beni Plesa says:

  Bebe

  Mai Bebe, am devenit eu moderatorul acestui site doar prin faptul ca am reamintit participantilor sa incerce pe cat se poate sa comenteze in contextul prezentarii facute de Edi ??

  Iulian imi este simpatic ,si este baiat destul de mare sa stie ca nu am nimic personal impotriva lui ,iar tachinarile mele nu au in ele nimic ce ar ofensa pe un om intelept.
  Proverbul :–mustra pe cel intelept si se va face si mai intelept –
  se aplica foarte bine lui Florin.
  Cei care se simt jigniti de comentariile mele am si pentru ei un proverb:-„”mustra pe cel prost si i-ti vei face un dusman.”

  Apropo,Bebe; ce ai inteles tu depre domesticirea omului ,este un lucru bun sau un lucru rau pentru el ??
  In lumina faptului ca este asa cum spunea Edi ;–„omul este predispus genetic sa fie un criminal si un astfel de om trebuie rezolvat „”
  In ce ar consta aceasta rezolvare de care vorbeste Edi ??

 13. NIMENI says:

  Beni Plesa

  Probabil ca sunt printre putinii de aici care te intelege. Nu intram in amanunte insa ceva ce ma surprinde la tine este tenacitatea cu care ataci adventismul oridecate ori scrii.
  Beni uite aici fraza scrisa de Florin:
  „Anchilozarea mentala si lipsa totala de reactie in fata absurdului este specifica religiosilor de orice confesiune si tine de “castrarea” definitiva a rationalului pe principiul “tu esti prost… gandesc EU pentru tine!”
  Dupa ce citesti fraza asta ai dreptu la orice opinie insa un lucru nu te lasa sa mai faci si anume sa gandesti tu pentru ceilalti.
  Oricine are dreptul sasi exprime un punct de vedere aici sau oriunde in alta parte dar nu are dreptul sa se supere daca cineva nu il crede sau nu este de acord cu el.
  Aici nu este biserica. Numai acolo nu ai voie sa gandesti. Cred ca acesta este si motivul pentru care Florin a scris fraza asta.
  Uite eu dupa multi ani de dus la biserica sunt tratat in continuare ca un copil cu parinti spirituali pe care sunt obligat sai asculte. Ei, adultii bisericii, au intotdeauna dreptate, ei sunt cei care inteleg cel mai bine, ei sunt cei care spun ce trebuie sa cred si ce nu, ei sun cei ce etc. etc…..
  Ce ma surprinde este ca tu aici incerci sa faci pe toata lumea sa inteleaga ca tine.
  Beni eu inca nu am vazut „crestin autentic” asa cum spui tu. In schimb am vazut tot felul de mascarici care daca nu reusesc sa te faca sa intelegi ca ei se transforma din „miei” in jigodii.
  Mentalitatea „tu esti prost gandes eu pentru tine” este practica crestinismului de secole daca nu milenii.
  Aici este punctul forte a lui Edi ca ne lasa pe toti sa gandim. Acesta este si motivul real pentru care sia ridicat toata biserica impotriva.
  Despre domesticirea omului poate doar un gand: faptul ca omul este inconjurat de animale domestice poate fi un semn ca omul este atit salbatic cat si „domesticit”.
  Este bou domestic cand asculta si executa, si este salbatic cand loveste si persecuta atat jivinele din curte cat si aproapele cu care coabiteaza.

 14. baba proasta says:


  Written by NIMENI
  Aici este punctul forte a lui Edi ca ne lasa pe toti sa gandim.‎


  Si de ce ai nevoie de Edi ca sa fii liber sa gindesti? Aha, pentru ca nu esti in stare sa gindesti si ‎singur si ai nevoie de cineva sa te “ajute.” Ai grija sa nu-l pierzi pe Edi ca s-a ales praful de ‎libertatea aia de gindire. Da, este fascinanta libertatea asta a junglei si e clar ca animalele astea din ‎jungla sunt tare destepte iar alea care s-au lasat domesticite sunt tare proaste, dar eu mai observ ca ‎de oi si de vaci este plin pamintul in timp ce leii si tigri sunt pe lista animalelor pe care de ‎disparitie si singurul lor viitor este in gradinile zoologice cupa cum al lui T. Rex este in muzee. Si ‎vad ca si animale de prada cum sunt ciinii si pisicile cit sunt ele de destepte niciodata nu fug de la ‎stapinii lor desi sunt lasate adesea liber sa faca ce vor. Dar cit sunteti voi de liberi in jungla pina la ‎urma l-ati alungat pe Clovnul Junglei deoarece a avut nemintosia sa-si ia libertatea sa se lege de ‎rebelul de Cain care va “da” libertatea sa ginditi si atunci rebelul de Cain i-a dat in cap ca ‎‎“preemptive strike” ca doar asta este legea junglei. Bag de seama ca sa impungi pe stapin nu ‎merge nu numai in domesticie dar nici macar in jungla. Asa ca pastrati-l cu grija pe Edi ca sa nu ‎va pierdeti libertatea si in special aveti grija sa nu va indepartati mastile de oxigen pe fata ca altfel ‎ajungeti din animale pe care de disparitie in animale disparute.‎

 15. Beni Plesa says:

  Nimeni

  „”Ce ma surprinde este ca tu aici incerci sa faci pe toata lumea sa inteleaga ca tine.
  Beni eu inca nu am vazut “crestin autentic” asa cum spui tu.””

  Si pe mine ma surprinde aceasta perceptie pe care o proiectez cand vorbesc cu altii .Dupa cate imi amintesc eu intotdeauna am afirmat contrariul ,si aceasta deoarece sint convins ca eu personal nu pot sa influentez pe nimeni sa adopte perspectiva mea referitor la intrebarea ce a framantat mintile omenesti in ultimile doua mi de ani si anume:
  cum poate un om ce este nascut cu tendinte criminale (expresia lui Edi)sa ajunga „rezolvat” (scapat ,mantuit de aceste tendinte criminale sau sa nu mai fie sub controlul lor))si sa-si traiasca viata in armonie cu lumea in care este si sa aiba constiinta impacata cand se gandeste la Creatorul sau ?

  Eu am afirmat clar ca „rezolvarea” omului si a naturii lui criminale este un act monorgetic si nu sinergetic .Numai Dumnezeu este in stare sa faca acest lucru si il face independent de „cooperarea ” noastra.
  Nu depinde nici de cine VREA ,deoarece nimeni nu vrea ,si nici de cine alearga ,deoarece toti ne nastem alergand pe drumuri ce duc doar la diatrugere sau „nicaieri” cum a afirmat Florin.

  Aceasta intelegere asupra naturii omenesti este de origine divina si nu este nicidecum produsul natural al unei naturi corupte (criminale ).

  Natura corupta omeneasca si mintea ei intunecata este o fabrica de religie si nascocitoare de idoli ce uneori cand este desamagita de acesti idoli devine introspectiva si se declara ATEE .

  Imi place declaratia lui Florin pe blogul lui despre CUNOASTERE si metafora prin care o aseamana cu o tanara frumoasa si virgina ,bine pazita intr-o cetate si cu putini oameni care au acces la ea.

  Omul care cu adevarat a fost chemat de Tatal si trimis la Isus ,intelege rostul nasteri ,vieti ,mortii si invierii lui Isus este un Crestin adevarat si nu va fi desamagit niciodata.
  Impulsul ce vine de la Isus este irezistibil cand i-ti patrunde mintea si inima ,transforma prin a te face capabil sa-ti stapinesti instinctele criminale ,te supune unui proces de evolutie si te pune pe un drum de pe care nu mai vrei sa te intorci niciodata.

  Toti aceea care se simt desamagiti de Isus-ul predicat la indiferent ce biserica ,sint dezamagiti pentru ca si-au dedicat viata unor idoli frumos mestesugiti , idoli ce promiteau „cai verzi pe pereti si palate printre stele .

  Viata vesnica nu este doar „mere de aur si flori ce nu se vestejesc” in lumea viitoare ,viata vesnica este sa cunoastem pe Tatal si pe Fiul (isus) ,viata vesnica incepe aici si acum si ne echipeaza sa facem fata la tot ce intampinam in calatoria pe acest pamant.
  Aceasta perspectiva rezulta numai si numai cand cuvantul lui Dumnezeu te umbreste si incepe sa rodeasca in tine omul cel nou . Eu stiu ca nu sint capabil sa fac aceasta transformare in mintea oamenilor si de aceea ma mira faprul ca unii ma citesc altfel decat cred.
  Pentru unii aceste cuvinte sint „limbaj de lemn” iar pentru cei ce sint pe drumul cel bun este intelepciunea lui Dumnezeu manifestata prin Isus in Viata lor.

  Sa ai o zi buna.

  Ps–referitor la ;–„eu nu am vazut niciodata un crestin autentic” asta depinde de modul in care definim expresia -crestin autentic-.

 16. NIMENI says:

  14 | Written by baba proasta

  „Si de ce ai nevoie de Edi ca sa fii liber sa gindesti? Aha, pentru ca nu esti in stare sa gindesti si ‎singur si ai nevoie de cineva sa te “ajute.” ”

  Calmazate babo! Este nevoie de Edi sa tina situl asta deschis ca sa poata aduna aici pe toti astia cu opinie nedomesticiti in bisericile lor de origine unde li sa pus tape la gura sa nu mai vorbeasca. De asta este nevoie de Edi. Si mai e nevoie de el pentruca sa va demaste demagogiile comuniste care mai salasluiesc in voi de pe vremea cand erati membri pcr. Da cum tu o parlita de baba vrei ca sa se inchida si situl asta nu ma mir de gandirea logica a ta de a ne transforma in animale domestice dupa ce am gustat un pic de libertate in jungla asta. Inteleg ca tu vrei sa ne intoarcem sa va ascultam numai ce ziceti voi ca asa e logic, ca diar nu ai facut ita degeaba. Trebuie sa profiti cumva de pe urma pisicurelor si catelusilor care stau cu gurile cascate sa le mai scuipi tu ceva in ele. Daca ai fi un pic cinstita cu tine ai vede ca Edi nu ne invata sa gandim si nici nu gandeste el pentru noi ci ne lasa sa spunem tot ce ne debiteaza noua mintea bun sau rau. Vina lui este ca tine situl asta deschis si nu poate nimeni sa il inchida. Vezi ca Florin a facut aluzie la unii ca tine in primul comentariu, poate citesti ce zice.
  Ca fost pastor azs este o rusine modul in care incerci sa faci pe sfanta fecioara. Tu cunosti sistemul, stii cat este de inchis si intolerant cu libertatea de exprimare, stii cum ati format catei care sa pazeasca turma de „liberi cugetatori”, cunosti urmarile si ca acolo nu este opozitie. Stilul in care formulezi comentariile este facut ca toti sunt prosi numai tu desteapta. Am mai zis si cu alta ocazie, mai lasate de naravul asta paranoic ca dintre toate fiintele tu esti si libera, si desteapta,si logica si etc etc……

 17. NIMENI says:

  Beni

  „Pentru unii aceste cuvinte sint “limbaj de lemn” iar pentru cei ce sint pe drumul cel bun este intelepciunea lui Dumnezeu manifestata prin Isus in Viata lor.”

  Beni uite nu sintetizez tot ce ai zis ci numai ultima fraza.
  Cand spui ca pentru unii este limbaj de lemn iar pentru ceilalti este drumul bun si intelepciune, nu este nimic altceva decat ce a zis Florin. Adica cine accepta o interpretare asa cum este formulata de altcineva sau de tine poate fi asezat in categoria „pe drumul bun” si poate sati fie prieten, sau poate sa nu accepte interpretarea oricare ar fi ea si automat este in cealalta categorie a dusmanilor.
  Drumul bun sau drumul rau este definit arbitrar si pe diferite criterii de interpretare. Un exemplu ar fi sa propovaduiesti la cineva ca Isus il mantuie, tu beneficiezi aici de banii lui si el nu castiga niciodata mantuirea. Tu spui ca asta este calea buna. Pentru cine? Unul ramane cu banii celalalt cu speranta. Intrebarea este de ce un om trebuie sa fie dresor si altul dresat sa nu gandeasca? Ca asa este legea crestinismului? Asa a fost lumea conceputa? Atunci cand imi spun cate un punct de vedere gasesc foarte multi care devin violenti in limbaj si incearca sa ma convinga ca sunt gresit. Eu nu spun ca eu nu sunt gresit, eu zic doar de ce sa cred ca ce spune celalalt este adevarat? De obicei pe astia calibrati one way nui mai aud ce spun.

 18. baba proasta says:


  ‎#16 | Written by NIMENI‎
  Am mai zis si cu alta ocazie, mai lasate de naravul asta paranoic ca dintre toate fiintele tu esti si ‎libera, si desteapta,si logica si etc etc……‎


  Pai cum mai nene sunt eu libera cind nu pot sa zic nimic nici la fundamentalisti si nici aici la voi ‎fara sa-mi dai mata peste bot si sa inceapa sa ma injure un ianis si un poli-? Ne-ai putea spune si ‎noua ce ai facut ca Edi sa te lase pe mata sa gindesti iar eu nu pot sa spun nimic fara sa-i cada si ‎lui si voua greu la stomac? Ce zici, ne-ai putea divulga si noua “taina” asta a libertatii voastre?‎

 19. GLADI_ says:

  Written by Alegorii in Geneza

  “Este nevoie de Edi sa tina situl asta deschis ca sa poata aduna aici pe toti astia cu opinie nedomesticiti in bisericile lor de origine unde li sa pus tape la gura sa nu mai vorbeasca.”

  Poftim? Daca e asa, e destul de nasol. Nefericita exprimare.

  Ai dreptate G. :beer:

 20. GLADI_ says:

  „Nimeni nu se naste pe drumul cel bun…”

  Dar se naste astfel incat, sub orice forma, orice-ar fi, se trezeste pe el.
  Ceea ce e, de fapt, absolut acelasi lucru. :rotfl:

 21. baba proasta says:


  ‎#22 | Written by Alegorii in Geneza‎
  Iti si place sa o iei peste bot, babo. O cauti cu lumanarea, asemenea lui Beni.‎


  Da, mie-mi place sa mi se dea peste bot iar lui NIMENI & comp. le place sa dea peste bot. Si bag ‎de seama ca au nevoie de Edi ca sa se bucure de libertatea asta de a dea peste bot si niciodata sa ‎nu li se dea peste bot. Ei, asta da libertate! Unde mai gasesc ei unul ca Edi ca le dea o asemenea ‎libertate?‎

 22. NIMENI says:

  #21 | Written by baba proasta

  „Da, mie-mi place sa mi se dea peste bot iar lui NIMENI & comp. le place sa dea peste bot.”

  Hai babuto nu te mai victimiza atata si fii un pic mai realista. Cine altcineva decat tu ironizeaza si face din tantar armasar? Cum de mai vazut tocmai pe mine protejatul sitului nu stiu.
  Citeste ce ai postat la #14 si vezi cine da peste bot.
  A da. Aia e mai sus si nu ne mai intoarcem, nu se pune.

 23. Beni Plesa says:

  Nimeni

  Hai sa incurajam oamenii sa stea la subiectul lui Edi.

  Ce parere ai despre acest -semn a lui Cain–?

  Se pare ca atitudinea lui Cain dupa ce a omorat pe fratele lui ,aici pe site este foarte apreciata ,atractiva si de dorit,iar edi chiar multumeste lui Dumnezeu pentru acest semn pus pe Cain.
  Inca tot nu am inteles care este semnul dat lui Cain din poveste.

  Se pare ca tot mai mult ,aici pe site se contureaza o gandire -alb-negru si griul incepe sa dispara.
  Abel a fost prostanac ,domesticit iar Cain este baiatul destept ce isi omoara fratele si dupa aceea inventezaza civilizatia pe pamant.
  Nu t-i se pare ca este cam simplista aceasta gandire ,unul alb si cellalt negru ??

  Este aproape asemanator cu gandirea alb-negru din alegoria lui Florin despre -CUNOASTERE SI CREDINTA.
  Una este fata desteapta si putin acesibila iar cealalta este o tarfa de pe centura ce trag toti de ea ca sa-si satisfaca fanteziile religioase.
  .
  Ca sa fiu un bun cartezian ,eu ma cam indoiesc ca lucrurile ar fi chiar asa de simple .
  care este parerea ta ?
  Bebe ,sau altii dornici de comentarii sint bine veniti .Se pare ca Anubis,Ianis si poli sau dat la fundul evolutiei de cand Edi a inceput sa mai ajusteze pe ici pe colo prin punctele mai esentiale ,si a demolat complet teoria unei evolutii progresive ,sti tu poza aia faimoasa ;de la maimuta .primata ,cromagnion si apoi omul ce se uita cutezator la stele.
  Clovnul Junglei era cel putin un bun educator ,prin link-urile pe care le posta.
  Ateii astia a nostrii de ziua a saptea educati la Cernica fac amandoua tabere de ras. A ,mi-am adus aminte ca ei sint laodiceieni ,nu sint nici fierbinte pentru Dumnezeu nici reci suficienti sa fie atei veritabili. Stau cu mintea (am vrut sa spun fundul) intre doua luntrii si le-a intrat la apa ‘semnul lui Cain..
  Parca ma apuca o nostalgie si dupa Poli ,baiatul ala era ceva mai „rasarit”.

  Nu dau sfaturi la nimeni ,imi spun doar parerea si nu vreu ca nimeni sa se simta ofensat.
  Ideia era ca cei cu semnul lui cain sint barbati adevarati si nu specimene castrate (domesticite) ce se ofenseaza de orce adiere de vant ce le zburleste frizura data cu sprei.
  Hai sa fim seriosi si fiecare sa traim sub semnul pus pe noi de Dumnezeu cu un anumit scop.
  Ideia era in cel priveste pe Cain ca Domnul sa-l protejeze spre a nu fi omorat .nu ca ciobanii aia castrati si domesticiti urmasii lui Set vor avea capacitatea mentala necesara sa-l ofenseze strigand dupa el ;–babiloneanule.
  Mi se pare doar numai mie sau au mai observat si altii ca Edi de o vreme incerca sa puna o fata mai UMANA si plina de compasiune peste imaginea dura a unei evolutii bazate in trecut pe selectia naturala si a mutatiilor genetice. Se pare ca aceste doua motoare ce au propulsat evolutia au ramas fara carburant iar acum fiecare isi cauta frunze sa-si acopere goliciunea nu in copacul mare si falnis ci undeva mult mai jos prin boschetele prafuite ale desertului african.

  Tu ai observat aceasta mutatie sau doar mi se nazareste mie asa fara nici un motiv ?

 24. BEBE says:

  Beni, esti amabil ca inviti pe toata lumea la dialog.

  O2 nu va fi ce a fost, pentru ca evolutia evolutionistilor s-a oprit pe drum. Acum a inceput ID. Cred ca cei pe care ai amintesti, Anubis, Ianis, poli, studi , cj si alti care comentau frecvent si care dadeau deliciul site-ului, nu accepta intoarcerea la biserica, sub un dumnezeu reformat, progresist creat dupa chipul si asemanarea noasra. Nu accepta ID. Acestia au fost suprasaturati de teologie si acum, eliberati, ne mai avand obligatii de ordim material fata de organizatie nu vor alt stapan, alt dumnezeu.

  Sa vehiculat idea ca cei ce s-au intoxicat cu spiritul profetic vor trece mult mai usor la ateism, decat un ortodox s-au altii religiosi cu o religie mai liberala.

  Eu, de moment cred ca cineva a intervenit (sa zic genetic, la structura ADN-ului daca nu gresesc) si a modificat animalul de atunci, si iata-ne aici discutand.

  Anteleg de la Edi ca sunt doua forte antagonice care combat an jurul omului. Una de partea celor puturosi domesticiti–Abel- si celalalta progresista Cain. Religia a ales pe ce-a mai confortabila pentru suprematie -Abel – sa fi supus , ascultator si sa-ti dovedesti ascultarea prin jertfe,( omorand pe cel mai bland si mai putin evoluat intelectual mielul).si impunand la randul sau blandetea prin forta. Acesta este dumnezeul propavaduit de religiosi o bestie pérfida si periculoasa care mii de ani s-a impus. Cealalta forta , inteligenta nu s-a inpus prin forta. Subtila l-a inceput si mai agresiva cu trecerea timpului, inteligenta , castigata. Dumnezeul lui Cain cel care l-a protejat si ajutat, ai ajuta pe atei sa nu simta nevoia de religie.

  Poate de acea , marul muscat- Apple- este la ora actuala cel mai semnificativ exemplu ca inteligenta a anvins.

 25. ianis says:

  Bebe, concluzia ta, referitoare la pasivitatea in dialog a oxigenatilor mai vechi sau mai noi, e doar partial adevarata.

  Chestiunea cu „suprasaturarea de teologie” e total irelevanta. Cine a fost pasionat de teologie inainte, e pasionat si mai departe (si viceversa), indiferent de vreo afiliere la biserica. Vorbesc in numele meu, dar ar mai fi si altii (polihronu spre exemplu).
  Teologia nu inseamna a repeta versete si a nu reusi sa exprimi coerent o idee, spalat la creier fiind de sabloane omiletice. Citeste cateva postari mai sus si o sa intelegi despre ce vorbesc. Omul spiritual, acela care vorbeste doar in versete si psalmi, e doar un papagal.

  „Intoxicarea cu spiritul profetic” despre care ai amintit e doar o fantezie a lui Beni Plesa nascuta, probabil din complexe mai vechi si refulari mai noi 🙂 A repetat-o atat de des incat a ajuns sa o creada. Clubul asteapta noi membrii. In lipsa de activitate serioasa, creierul trebuie sa proceseze ceva, orice…

  Pasivitatea in dialog e strans legata de nivelul conversatiei. De multisor nu mai pierd timpul citind postari kilometrice a la Plesa. Bisericile sunt pline de oameni blocati intre 2 idei si 3 fraze. O conversatie cu ei e inutila.
  O alta piedica in calea dialogului este genul de „interlocutor” care posteaza doar ca sa atraga atentia asupra lui (fie victimizandu-se, fie aratandu-si calitatile intelectuale imaginare). Cred ca ai recunoscut baba proasta.

  Invitatia la dialog in stilul Plesa imi aduce aminte de scoala de Sabat in care unul pune intrebarea, unul citeste raspunsul si toti ceilalti zic aleluia. Discutiile de genul asta sunt egale cu zero, atat ca informatii cat si ca efect asupra participantilor. M-am prapadit de ras dupa ce Beni a postat niste carnati de mesaje total offtopic, atacand pe unul si pe altul, apoi tragand semnal de alarma la posibilitatea ca discutia sa fie deturnata.

  Am observat progrese mari in ideile tale. Mergand pe drumul asta s-ar putea sa ajungi sa fi catalogat drept ateu. Pentru crestinii cu creierul spalat, tot ce depaseste nivelul lor de intelegere are un singur nume: ateism 🙂
  Espero que tengas un buen día.

 26. Beni Plesa says:

  Ianis

  Bine mai Ianis;-eu spun ca i-ti duc dorul ,te fac sa rizi cu hohote si tu nici macar nu intelegi ce eu scriu. Ca poti citii doar doua sau trei randuri din ceea ce Baba proasta scrie te inteleg ,ea este intradevar peste nivelul tau de educatie ,insa eu sint doar un frustrat si refulat ce „invart” doar doua sau trei randuri si sper ca ar intra in capacitatea ta de intelegere.

  Ianis :-„”“Intoxicarea cu spiritul profetic” despre care ai amintit e doar o fantezie a lui Beni Plesa nascuta, probabil din complexe mai vechi si refulari mai noi „”

  Mi-ar place din cand in cand sa-ti dau dreptate ,cel putin cand vorbim despre lucruri din afara bibliei .
  Afirmatia este rezultatul unei cunoasteri destul de profunde a adventismului fundamentalist din Romania si USA.
  Daca pe mine nu ma crezi ,intreabal pe Edi si el poate sa-ti confirme adevarul afirmatiei mele.

  Cati adventisti fundamentalisti cand l-i s-a rupt the safety net (plasa de protectie)
  a spiritului profetic au devenit catolici ,ortodoxi sau protestanti ??
  Raspunsul este :-foarte ,foarte putini ,iar aici pe site nu este nici macar unul. !!
  Edi ,study-nature ,Polihronu ,Anubis Ediorgu North-light tu si poate chiar Bebe dupa spusele tale sint un bun exemplu ca afirmatia mea este adevarata.

  Cei mai „scoliti” si cu putina inteligenta devin agnostici iar cei care au foat doar scoliti devin atei ,restul stau mai departe membri ai clubului adventist,nu mai cred aproape nimic ,si nu au taria de caracter sa se rupa complet din cauza relatiilor de familie si prieteni de o viata.

  Cei care sint ca Florin Laiu ,raman doar cu eticheta de fundamentalisti ,rup relatiile cu prieteni de o viata (exemplul cu Edi) ,si devin suspecti in mijlocul organizatiei pe care inca o promoveaza si apara .

  Poti sa-mi spui ce nu este adevarat in afirmatiile mele de mai sus ??
  Oglinda lui Poli s-ar putea sa te ajute daca o folosesti fara instructiuni.
  Daca cel putin te-am facut sa zimbesti ,mai am sperante pentru tine.
  Ps–semnul lui Cain sa te lumineze ,intareasca si pe deasupra sa nu te lase neprotejat.
  Mai ,Ianis -esti baiat bun si mi-ar place ca impreuna chiar si cu Anubis sa stam la taclale racorindu-ne pe caldura asta cu o bere aurie si spumoasa (bineinteles din soia).
  Mai onoreaza-ne din cand in cand cu prezenta ta .

 27. baba proasta says:


  ‎#25 | Written by ianis‎
  Pasivitatea in dialog e strans legata de nivelul conversatiei. De multisor nu mai pierd timpul citind ‎postari kilometrice a la Plesa. Bisericile sunt pline de oameni blocati intre 2 idei si 3 fraze. O ‎conversatie cu ei e inutila.‎


  Ce inseamna, dom’le sa fii ateu, ajungi la un nivel de conversatie de nu-ti mai ajunge nimeni cu ‎prajina la nas. Adica oxigenul asta a fost infiintat din banii vaduvei tocmai pentru a da ‎posibilitatea unui dialog la nivelul nasului unui ateu ca ianis si i s-au dat chiar puteri sa cenzureze ‎ceea ce este sub nivelul lui, dar ei au ajuns la un asemenea nivel inalt incit pina si un Beni Plesa cu ‎Edi al lui sunt “fundamentalisti.” ‎


  Am observat progrese mari in ideile tale. Mergand pe drumul asta s-ar putea sa ajungi sa fi ‎catalogat drept ateu.‎


  Daca Beni Plesa cu Edi al lui sunt fara speranta, in schimb bebelusul asta de BEBE se afla pe ‎calea cea buna sa devina ateu si marele intelept ii profetizeaza un mare viitor. Asa ca, curaj ‎bebelus, ridica-te din patru labe pe piciorusele proprii si mergi pe drumul asta pe care ai apucat-o ‎ca la sfirsitul lui te asteapta cununa ateista pe care ti-o va aseza pe cap chiar ianis cu propriile lui ‎miini.‎

 28. BEBE says:

  #25 | Written by ianis

  „Bebe, concluzia ta, referitoare la pasivitatea in dialog a oxigenatilor mai vechi sau mai noi, e doar partial adevarata”.

  Este partial adevarata caci este doar parerea mea despre frecventa comentariilor voastre aici, pe O2. S-a ajuns sa comentam aici, beni si cu mine, e de ras.

  „Am observat progrese mari in ideile tale. Mergand pe drumul asta s-ar putea sa ajungi sa fi catalogat drept ateu.”

  Singurul care m-ar cataloga ca ateu aici este beni dar nu-mi pasa nu sunt singurul.

 29. Dragii mei, eu sunt relativ „nou” pe aici, neavând mai mult de o lună de când v-am descoperit. NU am pretenţii de mediator, insă discuţiile de pe site îmi dau o senzaţie de profundă ireconciliere între „unii” şi „alţii”, sau „unul” şi „restul”. Dacă suntem „aici” este pentru că „acolo” a murit! Nu văd de ce ar trebui să înviem „mortul” pe net câtă vreme „cântăm” de zor prohodul prin biserici. Nu am nici o cădere să judec sau să îndemn, însă de dragul „raţiunii care încă mai pâlpâie” pe ici şi colo, mă risc să fac un apel către „Oxigenaţi” şi „Ne-oxigenaţi” deopotrivă: slujiţi fiecare cui vreţi să slujiţi, însă fiţi coerenţi, nu ipocriţi! Dacă YHWH este Dumnezeu atunci nu crâcniţi, nici comentaţi, nici vă-ndoiţi, căci totul vine de la El, „şi cine I-a dat ceva mai întâi ca să-I ceară mai apoi socoteală”? Dacă însă cunoaşterea logică şi raţională este cea care dă ghes căutărilor voastre, urmaţii principiul şi respectaţii riguarea.

  Eu … sunt doar „un pamfletar nereuşit” ce mânuieşte neîndemânatec „vorba scrisă” în încercarea de a pune în evidenţă Ireconciliabilul Ireductibil din Cuvântul pretins a fi divin. N-am pretenţii de teolog, nici de apologet, nici de „învăţat”, nici de „păstorel”. Cred însă că pot învăţa de la alţii ceea ce eu însumi nu ştiu, şi cred că pot trăi demn şi fără să mă înfrupt hrăpăreţ din „truda” oii slute.

  Mulţumesc criticilor mei, care din prea multă pasiune religioasă au găsit cu cale să mă atace mai dur. Mulţumesc însă mai cu seamă acelora cu a căror gândire m-am intersectat atât de frumos! Nu sunt un visător să cred că ceva esenţial se va schimba de mâine, însă nădăjduiesc să fi aruncat „sămânţa” unui mâine mai bun! Respect tuturora! Onoare tuturor!

  Iertare cer gazdei noastre care se arata atât de îngăduitoare cu „năzbâtiile” pe care prea adesea le „debităm” pe site! Probabil că aşteaptă să apuce ziua când fiecare dintre „noi” îşi va asuma identitatea şi vom fi mai maturi şi mai buni. Vă salut pe toţi!

 30. Beni Plesa says:

  Bebe

  Bebe –:””Eu, de moment cred ca cineva a intervenit (sa zic genetic, la structura ADN-ului daca nu gresesc) si a modificat animalul de atunci, si iata-ne aici discutand.””

  Si CINEVA a luat ANIMALUL ce venea din pamant si I-a SUFLAT (modificat genetic) in nari suflare de viata si astfel animalul a devenit un suflet viu ,adica om ,ceea ce noi sintem astazi.(pe unii i-a facut negrii ,pe altii albi sau galbeni )

  Da ,pare atractiva aceasta perspectiva ,insa trebuie sa duci aceasta ideie pana la sfirsit.
  CEL care ti-a dat suflare de viata (modificarea genetica)este CREATORUL tau ,ti-a pus in minte gandul vesniciei ,o LEGE prin care sa-ti stapanesti instinctele animalice , si mai tarziu prin alt extraterestru in persoana lui Isus ti-a dat un SALVATOR prin care sa treci la urmatorul stadiu de evolutie –omul cel nou –.
  Dupa ce am purtat chipul celui pamantesc (animalul adam) in urmatorul stadiu vom purta chipul celui „ceresc” –Isus cel extra-terestru..
  Prin acest Isus la uni acest Creator (modificator de gene) le-a dat un cadou nemeritat numit CREDINTA ca evolutia (transformarea) lor genetica de-abia a inceput si ca lucrarea pe care EL a inceput-o (modificarea genetica) El este capabil sa o duca la bun sfirsit( -Inteligent design-?)
  Poti tu sa crezi asa ceva ??
  Vorba lui Aurel Ionica :–” caprarul ala din epoca bronzului nu era chiar asa de prost pe cat sint ateii de astazi si din toate vremurile”

  Ca acest Creator extraterestru (transcendent) are sau nu are la randul lui UNUL care l-a creat pe el este irelevant pentru destinul tau.
  Tu esti responsabil in fata celui care te-a creat pe tine iar celalalte intrebari sint bune insa nu te ajuta absolut cu nimic.
  Pe unii a pus „semnul lui Cain” si desigur acest semn nu era ateismul . Ateismul este una din acele „mutatii” ce sint in defavoarea evolutiei si te face sa simti tot mai puternic „chemarea strabunilor”(animalul original.)

  In alte cuvinte si mult mai simplu ;-acela care te-a modificat pe tine genetic ,ti-a dat suflare de viata ,ti-a pus in inima gandul vesniciei este DUMNEZEUL tau si e bine sa nu te revolti impotriva lui ,stie El ce spune ,ca aceia ce se revolta nu vor reusi sa treaca pragul urmator al evolutiei -moartea- si vor disparea inapoi in glia de unde au fost luati.
  Moise ti-a aratat de unde vi si Isus i-ti arata unde ai putea sa ajungi daca accepti Planul (ID) celui care te-a scos din tzarana pamantului si vrea sa-ti dea un viitor.
  Viitorul ,asa cum spunea Edi nu demult este este al acelora ce accepta evanghelia .(raul pe pamant va fi eliminat prin acceptarea evanheliei).

 31. poli-flame says:

  Salut ultimele interventii ale lui ianis si Ifrim Florin Iulian.

 32. Beni Plesa says:

  Poli

  Vorba ,babei proasta -corb la corb nu-si scoate ochii ,e si normal sa va salutati din mers ,ca de oprit pe aicea nu este de nivelul vostru.
  Poli-si eu te salut pentru interventiile tale .Daca noi nu sintem demni de comentariile tale ,indura-te cel putin de Edi si comenteaza despre subiectul prezentat de el.
  Vorbesc serios,–nu cred sa fie doar o coincidenta ,dar de la publicarea cartii lui Edi ,tu si cei fara cetatenie galactica (in ceruri) ,a-ti disparut de pe ecranele Oxigenului.
  Ca noi nu meritam atentia voastra,inteleg si cei ca ce se urca pe scaunul lui Moise isi dau aere de fauritori de genese noi iarasi inteleg ,dar asa cel putin de dragul lui Edi haideti si ridicati putin nivelul discutiilor ,poate mai invatam si noi astia ceva si nu o sa ajungem ca baba proasta .
  Nu de altceva ,dar daca incepe baba proasta sa comenteze despre -semnul lui Cain – tare ma tem ca si maimuta lui Grigore dupa ureche (Domnul sa-l odihneasca in pace) va incepe sa va fluture afara din boschetul evolutiei .

  Mai baieti voi chiar nu stiti de gluma ,a-ti devenit mai fundamentalisti decat fundamentalistii religiosi..
  Sinteti ca fata ce zice :-nu vreau sa devin ca mama si ajunge exact ca ceea ce nu vrea sa ajunga.
  I love you guys ,incercati daca puteti ,si stiu ca puteti ,comentati asupra subiectului lui Edi.
  Eu asa prost cum sint ,mi-am spus parerea inca de la inceput ,acum va asteptam pe voi .Ce va sensibilizat asa de tare de va facut sa va ascundeti la umbra boschetului evolutiei ,oare nu stiti ca boschetul nu va tine nici macar de umbra ,ca de ascuns nici nu mai pomenesc.?

  Happy 4-th of July ca pana la 1 Aprilie sarbatoarea ateilor amatori mai este un pic.!!!

 33. poli-flame says:

  BP,

  Ai tot vinturat chestia asta cu tacerea provocata cica de ultima carte a lui Edi. Vei fi uitat chiar in halul asta ca am scris o postare-reactie inainte ca multi dintre voi sa o fi citit?

  Eu unul nu pot sa nu simt diferenta de generatie (nu neaparat de nivel) dintre unii ca tine, AI sau – de ce nu? – Edi insusi si noi, astia cu juma’ din anii vostri. Dialogul nostru n-are cum sa nu semene cu (in cel mai bun caz) cel – inexistent – dintre Iov si congenerii lui, pe de o parte, si Elihu, pe de cealalta.

 34. GLADI_ says:

  Beni #23

  „…sau altii dornici de comentarii sint bine veniti „

  Merçi, Beni. 🙂
  Am sa fac un mic comentariu despre Cain. De fapt am sa redau, pe scurt, ceea ce am auzit si eu la o emisiune si mi s-a parut interesant. N-o fi mare lucru, dar, iarasi imi zgandareste mie coarda aia sensibila care imi zdranganeste oridecate ori se trateaza de traducere. 😀
  Deci:
  1. Chestiunea cu crima lui Cain.
  Probabil ca nici nu i-a trecut prin minte sa-l ucida pe fratele sau. De ce? Pentru ca nici macar nu stia ce e aia moarte, din moment ce parintii lor – Adam si Eva – inca nu murisera. Gestul de a-l lovi pe Abel a fost un impuls necontrolat, la suparare. Nu avea nici cea mai mica idee de urmari. Asa ca uciderea lui Abel a fost un accident nefericit.
  2. Chestia cu traducerea:
  „Cain a zis Domnului: „Pedeapsa mea e prea mare ca s-o pot suferi.””
  Aici se pare ca Cain (hmmm… cacofonia…) s-ar plange lui Dumnezeu ca ar fi pedepsit prea aspru, suna putin a repros la adresa lui Dumnezeu.
  Cuvantul ebraic folosit (nu stiu bine cum se citeste: avon sau oavown – Aurel Ionica stie mai bine si il rog sa ma corecteze) tradus cu „pdeapsa”, s-ar traduce mai degraba astfel: greseala, nedreptate, injustitie, pacat, perversitate, rau.
  (Acelasi cuvant este folosit si in Psalm 51.5: „Iată că sunt născut în nelegiuire„)
  Ceea ce ar cam schimba aspectul problemei in sensul ca nu ar mai suna ca un repros adus lui Dumnezeu, ci, din contra: suna ca o mare parere de rau pentru actul savarsit.
  Nu stiu cu ce semn l-a marcat Dumnezeu pe Cain, dar in lumina acestei interpretari, se poate ca de aceea sa i se fi dat acesasta protectie, si poate ca acest semn a fost ceva mai mult decat pentru protectie.

 35. Beni Plesa says:

  Poli

  Multumesc pentru interventie.Da, ai dreptate ca ai scris un articol mic ,insa acesta nu scuza linistea totala de dupa aceea .

  Stiu ca dragostea cu forta este sora buna cu violul ,insa sincer va ducem lipsa si ne-am bucura sa reveniti cu comentarii la subiectul lui Edi si nu numai cu apostrofari impotriva celor ce nu va impartasesc perspectivele.

  Ps–oare cu cine te identifici tu in povestea aia frumoasa a lui Iov si partenerii lui de discutie ??

 36. poli-flame says:

  „Ps–oare cu cine te identifici tu in povestea aia frumoasa a lui Iov si partenerii lui de discutie ?”

  Cu tornada din care se aude vocea unuia care nu stie decit sa puna intrebari 🙂

 37. @lm@ris says:

  Edi, mi-a placut ideea conform careia Iehova de fapt era de partea lui Cain. Pana la urma daca Dumnezeu exista, este cu aceia care doresc sa-si depaseasca conditia, sa evolueze, sa aduca progres in viata lor. Pana si in Biblie spune ca poarta cea stramta este cea pe care putini o afla. Ca sa „fac o aroganta” as spune ca peste 30 de mil de neoprotestanti numai in America mi se pare un numar cam mare ca sa intre pe acolo. Criteriile sunt altele, nu simpla prezenta pe lista unei organizatii, intre care as mentiona curajul, vizibil la Cain, dar lipsind cu desavarsire la Abel caruia probabil nici prin cap nu-i trece sa „inoveze” ceva.

  Interesant ca notiunea de pacat in contextul Genezei are un cu totul alt sens decat in acceptiunea crestina unde apare mai mult ca desconsiderare a dogmei.

  Cand ai vorbit de deosebirea dintre oaia domestica si cea salbatica mi-am adus aminte de Isus care spune „Eu sunt pastorul cel bun”. Ma intreb ce fel de oi ar vrea sa aiba in „subordine”.

 38. @lm@ris says:

  #34 | Written by GLADI

  „Probabil ca nici nu i-a trecut prin minte sa-l ucida pe fratele sau. De ce? Pentru ca nici macar nu stia ce e aia moarte, din moment ce parintii lor – Adam si Eva – inca nu murisera. Gestul de a-l lovi pe Abel a fost un impuls necontrolat, la suparare. Nu avea nici cea mai mica idee de urmari. Asa ca uciderea lui Abel a fost un accident nefericit.”

  Ca a fost crima cu premeditare sau nu habar nu am. Cert e ca Iehova nu e un dumnezeu sentimental si care nu se lasa impresionat de un asemenea gest care e la ordinea zilei, mai mult il incurajeaza in demersurile poporului sau de a ocupa teritoriul promis. Cea mai buna cale sa supravietuiesti era sa-ti inlaturi dusmanul. Cu o teologie cristica nu ar fi mers.

 39. Beni Plesa says:

  Poli

  „”

  „”Cu tornada din care se aude vocea unuia care nu stie decit sa puna intrebari „”

  Tornada asta este rezultatul vocii ce stie sa puna doar intrebari sau este independenta de „marele nestiutor” ??

  E frumos din partea ta ca te identifici doar cu tornada si nu cu CREATORUL ei fara de care nu ar putea sa existe.

  Poli–care este parerea ta despre semnul lui Cain ??
  sint sigur ca ai si tu o opinie..

  Ps:–noi astia cu „blue hair” (par carunt ,am fost ca voi si multi dintre noi am invatat din greselile noastre ,pe care voi astia mai tineri le repetati fara sa fi invatat ceva din greselile altora.
  Pacatele tineretei maica , ce sa-i faci?
  Noi astia mai purii ,inclusiv Edi am invatat sa fim mai ingaduitori si rabdatori observand evolutia voastra sub semnul lui Cain.

 40. @lm@ris says:

  @GLADI

  „Probabil ca nici nu i-a trecut prin minte sa-l ucida pe fratele sau. De ce? Pentru ca nici macar nu stia ce e aia moarte, din moment ce parintii lor – Adam si Eva – inca nu murisera. Gestul de a-l lovi pe Abel a fost un impuls necontrolat, la suparare. Nu avea nici cea mai mica idee de urmari. Asa ca uciderea lui Abel a fost un accident nefericit.”

  Ca a vrut sa-l omoare sau nu habar nu am, cert e ca Iehova nu apare ca un dumnezeu care sa empatizeze cu cel slab. Exagerand poate putin as spune ca acest Cain apare ca avand o conceptie superioara cu privire la Dumnezeu care nu trebuie sa vada sange pentru a fi satisfacut.

 41. GLADI_ says:

  Beni #30

  „Si CINEVA a luat ANIMALUL ce venea din pamant si I-a SUFLAT (modificat genetic) in nari suflare de viata si astfel animalul a devenit un suflet viu ,adica om ,ceea ce noi sintem astazi.(pe unii i-a facut negrii ,pe altii albi sau galbeni )”

  Iac’aci:

  Nu am gasit in enleza; poate va gasi v’unu’…
  Por lo tanto, de momento es para los que entienden y hablan espñol. :rotfl:

 42. GLADI_ says:

  almaria
  (da, ie cu @, da’ ie o tzâr’ mai greu de dactilografiat 🙂 )

  Tu chiar crezi ca Dumnezeu este/a fost satisfacut de sange?

 43. GLADI_ says:

  Pardon: almaris, cu „s”.
  1.000 de scuze.
  …2.000 daca vrei.
  😛

 44. ianis says:

  Eddie
  Dupa ce am urmarit prezentarea, as vrea sa scot in evidenta 2 idei:

  1. domesticirea omului
  Nu retin daca ai subliniat aspectul asta: religia e principala unealta de domesticire/castrare/”catatonizare” a omului. Marile imperii au avut o religie puternica in spate, caci o turma behaitoare se poate conduce foarte usor cu un bat („canon/doctrina”:P) si cu un supraveghetor („prezbiter/pastor” :D).
  Apropo de domesticire – animalele doctorului Moreau au si ele o doctrina – Legea
  Nu stiu daca e de ras sau e de plans, unele mesaje postate pe oxigen sunt din registrul inalt, de contra-tenor (nu dau nume, ma bazez pe perspicacitatea cititoriului). Castrarea s-a efectuat cu succes, individul poate merge glorios spre batranete si groapa, spre cununa de glorie. Cred ca e mai mult de plans decat de ras.

  2. conflictul dintre societatea pastorala si cea agrara (Abel versus Cain).
  Parerea mea este ca evreii au inventat povestea celor 2 frati din aceiasi necesitate care i-a manat, de exemplu, pe romani sa inventeze o Miorita. Pe de o parte victimizare, pe de alta parte admirarea, in secret, a civilizatiei vecinilor.
  – victimizare probabil ca reactie masochista fata de esecul vietii (desi il avem pe Iahve, ne calaresc toti, Cain e de vina)
  -civilizatie care, datorita religiei, e demonizata la fiecare pas.
  Aceiasi cultura cladita pe Abel&Cain/Miorita nu se poate abtine sa nu creeze un Samson / Baba Novac – indivizi care sa jongleze intre cele 2 lumi aratand, macar pentru o fractiune de secunda, o farama de glorie.

 45. @lm@ris says:

  „Tu chiar crezi ca Dumnezeu este/a fost satisfacut de sange?”

  Am crezut la un moment dat. Acesta era crezul grupului. Auzeam de sange mai des decat mi-as fi dorit. Si asta undeva unde se propovaduieste vegetarianismul.

 46. @lm@ris says:

  @Ianis

  „Parerea mea este ca evreii au inventat povestea celor 2 frati din aceiasi necesitate care i-a manat, de exemplu, pe romani sa inventeze o Miorita.”

  Noi romanii sigur nu ne tragem din Cain, nu de altceva dar nu se spune nicaieri ca l-ar fi omorat pe Abel pentru a-i lua turmele de oi. 🙂

 47. ianis says:

  @lm@ris
  Daca ne trageam din Cain eram un neam luptator. Asa, suntem doar niste plangaciosi cautand explicatii pentru esecul nostru in succesul vecinilor civilizati. Ei au prosperat, cica, exploatandu-ne pe noi. Romanul prefera sa pazeasca oile de pe lumea cealalta decat sa se ridice la lupta pe lumea asta.

 48. Beni Plesa says:

  ianis

  Dupa o zi plina de naduf, in sfarsit se aud din nou pasii prin gradina parasita de Ianis .Si uite asa briza diminetii a invioarat din nou pe cei domesticiti ,din visele lor paradisiatice.
  Ianis ,i-ti multumesc pentru exemplul bun si la timp (mai bine mai tarziu decat niciodata)sper ca si ceilalti sa-ti urmeze exemplu.

  imris

  Mi-a placut ideia cu romanul care se pare ca nu se trage din Cain.

 49. ianis says:

  Beni
  Nu dau doi bani pe politetea de doi bani tipic americana, cu ranjet de hiena, pe care o imparti pe aici. Scuteste-ma de sabloanele astea. N-am scris pentru tine, ocupa-te mai departe de vocalizele din registru acut.

 50. NIMENI says:

  „Daca ne trageam din Cain eram un neam luptator. Asa, suntem doar niste plangaciosi cautand explicatii pentru esecul nostru in succesul vecinilor civilizati. Ei au prosperat, cica, exploatandu-ne pe noi. Romanul prefera sa pazeasca oile de pe lumea cealalta decat sa se ridice la lupta pe lumea asta.”

  Nu sunt sigur ca nemul nostru isi intinde radacinile pana la Cain. Exista onoare si lasitate, eroism si tradare in orice natiune. Neamul nostru nu face exceptie. Neam nascut zdrobiti de legi si de sisteme pe care nu ni leam dorit. Luptam cu ele ca sa supravietuim. Unii lupta pentru a ingenunchia pe cel slab, pe vaduva si pe orfan. Altii lupta ca plaga sclavagismului modern sa nu-l atinga. Am fost educati sa luptam individual pentruca victoria lor sa fie sigura. Cunosc in neamul meu misei si lasi, cunosc multi tradatori de frati si neam dar mai cunosc si luptatori pentru dreptate. Eroi care erau nevinovati cand au murit. Copii a caror vina sta ca sau nascut. Nu sunt un patriot dar ma mandresc cu neamul meu de luptatori putini. Cand ma uit mai adinc la mine ma strapunge un gand ca nu cumva sa fiu eu las si ceilalti eroi.
  Ma uit la cata slana e pe mine si ma gandesc sa nu fie din asuprirea celor slabi. Ma uit in jurul meu la casa haine si la tot si ma socot ca vine tot dintro lupta. Il vreau conducator pe Dracul, dar nu mai e sa dus saracul.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: