Comunicat de presa – clarificare

Intrucat unii au obiectat la unele afirmatii ale comunicatului de presa de la PR News Channel/ 27 June/Chicago, vreau  sa clarific urmatoarele:

Comunicatul apartine lui PR News Chanel. Originalul poate fi accesat la subsol.

Comunicatul a fost aprobat de mine, dar autorul este  probabil de la Amazon.

Am aprobare sa pun un link pe blogul personal, Twitter, FaceBook etc., ceea ce am intentionat sa fac.

Intrucat  Northlite a obiectat impotriva folosirii limbii engleze pe Oxigen 2, comunicatul a fost tradus si postat de el in limba romana.

20 Responses to Comunicat de presa – clarificare

 1. Citatul „comunicatului de… presă”:

  „Comunicatul a fost aprobat de mine, dar autorul este probabil de la Amazon.”

  Intrebare: Cum se poate aproba un text al unui așa zis… anonim ? O altă șmecherie de tip edyconist ?

  Mă aștept să ștergeți această postare. Este un atac la… șmecheria declarată de Șarlatanul Bibet în celebra lui afirmație:

  “La doctrină toţi suntem tari, suntem egoişti, mâncăm banii văduvei, mâncăm viaţa orfanului, suntem afacerişti, suntem şmecheri, suntem mincinoşi, suntem răi, dar dacă ni se cere asta o facem “.

 2. Recenzia în câteva rânduri:

  According to Darwin’s own confession, Ichneumonidae was the theological dilemma that would eventually push him toward agnosticism. He was bewildered by a natural order built on cruelty and pain. Ironically, Darwin’s blind spot was the evolution of the concept of God. Contrary to what is commonly believed, the concept of God did not emerge from admiration before a good creation. God was looked upon as the Liberator from a forbidding cosmic order. The Scientific Revolution was also contingent upon a theology that saw in science the instrument of divine liberation, rather than the contemplation of a perfect creation. The book traces the development of heterodox ideas within Christianity that, before Darwin, led to the concept of a self-creating cosmos and humanity, as a cosmic expression of the Incarnation, essential to free will and salvation.

  În conformitate cu propria mărturisire a lui Darwin, a fost Ichneumonidae dilema teologic, care ar împinge în cele din urmă l spre agnosticism. El a fost uimit de o ordine naturală construit pe cruzime si durere. În mod ironic, la faţa locului orb a lui Darwin a fost evoluţia conceptului de Dumnezeu. Contrar a ceea ce se crede de obicei, conceptul de Dumnezeu nu au apărut din admiraţie înainte de o creaţie bună. Dumnezeu a fost privit ca eliberator de un ordin de interzicere cosmică.Revoluţia ştiinţifică a fost, de asemenea, condiţionată de o teologie care a văzut în ştiinţă instrument de eliberare divină, mai degrabă decât contemplarea de o creaţie perfectă.Cartea urmăreşte dezvoltarea de idei heterodoxe în cadrul creştinismului, care, înainte de Darwin, a dus la conceptul de cosmos auto-creează şi umanitatea, ca o expresie cosmică a Întrupării, esenţială pentru liberul arbitru şi de mântuire.

  Oare care este de fapt conținutul cărții după ce autorul aplică acestuia și deconstrucția lui Derrida cum o face cu Cartea Genezei ?

  Va deveni omul care urmează o astfel de pseudofilozofie mai plin de dragoste, bucurie, pace, îndelungă răbdare, bunătate, facere de bine, credincioşie, blândeţe, înfrânare a poftelor, după ce va termina de citit (în limba română) această așa zisă carte ? Aștept să văd primul clon.

 3. phil says:

  SPM,
  mare nerusinat mai esti!! Trebuia sa te faci politician.

 4. Phil,

  Am fost întrecut de mult în nerușinare de Șarlatanul Bibet. Apropo, cum definești tu noțiunea de nerușinare ? Tu chiar crezi că stăpânesc la fel de bine ca mentorul tău EdyCon minciuna prin diversiune, distorsiune, omisiune și promisiune ca să pot spera într-o carieră politică după cum sugerezi ? Mă flatezi puișor, doar mă flatezi. Adevăratele merite le are, ai ghicit, apostolul lui Derrida, EdyCon.

 5. NIMENI says:

  Reminescentele religioase violente cu radacini infipte in crestinismul primitiv.

 6. vera says:

  smp,
  colectionar de nimic, s-a uzat si unicul neuron pe care nu-l aveai?
  esti antenist cumva? asa pari.

 7. smp fara nimic says:

  Ce-i ba smp-ule cu fixatia asta pa Edi!?

  Umbla vorba ca esti da prin imprejurimile Brasovului si ca cica mai esti si engenier.

  Autor,autoare, joc, noroc, State pe loc.
  Ia zi-i ,smp-ule, e si asta parte din colectia ta de cuvinte fara rost si de un prost insirate pe de-rost, la by-frost!?
  Ciuca, maciuca,lapte de cuca, miez de nuca ,manz pe bulz,fara cucuruz, cic,pic,de nimic, smp cu-n pupic ,fara buric,colecta,colectare…..ha,ha,ha,la buzunare.
  Eu zic, dar nu-i nimic, ca ai boala pe Edi la portofel,ca la alte alea esti …nimic,nici macar unul mic.

  ESti penibil,ridicolul nu incape in pielea ta. :no: :no: :no:

 8. NIMENI says:

  Edi

  Vacanta asta e cam lunga.
  Poate comentatorii sau mutat pe un alt blog.
  Daca unii sau majoritatea nu mai comenteaza aici este si pentruca acest site este folosit ca monolog asa cum sunt toate emisiunile si predicile pastorilor azs.
  Dialogul intre noi este inportant insa exista nemultumiri si anume ca unii nu pot comunica doar la „nivel inalt”. Cei de la categoria inferioara sunt pur si simplu neglijati sau luati la misto. Cine da un clic aici pe oxigen2 o face in primul rand sa vada ce a mai zis sau mai zice domnul pastor si nu ce zice NIMENI and company. Daca vrei ca acest site sa fie activ trebuie sa iesi din „ascunzatoare”. Mai sunt si alte motive pentru care unii nu mai comenteaza insa marea vina este a ta ca teai retras in spatele monologului. Sper ca anii multi de intoxicare cu totalitarism bisericesc sa apuna iar tu sa comunici din nou dialogand cu toti „mari si mici”.
  Pe Mesi talentul si modestia la-au facut zeu.

  PS. Edi nu vorbesc de mine, mie mi-ai raspuns si iti multumesc pentru asta.

 9. vera says:

  edy,
  daca nu mai ai chef,(poti sa intelegi ce vrei tu, libertate absoluta) te intelegem asta e …..
  viata merge mai departe….
  „ramas bun si pe curand, aparu numai nu la adio tu”

  pa

 10. eddieconst says:

  Nimeni, Vera,

  Nu am renuntat la o2 dar oricine isi poate da sema ca m-am aseazat intro situatie dificila de care trebuie sa ma ocup. Am pierdut jumatate de salariu plus indemnizatii si asigurare, intr-un oras scump, si sunt amenintat de spectrul somajului. Nu uitati ca sunt inca sub investigatie si examinarea finala va avea loc in decembrie. Sunt foarte ocupat cu o scoala de trakisti plus relocare intr-o zona mai ieftina, pe langa activitatea de rutina si alte proiecte, printre care traducerea cartii in romana si alte proiecte de carte. Cam asta e vacanta mea. Nu ma plang, intrucat mi-am facut-o cu mana mea, dar incerc sa fiu inteles. Sper sa reintru in normal cat mai curand.

 11. eddieconst says:

  Beni:

  Multumesc pentru urare.

  Fii lui set nu au avut nici o contributie la dezvoltatrea filosofiei. Grecii si indienii sunt urmasii lui Cain. Egiptenii (urmasii lui Cain) au avut monoteismul inaintea evreilor.

 12. phil says:

  Din cate inteleg, e ziua ta, Maestre!
  La multi ani! Speram sa se rezolve problemele tale, si sa mai ai forta si timp sa activezi cum te stim inca multi, multi ani.

 13. Richard says:

  la multi ani Edi iti doresc multa sanatate si optimism !!!! Nu imi vine sa cred ca ti-ai facut-o cu mana ta, fara sa ai un plan B sau chiar C…. Nu cred ca te asteptai ca fratiorii sa accepte cu mainile in san.

  Oricum ei nu inteleg nimic din preocuparile tale, ei isi imagineaza inca ca lumea asta a aparut asa din mana unui creator bun si iubitor si ca lumea asta este dupa placul, chipul si asemanarea sa… , ca leii si tigrii pasteau frunze de fasole cu dinti de fiare carnivore…. saracii de ei…

  La multi ani !!!!! Sa fii sanatos si sa revii pe oxigen cu forte noi si mail ales cu idei noi !!!

 14. Beni Plesa says:

  Afirmatia mea era in contextul literalist ;–Adam,Eva ,Cain si Set–..
  Comentand strict be baza informatiilor din genesa ,daca urmasii lui Cain erau fauritorii progresului material ,agricultura ,industrie si muzicantii ,e si normal ca nu prea aveau timp de filozofie.
  Despre Set se spune ca urmasii lui au fost primii ce au inceput sa cheme numele Domnului.
  Inclinatiile metafizice sint necesare pentru a putea face un anumit fel de filozofie.
  Teologia (chemarea numelui Domnului) este un fel de a filozofa ,si aceasta este perspectiva din care eu am facut afirmatia respectiva.

  Realitatea istorica eu cred ca este mult mai complexa .
  La multi ani ,si vorba ateului din transee:–Doamne ajuta-.

 15. Beni Plesa says:

  „realitatea istorica eu cred ca este mult mai complexa.”

  „”While we understand „truth” in terms of what happened „in the beginning,” the biblical readers understood „truth” in terms of what happened to them and at the time when they lived so that they could verify that what a story said was true. For them, questions about „beginning” such as how old was Cain when he killed Abel, or whether he was married or not, or what language Eve spoke, or where exactly was the tree of knowledge physically located, would have been the most ridiculous questions one could ask, not only because such questions cannot be answered, but „truth” was not about some distant past in some „beginning” but rather „truth” was about them and the time when they lived. The reason we are indoctrinated with this „Greek” thinking is precisely in order to become blind to the „truth” about us that the Bible teaches us””

  http://aurelionica.com/comments%20A7.html

  Filozofia –(dragostea de cunoastere) se poate manifesta in toate domenile vietii ,iar filozofia „religioasa” nu este cu nimic mai prejos decat celalalte filozofii.

 16. NIMENI says:

  Edi

  La multi ani, multa sanatate tie la Elena si Andy.

 17. eddieconst says:

  Thanks Peter.

 18. numberonefan says:

  La multi ani,stiu ca este mai tarziu,dar…multa sanatate tie si familiei!!!

 19. Paula says:

  # EDY,
  Nu ma plang, intrucat mi-am facut-o cu mana mea, ..
  Cum adica ti-ai facut-o cu mana ta??!!
  Esti singurul din asa zisi adventisti care a recunoscut ca ceva nu se leaga, in Geneza mai ales si in multe alte carti din biblie.
  Sunt convins ca sunt multi ca tine si ca mine, dar de frica parintilor, a bisericii si din alte multe frici nu a indraznit sa zica nimic.
  Este adevarat ca trebuie sa ai si un plan B cand pornest la un asemenea drum.
  Ce iti doresc de ziua ta este sa gasesti o cale de rezolvare a vietii tale, nu asteptand intelegere de la Adventisti.
  Nici o data nu o sa ai asa ceva.
  Nici unul din ei nu o sa renunte la asa o mare si alba paine fara munca serioasa.
  Multi ani, sanatate si gasirea solutiei.
  Cu mult drag
  Paula

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: