Logos 87 – Leviatan

241 Responses to Logos 87 – Leviatan

 1. Beni Plesa says:

  Ema

  Mai Ema ,esti foarte interesanta in ultima vreme. De la studierea lectiunii de sabat ai progresat la spectacole de teapa celor de mai sus. Bine mai zicea scotianul respectiv ;–„in cateva minute vei vedea elefanti roz”
  Cam tot asa se intampla si cu ateii adventisti de ziua a saptea ;dupa ce au pus jos „spiritul profetic” cu elefantii verzi ,au inceput sa vada elefanti roz fugind prin boschetul evolutiei.
  Imi este dor de Maria de demult ,sti tu care -Maria cu sanctuare ,sabate ,adevaruri prezente si judecati de cercetare .Ce s-a intamplat ore cu aceea Marie ce acum i-i place sa-si spuna Ema ??
  Ema ,draga mea ne stim de cativa ani si ma bucur pentru tine ca in sfirsit ai gasit „hrana mai tare” pentru sufletul tau insetat si trudit .
  Video-ul respectiv este distractiv si sper ca nu ti-ai lasat creierul in tufisul evolutiei si sa chiar crezi tot ce ai „vazut cu ochii tai”.
  Daca insa crezi ca scamatoria respectiva este realitate atunci o sa vorbim cu Petrof-son sa-ti vinda turnul de la Londra .
  Sa ai o zi buna.,

 2. arvinte says:

  „Halucinatiile psihoticului sau schizofrenicului nu sint si ele manifestari ale spiritului?”

  Ba da. Putem vorbi si (de) altceva (ceva ce nu e spirit) si n’am aflat eu? Vrei sa ne plictisim iarasi vorbind de statutul ontologic al ‘legilor’? Uite de’aia n’are elefantul nas si nici lumea sensibila vreo treaba cu ideile noastre.

  Spiritul nu imbata, dragule. Betia e a lumii sensibile.

 3. spirtul profetic says:

  Nu stiu ce distinctie faci tu intre idei si „lumea sensibila”, da’ io am vazut inebriati si de la Platon, si de la tamiie 🙂

 4. baba proasta says:


  ‎#3 | Written by spirtul profetic‎
  Nu stiu ce distinctie faci tu intre idei si “lumea sensibila”, da’ io am vazut inebriati si de la Platon, ‎si de la tamiie Smile


  Da’ din aia inebriati de la Darwin si de la ateism nu ai vazut? Parca ziceai ca iti place sa te admiri ‎in oglinda! Sau cind te uiti in oglinda ii vezi totdeauna pe altii si niciodata propria-ti chelie! Ce ‎inseamna sa fii orbit de proptira-ti stralucire!!!‎

 5. spirtul profetic says:

  De la BP m-am obisnuit sa aud ineptii despre „oglinda lui Poli”. Era musai sa dai si tu, babo draga, cu bita in balta? Desigur, pina si patratele imbata.

 6. baba proasta says:


  ‎#5 | Written by spirtul profetic‎
  Desigur, pina si patratele imbata.‎


  Serios? Chiar cunosti pe cineva care este imbatat de patrate ca eu nu cunosc. Ceea ce vad este ca ‎toti aveti imunitate perfecta la patrate si nu cred ca exista vreunul dintre voi pentru care sa existe ‎riscul sa se contamineze. Asa ca exista in sfirsit ceva care nu imbata pe nimeni. Si se pare ca cei ‎care au curiozitatea sa bea din chestia cu patratele isi pierd si betzia pentru alte bauturi din astea ‎tari. Se pare ca chiar Edi nu mai este chiar asa de imbatat de logica lui Aristotel si acum ii tot da ‎ca ratiunea este de fapt geometrie dar nu pare nici el chiar asa de ametit de noul crez. De fapt se ‎pare ca incepe sa se trezeasca din betzia acestui liberalism. O fi ea tare bautura asta dar oricit ti-ar ‎lua ea mintile pina la urma te trezesti la realitatea cruda. ‎

 7. arvinte says:

  Am zis ca ma plictisesc discutiile ‘ontologice’ cu tine. Nu ca nu te’ai pricepe, da e o zona in care nu esti onest, imi pare.

  Spiritul poata fi imbatat, dar nu e el insusi imbatatorul. Ceea ce’l imbata pe Platon imbata si pe altii. De’aia zic ca betia e a lumii sensibile. Cand un suflet viu se apropie de’o oglinda, exista cele mai mari sanse sa iasa o abureala.

  PS – Te’ai intrebat de ce majoritatea ustensilelor de baut sunt rotunde, nu patrate?

 8. spirtul profetic says:

  „o abureala”

  הבל הבלים הכל הבל

 9. arvinte says:

  De fapt, e respiratia (suflarea) perfecta acolo. Adica Spiritul.

 10. spirtul profetic says:

  Quid est „respiratia perfecta”? Si de ce deplinge inteleptul faptul ca totul e Spirit? E panteist? E Dumnezeu de rau?

 11. arvinte says:

  „Ca mult mai adanc vorbeste
  Solomon bisericeste”
  [Da, si’avea cum umbla veste
  Sapte sute de neveste.
  Ce pat eu numai cu una,
  Ce pat eu cu’a mea, nebuna…
  Vai de om!]

  Dupa sugestia lui Cosbuc (fiind el si traducator de poeme indienesti, pe langa de’alea latinesti), eu inteleg ca e vorba (aia mai adanca si bisericeasca) de prana (ca in Pranayama Yoga), de respiratia aia completa. Si ca nu deplange nimic niciun intelept, cu atat mai putin ca totul e spirit. Poate doar il sacaiau nevestele. Da’ nu discutam aici justetea paradigmelor, nu? Invatam teologie confesionala o viata intreaga si apoi o ardem comparatist – nu asa e normal?

 12. spirtul profetic says:

  Well, cazut in caricatura cum esti, trec si eu, levitic, pe linga, mai departe.

 13. arvinte says:

  Caricatura e, adesea, cea mai buna oglinda. Sa nu fi gresit baba cand zicea ca vezi doar pe altii in oglinda?

 14. emma says:

  Beni

  Construim un dumnezeu imperfect ( pentru ca nu putem cunoaste perfectiunea) , il numim „perfectiune”, apoi ii constatam imperfectiunile ,revoltandu-ne pe ceea ce noi am construit si in final ne judecam singuri lasandu-ne judecati de propria imperfectiune.

  scamatorii la masuta de nisip

  Moartea cuvintelor
  O.Paller

  Un chip de nisip
  si miini de nisip
  si limba in gura mi-e tot de nisip
  nu mai pot sa spun nimic in apararea mea
  in acest tribunal de nisip
  cu lumini de nisip
  grefieri de nisip
  si cineva care intoarce clepsidra.
  To ce-am iubit s-a transformat in nisip
  tot ce-am gresit s-a transformat in nisip
  si judecatori de nisip
  ma judeca
  si ma condamna la moarte
  pe un esafod de nisip.


 15. spirtul profetic says:

  arvinte,

  ca specialist in operatiunile Ministerului Adevarului, stii foarte bine ca, si mai adesea, caricatura e doar propaganda ieftina. In plus, sa te recunosti in toate oglinzile e semn de tulburare profunda.

 16. arvinte says:

  Spirtule,

  N’o sa mananc supa cu furculita doar pentru ca Hitler folosea lingura. Caricatura si portretul oficial sunt aversul si reversul aceleiasi monede calpe, dar extrem de costisitoare. In plus, sa nu te recunosti in (nicio) oglinda e semn de tulburare profunda.

 17. spirtul profetic says:

  Ca sa revenim la subiectul nostru, cum faci diferenta intre caricatura care minte, chiar si cind spune adevarul, si caricatura care spune adevarul, mai ales atunci cind minte?

 18. Beni Plesa says:

  Ema

  Iti multumesc pentru raspunsul foarte sugestiv si plin de intelepciune ,intelepciune ce ai dobindit-o experimentind foarte multe desamagiri atit in viata personala cat si ceea a spiritului tau neobosit in a cauta semnificatia existentei pe aceasta planeta .

  Citesc cu placere comentarile tale ,sint pline de semnificatii ce poate celor mai multi le scapa intelepciunea din care au izvorit.

  Stiu ca in ultimii trei ani evolutia ne-a dus pe carari deosebite ,tu ai imbratisat umanismul secular iar eu am imbratisat umanismul crestin si vorba lui Pavel;–in ce am ajuns deopotriva mergem impreuna iar in celalate Dumnezeu la vremea potrivita va face sa creasca saminta ce cu siguranta a fost implantata in mintea si inima ta.

  Incearca sa analizezi teologia biblica si din perspectiva preterista ,iti promit ca multe lucruri ce pareau absurde vor incepe sa faca sens si poate ai sa reconsideri din nou impulsul ce vine de la Isus ,de care Edi face asa de mult caz.

  Analizeaza cu rabdare cateva din prezentarile facute de Don Preston in video-urile de mai jos’

  https://mail.google.com/mail/?shva=1#inbox/13a6645fa20ac754

  Ema –ai citit foarte mult la viata ta ,mai incearca si aceasta perspectiva si s-ar putea sa fi surprinsa in mod placut si neasteptat.
  Toate cele bune ,si felicitari pentru statornicia ta pe acest site .
  Imi este dor de Lelitza de la portita si de Frosa lui Anubis .

 19. arvinte says:

  Spirtule,

  Zebra e un animal alb cu dungi negre sau un animal negru cu dungi albe?

  Daca poti sa reformulezi intrebarea? (apud Tariceanu)

 20. poli-flame says:

  @ arvinte: Zebra? Negru cu dungi albe. Ca sa tii minte mai usor, gindeste-te la trecerile pentru pietoni 😉

  @ BP: „In ce am ajuns deopotriva mergem impreuna iar in celalate Dumnezeu la vremea potrivita va face sa creasca saminta ce cu siguranta a fost implantata in mintea si inima ta.”

  Inteleg ca sint subtilitati care te depasesc, dar ca nu vezi aroganta nesimtita din fraza de mai sus nu sint dispus sa accept.

 21. arvinte says:

  Spritule,

  Miserere mei Deus! Stiinta era chiar langa mine si eu am ignorat-o atata vreme…

  Ce-ai vrut sa zici cu caricaturile alea?

 22. poli-flame says:

  Discutia noastra, si de-aici, si de-un veac, e despre doua mari categorii: realitate si adevar. Mi s-a parut ca e interesant de sondat ambele teme printr-o fenomenologie a caricaturii 🙂

 23. arvinte says:

  De acord. Ramane sa imi spui care ar fi relatia caricaturii cu realitatea. E mai saraca ontologic caricatura decat portretul oficial din pricina ca este mai putin fidela lumii sensibile in felul in care o percepem noi prin simturi? (Si nu uita ca ne miscam intr’o fenomenologie a artei, fata de care demersul stiintific e ori inutil, ori ridicol; ca si felul in care tu citesti miturile…)

 24. bebe says:

  #22 poli-flame

  „Discutia noastra, si de-aici, si de-un veac, e despre doua mari categorii: realitate si adevar”

  Poli tu si arvinte vorbiti „in caricaturi ” pentru mine si probabil multi care urmarim discutia si stiu ca sunt ridicul cu aceasta afirmatie dar eu credeam ca discutia veacurilor este despre mit si realitate sau despre -adevar si minciuna. Sa filosofezi intre realitate si de adevar a-mi pare caricatura.

 25. arvinte says:

  Bebe,

  Mitul si realitatea (indiferent ce intelegi prin astea) stau intr’o relatie asimetrica. Realitatea – indiferent cum ai defini-o – include si mitul. Eventual, intr’o relatie oarecum simetrica ar putea fi analizate discursul mitologic si discursul stiintific.

 26. Capu-varzã says:

  #19 | Written by arvinte

  „Zebra e un animal alb cu dungi negre sau un animal negru cu dungi albe?”

  Zebra este de fapt un animal verde cu dungi galbene, dar pielea ei nu a avansat inca tehnologic suficient sa reproduca culori, ci a ramas alb-negru 🙂 .

  In rest, sunt in asentimenul lui Bebe, habar n-am despre ce vorbiti. Cred ca o sa mai dureze mult pana sa devin filozoful Varzãstein.

 27. bebe says:

  -Mitul si realitatea (indiferent ce intelegi prin astea) stau intr’o relatie asimetrica. Realitatea – indiferent cum ai defini-o – include si mitul.

  Am anteles. Zebra este un animal salbatic in realitate, care traieste la casa lui, iara noi al calcam in piciore in fiecare zi crezand ca nu ne calca masinile. Mitologie

 28. poli-flame says:

  arvinte, pentru ca sa mergem direct in miezul problemei, dar si pentru a face serpentinele noastre metafizice accesibile oricui, va propun acest eseu despre adevar si realitate.

 29. arvinte says:

  Stoya rulz! Rade ca proasta la Hitachi.

 30. spirtul profetic says:

  Hitachi rules! 😀

 31. arvinte says:

  Nietzsche sux! Without Hitachi, literature would be a mistake.

 32. arvinte says:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Tijuana_Zebra

  Este evident un animal alb cu dungi negre.

 33. poli-flame says:

  A zonkey! :rotfl: Hitachi. Deconstruction gone wild. :inlove:

 34. Beni Plesa says:

  Pol

  „””i@ BP: “In ce am ajuns deopotriva mergem impreuna iar in celalate Dumnezeu la vremea potrivita va face sa creasca saminta ce cu siguranta a fost implantata in mintea si inima ta.”

  Inteleg ca sint subtilitati care te depasesc, dar ca nu vezi aroganta nesimtita din fraza de mai sus nu sint dispus sa accept.””

  Mai Poli ,daca tu ai fi avut interes tot asa de mare sa intelegi evanghelia pe cat ai pentru oglinzi si zebre ,ai fi realizat ca ,contrar telogiei catolice (adventiste) in care ai fost format ,ai fi inteles ca in teologia protestanta (Luter si Calvin) nu exista loc pentru nici un fel de -aroganta ,simtita sau chiar nesimtita-.
  Acei oameni care au beneficiat de Harul NEMERITAT al Dumnezeului descoperit la cruce nu vor gandi niciodata ca tine.

  Imi pare rau pentru tine ,-in loc sa fi dezvoltat afinitati pentru lucrurile esentiale ale crestinismului ,te-ai lasat dus de dorinta ieftina si te-ai pierdut in tufisul evolutiei desvoltindu-ti abilitati pentru lucruri nesemnificative.

  Nu se stie niciodata poate ca Domnul intr-o zi iti va Harul Lui mantuitor si atunci ochii tai vor fi deschisi sa vada ceea ce inseamna -IMPULSUL de la Isus_ de care tot vorbeste Edi .
  Tu s-ar putea sa fi un om ales de Dumnezeu care pentru o vreme s-a pierdut in amageala filozofiilor ieftine ,Au mai fost si altii inaintea ta ,si si-au revenit ,regretind timpul pierdut in a cauta „apa prin cisternele crepate” ale ateismului materialist „stiintifico-filozofic”.
  Esti inca destul de tinar si de aceea naivitatea iti este iertata .

 35. baba proasta says:


  ‎#34 | Written by Beni Plesa‎
  Pol
  Tu s-ar putea sa fi un om ales de Dumnezeu care pentru o vreme s-a pierdut in amageala ‎filozofiilor ieftine ,Au mai fost si altii inaintea ta ,si si-au revenit ,regretind timpul pierdut in a ‎cauta “apa prin cisternele crepate” ale ateismului materialist “stiintifico-filozofic”.‎


  Beni, dragule, ti-o fi draga tie credinta asta a ta primita de la SPOUL ca Dumnezeu suceste ‎mintile oamenilor si pina la urma chiar si pe poli-, pe ianis, pe emma, etc., ii face sa creada ca tine ‎dar o asemenea credinta a ta nu numai ca nu o gasesc in Biblie dar mi se pare chiar ridicola. Ceea ‎ce face aceasta filozofie, logica, gindire stiintifica, ratiune, valori umane, sau cum vrei sa le ‎numesti, nu este altceva decit ceea ce au numesc prostitutie intelectuala. Este adevarat ca au fost ‎unele prostituate sexual care s-au convertit la invataturile lui Isus dar nu exista nici un singur caz ‎de prostituat intelectual care sa se fi convertit la crestinism. Cel care se pare ca a venit cel mai ‎aproape de se interesa de invataturile lui Isus a fost Nicodem dar Isus i-a spus fara menajamente ‎ca pentru ca el sa accepte ceea ce invata Isus este echivalent cu a se naste din nou, ceea ce si ‎Nicodem a recunoscut ca ar fi o absurditate. Da, Isus a spus ca nasterea din nou este posibila din ‎apa si din “duh/spirit,” dar problema este ca prostitutia intelectuala distruge “duhul/spiritul” si ca ‎atare singura nastere din nou care mai este posibila pentru astfel de oameni este nasterea din apa ‎ceea ce este o baie si, asa cum s-a exprimat un tinar care s-a botezat pentru ca asa a decis mama-‎sa, “o baie in plus nu strica.” Nu numai ca astfel de oameni nu mai au “duah/spirit,” dar ei nici nu ‎cred ca asa ceva exista, nu numai la ei, dar nici la altii ca tine. Acum eu stiu ca SPOUL tie ti-a ‎bagat in cap ca “duhul” ala la care s-a referit Isus nu este duhul/spiritul omului ci este o “persoan” ‎magica ce suceste mintile oamenilor asa cum ii vine lui pe chelie si-i face sa creada opusul a ceea ‎ce credeau mai inainte si probabil esti convins ca “duhul” ala o sa faca “minunea” asta si cu Edi, ‎si cu poli, si cu emma, si cu ceilalti prostituati intelectuali de aici, dar eu nu gasesc nici unde ca ar ‎fi facut-o cu Nicodem sau cu altcineva de teapa lui. Tu nu vezi ca oamenii astia sunt mindri ca sa-‎u “eliberat” de orice principii, convingeri, credinta, dogme, ideologie, sau ce vrei tu dupa cum o ‎prostituata este mindra ca s-a eliberat de orice simtamint de rusine si ca atare se poate culca cu ‎oricine fara nici cel mai mic scrupul? Eu consider ca este bine ca nu mai esti fundamentalist dar ‎cred ca ar fi bine sa-ti examinezi si tu noua credinta eliberata nu prin prisma vreunui “impuls” de ‎la Isus ci prin prisma a ceea ce a invatat el in evanghelii si nu prin gura lui SPOUL. Spre deosebire ‎de ei eu pe tine te cred un baiat bun si de aceea am zis sa te trag putin de mineca.‎

 36. Capu-varzã says:

  #25 | Written by arvinte

  „Realitatea – indiferent cum ai defini-o – include si mitul.”

  Realitatea de ieri este mitul de azi, iar realitatea de azi este mitul de maine, deci realitatea nu exista de fapt la fel cum nu exista timpul prezent, ci sunt doar iluzii in capul nostru. Si la fel cum doar trecutul si viitorul sunt referinte la care ne putem raporta, doar mitul este ceva la care ne putem raporta.

 37. emma says:

  hitachi rules ?
  and ?
  hitachi so good

  than

  solution ?

  „scurs” (gandul, doar gandul) fara „ura „

 38. arvinte says:

  Si acum sa vedem cum se produce lectura stiintifica a caricaturii; cu aia a mitului ne’am lamurit.

  In primul rand, o serie de ingineri si fizicieni se ocupa de calcule asupra cauzelor tehnice care fac ca Hitachi sa fie pefect. Treaca-mearga…

  Pe langa asta, insa, trebuie sa rezolvam contextul, asa ca se analizeaza (nu te gandi la prostii) viata si activitatea hetairelor, gheiselor, a Terezei filozoafa si a altor doamne si domnite specializate in diferite domenii de productie sau performare culturala cu dansa-n-transa. Pierzand din vedere, evident, amanuntul esential ca ceea ce fac domnitele fotografului seamana mai curand cu orele de citire de la clasa intai decat cu lectura.

  O minunata reflectie despre apolinic si dionisiac nu poate sa lipseasca, la fel cum nu ar strica nici niste EEG-uri facute domnitelor in timpul exercitiilor de citire orgastica.

  Sigur, nimeni nu mai are timp, de atata abordare stiintifica, sa isi puna intrebarea aia simpla: ce’o fi vrut sa zica autorul ala cu caricatura lui?

 39. emma says:

  Ce este biblia ?
  O suita de intamplari, cronici modelate de-a lungul timpului pentru un ‘adevar” fie el prezent pentru unii, iluzie pentru altii.
  Diferita prin sacralitatea sa de alte si alte cronici profane. Si cronicile profane creeaza mitologie , discutii metafizice, idei, speculatii, solutii, judecati si poate comparatii . Ca mod de analiza, cronicile profane pot fi accesibile oricui, insa serpentinele metafizice presupun o oarecare dificultate in a intelege si ca atare, unii descopera calea spre intelegere. Insa o cale sinuoasa, plina de semnificatii, de intelesuri ascunse, serpentine ale intelegerii pe seama unor serpentine metafizice care descopera alte serpentine spre „adevarul prezent” al cronicilor.
  Cu adevarat teologie confesionala….e drept, ca stiam…nu banuiam
  Si cine crede de cuviinta ca poate judeca pe cineva care s-a vrut personaj in asemenea cronici ?
  Daca presupun atata atentie, atata analiza metafizica mai ceva ca o lectura sacra ….e drept, cu personaje actuale….e bine, nu ?
  Dar,nu e oare incitant ? Atunci, lectura placuta…..unora le place sa fie personaje….
  E dificil sa fii anonim….dar sa-ti dea prin cap sa creezi personajul mult dorit de cel care nu se vrea anonim ?
  Metafizica continua…..biblia a ramas o imagine…fara subiecte, nu?
  Aceeasi dorinta de a sensibiliza naivii ca exista iad ? Ateii nu cred in iad, iar greselile si le asuma, stiu adevarul, iar daca nu-l stiu il incearca fara frica, pe propria raspundere, aud si vad semnalele din jur, viata frematand de nesiguranta, ceea ce este evident la unii sau unele intelesuri ascunse. Dar, au o responsabilitate si incearca sa vada, sa stie, chiar daca stiu ca greselile lor, incercarile lor pot fi surse de speculatii pentru metafizicieni si inscrie intr-o banala cronica profana.

 40. emma says:

  „ce’o fi vrut sa zica autorul ala cu caricatura lui?”

  Nu se stie, pana nu se intra in pielea personajului respectiv, pana nu iei legatura cu lumea lui, cu ceea ce vrea el de la viata sau ce incearca sa faca. Acest joc al analizei poate satisface curiozitatea speculand sau judecand, lasand frau liber analizei schioapete, deficitare, recurgand la etichete.
  Unora le este karma, sa incerce sa inteleaga, sa iubeasca si sa-si doreasca sa ajute, sa vada, sa simta. Poate pentru spectatorii dornici de senzatie, nicidecum de intelegere, integrarea in joc poate fi blamata, masti zambitoare intr-un spectacol la scena deschisa. Poate scenarizat prea simplu, avand in vedere mentalitatile , prejudecatile. Insa, chiar prin aceasta simplitate a trairilor ar trebui
  sa se vada de fapt viata asa cum este ea. In viata, filosofiile nu exista, iar realitatea e cruda si asta e. Multi judeca fiind chiar ei insisi cuprinsi de unele atitudini de joasa traire, excitatii nevrotice sau nu vad, nu cauta in propria casa. E o realitate . Pusa pe roluri ce iese ?
  Ceea ce se vede…..si asta e viata…..
  Contradictia dintre nobletea ideilor si animalitatea din noi, dorinta de a ne cocota undeva sus pe ierarhia valorilor, dar acolo…..in realitatea senzatiilor, gandurile, nevoile, obsesiile, dorintele sunt poate aceleasi.
  Ce a vrut sa spuna ?
  Ce exista dincolo de ceea ce se vede….
  Cunosti omul….cum ? E poate o idee, scena e deschisa, rolul poate fi adevarat si totusi…..dincolo de ceea ce se vede….exista ceva…extrem de simplu, firesc…nevoia de iubire. Nimeni nu face un gest fara semnificatie, poate chiar in mod inconstient , iar boala acestei lumi e lipsa iubirii, acceptarii celui de langa tine asa cum este el. Un pas spre intelegere…O simpla judecata catalogheaza si tipologizeaza personaje, diagnosticheaza si stabileste boli ghidati de teorii absurde, idealuri cre(s)tine sau mentalitati , supraoameni cu dorinte la fel de animalice, judecand.
  Ceea ce se intampla e descoperit altfel ar fi fost ascuns, iar in acest con de umbra pot misuna f.bine propriile senzatii sau emotiile celor din jurul nostru. Ele exista si demonsteaza ceva…..
  Daca nu ar fi fost descoperite ar fi existat oricum….si in aritmetica asta simpla….nu exista necunoscute metafizice, nu
  ci ..unu…cu unu….si inca unu…..suntem toti….la fel de simpli….cand spunem :”au”, „of”,”o”,”a”….inlocuind aritmetica cu lingvistica
  simplu dar adevarat….
  Si de la margine nu poti patrunde realitatea trairilor….adevarul e ca urmand firul naratiunii ajungi sa te confrunti cu propria realitate, cu realitatea altora si a celui care creeaza poate naratiuni. De ce ?
  O idee despre cat de simpla poate fi o traire, atunci cand boala umanitatii e lipsa de iubire, fie ea iubire erotica.

 41. Beni Plesa says:

  Baba proasta

  „”Tu nu vezi ca oamenii astia sunt mindri ca sa-‎u “eliberat” de orice principii, convingeri, credinta, dogme, ideologie, sau ce vrei tu dupa cum o ‎prostituata este mindra ca s-a eliberat de orice simtamint de rusine si ca atare se poate culca cu ‎oricine fara nici cel mai mic scrupul? Eu consider ca este bine ca nu mai esti fundamentalist dar ‎cred ca ar fi bine sa-ti examinezi si tu noua credinta eliberata nu prin prisma vreunui “impuls” de ‎la Isus ci prin prisma a ceea ce a invatat el in evanghelii si nu prin gura lui SPROUL. „”

  S-ar putea sa ai dreptate in ce-i priveste pe „”eroii”” necredintei mentionati de tine mai sus ,Ioan spunea de unii ca ei ca””au iesit dintre noi ca sa se dovedeasca ,ca de fapt ei nici odata nu au fost oameni salvati si transformati de Harul mintuitor a dumnezeului descoperit la cruce.

  Atita vreme cat acesti oameni mai inca suflare de viata ,eu sper ca Dumnezeu se va indura si de ei,iar daca EL are rabdare cu astfel de oameni si ii tolereaza ,eu de ce nu as face la fel ?

  In evanghelia mentionata de tine se spune ca :
  „”nimeni NU POATE sa vina la Isus daca nu-i este DAT (predestinat) de Tatal””
  si nimeni nu poate sa CREADA evanghelia daca DUMNEZEU nu-i DESCHIDE inima ,adica sa-i schimbe inclinatia spre rebeliune si necredinta.

  Cat despre nasterea din nou ,-ce sa zic ?? Sper sa avem ocazia sa vorbim despre ea de alta data.

  Ps; Babuto ,te rog sa ai grija de tine si sa nu racesti ca vine iarna la Nashville si ,adventistii astia atei de ziua a saptea inca mai au nevoie de tachinarile tale.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: