Zyklon B

Daca cineva deschide fereastra unui compartiment aglomerat in Romania, se gasesc cateva voci care sa protesteze ca se face „curent”, si curentul este rau, poate fi chiar letal. „Curentul” este un exemplu tipic de afectiune psiho-somatica indusa cultural. Imigrantul roman pierde sensibilitatea la curent cand ajunge intr-o tara unde aerul curat este doar aer curat.

Nu am fost surprins niciodata de protestele celor care s-au temut ca O2 aduce „un curent” periculos in biserica. Teama de „un curent’ este teama de „curent”, superstitia babelor si a ipohondrilor. Am intelegere, chiar daca uneori sunt sarcastic. „Primiti bine pe cel slab in credinta”. Ce te faci insa atunci cand cineva conspira sa tina geamul inchis cu orice pret, si acel cineva nu este nci baba reumatica, nici ipohondru paranoic, in nci un caza cineva care s-a temut in viata lui de expunerea la „curentele” de care vrea sa-i proteseze pe altii?

Intrebarea care vine in minte este daca nu cumva ceva mai sinistru decat isteria curentului se ascunde in spatele ferestrei inchise. Nu cumva trenul nostru a fost capturat, si fereastra trebuie tinuta inchisa, nu de teama aerului proaspat, ci pentru ca suntem prizioneri? Nu cumva trenul a schimbat ruta spre un lagar de concentrare? Nu cumva in spatele fetelor zambitoare care ne servesc fast-fooduri si sof-drinkuri teologice se ascund agentii Gestapoului?

NU CUMVA TEAMA DE OXIGEN ASCUNDE BUTOIUL DE ZYCLON B?

Cel care vrea sa deschida geamul trebuie aruncat afara din tren. Dar intrucat uniformele cu cap de mort nu trebuie deocamdata sa apara, locul lor este luat de un internet stooge.

„Plant” and „stooge” more commonly refer to any person who is secretly in league with another person or organization while pretending to be neutral or actually a part of the organization he is planted in, such as a magician’s audience, a political party, or an intelligence organization (Wikipedia)

Idea este ca cel care vrea aer curat sa fie indemnat sa sara din tren. Pentru a proteja fundamnetalismul adventist fara a trada natura oculta a puterii care il sustine, este necesar sa plantezi „stooge” care sa-ti spuna „lasa adventismul si vino cu mine sa ne facem Jesus freacks” sau „fii consecvent si declara-te ateu”, sau pur si simplu „hai sa ne dovedim libertatea injurand in biserica”. Acelasi „stooge” se intoarce apoi spre calatorii speriati de curent si spune: „nu vedeti ca asta vrea sa deschida geamul ca sa va traga curentul afara pe geam”. ARUNCATI-L PE EC DIN TREN.

Teoria mea este ca aceia dintre noi care incearca sa rascumpere experienta lor adventista din fundamentalism religios, sunt acuzati de pe pozitia unui liber-gandism de youtube ca sunt inconsecventi si practica doublethink, tocmai pentru a proteja biserica de gandire libera. Idea este ca un adventist trebuie sa fie fundamnetalist sau sa plece de buna voie. Aruncatul din tren este doar ultima optiune.

31 Responses to Zyklon B

 1. Marcus Crassus says:

  Tocmai am citit descrierea lui Cliff Goldstein.

 2. Cred sincer ca exista o alianta intre ateul superficial si fundamentalistul religios, chiar daca ei nu sunt constienti. Nu trebuie sa fie o conspiratie, exista complexe memetice care au evoluat mecanisme de simbioza si de care cei infectati nu sunt neaparat constienti. Cred ca exista totusi si cazuri de conspiratie reala la nivel inalt, si CG, (prea alifios pentru un fundi), este unul din ele. Maine am „judecata de cercetare”, cu profesorii de „origins”, conferinta, presedintele uniunii si inca doua persoane a caror identitate nu mi s-a dezvaluit. Documentele cele mai tari, acelasi pe care le folosesc si coloana V din diaspora romano-americana, inclusiv filiera din Chicago, au fost furnizate in mod calculat de CJ. Ma intreb daca in spatele eforturilor de a-l face pe Poli sa se declare ateu nu s-a ascuns intentia de neutraliza un dusman periculos. Concluzia mea este ca puterea in AZS nu numai ca foloseste aceleasi tehnici si jocuri ca orice agentura oculta, dar le si stapaneste profesionist la unele nivele.

 3. polihronu says:

  Draga Edi,

  admir cheful si resursele tale pugilistice, da’ nu-s convins ca e pentru ce ramine in ring 🙂 In viata, mai important decit sa cistigi sau sa pierzi lupte e sa stii sa ti le alegi. E preferabil sa pierzi in fata un adversar admirabil, decit sa-i bati pe filistini. Nu contest ca sint oameni care se bucura ca am iesit din Egipt, dar decizia exodului mi-a apartinut integral (iar autorii NT, de pilda, au mai mult de a face cu ea decit eminentele cenusii din adventismul romanesc). E drept ca, in ateism, dincolo de Iordan e tot desert. Eu prefer cerul aspru al desertului panteonului ocupat de tot felul de nulitati infatuate din Egipt. Unde mai pui ca rugurile ard doar in pamintul sfint al pustiei.

  Spor la giudet 😉

 4. polihronu says:

  Si inca ceva,

  incurcate sint caile junglei, dar si Yahweh se lauda ca nimic nu va ramine ascuns. Adevarul ne face pe toti liberi.

 5. Hey Poli,

  Departe de mine sa desconsider optiunea ta. Cunosti mai mult despre biblie decat multi dintre noi, si pot spune acelasi lucru cu privire la problemele logico-filozofice ale crestinismului. Remarc doar (din anecdotic) ca cei care se bucura cel mai mult sunt cei care au nevoie de un at hominem impotriva celor XI comentarii de la SS. Problema cu focurile din pustie este ca nu se sting.

 6. Florentin: Asadar, maine 19.12.2013, judecata de cercetare. N-ar fi fost util sa te prezinti cu o lista cu numele a sute, poate chiar mii de adventisti, care au si ei, in mare parte, convingerile tale religiose si, in cazul in care decid sa te arunce din tren, sa spui ca toti de pe lista intreaba daca vor fi si ei aruncati ?

 7. Fii linistita Anuta,daca se da tonul la aruncat din tren,se vor purifica urgent toate vagoanele!

 8. Ianis says:

  Edi, iti tinem pumnii si te asteptam inapoi, intreg si nevatamat.

  E regretabil ca s-a ajuns asa departe. Asta nu mai seamana a America sau a biserica adventista (sau a ceea ce crezusem, cu naivitate, despre ele)

 9. O precizare: cel ce a comentat autentificandu-se cu adresa Anuta Cocu, sunt eu, sotul ei, Forentin Cocu.

  In legatura cu purificarea vagoanelor, nu cred ca se poate face asa ceva. Nu s-ar trece la excluderea a sute. Dar daca dintre cei care si-ar exprima deschis convingerile ar fi si din aceia care au anumite functii in biserica, atunci da, se vor lua masuri, ca in cazurile lui Edi sau F. Laiu- zburati din functii dar nu exclusi din biserica. Sper ca nu va fi si Edi zburat, dar l-am dat exemplu pt ca este luat in vizor.

  Referindu-ma la faptul ca suntem sute, poate mii de romani (sute de mii din toate nationalitatile) care nu citim primele pagini ale Bibliei ca pe un text stiintific si nu credem in doctrina sanctuarului cum se credea in sec. XIX, vreau sa spun ca este o aberatie ca intr-o organizatie sa fie zburati din functii oameni care au convingeri similare ca si alte sute de mii de persoane din aceeasi organizatie.

 10. Alexa Criss says:

  Edi, succes! – orice-ar însemna asta!
  Aşteptăm veşti

  Alexa Pleşcan & Dorin Bîtfoi

 11. oana4glade says:

  piatra/aurita asta de la SS nu e doar salariat la GC, da cu ciocu si la NSA……

 12. oana4glade says:

  Edi,
  Cel mai dureros e sa te dea afara in pragul pensiei. Sfatul meu, foloseste tot ceea ce ai la indemana legal ca sa te aperi.

  Dialectica LOR adventista trebuie sa se supuna legii, oricum America nu-i Romanica si uniunea romana….

 13. oana4glade says:

  Oricum , toti astia care te-au convocat la ….dare de seama, s-au descalificat deja , ei sunt niste inchizitori moderni cu nimic diferiti de Torquemada, oameni ai sistemului corporativ adventist care fac la fel ca si orice alt sistem corporativ, isi apara interesele si distrug concurenta.

  Eu zic sa-i bagi in priza legal ,doar ca asta te costa bani pe care nu stiu daca-i ai la momentul asta.

  Singur in fata haitei asteia de lupi , crede-ma, nu faci fata !!

 14. Am fost vizitat de pastorul meu impreuna cu doi presbiteri si am fost atentionat sa nu mai prezint idei personale la SS si in predici si sa urmez linia din lectiunile SS. Nu au incercat sa discute vreo tema anume cu mine pt ca sunt constienti ca nu se pricep la Biblie. Totusi, indemnul final a fost ca (incredibil) datorita ignorantei proprii pe care ei o recunosc sa nu mai vin cu idei care clatina credinta in Biblie si SP. Am renuntat sa mai frecventez ora Instruct. si sa mai predic. se fac presiuni sa revin la ce sta scris. Nu stiu daca acest mesaj este incurajator dar..
  Edi, avem inca nevoie de tine acolo unde esti!

 15. oana4glade says:

  Alo, diaspora….

  Am auzit sambata un ciucurel (prezbiter ….tanar !!) intr-o predicuta ,spunand ceva legat de AXA Chicago-Londra, nenorocire mare , pericol corporativ, vai,vai, vai,…..

  Imi faceam si eu idei cum ca astia mai tineri is cu mintea mai normala , mai cititi si ei in…..stele, vorba aia, aiurea , nimic mai fals, nimic mai fals .

  M-a dus repede mintea la axa aia adevarata, Berin-Roma-Tokyo, aia de-a facut cca. de 70 milioane de victime , axa aia alimentata de ideologia (nu departe de SDA…..) a lu´ Adolfo, aia de zice ca DOAR unii is oameni , restul, carne de tun….

  Alo, diapora, va suna cunoscut discursul asta si pe la besericile voastre !?

  Fratilor, dati mancare ratelor , ca si ele va da voua, lapte, carne, chiar si OUA…..

  A ajuns SDA o pepiniera , ceva asemanator cu Jungendnazispartei !?

  Vai de mama lui Dumnezeu, Doamne….

  Si , cica , ce e sa vina , ehe, e mai ceva !!!

  Clovnule,

  Nu doar ca esti o javra , asa cum am spus-o de la inceput, esti un pervers spiritual numai bun de
  dat la rate sa te …..ciuguleasca in cutia gurii !

  Pidirast bleath , clovn spurcat !!

 16. oana4glade says:

  Edi,

  NIMIC nu se face fara bani, ori SDA are bani, are timp, are logistica , are personal si, mai ales are obiectul muncii , OAMENI, cu care si pe care sa faca incercari de….laborator.
  Pe nimeni nu doare nicaieri de oameni, nu, doar bani si supunere ca sa poata vinde evanghelia hergestellt in SDA.

  Imi vine foarte greu sa cred, poate si tie la fel , cum ca astaia-s morti-copti dupe cel adevar prezent ! Foarte , foarte greu pot sa cred asta . Mai de graba cred , si pt. asta am dovezi cu caru´ , cum ca toata afacerea e pt. bani si orgolii , plus o cariera si pensie. Punct . Asta-i SDA -ul !

  Corporatie si nimic mai mult ! Dixit si gata !

 17. taranprost says:

  „la judecata marilor cosmaruri si martorii sunt vinovati „

 18. oana4glade says:

  Va recomand o carte:

  The Battle for God. Fundamentalism in Judaism, Christianity and Islam .

  Autor Karen Armstrong , 2004

  Eu zic ca merita citita cu rabdare .

 19. beniamin51 says:

  Cine are rabdare si poate urmarii acest video pana la sfirsit i promit ca nu a fi desamagit.

 20. Ianis says:

  ER, oana4glade, adventismul are o capacitate „supranaturala” de regenerare. E suficient sa urmariti cum a rezolvat conducerea din Romania crizele Darvasan si Iorgulescu. Pentru masinaria avida de putere din spate, oamenii sunt dispensabili

  Beni
  Novus Ordo Seclorum, seriously? Si tu ai avut masochismul sa urmaresti compilatia aia de predici pana la capat? 🙂

 21. oana4glade says:

  Iorgulescu !?

  Pai nu era asta preferatul doamnei doctor Petrescu (Bidiuc ) !?
  Nu era el un model pe role , cu o prestanta demna de invidiat, cu familie super , pai, cum sa fie si asta un „caz ” plin de necaz !?

  Sincer spun, am vazut ca nu mai e la „Scoala Cuvantului ” , dar sub nici o forma nu m-am gandit ca si Ciprian ar putea fi o problema. Am zis, deh, alegerile la uniune…..

  Ianis,
  Cum am mai spus , SDA doar foloseste oamenii atata timp cat servesc intereselor corporative.

  Cel mai rau e dupa-aia nu doar ca-i azvarle cat colo, nu, le face viata un cosmar si-i face de (sorry !) KaKat . E realitatea pura !

 22. beniamin51 says:

  Ianis

  Da ai dreptate , insa nu uita ;ca daca tu ai avut rabdarea sa citesti „Marea lupta” sau „Experiente si viziuni ” pina la capat ,eu de ce nu as avea rabdare sa urmaresc doar un video care printre altele are si lucruri interesante chiar daca la urma sfirseste printr-o apologie handicapata in favoarea mahomedanilor.

 23. Ianis says:

  beni
  Am rezistat cam jumatate din clip si am considerat ca nu are sens sa astept finalul. In primele 45 de minute, predicatorii, pe un obsedant adagio de Barber si cu ecouuri dramatice din mixer, deja trasesera concluziile, astfel ca oamenii de stiinta care au urmat erau doar de decor si poeziile recitate – materiale vechi: argumentul antropic, argumentul designului, fine tuning, wishful thinking
  Pentru cei care sunt obisnuiti cu discutiile de pe Oxigen2, clipul ala este la fel de obsolet ca si Marea Lupta.
  Pe de alta parte, tonul categoric si dorul dupa teocratie exprimat de predicatorii, ma fac sa cred ca sunt frati buni cu anchetatorii lui Edi

 24. Ianis,

  „Adventismul are o capacitate “supranaturala” de regenerare. E suficient sa urmariti cum a rezolvat conducerea din Romania crizele Darvasan si Iorgulescu. Pentru masinaria avida de putere din spate, oamenii sunt dispensabili”

  Cand vreau sa fiu masochist cu mine ascult pe net „vocea sperantei”. Ieri era „vremea intrebarilor” cu Aron si Paicu, intrase in direct un tip si ii intreaba cu poate sa ia legatura cu Darvasan. Cele doua vedete AZS dupa o pauza de cateva secunde raspund scurt : nu va putem ajuta. Dupa care se intrerupe legatura brusc.(am ras cu pofta)

 25. AZS inglobeaza citeva linii de gindire, important este consensul pentru relevanta in timpurile care urmeaza. EdI are batalii grele in fata, lipsa altor voci critico-constructive nu ajuta.

 26. oana4glade says:

  Adventismul a avut sansa de a fi relevant, sansa pe care a impins-o, in mod absurd , spre fundamentalism camumflat.
  Alegerea lui Wilson si debarcarea lui Paulsen a marcat tendinta deja existenta.
  Nu spun ca Paulsen a fost , vai doamne, un sfant ,nu, insa a avut o viziune si o directie categoric diferita de Wilson Jr.
  O analiza doar la suprafata si dovedeste ca nu doar ca nu sunt voci care sa se alature lui Edi, dar ca sunt suficienti care sa doreasca actuala stare de lucruri.
  Si nu ma refer la masa de manevra , la oameni, ma refer la beneficiarii sistemului, la cei care fac politica corporatiei , pe care nu-i pot numi oameni-oameni, pt. ca ei sunt mai mult decat atat, ei fac cartile pt. ca pot s-o faca.
  Una e sa fii om-om, sa ai griji si incertitudini, sa ai familie si pt. asta sa-ti freci creierii gandindu-te cum sa faci sa fie bine , sa nu fii sigur decat ca TREBUIE sa traiesti ca si altii sa poata trai pe langa tine, si cu totul altceva e sa ai all de-a gata si sa nu trebuiasca decat sa faci jocul corporatieiei indiferent de pret.
  Beneficiarii sistemului stiu insa ca si lor ,daca nu canta in acelasi cor, li se serveste aceiasi formula de off-side si din cauza asta fac si mai rau ca se le fie lor bine.
  E vreo noutate asta !?
  Aiurea, ia uitati-va la domn´ Solomon, pe care unii il cinstesc ca fiind sursa intelepciunii, si la fecior´su ,juniorul Roboam, ca sa vedeti ca …..nimic nu-i nou sub soare .

  Aluzia nu-i neaparat pt. Wilson .

  As vrea sa stiu si eu ce-a produs adventismul , ceva pt. care lumea asta sa-l cinsteasca si sa zica „vai, ce intelepciune si ce popor, vai ce bine face omenirii…..” .
  Nimic. Asta-i adevarul. „Lumea ” asta sax-sachs a facut mult, insa, ca si adventistii sa traiasca mai bine . Realitatea doare dar vindeca ,sau, prin contrast, produce si mai mult fundamentalism deghizat .

  Spuneti-mi ca nu-i asa , dar nu spuneti prostii si clisee, de asta-s capabili corporatistii la greu .

 27. Edi,
  Trenul in care te vezi, e tren de marfa nu de persoane. Si daca te arunca afara e fiindca te-ai alterat, iar marfa alterata e periculoasa. Aruncatul afara este vechi de cand lumea, de la Adam si Eva incoace se practica sportul asta, ca Domnu’ a dat un exemplu clar cum trebuie procedat cand cineva isi doreste sa cunoasca binele si raul si nu-i ajunge doar sa manance si sa bea tot ce-i doreste inima in Eden. Asa ca ai acum probabil ultima sansa sa te decizi ce faci: ori vrei sa cunosti si sa-ti definesti singur binele si raul folosindu-ti dreptul de a gandi, ori vrei sa primesti papica regulat si sa iti bagi mintile unde le au si papagalii, ca sa fii in stare sa repeti si tu ca papagalii ce-ti spun domnii tai sa repeti. Gandirea nu este pentru oricine, are si ea un pret!…

 28. Unde se ascunde Perso de nu intervine, asa cum stim, cu 7 comentarii pentru fiecare comentariu al unuia sau altuia? ….

 29. Ianis says:

  O fi facand parte din prezidiul adunat in locomotiva trenului de marfa. E un jucator.

 30. Liniște, liniște, Vă temeți că au făcut conducătorii din Republica socialistă AZS dosare pentru toată lumea și nu mai postează nimeni?

 31. ge2oana says:

  ER,

  Teama !?

  Ba nu , ba nu , e randul meu, la rand am asteptat si eu….
  Noo, nici vorba de frica de R.S. de-a spatea zi din calendar, dimpotriva , eu cred ca deja a sosit timpul (!?) ca lor, adica dumnealor , sa le fie teama ca stie ea lumea ce stie despre Mariile-lor.

  Daca as vedea macar un gram de bun-simt la nesimtitii astia, hai, treaca-mearga, dar nu, ei is la fel de porci ca si porcii despre care zic ca nu se mananca.
  Pe ei cine sa-i inghita !? Pai nu !?
  Ba da, sigur ca da, eu am dreptate , hahahahaha…..
  Is unii dintre „baietii destepti ” carora li se PARE ca stiu ei ceva si ca pot sa faca nu stiu ce identificari de persoane ce posteaza ca dup´aia sa le faca ce !?
  Ce sa le faca !? Partea mai interesanta e ca , cel putin in cazul meu, pot sa ( eu chiar stiu si pot, hahahaha…) fac in asa fel incat ceata sa-i impresoare din toate partile si ridicolul sa-i caracterizeze si mai departe.
  Evident , unii dintre ei au ajuns departe la capitolul ridicol…..

  Totusi, de dragul lui Edi si la rugamnitea lui, nu merita sa ducem tonul & claxonul mai departe de cat este .
  Eu m-as bucura enorm ca decizia acestor domni sa fie favorabila in dreptul lui Edi , pt. ca Edi nu-si merita nimic din toate astea, nimic .
  Singura lui „vina” este de a fi spus lucruri ce i-au ajutat pe altii sa se elibereze de frica si de ridicol folosindu-si mintea din dotare.
  Oh, daca asta este o vina , oh, da, Edi Constantinescu este vinovat pana peste cap !!
  Speram ca ratiunea si bunul-simt sa castige in fata ridicolului .

  Cat despre AXA Chicago-Londra ,numai de bine si semper fidelis din partea mea , ca de la soldat la soldat care nu-si lasa niciodata camarazii in urma , parasiti……..

  Si, ca si cum n-ar fi de ajuns, inca o data ……Vasile Seicaru-Domnule maior, pt. toti camarazii mei , din partea mea , fara numar……

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: