Predatia sexuala este un ritual al puterii pastorale

La noi in sat, pentru a scapa de saracie, trebuia sa te faci preot sau bandit. Eu am ales calea cea grea. Tu te-ai facut preot pentru ca nu ai curajul sa faci ce fac eu. (Dialog in The Good, the Bad and the Ugly)

Atunci cand a avut loc scandalul cu ringul de pedofilie din Rotherham, Slavoj Zizek a publicat un articol in The Guardian, in care sustine ca manifestarile de sado-masochism si pedofilie in structuri de putere religioasa au caracter ritual (inconstient) si sunt esentiale pentru perpetuarea acelor structuri: “it is not something that happens because the institution has to accommodate itself to the pathological realities of libidinal life in order to survive, but something that the institution itself needs in order to reproduce itself”.Teza lui Zizek deschide o fereastra neasteptata in directia scandalului sexual de la liceul teologic din Cluj.

O scurta incursiune in blogosfera este suficienta pentru a vedea ca marea majoritate a celor afectati de scandal vad o contradictie intre pozitia pastorala si delictul sexual. Si totusi, daca luam in serios ceea ce sugereaza psihanalistul Zizek, episodul de la Cluj exprima natura secreta a puterii pastorale si este ceva de care aceasta putere are nevoie ocazional pentru a se auto-perpetua.

Ce este pastoratia?

Pastorul s-a nascut atunci cand omul a descoperit o cale mai usoara decat vanatoarea. Animalul domestic este vanatul redus la dependenta de vanator. Pastorul ofera protectie si siguranta. Vanatul se auto-dezarmeaza si devine oaie. Creierul devine mai mic, inteligenta scade, mecanismele electrochimice aflate la baza reactiei “fugi sau lupta” se atrofiaza. Respectul mitic dintre vanat si vanator este inlocuit cu iubirea sado-masochista dintre pastor si turma. Ritualul totemic este inlocuit cu jertfirea mielului.

Domesticirea omului a avut loc acum 6000 de ani (Gen 3 ). Antropologii ne spun ca de atunci incoace omul a avut o evolutie paralela cu cea a animalelor de curte: creierul s-a micsorat, inteligenta a scazut, instinctele de luptator s-au tocit, nevoia de siguranta si dependenta fata de autoritate a crescut. Cea mai veche definitie a omului in textele antice este aceia de “turma a zeilor”. Dar “zeii sunt departe, sus”, pastorul langa noi. Omul domesticit s-a auto-dezarmat si s-a asezat sub toiagul pastorului.

Pastorul este un predator deghizat, care prefera sa domesticeasca vanatul mai degraba decat sa-si asume riscul vanatorii. Violenta bruta este sublimata intr-o relatie sado-masochista numita “iubire si grija pastorala”. Natura letala a acestei relatii este celebrata in episoade pe care cei neinitiati le considera accidente nefericite, dar pastorii (mai exact, aceia dintre ei care au fost initiati in secretul lor) le recunosc ca ritualuri negre ale puterii. Un astfel de ritual a fost Inchizitia – iubirea sadica care se manifesta prin tortura si omucidere.

In timpul nostru, ritualul negru al puterii pastorale este predatia sexuala.

Predatia pastorala nu este ocazionalul mar putred sau nelipsita uscatura din padurea verde. Nu este nici caderea accidentala a omului lui Dumnezeu, care a declarat razboi lui Satana si a calcat intr-un moment de neatentie pe mina lui favorita: sexul. In nici un caz nu este simptomul pastorului fals, un caz particular al erorii logice numite the true Scottman fallacy. Predatia sexuala pastorala este simbolul puterii pastorale.

Nu este pastorul cel care taie mielul? Nu merge pastorul cu mielul jupuit in valiza sa ceara autorizatia pentru a construii staulul? Nu este vinzarea turmei dovada ca cel care o vinde este pastor cu acte in regula?

Hai sa vorbim fara pilde. Cum explicam faptul ca predatorul pastoral este aproape fara exceptie preocupat de “reforma in imbracaminte”. Autoritatea arbitrara pe care capelanul liceului teologic o exercita asupra tinutei fetelor este simbolul unei sexualitati sado-masochiste. Puterea de a poruncii cuiva cum sa se imbrace este fata vizibila a puterii de a-i poruncii sa se dezbrace. Prima este dogma. A doua este ritualul secret. Dogmatica reformei in imbracaminte si liturgica dezbracarii in fata pastorului sunt expresii diferite ale aceleiasi puteri. Cine tunde oile are dreptul sa jupoaie mielul.

Exista candva un obicei, ca inainte de nunta, mireasa sa fie invitata de patriarhii bisercii intr-o camera separata, pentru a fi “inspectata”. Idea era ca mireasa nu aiba tinuta “necorespunzatoare” pentru o nunta crestina. Biata mireasa, care, asa cum sunt miresele, isi planuise toileta cu pasiune timp (si pret) de cateva luni, se expunea docila privirilor patriarhale, constienta ca cea mai usoara manifestare de independenta i-ar putea ruina ziua nuntii. In ce ma privea, nu puteam alunga sentimentul ca inspectia miresei era dezbracarea miresei, un viol simbolic, avand ca scop sa afirme dreptul seniorial al pastorului in ziua nuntii.

Sa trecem la alt aspect. Predatorul pastoral este de regula un puritan. De obicei, el vede pacatul sexual acolo unde altii nu vad nimic vinovat, il condamna de la amvon, si isi proteseaza turma impunand tot felul de restrictii arbitrare. Membrii sunt inclinati sa puna asemenea manifestari pe seama unei sensibilitati morale poate exagerata, dar care sta bine la omul lui Dumnezeu. Apoi explodeaza bomba. Omul lui Dumnezeu nu este doar la fel de “firesc” ca cei pe care-i condamna. Omul lui Dumnezeu este pe deasupra “ne-firesc”, adica pervers. Cum se explica contradictia?

Nu este nici o contradictie. Puritanismul pastorului este urmarea convertirii sexualitatii firesti in sexualitate sado-masochista. Aceasta convertire tine de mecanismul transformarii instinctului gregar in instinctul de predator. Animalul de turma devine lup sub blana de oaie. Inrudirea noastra cu alte primate ne poate da aici o lectie. Cimpanzeii sunt organizati in ierarhii patriarhale bazate pe putere si sex. Alpha-male exercita dreptul senioral asupra tuturor femelelor, in timp ce restul hoardei traieste dupa principii puritane. Cimpanzeii bonobo, dimpotriva, nu au relatii bazate pe putere si ierarhie sexuala, si traiesc dupa filosofia hippie. Omul se afla undeva intre bonobo si cimpanzeu. Marea majoritate sunt ca bonobo: nu fac politica, nu-si ucid semenul, fac sex de placere, si iubesc dezinteresat. Altii sunt ca cimpanzeii: energia sexuala este convertita in instinctul de predator care ridica un alpha-male deasupra hoardei.

Puritanismul pastorului este expresia convertirii sexualitatii in instinctul de alpha-male. De aceea dragostea lui se manifesta ca o dorinta de a controla, de a pune restrictii, de a umili si de a pedepsi comunitatea. Motivul este, asa cum am spus, dragostea. Tot dragostea este si motivul pentru care familia pastorului traieste intr-un iad vesnic. Este dragostea sado-masochista.

Episoadele aparent accidentale in care pastorul se dezvaluie ca un predator sexual sunt aspectele rituale prin care dragostea pastorala isi manifesta deschis caracterul sado-masochist. Este un paradox pentru membrul de rand, dar este si un semnal pentru alti colegi pastori-predatori, care vor face totul sa musamalizeze scandalul. Lupii se simt intre ei sub pielea de oaie. De aceea biserica catolica acopera preotii pedofili in timp condamna controlul nasterilor. De aceea atunci cand pastorul de tineret comite o “indiscretie”, pastorul senior rezolva problema “dupa Matei 18” cu o vizita care se termina cu iertarea victimei (da, ati citit bine, fata cere iertare si pastorii o iarta). De aceea conferintele care au umplut buzunarele lui Pippim finantand si obligand pastorii sa cumpere non-sensurile lui teologice, au fost dispuse sa treaca cu vederea crimele lui sexuale si sa sustina reabilitarea lui “in har”. Pentru ca a cere unei femei sa predea trupul ei pastorului, este la fel cu a cere membrilor sa predea mintea lor pastorului. Violul trupului este simbolic pentru violul mintii. Administratia nu a trecut cu vederea violul. L-a rasplatit.

Din acelasi motiv un molestator serial a fost canonizat ca sfant si icoana in Romania. Pentru ca a obliga o fetita sa stea in bratele unui batran cu vioara in mana, sau a jertfi o copilarie pentru o cariera in ora muzicala, sunt amandoua forme de abuz, dar respiratia grea a batranului este lectia pe care trebuie sa o invete fetita. Intrebati-l pe Joseph Smith. Sa inveti sa canti spre slava lui Dumnezeu inabusindu-ti o repulsie pe care nu o intelegi, sa te simti vinovata pentru motive pe care nu le intelegi, sa tagaduiesti tot ce este natural si sanatos in tine, sa omori orice elan tineresc, pentru un Stockholm syndrome in biserica, acesta este adevaratul scop al lectiei de vioara. Biserica nu a trecut cu vederea. A apreciat. O fetita sparta devine o oaie buna.

Zizek are dreptate. Scandalul de la Cluj nu este un accident. Este un ritual sinistru. Din cand in cand, cei care au stapanire peste suflet ne aduc aminte ca sunt si stapanii trupului. Sunt episoade scurte si rare (relativ) dar nu accidentale. Este ritualul puterii absolute pe care pastorul o exercita asupra turmei.

88 Responses to Predatia sexuala este un ritual al puterii pastorale

 1. Alexa Criss says:

  excelent articol, Edi!

 2. polihronu says:

  Eu astept ziua in care oamenii se vor destupa destul pentru a vedea ca intre Orban Antal si Iacob Coman nu este, in fond, nicio diferenta. Problema e ca e in interesul oilor sa fie proaste.

 3. polihronu,

  Sa vada oameni ce ? Anticorpii deja lucreaza, vezi ultima masturbare reciproca ( cum ai numit-o tu ), dintre al doilea ucenic si doctor. Cu acesta ocazie s-a gasit si vinovatul de serviciu pentru ” intamplarea ” de la Cluj.

 4. Aurel Ionica says:

  Edi,
  Se putea ca incidentul ala sa nu-l vezi ca ocazie ideala ca sa arunci cu noroi in singura profesie pe care ai avut-o si pe care inca o ai? O intrebare de bun simt pe care ar atrebui sa ti-o pui cind te ambalezi sa debitezi asemenea baliverne este daca chestiile astea despre pastori le stii din proprie experienta si cind explicit “psihologia pastorului” de fapt explicit propria ta psihologie. Sau “psihologia asta pastorala” nu este valabila si pentru psihologia ta? Sau tu esti exceptie? Pai daca sunt exceptii, atunci unde mai este regula?


  Pastorul s-a nascut atunci cand omul a descoperit o cale mai usoara decat vanatoarea.

  Deci tu te-ai facut pastor deoarece ai descoperit ca este mai usor sa dai din gura la amvon decit sa te tirasti be burta-n transee si sa tragi cu Kalashnicov-ul (ca sa dai cu sapa sau sa fii tzapinar nu este o optiune). Si presupun ca asta este valabila si pentru tatal tau deindata ce este lege “psihologica” pentru tori pastorii.


  Antropologii ne spun ca de atunci incoace omul a avut o evolutie paralela cu cea a animalelor de curte: creierul s-a micsorat, inteligenta a scazut, instinctele de luptator s-au tocit, nevoia de siguranta si dependenta fata de autoritate a crescut

  Deci animalele salbatice sunt destepte iar cele domestice su-au prostit: ciinii si pisicile salbatice sunt destepte in timp ce alea domestic sunt proaste deoarece nu-i musca pe stapini cind stapinii le dau de mincare. Si la fel si oamenii, s-au prostit cind s-au apucat sa dea cu sapa in loc sa puna mina pe bita si sa “vineze” mincarea facuta de altul. Si intrucit “evolutia” oamenilor este “paralela” cu a animalelor, salbaticii de prin jungle care nu stiu decit sa traga cu arcul si cu sulita au creiere foarte destepte pe cind cei care se duc la scoala si invata o meserie au creiere “micsorate,” “inteligenta scazuta,” si beineineles ca instinctele de “luptator” sunt tocite. Mai mult, oamenii “domesticiti” si cu creierele micsorate stau in pozitia de drepti in fata sefului pe cind soldatzoii nu stau in pozitia de drepti in fata sefului. Si intrucit tu insuti nu te-ai dus in armata sa te faci “luptator” ci te-ai facut pastor ca este mai usor, aceasta “lege psihologica” ti se aplica si tie si ca atare creierul tau este mult micsorat fata de al unui soldatzoi iar inteligeta ta este mult “scazuta.” Dar in ciuda faptului ca creerul tau s-a micsorat foarte mult si inteligenta a scazut ca urmare a faptului ca te-ai facut pastor si nu soldatzoi, tu intelegi “psihologia asta a pastorului” prin faptul ca ti-o spun “antropologii.” Ca “atropologii” astia ai tai nu sunt in stare sa gindeasca nici cut o pisica sau un ciine domestic nu ai cum sa stii deindata ce tu niciodata nu ai avut un ciine sau o pisica, altfel ai descoperi ca ele sunt animale extreme de inteligente spre deosebire de alea salbatece.


  Episoadele aparent accidentale in care pastorul se dezvaluie ca un predator sexual sunt aspectele rituale prin care dragostea pastorala isi manifesta deschis caracterul sado-masochist.

  Dar cind pastorul face sex cu nevasta si mai are si copii cu ea, atunci nu mai este masochist? Sau el este masochist doar cind face sex cu alte femei si nu cu nevasta? Deci pe nevasta o mingiia cind facea sex cu ea dar pe studenta o tortura pentru ca asta ii dicta “instinctul” de pastor? Si care este dovada ca o tortura pe fosta studenta atunci cind facea sex cu ea? Faptul ca ea ii trimitea pupicuri in timp ce o el fotorafia goala sau ca el ii aducea tone de ciocolata (deoarece se pare ca cu whisky nu erau obisnuiti)? Cu ce o tortura? Cu Ciocolata? Sau el o “tortura” deoarece era barbat si ea era femeie si ca atare, cind un barbat si o femeie fac sex, barbatul automat tortureaza femeia iar femeia sufere! Ca asta ti s-a tot spus pe la “orientarile pastorale” de cei de la Conferinta asta stiu deoarece astea sunt acum “dogmele” care se predau in scolile de divinity si teologice, dar este clar ca tu ai participat la acele “orientari pastorale” ca un vitzelus fara sa-ti folosesti defel creerul ala micsorat si inteligenta deminuata pentru ca te-ai facut pastor si nu soldatzoi.

  Pastoratia este o rusine ca si crestinismul si bisericile dar nu pentru motivul pe care-l prezinta Edi. Bisericile sunt goale iar pastorii mai sunt niste batrinei trecuti de virsta pensionarii si care nu-si mai pot tine udul dar sa mai violeze femei. Iar femeile care se fac pastorite nu stau decit cel mult citiva ani dupa care isi gasesc o alta meserie mai agreabila. Si bisericile si crestinismul isi merita soarta: Cind se lasa condusi de astfel de oameni, “sfirsitul” este aproape.

 5. iluminatul says:

  In discutiile telefonice , si nu putine, pe care le-am avut inca de ieri, mi-a atras atentia una dintre ele.

  Un fratiuer spunea asa : ”Sa zicem mersi , frate ca totusi au facut-o normal ! …ca daca eram catolici ce ne faceam ?…si apoi statistic vorbind stam mai bine decat altii !! suntem biserica cu cele mai putine scandaluri sexuale , sa ne rugam pentru el ca a inceput cernerea”…

  Mda ! cam data dreaq cernerea asta :).. si sita se pare ca are gusturi rafinate ! un lucru este cat se poate de clar !..asta se intampla cand inca de la masuta cu nisip ti se inoculeaza sentimentul ca nu esti bun de nimic, si ca senzatiile tari vin de satanel.

  Edi,

  ..Mastile sunt tot masti indiferent cine sunt ciobanii pe care le poarta.Puterea sexuala precede oricarei implicatii sociale, cel putin instinctual…iar cazul de la Cluj , dincolo de latura morala a povestii, care are in spate multe anomalii legate de parentingul sexual din copilaria adventista , scoate in evidenta faptul ca reprimarea instinctelor sexuale normale, animalice chiar si nerefulate la vremea potrivita , duc la monstruozitati mult mai tarziu !! Ce se petrece acum , nu este decat o amenda rutiera , pentru ca ai fugit de la accidentului intr-un moment cand trebuia sa-ti asumi responsabilitati.

  Sa ne gandim ca inca mai exista prin backgrond-ul bazs tineri buni de insuratoare, care isi intreaba pastorul (care numai consilier in materie de sexuologie nu e) de cate ori recomanda sfanta scriptura sa faca sex pe saptamana , sau daca este pacat sa incerci pozitii ”anormale” cu sotia . Dupa raspunsul de specialitate, baietii trec la treaba !..dar mai tarziu constata surprize care îi blocheaza mental din cauza credintzei in ”guru” -gen Coman..

  Freud , spunea asa : ”copilul este tatal adultului” . Si se referea la personalitatea unui individ care se contureaza la cinci ani. Tot el a presupus existenta a cinci stadii de emancipare a personalitatii, dintre care patru se asociaza cu zonele erogene. Acele suprafete sensibile ale corpului de la care pot fi obtinute satisfactii instinctuale. Acestea sunt : gura, anusul,penisul, clitorismul si vaginul. Chiar defineste clitorismul ca fiind un penis in miniatura !..dar sa revin..

  Ei si atunci , cand apare cate o filisteanca care îi propune si alte lucruri taurului comunal statut de gen ”fructul oprit” acesta nu are cum sa scape de ”mar ” ..Ca doar se trage din Adam , no?..sau poate din maimuta , cine mai stie !

 6. In afara de aspectele morale care apar in acest caz, gasim si altul de natura penala. Chiar daca domnul doctor sugereaza ca ar fi fost un act consimtit, iar fata s-a simtit bine, omul lui dumnezeu, intra la corupere de minori, cu alte cuvinte, pedofilie.

 7. Aurel Ionica says:

  fraier din mase spune:

  Chiar daca domnul doctor sugereaza ca ar fi fost un act consimtit, iar fata s-a simtit bine, omul lui dumnezeu, intra la corupere de minori, cu alte cuvinte, pedofilie.

  Si spune fata ca nu a fost un act consimtit? Sau mata stii mai bine decit ea? Si daca coruperea de minori este posibila, coruperea de pastori nu este posibila? Ce se face in scolile teologice, de divinity, si prin “orientarile pastorale”? Nu tocmai tembelizarea lor? Si cind sunt promovati, nu sunt promovati tocmai aia care sunt cei mai corupti? Si prin ce se deosebesc pastorii de politicieni? Nu este si imoralitatea si coruptia la toti la fel de mare? Coruptia si imoralitatea sunt rele doar cind le practica altul, dar nu cind le practice tu. Mersi!

 8. viorelmihai says:

  Reblogged this on Viorel Mihai.

 9. Daca vorbim de un act sexual neconsimtit, se numeste viol.
  Daca la data cand a fost contactata pe telefon, respectiv, act sexual consimtit, tanara nu implinise 15 ani, se numeste corupere sexuala de minori si se pedepseste cu inchisoare de la 2-7 ani. Nu-i asa ca nici Feresteanu nu a comis niciun abuz sexual ? fetitzele de 9 ani au vrut-o si l-a corupt pe saracul om al lui dumnezeu, asta dupa mintea lu’ matale, bravo ! Dupa aceasta logica, orice predator sexual ar fi absolvit. De vina ar fi victima pentru; ca a purtat o rochie prea scurta, pentru ca a zimbit, pentru ca sunt copii si au pielea frageda. Nu inteleg de ce pui matale palma sa aperi ce nu mai este nimic de aparat. Care este interesul ?

 10. Apoi profesorii au o deontologie in care sunt limitati a avea contacte sentimentale, intime cu elevii lor. Niciunul dintre cei care au fost prinsi incalcand aceasta regula si infundand puscaria nu si-a motivat fapta spunad ca a fost corupt de catre elev, pentru ca arata bine si era mai tanar(a). Responsabilitatea este a celui mai in varsta, cu atat mai mult cand este un educator.

 11. Aurel Ionica says:

  fraier din mase spune:

  Daca vorbim de un act sexual neconsimtit, se numeste viol.
  Daca la data cand a fost contactata pe telefon, respectiv, act sexual consimtit, tanara nu implinise 15 ani, se numeste corupere sexuala de minori si se pedepseste cu inchisoare de la 2-7 ani. Nu-i asa ca nici Feresteanu nu a comis niciun abuz sexual ? fetitzele de 9 ani au vrut-o si l-a corupt pe saracul om al lui dumnezeu, asta dupa mintea lu’ matale, bravo !

  Nene, iar te bagi in discutie ca musca-n lapte, papagalicind niste fraze invatate la clasa ca si Edi la conferintele de “orientare” pastorala. Violul si abuzurile sexuale apartin la ceea ce eu am numit “reasoned reality” si ca atare ce este ala viol sau abuz este decis de cei ce fac legile. Vrei sa spui ca la 15 ani o femeie nu stie ce este ala act sexual, mai ales acum cind pornografia este peste tot? Dupa felul cum poza tipa este clar ca avea ani grei de experienta sexuala si probabil l-a invatat pe pastor nistre tehnici de care nici el nu avea habar, cu toti anii lui de casnicie (si ce aventuri o fi mai avut). Si vrei sa spui ca Monica Lewinsky nu era la virsta cind putea sa decida daca vrea sex sau nu? Ala de ce a mai fost viol pentru care a primit $5,000,000 din banii de taxe ai prostilor de muncitori? Or aici este sarlatania feminista, ca indiferent de virsta femeii, ea niciodata nu poate decide daca vrea sa faca sex cu un barbat care are putere (si implicit bani) deoarece in fata aluia cu putere nu poate decit sa se supuna si sa-i faca placerea chiar daca in public este numai fericire cind o stringe Clinton in brate in fata camerelor de televiziune. Si daca vrei un exemplu biblic, eu il explic aici:
  http://www.majesty.ro/Vinul-vechi-si-burdufurile-noi-de-Aurel-Ionica/mielueaua-injunghiat-care-taie-capete.html
  Motivul pentru care nici unul dintre actele sexuale pe care studenta le avusese cu diversi barbati cu care-si facuse “rodajul” nu au fost violuri (si ca atare au fost liber consimtite) si doar cel facut cu pastorul a fost viol (si ca atare ne-liber consimtit) este ca pastorul are “putere” deoarece pastorul fusese dirijor de cor si capelin si ca atare tinara nu mai avea nici o capacitate sa decida daca vrea sex sau nu chiar daca sexul respective a avut loc la ea acasa si a deschis singura usa, si nici deschisul usii nu a fost decizia ei deoarece nu putea sa nu se “supuna” cind pastorul i-a dat ordin sa deschida usa si sa se dezbrace. Si chiar daca ea l-a primit mereu si nu a suflat o vorba la nimeni ca sa se plinga, asta nu dovedeste ca ea a vrut sex deoarece pastorul avea putere si ca atare ea executa ca o somnambula tot ce zicea pastorul. Ca Clinton avea (si are) putere asta nu neg dar ca pastorii au vreo “putere” sfideaza bunul simt. Ce putere au pastorii cind adesea si angajarea lor, si salariul lor este decis de membrii? Ce putere au pastorii? Sa predice la niste scaune goale (si aici intra chiar si Edi)? Dar dovada ca esti asa cum iti este numele este cind il amesteci pe Feresteanu. Stii cumva ca el a facut sex cu cineva? Pariez ca tipul a fost impotent si de aia nu s-a casatorit niciodata si e clar ca nu a avut nici o iubita. Dar daca el a pus mina pe vreo fata cind ii arata cum sa tina vioara si arcusul, dupa gindirea feminista pe care si-a insusit-o Edi acum, asta inseamna legal act sexual si de aceea este viol. Ca atare, violurile au loc nu numai atunci cind femeilor le sar ochii dupa sex, dar chiar atunci cind de fapt nici un act sexual nu are loc si totul are loc in public, deoarece este clar ca Feresteanu “viola” fetitele in public deindata ce erau si altii-n jur si vedeau. Dar daca Clinton chiar avea putere (desi nu-mi imaginez ca la vreo femeie ii este frica de el) iar Edi isi imagineaza in delirul lui ca si el are “putere” deoarece este pastor si poate trancani la amvon, ce “putere” avea Feresteanu? Ca el a fost un simplu laic si nu cred ca a avut macar vreo functie de laic in biserica. Aha, el dadea lectii de vioara desi nu avea nici o pregarire ca si vioara a invatat-o ca autodidact, si pentru ca dadea “lectii,” era profesor, si daca era profesor, avea “putere.” Foarte “logic,” da? Desi este adevarat ca profesorii au putere, si au mai multa decit pastorii intrucit ei pot sa dea note proaste si sa te impiedice sa absolvi dupa ce ai platit bani grei, ce putere avea Feresteanu? Dadea el vreo nota sau dadea el vreo diploma? Dar ce mai conteaza “faptele” cind feminstii lui Alexa acum au “puterea” si folosesc chestiile sexuale ca sa improste cu noroi crestinismul care le pute, in special cind au gasit si pastori confuzi ca Edi care le cinta-n struna si fraieri ca mata sa inchita orice gogomanie pe nemestecate.

 12. Edi , tu erai bonobo sau cimpanZEU?

 13. A.I. ,

  Hai sa-ti spun cum sta treaba cu prieteni tai. Cazul de la Cluj ; In niciun fel nu-l poti disculpa pe ferentz: 1. A incalcat deontologia profesionala.
  2. Nu-i poti acorda niciun fel de atenuante si asta pentru ca nu era singur, ci era casatorit.
  3.Tanara era adolescenta, varsata la care acestia sunt foarte vulnerabili.
  4. Prietenul tau, avea chemarea de la Zeus, era dresat pentru asta, postise 40 zile in pustiu, a fost instruit de profeta, citise de o mie de ori biblia si sfaturi pentru predicatori.

  Cazul feresteanu;
  De unde stii ca prietenul tau feresteanu era ipotent, l-ai cautat? si daca l-ai cautat si ai vazut ca era flasca, creierul lui era tot ipotent? nu din creier pleaca totul, iar daca esti ipotent inseamna ca nu poti face abuz sexual?
  Profesorul matale de vioara, nu doar ca le-a invatzat in public unde sa puna mana pe vioara, ci a fost introdus chiar de idiotii de parinti in dormitorul fetitzelor si a dormit noapte cu ele in acelasi pat, iar palmele si degetele jegoase cu care se ruga, au inceput sa mishune peste tot, pe trupul lor. Binecuvanate momente ai oferise dumnezeu, casa , masa, si un pat incalzit de niste suflete inocente.
  Sa crezi dumneata ca feresteanu era un nimeni in biserica! acesta avea o influenta extraordinara, nu doar asupra oamenilor simpli, ci si a barosanilor, care la un moment dat au aflat ce facea el, dar l-au acoperit, pentru ca in opinia lor a facut mai mult bine decat rau, pentru a nu murdari si trage numele bisericii intrun scandal. De aceea a si fost reabilitat, desi mai inainte fusese exclus. Sistemul stie cum sa faca scut si sa-si apere prietenii de arme, asa cum faci matale.

  PS. Desele pomeniri cu conotatii sexuale pe care le faci in postari, sa aibe legutura cu faptul ca esti pastor-profesor ?

 14. Aurel Ionica says:

  fraier din mase spune:

  2. Nu-i poti acorda niciun fel de atenuante si asta pentru ca nu era singur, ci era casatorit.

  Si ce circumstante atenuante i-am acordat eu jigodiei? Te intreb din nou: De ce te bagi in discutii ca musca-n lapte daca nu esti in stare nici sa citesti?


  3.Tanara era adolescenta, varsata la care acestia sunt foarte vulnerabili.

  Si care este virsta aia pina la care este “fetita” si daca face sex cu un pastor (dar nu si cu un cioban) este “violata” deoarece nu stie ce este chestia aia paroasa dintre picioare si la ce foloseste? Zici ca 15 ani fix? Uite, in America lui Edi este 17 ani. Cu gindirea aia “stiintifica” pe care zici ca o ai, cum explicit chestia asta? Adica, romancele sunt mai destepte si afla mai repede ce este cu chestia aia dintre picioare iar americancele sunt mai proaste si pina la 17 ani sunt “fetite” si nu au habar ce este cu chestia aia si la ce foloseste? Si inseamna ca dupa 17 ani americancele nu sunt tot “fetite” nevinovate si daca fac sex cu unul plin de bani nu sunt violate? Uite, acum stirile in America sunt pline de femei care acum sunt babe dar descopera ca in tinerete au fost “violate” de un comedian celebru, Bill Cosby, si acum il dau in judecata sa le “compenseze” pentru ce au suferit ele cind au facut sex cu el in tinerete si atunci nu au stiut ca au suferit dar realizeaza acum la batrinetze. Asa ca toate “eliberarea” asta feminista trimbitata de Alexa si la care s-a anajat si Edi nu este altceva decit o sarlatanie ieftina pentru curvele mari ca Monica Lewinsky ca jupoaie pestii mari care au avut nemintosia sa se incurce cu ele.


  4. Prietenul tau, avea chemarea de la Zeus, era dresat pentru asta, postise 40 zile in pustiu, a fost instruit de profeta, citise de o mie de ori biblia si sfaturi pentru predicatori.

  Mai intii, nu am habar cine este individul si daca este ruda cu Adi Orban, imi pare rau ca fata de Adi Orban am un mare respect. Dar dupa gindirea mata “stiintifica,” ce a facut individul a fost “poruncit” de Dumnezeu si el a urmat sfaturile lui EGW si ceea ce invata Biblia? Deci astea sunt “dovezile” folosite de Edi ca sa demonstreze ca Biblia invata pe credinciosi sa violeze “fetite”? Si cind ateii fac la fel, ei de cine mai asculta? De instinctele alea animalice mostenite de la urangutani? Eu inteleg sa se indigneze credinciosii cind se descopera ca pastorii lor fac asa ceva cind ei insusi nu urmeaza ceea ce predica si citesc in Biblie, dar chiar nu inteleg de ce tocmai voi, ateii ca mata si Edi, va indignati asa de tare cind la voi asa ceva este numai “natural” si “etic”?


  Cazul feresteanu;
  De unde stii ca prietenul tau feresteanu era ipotent, l-ai cautat? si daca l-ai cautat si ai vazut ca era flasca, creierul lui era tot ipotent? nu din creier pleaca totul, iar daca esti ipotent inseamna ca nu poti face abuz sexual?
  Profesorul matale de vioara, nu doar ca le-a invatzat in public unde sa puna mana pe vioara, ci a fost introdus chiar de idiotii de parinti in dormitorul fetitzelor si a dormit noapte cu ele in acelasi pat, iar palmele si degetele jegoase cu care se ruga, au inceput sa mishune peste tot, pe trupul lor.

  Eu ti-am spus pe ce m-am bazat cind am presupus ca tipul a fost impotent dar vad ca mata stii ceea ce eu nu stiam si daca ai fi in stare sa folosesti dramul ala de creier pe care pretinzi ca il ai, ai fi inteles ca am dreptate. Spui ca el le pipaia pe “fetite” cu degetele? Pai de ce cu degetele si nu cu altceva? Pai de ce facea sex cu degetele si nu cu altceva daca era in stare? Si zici ca parintii fetelor l-au culcat in pat cu fetele lor? Si atunci de ce este de vina biserica si Biblia si de ce tzipa Edi ca Dumnezeu porunceste asa ceva? Cind ateii se culca cu proprii lor copii, cine le mai “prunceste”? Instinctele lor animalice care sunt “etice” si ca atare “drepte, sfinte, si bune”?


  Sa crezi dumneata ca feresteanu era un nimeni in biserica!

  Da, Feresteanu era un nimeni, si era un nimeni chiar in ce priveste vioara, ca in ce priveste “credinta,” el era un excentric si nimeni nu-l lua in seama, si era un excentric tocmai pentru ca nu a avut o viata de familie normala intrucit nu s-a putut casatori tocmai pentru ca in mod sigur a fost impotent si nu putea sa faca sex. Dar el a fost facut o celebritate cind a aparut feminismul care foloseste sexualitatea pentru a denigra crestinismul si in special Biblia. Chiar si chestia asta cu scandalul de la Cluj, a fost publicata in perioada creciunului tocmai pentru a-i batjocori pe crestini in perioada in care ei sarbatoresc cee ace ei considera evenimenul cel mai important in religia lor. Dar sa nu ma intelegi gresit; eu consider ca bisericile si crestinii merita sa fie batjocoriti. Cind ei isi bat joc de oamenii seriosi si promoveaza numai lichele, este numai normal ca un Edi si ateii sa-si bata joc de ei.

 15. polihronu says:

  „eu consider ca bisericile si crestinii merita sa fie batjocoriti, cind ei isi bat joc de oamenii seriosi si promoveaza numai lichele”

  Si uite-asa ajuns-am in miezul problemei: toate relele se trag de la suturile pe care si le ia curul ionician. Daca ar fi toti un picut mai pliabili, ca Saulica, ce bune-ar fi toate! Patratul ar fi slava tuturor rotunjimilor.

 16. Aurel Ionica says:

  polihronu spune:

  Si uite-asa ajuns-am in miezul problemei: toate relele se trag de la suturile pe care si le ia curul ionician. Daca ar fi toti un picut mai pliabili, ca Saulica, ce bune-ar fi toate! Patratul ar fi slava tuturor rotunjimilor.

  Sa intelegem ca aceleasi suturi dar primate de curul polihronian le-ai considerat binevenite? Si ce te-a impiedicat sa fii si mata mai pliabil, ca Saulica? Cumva postmodernismul ala cu care te lauzi? Ca doar nu patratul!

 17. George Popa says:

  Aurica hai ca dupa o pauza a dat si „NOROCUL ” peste tine ca sa prinzi ceva job

 18. polihronu says:

  Aurica draga,

  nu eu sint cel care sustine ca problema crestinismului e una de cadre. Iar atunci cind am avut chef de cafteala, am avut grija ca bataliile sa fie pe masura mea (n-am luptat pentru salvarea crestinismului, de pilda) si n-am pupat pulpana celor care impart suturi (tu esti si popa, si doctor). Nu mi-am propus sa fiu pliabil, dimpotriva. Cit despre tine, iti sint oricind conlocutor culant, daca iti iei pastilele si te lasi de ifose.

 19. dalivis says:

  AI
  eu nu cred ca Edi si ateii asi bat joc de crestini. asi dau si ei parerile de ce oameni ca acest orban nu pot anjunge la putere decat intr-un cult manipulat de o educatie gresita in intelegerea Bibliei (sigur ca cei de sus nu sunt ignoranti, exact acceasi chesite cu indulgentele), ignoranta stiintei, informatie filtrata, samd. acum poate parerile lor nu sunt 100% ce vrei tu, dar asta nu inseamna ca sunt neaaparat gresiti.

 20. Aurel Ionica says:

  polihronu spune:

  Aurica draga,
  nu eu sint cel care sustine ca problema crestinismului e una de cadre. Iar atunci cind am avut chef de cafteala, am avut grija ca bataliile sa fie pe masura mea (n-am luptat pentru salvarea crestinismului, de pilda) si n-am pupat pulpana celor care impart suturi (tu esti si popa, si doctor).

  polihroane draga,
  Si eu sustin ca problema crestinismului este aia de cadre sau lupt pentru “salvea” crestinismului? A spus-o cineva mai clar decit mine ca crestinismul este o rusine, atit ala fundamentalist al adventistilor cit si ala “luminat” al lui Beni? Dar cind voi, in frunte cu Edi, va angajati in solda feministilor lui Alexa sa folositi prostitutia pentru a denigra crestinismul asta muribund, ceea voi nu realizati este ca va faceti vinovati de o prostitutie si mai grava: prostitutie intelectuala. Adica, dupa cum prostitutia sexuala consta in a-ti pune sexul la dispozitia alora cu putere si cu bani sa-l foloseasca dupa placerea lor, tot asa prostitutia intelectuala consta din a-ti pune mintea in sluja alora cu putere si cu bani pentru a fi folosita dupa cum vor ei.
  Hai sa discutam mai intii prostitutia sexuala: desi nu am habar cine era tipa aia, e clar ca era o prostituata, si asta inca din scoala, iar aia care le stiu pe toate deoarece au ochi peste tot deoarece sunt “intelligence,” o stiau si in mod sigur o foloseau. Eu nu cred ca pozele alea au fost uitate de prostalaul ala pe vechiul telefon asa cum sustine ziarul ci fusesera puse la dosar mai demult, iar daca chiar au fost recuperate de pe vechiul telefon, au fost recuperate tot de “baietii cu ochii albastii” ca numai ei s-ar fi priceput la asa ceva. Desi povestea este clar veche si se stia de ea de mult, de ce a fost publicata acum este clar pentru orice prost: daca vrei sa batjocoresti pe crestini, craciunul si pastele sunt momentele ideale. Dar de ce a fost ales liceul ala adventist? Nu sunt toate liceele si universitatile pline de curve? Este vreun secret in vreo scoala sau universitate cine sunt cele mai mari curve si care profesori sunt cei mai mari curvari? Desi ziarul recunoaste ceea ce toata lumea stie, si anume:


  Suntem convinși că toate bisericile din această țară și din lume colcăie de tot felul de perverși sexuali, rolul presei este să vorbească despre aceste cazuri, mai ales când personaje cu comportament profund imoral conduc instituții publice de stat cu profil vocațional-teologic care ar trebui să rămână repere de moralitate în societate.

  Institutiile nereligioase si toate universitatile nu colcaie de tot felul de perversi sexuali, sin speta homosexuali care sunt acum la mare cinste, side ce nu se publica si alea si a fost ales liceul ala? Raspunsul il gasesti chiar in articolul ala, si ca sa nu zici ca eu scot asta din burta, iti dau citatul:


  Liceul Teologic Adventist „Maranatha” este printre puținele instituții de învățământ din țara noastră care a avut în ultimii 5 ani absolvenți cu 10 pe linie la Bacalaureat – vezi AICI

  Din punctul de vedere al implicării în viața comunității clujene, această școală și-a câștigat un foarte bun nume, mai ales în acțiunile de protejare a mediului unde a primit mai multe premii de excelență la gala „10 pentru Cluj, Juniorii Clujului – Speranțele cetății”

  Deci aici este buba: O scoala de bigoti si “spalati la creier” deoarece sunt “mistici” si religiosi ajung sa-i bata tocmai la capitolul de cunostinte si invatatura pe aia care s-au “luminat” si s-au eliberat de religie si acum le zbrinie creierele de “stiinta” asa cum turuie Dan Livis. Si situatia asta nu este o exceptie. Cind eu eram la scoala elementara in Boureni, un satuc de linga Bailestiul lui Nea Marin, campania comunistilor impotriva religiei era foarte agresiva iar advenstii erau cei mai atacati nu numai pentru ca luau religia si Biblia cel mai in serios, dar intrucit simbata nu mergeam la scoala, eram si cei mai vizibili asa ca de regula lunea eram scosi in fata careului intregii scolii si sa fim bestelisti ca fiind “mistici” si “bigoti” lipsim de la scoala si raminem in urma cu “stiinta.” Pe vremea aceea, la sfirsitul anului scolar se facea serbare mare la “caminul cultural” cind se imparteau si premiile la cei mai buni elevi, dar “sarbatoarea” devenise si partea cea mai jenanta ca copiii adventistilor maturau toate premiile incit toti oamenii din sat vorbeau ca adventistii sunt bigoti dar la copiii lor le merge mintea. Si aici ajungem la prostituatia intelectuala: voi, in frunte cu Edi, chiar credeti ca religia si Biblia te prostesc si ateismul te face toba de desteptaciune, asa cum tipati voi, in frunte cu Dan Livis? Daca este asa, de ce nu faceti niste competitii de cunostinte daca copiii religiosi sunt mai buni la invatatura sau aia atei? Daca voi vreti sa demonstrati ca religia prosteste pe oameni iar ateismul ii face destepti, nu asa ar fi “stiintific” sa demonstrati ce sustineti voi? Prin niste concursuri? De ce nu se face asta? In schimb, se foloseste o prostituata pentru a demola o scoala fundamentalista care a reusit sa se afirme tocmai in domenul ala al invataturii unde voi pretindeti ca sunteti tari iar credinciosii sunt batuti in cap. Ca ce urmeaza, se stie: Tipa este “sfatuita” de “baietii cu ochii albastri” (ca si curvele care l-au reclamat pe Julian Asange la sugestia CIA-ului ca le-a “violat,” desigur fara consimtamintul lor deoarece erau inca “fetite”) sa de liceul in judecata, proces pe care beineinteles ca-l vor cistiga deaorece astfel de procese sunt cistigate din principiu de “victime,” si intrucit pastorului nu-i pot lua decit caii de la bicicleta, va trebui sa plateasca liceul milioane de euro ceea ce-l va face sa dea faliment. Si intrucit biserica, prin conducatorii ei care sunt de fapt tzucalarii alora in slujba carora era si prostituata, ca sa-si apere scaunele ca si cei de la Conferinta Illinois, in loc sa denunte articolul ca o incercare de a denigra o institutie serioasa asa cum ar fi facut oricare alta institutie nereligioasa, a recunoscut ca este de fapt vina lor ce a facut pastorul deoarece ei l-au angajat, reusita stratagemei este garantata. Poate fi ceva mai gretzos si mai scandalos? Or in asta consta prostitutia intelectuala a voastra, in frunte cu Edi: Voi sunteti parte din aceasta schema diabolica. Sa nu-mi spui ca voi sunteti prosti si nu stiti ce faceti. Daca ati fi prosti, ati avea o scuza, dar pentru ca nu-mi pot imagina ca sunteti asa prosti si nu ati inteles cee ace eu am explicat aici, orice om cu bun simt s-ar pune intrebarea de ce va puneti inteligenta si cunostintele voastre in slujba fortelor oculte intocmai cum prostituata aia si-a pus fundul la dispozitia acelorasi forte oculte ca sa fie folosite pentru distrugerea unei scoli care nu i-a facut nici un rau? Chiar daca scoala l-a angajat pe pastorul ala, l-a angajat pentru ca sa se culce cu prostituatele? De ce este scoala raspunzatoare de ceea ce fac angajatii in ascuns? A, da, daca ar continua sa-l angajeze dupa ce se demonstreaza ca este o lichea, atunci institutia poate fi sanctionata, dar daca nu a stiut, care este vina ei? Unde este “ratiunea” aia cu care va laudati atita? Vad ca ma tot ridiculizezi, in frunte cu Edi, cu privire la lucrarea mea de doctorat. Care a fost vina mea? Ca eu am scris-o, m-am prezentat la sustinerea lucrarii, profesorii nu s-au prezentat sa ridice obiectiuni iar doctoratul mi s-a refuzat prin neprezentarea profesorilor? Ti se pare mai scandalos ca intr-o schoala crestina un profesor s-a culcat cu o prostituata decit ce a facut Vanderbilt? De ce presa asta atit de scandalizata de abuzuri nu zice nimic de asa ceva, ce este mai documentat decit pozele prostituatei respective. Da, prostitutia sexuala este degradanta si este scandalos ca feminismul, in numele “apararii” femeilor de abuzuri sexuale, de fapt fac din prostituate vedere care se umplu de bani, dar si mai scandaloasa mi se pare mie prostitutia intelectuala, cu atit mai mult cu cit ele merg minca-n mina asa cum demonstrati voi si aici. Lasati-o mai moale cu “iluminarea” voastra si cu gindirea voastra “stiintifica.” Din punct de vedere intelectual, voi aratati exact ca pozele la prostituata aia, decit ca le lipsesc zonele mizgalite cu negru. Si parca vad ca Edi va sari in sus ca de fapt cee ace face el este din “constiinta” care i s-a trezit cind a descoperit ca pastoratia este de fapt o profesie a obserdatilor sexuali care practica ritualurile religioase la biserica doar ca sa exerserse ritualurile masochistice pe care le face cu fetitele in particular (ca curvele, indiferent de virsta, la el sunt tot “fetite”). Daca este asa, de ce nu renunta la pastoratie si continua sa se tina si cu dintii de ea chiar daca nu mai este platit ca pastor? Nu avea dreptate Georgica (Clovnul Junglei) cind s-a indignat ca Edi spune una si face exact pe dos? Si daca el chiar nu mai este platit ca pastor, de ce nu i s-a retras “calitatea” de pastor cind el de fapt denunta religia si pastoratia? Ce denigreaza mai mult biserica, ce a facut pastorul ala, sau ce face Edi? Si daca Edi nu mai este platit ca pastor, cine-l plateste si din ce traieste? Din cele citeva sute de dolari donatii pe care le primeste de la niste indivizi confuzi? Daca sefii lui Edi de la conferinta nu sunt tzucalarii alora pe care ii slujeste Edi, de ce il mentin ca pastor? Intelegi acum de ce nu ma deranjeaza de ce si biserica lui Edi, si scoala aia adventista, vor ajunge sa se inchida si sa dea faliment? Nu numai ca nu ma deranjeaza ca biserica lui Edi sa se inchida, dar abia astept. Iar cei carora le mai pasa de ceea ce cred, sa faca ce a facut si Paul: sa puna mina sa citeasca. Adica, sa faca exact ce va pute voua, prostituatilor intelectuali.
  P.S. Eu nu mai sunt popa deoarece am fost dat afara din doua denominatiuni si nu am intentia sa mai intru in vreuna. Doctor nu pot spune ca nu sunt deindata ce am un doctorat de la o universitate de prestigiu, dar nu pot spune ca sunt chiar asa de mindru de el cind stiu ca in academia actuala, doctoratele nu sunt altceva decit certificate de “mercenar intelectual.”

 21. Aurel Ionica says:

  Da, mai Edi, numai in scolile screstine se intimpla asta, si dovada ca se intimpla doar in scolile crestine este ca asa gasesti tu in ziare. Poate arata cineva in vreun ziar ca asa ceva se poate itimpla si in alte parti decit in scolile crestine? Dar crestinii merita un pastor ca tine si asa conducatori ca aia de te tin pe tine pastor, si eu ma bucur mai mult ca tine ca atit biserica ta cit si crestinismul asta vor ajunge la lada de gunoi ai istoriei. Mie imi este mai sila de el decit iti este tie.

 22. @ EC&AI&Poli

  Portretul potențialului prădător sexual la orice vârstă:

  – însurat tânăr
  – poziție de autoritate (nu de putere)
  – „fire muzicală”

  Poli a avut, la un moment dat, un adagiu scurt și exhaustiv despre prostituatul MG: „întotdeauna i-a plăcut să fie în centrul atenției”. Ăsta e motorul. Dacă va curvi cu puterea sau cu „fetițe” (indiferent de sex) ține de capacitatea muzicală.

  Analizați-vă prietenii și cunoscuții în funcție de criteriile astea și puteți face predicții.

  Restul (psihanaliza & gender studies & conspiracy theory) sunt bullshit.

 23. @ EC

  Aia cu circumcizia e de un cretinism desăvârșit. În perfectă simetrie cu faptul că încă niciun savant (de la teologi și istorici ai religiilor până la antropologi) nu a reușit să ofere vreo explicație satisfăcătoare a motivelor circumciziei. Dar, oricum, de la a-i suge sângele de pe puțulică unui bebe (saliva e coagulant) la irumație rituală e exact calea dintre IQ 30 și 180.

 24. ge2oana says:

  Eeeehh,

  N-am zis eu bine ca asta cu porno&sda face condimentul craciunului de anul asta !?

  Nu-mi ajunge spatiul pe O2 cu cate linkuri is de pus la subiectul asta.
  Si ma refer strict la SDA.

  Restul, treaba lor ,ciorba lor , mama lor !
  De hoti !

  Da´ asta a la SDA , asta e neagra si cu par , adica jumulita rau de tot !

  Parca am sa aud ca se va lasa cu o sinucidere rituala, ceva melo&drama, ca doar asa mai tac dracului aia de-si pusi pe carcoteala !

  Nasol momentul, foarte nasol !!

 25. Aurel Ionica,cu siguranța ca in copilărie ai fost un „cere suturi in cur” ,lucrurile sunt foarte clare si articolul lui Edi excelent!! Degeaba scri rânduri multe,nu spui nimic!!

 26. AI.

  In primul rand, nu a existat nicio conspiratie a ateilor de la Cluj impotriva crestinismului. Acei ziaristi care au scris despre acest caz sunt tot crestini si unii mult mai autentici cand vine vorba de pastrarea datinilor si traditiilor de craciun. Iar modul cum au prezentat a fost unul profesional, de nota 10, nu can-can.

  AI : ” Si zici ca parintii fetelor l-au culcat in pat cu fetele lor? Si atunci de ce este de vina biserica si Biblia . ”

  Aici sunt de acord cu dumneata, cand delimitezi oamenii ( fraierii din mase ), de biserica ( institutia, barosanii ), iar ca unul care ai facut parte din aceasta biserica, stii mai bine.

  De ce este vinovata biserica pentru aceasta situatie? Pentru ca le-a spalat oamenilor creierul, si le-a inoculat in minte ca nu trebuie sa aibe nici un fel de bariere intre ei si biserica-dumnezeu, ca trebuie sa accepte totul, sa inghita totul, ca oamenii lu’ dumnezeu sunt foarte speciali, sa fie primitori de oaspeti, sa le ofere de mancare, un pat, si de ce nu, omul lui dumnezeu poate sa se aseze si peste copil in pat, cum a facut Ilie, ca sa se produca o minune.
  Pentru ca le-a interzis oamenilor sa citeasca si altceva in afara de Biblie si spiritul profetic, le-a interzis oamenilor acesul la informatie. Ar fi trebuit sa aibe oameni pregatiti, ficare la locul lui, psihologi care sa ai instruiasca pe parinti, tineri si copii, despre anumite apropieri, sau atingeri ale altor persoane si nu numai cu acestia ci si intre propri parinti si copii dupa o anumita varsta.
  Limitati dirijori masculi de la coruri muzicale, acestia sunt printre primii predatori sexuali. Pastorii ( care sunt buni la toate), sa nu mai activeze in alte ramuri in care nu sunt de specialitate. Specialitatea lor este constructia de corturi si predicile prin pietze, nu la adapost de pe laptop.

  Iar ca ati fost persecutati in comunism pentru ca tineati sambata, si altii putau fi persecutati pentru ca tineu miercurea. Fiecare cu obsesia lui.
  Asta cu copiii azs. care sunt foarte destepti si i-a batut pe atei la note, este un non-sens. Pai cum sa fie ei super destepti cand studiaza materii bazate pe stiinta ( matematica, fizica, chimie, biologie ) pe care biserica le condamna ca sunt de la satana? De ce copiii adventistilor, nu ajung oamenii de stiinta, daca sunt asa de tari? de ce maximul pe care al ating, sunt medicina ( si aia neconventionala ) si Conservatorul ? ei sunt coada acestei lumi, nu creaza nimic, nu inventeaza, nu contribuie la progresul omenirii, ci slujesc si fac muncile cele mai de jos ale celor din lume pe care ai critica vehement si incearca in zadar sa ai ” reformeze „.

  De ce sa nu fie ea vinovata? cine vrei sa fie, tot oamenii, care o tin in spate? doar stii ca ei nu accepta nimic de la oamenii simpli, nicio sugestie, nicio idee, doar ei taie si spanzura. nu oamenii simpli i-au scolarizat si instruit pe pred(ica)atori sexuali.

 27. Bravo Fraier Din Mase

  Asa este,dirijorii de la cor sunt primii predatori sexuali din biserica,ai mare dreptate aici!! Îmi place ce ai spus si despre copiii din biserica,asta este realitatea,nu se pot lauda decât ca „asistonti” medicali si lăutari!!
  Oricum pana la urma eu va spun un lucru,problema nu este sexul din biserica ci biserica din sex!! Elementul antinatural este biserica,asta este ce trebuie eliminat din societate!
  Visez si eu la ziua cand urangutanii in blana de oițe vor fi toți demascați si societatea va cere scoaterea in afara legii a oricărei instituții religioase

 28. polihronu says:

  Aurica draga,

  nu ti-ai luat pastilele. Asa ca n-o sa-ti spun decit ca ma bucur daca nu mai esti popa (chit ca n-a fost la initiativa ta). Vezi ce faci si cu „certificatul” ala de „prostituata intelectual”. Despre patrat, am ris si-o sa mai ridem vreme buna. Prost!

 29. Aurel Ionica says:

  polihroane draga,
  De ris stiu c-o sa tot rideti, ca doar la atit va pricepeti, la chestia cu “pastilele” si sa rideti ca prostii, numai ca se vede de la o posta ca rideti cam strimb, adica risul ala seamana mai mult a rinjet. Ati vrut ca oamenii sa nu mai fie “spalati la creier” si sa gindeasca cu creierul lor, eu va dau o mina de ajutor si s-ar putea sa obtineti mai mult decit “you bargained for.” Eu va doresc sa inchideti mai repede bisericile astea si scolile lor in care sunt ei spalati la creier, ca de restul ma ocup eu. Si eu zic sa incepeti „inchiderile” astea cu biserica lui Edi, ca din cite se discuta pe la Nasvhille, acolo curvarasia este la mare cinste. Iar cind Edi inchide biserica aia si-si sarbatoreste victoria, invitati-ma sip e mine si promit ca eu am sa tzopai si sa dansez cu mai mult entuziasm decit toti. Ce zici, facem tirzul?

 30. Aurel Ionica says:

  Corectie: … facem tirgul.

 31. Aurel Ionica says:

  Bogdan Lorin Tudose spune:

  Visez si eu la ziua cand urangutanii in blana de oițe vor fi toți demascați si societatea va cere scoaterea in afara legii a oricărei instituții religioase

  Da, si eu visez la asta. Ala da “decret duminical.” Si mi se mai pare numai “logic” si “natural” ca asa ceva sa se inceapa cu biserica lui Edi. Ce zici? Ii dai dreptate lui Georgica (Clovnul Junglei)?

 32. beniamin51 says:

  Aurel Ionica

  Ai dreptate , si ceea ce este greu de inteles , este indignarea acestor atei (omul fara Dumnezeu este doar un animal ) si , care este baza indingnarii acestor oameni , ?

  Ei ar trebui sa fie primii care sa ia apararea unor indivizi ca Antal Orban si sa incerce sa justifice cu filozofia lor ca de fapt ceea ce Orban a facut este perfect normal deoarece sintem doar niste animale si ideia de dumnezeu sau religie sint idei ce nu ne lasa sa ne manifestam instinctele animalece ce caracterizeaza natura noastra .

  Imi vine in minte o anecdota:

  „”doi naufragiati , un adventist „caldicel” si un ateu , amindoi incercau sa supravietuiasca pe o platforma ce plutea in largul oceanului .
  La un moment dat ateul il aude pe adventist ca se roaga:–„”Doamne Isuse , ajuta-ma sa scap cu viata si iti promit ca daca ma scapi , ma intorc inapoi la singura biserica adevarata , ma las de bautura , tutun , injuraturi si de curve si voi trai doar pentru tine „”

  Ateul auzind aceasta rugaciune , ai da un brinci si adventistul cade in apa de pe platforma ,scufundindu-se (nu stia nici sa inoate ).dupa care isi zise:–„am facut un lucru bun , acest adventist nu mai avea nici un motiv ca sa mai traiasca , . „”

  As vrea sa aud si eu un ateu cum justifica anormalitatea sexului cu „fetite virgine” fetite de 17 ani ce singure si nesilite de nimeni isi fac poze la „pasarica” si apoi o trimit celui care o abuzeaza .
  Daca nu exista standarde de RAU si BINE , lucru pacatos si nepacatos , , de ce acesti atei sint asa de indignati ?

  Inca nu am vazut nici un ateu sa se indigneze cand la gradina zoologica vede un babun excitat sexual calarind tot ce-i cade in cale .

  S-ar putea ca Orban sa fie un ateu nedeclarat , si in ce-l priveste pe el , sa nu aiba nici un fel de inhibitie in manifestarea lui sexuala. In acest caz ateii ar trebui sa fie primii care sa-l elogieze.pentru iesirea lui din clauzetul religios in care se ascundea si il forta sa nu-si manifeste deschis normalitatea de animal .

  Sint convins ca nici un ateu de pe acest site nu va indraznii sa fie consecvent cu filozofia lui si sa i-a apararea lui Orban .

  Ps–apropo , oare cati dintre atei , cu ocazia sarbatoriri nasterii lui Isus , au imitat pe Dumnezeu , oferind daruri celor dragi , si astfel au fost din nou inconsecventi cu folozofia lor ?

  Edi , avea dreptate :–„”impulsul asta de la Isus” –nici chiar ateii convinsi , nu sint in stare sa scape de el ,

  .

 33. Aurel Ionica

  Daca Edi are o biserica sunt de acord sa fie închisă! La ce sa ii dau dreptate lui Georgica,nu știu la ce te referi?

 34. Beniamin 51

  Inca nu am vazut nici un ateu sa se indigneze cand la gradina zoologica vede un babun excitat sexual calarind tot ce-i cade in cale .

  Poate ca comparația nu este întâmplătoare,putem sa numim asa o biserica sau un colegiu creștin iar pe membri babuini dar totuși ei se dau a fi altceva !! Asta este nenorocirea ca babuinul sia tras peste el o masca ca sa poată mănânca si fute bine!!
  Indignarea ateilor vine din cauza imposturii nu din cauza futaiului!!

 35. Ianis says:

  Am remarcat cateva postari cu tendinte conspirationiste cu privire la autorul articolului comentat aici.
  Emanuel Ungureanu este, in afara de ziarist, profesor de istorie la liceul cu pricina

 36. Aurel Ionica says:

  Bogdan Lorin Tudose spune:

  Aurel Ionica
  Daca Edi are o biserica sunt de acord sa fie închisă! La ce sa ii dau dreptate lui Georgica,nu știu la ce te referi?

  Pai mata ce credeai? Ca Edi este este vreun profesor de-al lui Dan Livis care trimbiteaza teorii din astea “stiintifice” de la vreo catedra? Nu nene, el este un simplu popa care nu a facut nici o alta scoala in afara de aia de popi, este la biserica pe fiecare saptamina, predina din biblia aia pe care o denunta ca fiind scrisa de pervertiti sexuali, oficiaza exact acele ritualuri pe care le denunta ca fiind exercitii publice de masochism sexual in viata privata cu aplauzele membrilor lui si ale unor psiholoage ca Alexa. Georgica era un tip inteligent si simpatic care imi adresa mie cele mai exotice injuraturi pe cind se discuta lucrarea mea de doctorat pe linga care injuraturile si obscenitatile lui polohronu sunt mizilic, si care din pacate a disparut si cred ca acum ar fi momentul ideal pentru niste injuraturi ca ale lui la adresa ipocritilor de aici, pe linga care ipocrizia alora religiosi este o bagatela.

 37. Aurel Ionica says:

  Ianis spune:

  Am remarcat cateva postari cu tendinte conspirationiste cu privire la autorul articolului comentat aici.
  Emanuel Ungureanu este, in afara de ziarist, profesor de istorie la liceul cu pricina

  Aha, deci articolul de denuntare a scolii nu a fost scris de vreun ziarist din afara bisericii care chipurile ar putea sa apartina la vreo “conspiratie,” ci a fost scris chiar de unul dintre profesorii scolii deoarece “conspiratiile” niciodata nu folosesc cozi de topor din “interior.” Si presupun ca acesta este argumentul forte ca nici Edi nu are vreo legatura cu ceea se face acum in toata America deoarece el denunta biserica din “interior” ca pastor. Si presupun ca gigialuiarvinte stie asa de sigur ca nu exista “conspiratii” deoarece gindeste exact ca mata. Pai daca si pe gigialuiarvinte l-ati “luminat,” cred ca trebuie sa ma pregatesc sa sarbatoresc curind decretul ala de inchidere a bisericilor. Hai ca eu vreau sa demonstrez ca tzopi mai tare la o astfel de sarbatoare decit Bogdan Lorin Tudose.

 38. Ianis says:

  Bai nea Aurica
  Pentru matale totul e conspiratie oricum. Ai incercat cu suc de varza rosie?

 39. polihronu says:

  Aurica,

  nu e treaba mea sa inchid biserici, nici nu sint convins ca putem evacua religiosul din om. Iar chestia cu pastilele nu e, din partea mea, citusi de putin o gluma.

  Beni,

  hai sa ti-o spun pe sleau: esti ridicol cind vorbesti in numele ateilor. Taci.

 40. Aurel Ionica says:

  polihronu spune:

  Iar chestia cu pastilele nu e, din partea mea, citusi de putin o gluma.

  Ce, am spus eu ca este o gluma? In mod sigur este ceea ce stii ca faci tu, ca nu cred ca pretinzi ca stii ce fac eu. Dar eu iti dau sfatul sa nu mai iei pastilele alea ca nu ajuta la nimic. Cred ca ai fi la fel de penibil si fara ele, asa ca eu cred ca dai banii degeaba pe ele. Eu iti recomand sa cumperi cu banii aia niste tzuica, poate atunci ai gindi mai clar.

 41. Aurel Ionica,

  Știu ca Edmond Constantinescu este pastor si asta pentru mine a fost o pricina de poticnire multă vreme. Niciodată nu am inteles cum un om ca el poate sa facă parte dintr-o asa escrocherie,pentru ca îți spun sincer,mie mi se pare un om corect si eu in general nu greșesc de altfel nu cred ca mai pot sa spun asta despre alt produs Made in AZS.
  Acum ca a fost dat afara a schimbat puțin discursul.
  Am admirat la omul acesta efortul intelectual pe care il face si care la făcut in toții anii aceștia,nu a stat si a dormit pana la miezul zilei ca restul pastorilor. Cu adevărat a încercat sa învețe oamenii sa isi folosească creierul. Nu știu ce este intre voi doi,am vazut si eu emisiunile de la Oameni Fara Perspective cu impostorul ala oltean Stanescu,vad ca ii dai in cap in fiecare comentariu,ceva este dar nu ma interesează. Daca omul isi păstrează obiceiul de a intra in sinagoga in fiecare sabat,ghinionul lui,mai bine pe schela.
  Apropo,ai auzit ultimele noutăți despre ce ar fi intelectualii?? Se crede ca sunt niște cacati dați cu parfum si ca ar trebuii sa meargă la munca si intelectuali sa fie la sfârșit de săptămana!! Nu este atac la persoana ci doar o spun ca fapt divers,ce părere ai??

 42. Apropo,ai auzit ultimele noutăți despre ce ar fi intelectualii?? Se crede ca sunt niște cacati dați cu parfum si ca ar trebuii sa meargă la munca si intelectuali sa fie la sfârșit de săptămana!! Nu este atac la persoana ci doar o spun ca fapt divers,ce părere ai??

  BLT. Ai vrut sa spui intelectuali?

 43. Am scris ce am vrut sa spun,ce nu înțelegi Daniel Iordan??

 44. Am inteles. Nu stiam ce vrei sa spui.

 45. beniamin51 says:

  Poli

  Si cam in ce ar consta ridicolul in logica expusa de mine.

  stiu ca iti este greu sa justifici moralitatea sau imoralitatea prin prisma ateista , si de aceea nu ma asteptam sa faci vreo incursiune in aceasta directie..

  si au as putea face aceeasi afirmatie despre tine ca esti ridicol cand analizezi crestinismul , si pe deasupra esti ridicol si cand incerci sa gasesti o baza a moralitatii prin lentilele ateismului.

  Si nu cred ca as fi singurul care sa cred acest fapt.

  Asa ca pana la urma eu pot sa si tac , insa tu tot nu ai spus de fapt vreun mare adevar.

  Faptul ca te adresezi lui Aurel cu un –MARS–iar mie cu un -TACI- , , chiar crezi ca te face sa fi mai superior in grade ?
  Acest -MARS -si TACI- sa fie oare apanajul ,umanismului secular tolerant cu care vrei sa evanghelizezi lumea ?

  Poli–nu-i frumos sa spui cuiva sa TACA sau MARS- , acesta este un site unde Edi se straduieste din rasputeri sa nu cenzureze pe nimeni.
  Cenzura nu este unul din cele mai puternice metode in ati intarii argumentele , si esti destul de intelept sa sti acest lucru.

  Eu nu-ti spun sa taci , cu toate ca spui foarte multe lucruri ridicole.
  Toate cele bune si Craciun plin de semnificatie .iti urez din toata inima.

 46. Aurel Ionica says:

  Bogdan Lorin Tudose spune:

  Apropo,ai auzit ultimele noutăți despre ce ar fi intelectualii?? Se crede ca sunt niște cacati dați cu parfum si ca ar trebuii sa meargă la munca si intelectuali sa fie la sfârșit de săptămana!! Nu este atac la persoana ci doar o spun ca fapt divers,ce părere ai??

  Pai asta eu o spun de mult. Dar nu inteleg de ce ma ataci doar pe mine, ce, numai eu am doctorat? De Dan Livis si de Alexa nu ai nimic de zis? Si stii cumva ca in cursul saptaminii eu predau la vreo universitate ca Dan Livis iar la sfirsitul saptaminii fac pe intelectualul prin vreo biserica asa cum face Edi? Sau si mata confunzi mirosul de cacat cu mirosul de parfum?

 47. Chestia cu „curvasaria” de la Chicago dovedeste, ca preocupare si vocabular, cine saunt sursele tale. Ce este „curvasarie” in ochii prietenilor tai? Abandonarea cartii de colorat? Un tineret educat? Cafeaua ocazionala la potlock? Coristele imbracate cu gust? Absenta spiritului inchizitor si politenesc? Reaspectul fata de libertatea individuala? Dreptul la opinia teologica? Ne-interesul pentru chichitze vestimentare?

  Chiar si tzaranismul „curvasarie” arata de unde vine aceasta eticheta: imigranti romani neadaptati care cred ca biserica devine bordel daca iese din cutia mica in care au crescut ei.

  Pentru ca ad hominem nu e stilul meu, o sa trec cu vederea lantul de scandaluri sexuale care a marcat viata irosita in America a acestei clase. Peste putin timp mormintele lor ne-insemnate vor fi uitate in pustia teologica prin care au ratacit tot acest timp. Ma voi multumii sa le spun ca am fost pentru ei o sansa pierduta.

 48. Aurel Ionica says:

  Edmond Constantinescu spune:

  Chestia cu “curvasaria” de la Chicago dovedeste, ca preocupare si vocabular, cine saunt sursele tale.

  Este adevarat ca povestirile alea circulau pe vremea cind tu nu ajunsesesi sa-i “luminezi” pe cei de la Chicago cu gindirea ta in gri si “etica naturala,” cu barbati care prinsesera si ei gustul baietilor ca la catolicii “luminati” si cu amanti care se intilneau sa practice ritualurile alea sexuale cind sotul si sotia erau la biserica savurind predica iar ei se savurau in pat spre scandalul vecinilor. Dar ma bucur ca acum tu esti sef acolo folosindu-ti “puterea” ca nici unul sa nu mai faca asa ceva asa ca acum stau linistit si nu mai ascult la astfel de povestiri cind stiu ca tu stai la fundul membrilor si asa ceva nu sa-ar mai putea intimpla dupa cum, daca biserica ar fi avut intelepciunea sa te pune pe tine directorul scolii aleia din Cluj, chestia cu violarea “fetitei” si fotografierea ei goala nu ar fi fost posibil sa aiba loc. Si daca asa ceva s-ar intimpla la Chicago, asta ar fi in mod clar vina ta ca tu asta predici acolo si cind oficiezi ritualuri la biserica doar ii instruiesti pe membri ce sa faca in pat. “Logic,” nu?

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: