Ce am invatat de la spiritul profetic si de la marxisti

Pentru a vedea ca aceasta optica asupra intruparii nu este singulara (si nici in cazul meu asta nu dovedeste mare branza – cu exceptia unei posibile filiatii de idei) e suficient sa se consulte unii precum Warfield, sau dintre contemporani Gaffin Jr. si Lane Tipton. Dar, ma scuzati, am uitat ca nu citim la greu decat marxisti si spirit profetic.

Asa grait-a Ibrian.

Teologia mea nu este o extensie a spiritului profetic ci efectul deconstructiei spiritului profetic. La fel ca mormonismul sau turnul de veghe, adventismul este o religie a propriei carti. Noi recunoastem in procesul de inscripturare, canonizare, ortodoxie si sacerdotiu adventist o recapitulare a iudeo-islamo-crestinismului istoric.

Marxismul a trecut prin acelasi proces de inscripturare, canonizare, ortodoxie, sacerdotiu, inchizitie si razboaie religioase ca toate religiile cartii. Marxistii secolului xxi sunt deconstructionisti ai lui Marx. Cartea lui Derrida, The Spectres of Marx, ne ofera deconstructia acestei deconstructii.

Am invatat ceva de la Derrida: fantoma care bantuia prin Europa in secolul XIX a fost exorcizata de marxismul canonic. Cand canonul marxist si preotia marxista s-au prabusit in 1990, fantoma a iesit din mormant si a inceput sa bantuie iarasi.

Anticipam cu bucurie falimentul bisericii si demisia canonului. O fantoma uitata se va intoarce din mormant.

15 Responses to Ce am invatat de la spiritul profetic si de la marxisti

 1. Aurel Ionica says:

  EDMOND CONSTANTINESCU

  Anticipam cu bucurie falimentul bisericii si demisia canonului.

  Si anticipezi cu aceeasi bucurie cu care ai anticipat si aruncarea Genezei la gunoi si stergerea la cur cu ea? Si ce s-a ales de bucuria aia profetizata? Scarpinari in cap, nu numai de catre voi, oxigenatii, dar chiar si de fundamentalisti? Scriituri din astea superdestepe ca logica lui Aristotel si cele ale lui Marx au tot ajuns la cosul de gunoi, pe cind “scriitura” asta care se numeste Biblie a tot fost aruncata la gunoi dar mereu s-a gasit cite unul sa o scoata de acolo si sa le de-n cap cu ea alora toba de desteptaciune. O fi pentru ca este scriere “oficiala” si ca atare este rea iar toate celelalte au fost si sunt “subversive” si ca atare, bune? Ca doar de ce este rau nu poti niciodata sa scapi, nu?

 2. beniamin51 says:

  Aurel

  Ca Edi anticipeaza cu bucurie falimentul bisericii si al canonului , e adevarat , insa a uitat sa precizeze ca biserica este ,ceea adventista iar canonul este -spiritul profetic-..

  Sectele ( mormonismul si iehivisti) intre care el include adventismul pe care l-a supt odata cu laptele matern , au in ele simburele auto-distrugerii.

  Crestinismul istoric este precum ursul care trece lasind cainii maidanezi sa latre in urma lui..

  O anecdota potrivita pentru cei ce se cred regi ai deconstructiei crestinismului:

  „”o vrabie (de (re)constructionistii ) zbura cu toata viteza in directie opusa unui BMW (crestinismul istoric)pe auto-strada.
  La un moment dat s-a izbit de parbrizul BMW -ului , a intrat in coma si a cazut pe marginea santului.
  Soferul BMW-ului om milos s-a oprit a luat-o acasa , a puso intr-o colivie , i-a dat apa si paine si se uita compatimitor la vrabiuta.
  Vrabia se trezeste , deschide ochii , vede gratiile de la colivie , se bate cu aripa peste frunte si zice :– mai sa fie ! L-am omorit pe ala cu BMW-ul , de a-ia am ajuns dupa gratii.”

  Asa este si cu sectele astea reconstructioniste si baietii desteptii ce se cred deconstructionisti, Isi anticipeaza cu bucurie propia lor auto-distrugere.

  Adventismul in viitor se va re-alinia cu crestinismul istoric daca vrea sa supravietuiasca , iar Edi in loc sa vada un faliment al adventismului va fi martorul reintegrarii lui in crestinismul istoric pe care la blamat .

  La fel au facut si aceea secta a sectei adventiste ;–World wide church of God – liderii lor au recunoscut public ca adventismul sabatarian este asa cum spunea si Edi :–o restaurare a iudaismului crestin -islamic , ce de fapt este o struto-camila ce nu se poate reproduce .
  S-au destramat si s-au re-aliniat cu crestinismul istoric ortodox

  Edi este baiat bun , dar s-a nascut intr-un mediu toxic teologic si de mic i s-a infiltrat in minte spiritul de rebeliune si deconstructie .
  Pentru cei nascuti si educati in acest mediu , viata este simpla ;daca nu e alba ,trebuie ca e neagra , iar cand descopera ca de fapt viata are foarte mult gri incepe deconstructia si ajung in ateism.

  Unii dintre adventisti vor sta in barca pana aceasta se scufunda singura.cantind ca cei de pe Titanic :–„”vreu linga Dumnezeu (spiritul profetic) sa stau mereu””

 3. Aurel Ionica says:

  Beni,
  Iti dau un sfat prietenesc: Stai si asculata la altii ca poate inveti ceva si nu te mai repezi cu comentarii aiurea ca sa-ti demonstrezi ignoranta, ca sa nu spun prostia. Edi nu mai are nici o treaba nici cu adventismul, si nici cu vreun spirit profetic. Si las-o mai moale cu crestinismul tau “istoric” prin care tu intelegi aiurelile lui Luther ca asta demonstreaza doar cit de naiv esti, ca sa nu spun batut in cap. Ca Luther o fi pretins ca aiurelile lui era ceea ce au crezut primii crestini asta a fost ceva ce puteau sa inghita prostii din vremea lui, dar ca tu sa mai crezi asa ceva nu este scuzabil. Crestinismul ala pe care l-ai mostenit tu de la Luther NU A EXISTAT INAINTE DE SECOLUL XVI, adica un mileniu si jumatate dupa Hristos, si sa-l faci “istoric” dovedeste o ignoranta mai mare decit a celor care cred ca rocile au 6000 de ani si ca vor sarbatori sabate pe Jupiter. Daca Pavel insusi a predicat aiurelile lui Luther este foarte discutabil ca chiar din epistolele lui este clar ca il indreptatea pe Avraam ba prin credinta, ba prin fapte, cum ii venea lui pe chelie atunci cind discuta ba cu evreii, ba cu grecii, dar chiar daca Pavel a predicat aiurelile lui Luther, nu inseamna ca ceilalti conducatori crestini le-au adoptat si de aceea timp de un mileniu si jumatate nici o fractiune din crestinism nu a pastrat un astfel de “crez” pina l-a scos Luther de pe mineca folosind un text obscur din Romani si iuteala de mina de magician. Reformatiunea a fost o cacialma si se pare ca abia acum crestinismul istoric asa cum il intelege Ibrian, adica bisericile ortodoxa si catolica, realizeaza ca aiurelile lui Luther si ale cerlorlalti reformatori nu au avut nimic de a face cu “scriptura” aia cu care se bateau ei in piept, si acum incep ei sa le dea in cap “reformatilor” tocmai cu “scriptura” aia care ei pretind ca le este asa de draga. Si ai vazut cu ochii tai cum au ramas cu gurile cascate prostalaii de la Speranta TV cind profesorul ortodox a inceput sa-I traga de gilci si sa le inoade urechile tocmai cu scripturile alea la care ei se credeau experti. Asa ca stai acolo cuminte-n banca ta ca comedia abia acum incepe si lasa sa iasa-n fata aia cu capetele mai mari sa apere cacialmalele lui Luther si ale celorlalti “reformatori.”

 4. Beni,

  Morala fabulei tale e clara: in timp ce vrabiuta isi pastrase bunul simt si gandirea sanatoasa, omul cu BMW-ul dovedeste ca e un idiot.

  Ca daca n-ar fi fost idiot, ar fi stiut ca vrabiutele nu se tin in colivie, cu atat mai mult cu cat mai era si accidentata.

  Ori exact asta ii spune vrabiuta: cine a pus-o in colivie e clar ca a vrut s-o pedepseasca pentru vreun rau pe care l-ar fi facut, ori intrucat ultima ei amintire era legata de tamponarea cu BMW-ul (istoric) ea sesizeaza ridicolul situatiei, pe cand idiotul cu BMW-ul n-a priceput ca-i idiot nici dupa ce vrabiuta l-a tras elegant de maneca… dar no, daca ai BMW, minte la ce-ti mai trebuie?… 🙂

 5. Aurel Ionica spune:

  „Iti dau un sfat prietenesc: Stai si asculta la altii ….si nu te mai repezi cu comentarii aiurea ca sa-ti demonstrezi ignoranta…, stai acolo cuminte-n banca ta…, si lasa sa iasa-n fata aia cu capetele mai mari …”

  Amfitrionul site-ului spunea undeva ca aici sunt bineveniti toti…agnosticii, ateii,bunii crestini…! Adevarat ca nu pomeneste nimic de copii si de slabi de minte, dar i think ca n-ar da peste gura unui copil care gangureste,fiindca nimeni nu face asta! Nu neg ca daca slabii de minte ar tacea , filosofi ar ramanea! Dar asa sunt ei … cand le vine sa fluiere, fluiera! Nu e fluieratul partitura de opera, dar isi are farmecul lui (ignoranta isi are savoarea ei)! Este loc sub soare pentru toti , nu doar pentru cei cu capetele mari!

 6. beniamin51 says:

  Mariana

  Multumesc pentru intelegerea aratata fata de noi astia cu „capul mai mic” si fara prea multe litere inaintea numelui.

  Daca crezi ca Aurel are dreptate , arata-mi si mie unde sint argumentele mele izvorite din ignoranta in comentariul postat de mine.
  Nu de altceva dar as vrea sa ma corectez pe viitor si sa nu mai vorbesc din ignoranta ,la exemplele date de tine,.
  Multumesc.

 7. Aurel Ionica says:

  Beni,
  Hai ca-ti raspund eu. Dupa cum ti-am explicat foarte clar, timpenia pe care o sustii tu consta in faptul ca tu confunzi ceea ce sustine Luther si ceea ce crezi tu cu cee ace au crezut primii crestini, si pentru asa ceva nu numai ca nu exista nici o dovada, dar asta sfideaza bunul simt. Pe mine nu ma deranjeaza ca cei inclulti pun problem si participa la discutii si nu sustin ca numai aia cu capete “destepte” trebuie sa comenteze, ca daca cineva citeste ce spun eu, cele mai mari timpenii aici sunt sustinute tocmai de cei care se pretind foarte eruditi si destepti in frunte cu Edi, iar cind iti cer tie sa justifici ceea ce spui, iti cer sa o faci in asa fel incit si giga sa priceapa, asa ca eu nu sustin ca oamenii prosti sau inculti nu poat sa priceapa si sa judece ceea ce sustine fiecare, inclusiv eu. Tu chiar crezi ca cei de aici sunt asa de prosti si nu pricep ce problema iti pun eu si ca tu te faci ca ploua si o tii pe a ta asa cum se tine si orbul de batz? Daca tu crezi ca primesti aplauze pentru ceea ce spui, nu ai decit sa-i dai inainte ca doar in urma unor asemenea discutii oamenii pot sa vada clar timpeniile pe care le sustine fiecare, si daca crezi ca pe mine ma deranjeaza ca oamenii sa vada astfel de timpenii, te inseli amarnic ca si eu tocmai de aia le expun, ca sa le vada oricine, inclusive aia care se cred cei mai prosti.

 8. ibrian says:

  Ce-i zice Ionica lui Beni:
  „Pe mine nu ma deranjeaza ca cei inclulti pun problem si participa la discutii si nu sustin ca numai aia cu capete “destepte” trebuie sa comenteze, ca daca cineva citeste ce spun eu, cele mai mari timpenii aici sunt sustinute tocmai de cei care se pretind foarte eruditi si destepti in frunte cu Edi, iar cind iti cer tie sa justifici ceea ce spui, iti cer sa o faci in asa fel incit si giga sa priceapa, asa ca eu nu sustin ca oamenii prosti sau inculti nu poat sa priceapa si sa judece ceea ce sustine fiecare, inclusiv eu.”

  Ionica, hai ca iti raspund eu: pe mine ma deranjeaza ca cei incult ca tine etc etc. Pariez oricand ca Beni stie mai multa teologie reformata decat tine ca sa fie in stare sa faca tipul de comparatie pe care vrei tu sa-l faci. Tu, care obsioulsy, nu cunosti doctrine nici la nivel de sunday school, iti permiti sa-l faci prost sau neinformat pe Beni? Cred ca si pisica (tot respectul pentru ea) din clipurile tale stie mai multe despre luteransim decat tine…

 9. Aurel Ionica says:

  ibrian spune:

  Tu, care obsioulsy, nu cunosti doctrine nici la nivel de sunday school, iti permiti sa-l faci prost sau neinformat pe Beni? Cred ca si pisica (tot respectul pentru ea) din clipurile tale stie mai multe despre luteransim decat tine…

  Hopa, uite ca Beni nu este singur in crezul lui ca luternismul este crestinismul din primul secol si deci este crestinismul “istoric.” Eu mi-am recunoascut ignoranta in sensul ca nu cunosc nici o dovada care ar sustine aceasta timpenie si l-am solicitat pe Beni sa o prezinte aici ca sa se lumineze si un prost ca mine. Daca spuneti ca asa ceva se prezinta la sundy school, presupun ca este ceva ce puteti spune la orice prost, ca doar orice prost poate pricepe ce se spune la sundy school. Am intrebat pisica care care in mod clar cunoaste mai mult despre luteranism ca mine, si nici ea nu are habar, si este foarte curiosa sa afle si ea dovezile. Ce ziceti, ati putea sa-mi luminati macar pisica daca in ce ma priveste pe mine nu aveti nici o speranta?

 10. Beni, vorbeam despre mine!
  Nu obisnuiesc sa sar in apararea unui barbat! E in stare s-o faca singur!

 11. Capu-Varzã says:

  Aurel Ionica spune:
  „Si ai vazut cu ochii tai cum au ramas cu gurile cascate prostalaii de la Speranta TV cind profesorul ortodox a inceput sa-I traga de gilci si sa le inoade urechile tocmai cu scripturile alea la care ei se credeau experti.

  As vrea sa vad si eu cu ochii mei, poate cineva sa puna un link la emisiunea respectiva?

 12. Capu-Varzã says:

  Mariana Maritoi spune:

  …(ignoranta isi are savoarea ei)! Este loc sub soare pentru toti…

  Daca asa se pune problema am si eu muuuulte de zis :P.

 13. Ianis says:

  Capu-varza
  As vrea sa vad si eu cu ochii mei, poate cineva sa puna un link la emisiunea respectiva?

  Vezi paginile de mai jos. Cauta dupa Alexandru Stan, sunt mai multe emisiuni in care a participat, merita urmarite 🙂

  http://www.sperantatv.ro/web/category/arhiva/timpul-sperantei-arhiva/
  http://www.sperantatv.ro/web/category/arhiva/timpul-sperantei-arhiva/page/2/

 14. Capu-Varzã

  Qui se semble s’assemble! Am senzatia ca se contureaza deja un grup 🙂 si in suflet se infiripeaza sentimentul placut de apartenenta la grup :)!

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: