Fantezii Sfinte

10 Responses to Fantezii Sfinte

  1. pentru ca am fost mereu pasionat de psihologie ti-am evaluat prezentarea cu excellent 🙂
    ca sa ne gasim pacea trebuie ca cineva sa ne minta frumos ! pe urma placerea este urmata de durere ! si pentru ca nimeni nu a aflat ce este dincolo de moarte , ne sinucidem pentru a grabi raspunsul !
    Marea Dezamagire isi are liturghia ei cu fiecare seminar de Apocalipsa , o liturghie masochista ! Religia ofera fantezii , politica ofera fantezii , internetul isi are si el fanteziile lui sociale ! Acu’ ce sa facem Edi sa traim realitatea pura , zi de zi ? Hai noapte buna ! ca maine ma scol mai devreme sa prind predica de la 11:30 am ! Fanteziile lor nu se mai potrivesc cu ale mele ! 🙂

  2. «Trebuie doar sa crezi» Asta e fraza cheie.

    Ce sa cred ? Ca un om cu metastaze se mai vindeca pt zeci/sute de mii de euro ? Sansele sunt subunitare. Este interesant cum se exploateaza disperarea oamenilor.

    Ce sa mai cred ? Ca „cu cat dai mai mult pt lucrare, cu atat vei avea o casa mai mare in cer” – am auzit asta de la pastori.

    Ce sa mai cred ? Ca dai la Caritas si dupa cateva luni primesti de 8 ori suma depusa ?

    Este foarte interesant cum exploateaza unii medici pe cei cu metastaza sau unii pastori pe cei slabi de ingeri sau Caritas/FNI/vindecari miraculase naivitatea oamenilor. Vorba aceea „important este sa crezi”. Imposibilul.

  3. Sabo Radu says:

    Așa cum în sistemul imunitar limfocitele se luptă cu microbii, sistemul nervos tinde să apere cunoștințele pe care le-a acumulat și pe care noi le numim convingeri și obiceiuri, protejându-le de informațiile care vin în conflict cu ele. Ce este considerat informație parte din tine este lăsat să intre, cea care o contrazice, încearcă s-o contrazică pe cea care e deja în tine, o respinge ca și cum ar fi un virus, sau o bacterie. Informația din exterior este fixată prin mecanisme virale existente în neuroni iar informația fixată astfel joacă rolul de modul de adicție – creând protecție pentru informația similară ei și imunitate cognitivă față de cea din afara ei. Când informația rezidentă este amenințată simțim ”emoții negative” – frică, tristețe, furie și acționăm punând-o la adăpost prin fugă sau luptă.

  4. ge2oana says:

    Edi,

    Auzi, nevoia de SIGURANTA e vanduta pe lovele multe, pe libertate&constiinta.

    Pai ce, oare nu asa , pe nevoia asta , aia in Babilon, si urmatorii in Ierusalim , au pus bazele la Far´ isha, adica mama la toti fariseii din toata lumea si din toate timpurile !?

    In contextul prezentarii tale, fantezii si variatiuni pe….Lege.

    De asta zic TOTI activistii SDA, platiti sau nu , cum ca doar aici, la SDA, exista siguranta si eternal life.

    Si asta se repeta orisiunde e religie ( care numai sublima nu e …) si bani.

    Combinatie mortala , nevoia de siguranta , de Dumnezeu , si bani, fara de care , se pare, nici macar Dumnezeu nu poate exista .

    Edi, bine punctat !!

  5. Marcus Crassus says:

    Din seria „fantezii sfinte FGL”, citim:

    „Eu văd că aici el [Samson] este un adevărat erou kamikadze, care seamănă cu Acela care avea toată puterea să-i distrugă într-o clipă pe vrăjmaşi, dar s-a lăsat legat de Cruce, prăbuşind peste El,printr-un gest al credinţei, templul Minciunii şi al Păcatului, pentru a arăta calea victoriei lui Israel.

    Iosua, Caleb şi Otniel etc. au fost eroi militari, ai curajului şi forţei, acţionând la porunca lui Dumnezeu. Dar cu sau fără poruncă (ceea ce pentru tine nu este esenţial oricum), asemenea eroi militari au existat în Israel în toate epocile. Dacă aceştia au avut curajul şi forţa de a ocupa teritorii care nu fuseseră ale lor, acelaşi lucru l-au făcut israelienii din generaţia noastră. Iosafat, Ezechia şi alţi regi au obţinut victorii spectaculoase, dar sorry, exclusiv prin intervenţia “auxiliarilor” cereşti.

    Dacă ai citit cu adevărat isprăvile lui Iuda Macabeul, ele sunt mult mai eroice decât gestul “zelot” al lui Ehud care a intrat subtil în iatacul regelui Eglon, pe când acela îşi făcea nevoile, şi i-a “spus un cuvânt din partea lui Iahwé” (îmi place faza!).

    Barak a fost erou din cauza a două femei: o profeteasă a lui Iahwé, în care a ştiut să aibă încredere, şi o străină care l-a pus la punct pe Sisera cu o metodă “ehudică” (I love her !).”

    Dupa ce s-a bucurat ca teroristul ISIS la explozie, FGL e foarte suparat ca nu doar evreii, ci si grecii sau romanii „au avut curajul şi forţa de a ocupa teritorii care nu fuseseră ale lor”, intamplator si pe al evreilor.

    Oamenii [evreii] luptau pentru eliberarea de sub o forţă străină, perfidă, lacomă şi zdrobitoare. Elenismul şi Roma au fost forţe politice mostruoase, în ciuda superiorităţii lor culturale reale sau presupuse. Erau ocupanţi nedoriţi, care ar fi făcut mai bine să stea acasă

    Diferenta e ca unii (cultural superiori) au actionat de capul lor, in timp ce altii au castigat – sorry – exclusiv prin interventia auxiliarilor ceresti si a atacurilor teroriste.

  6. polihronu says:

    Ironia situatiei e ca, in acelasi timp in care lauda interventiile auxiliarilor ceresti, nu vede ideologia asta in Daniel 2. Nu, in Daniel nu e ioc vorba despre visurile de marire ale imperialistilor iudei.

  7. “Eu văd că aici el [Samson] este un adevărat erou kamikadze, care seamănă cu Acela care avea toată puterea să-i distrugă într-o clipă pe vrăjmaşi, dar s-a lăsat legat…

    Eu vad aici ca se lucreaza la Da Vinci Code II: Isus a fost legat pe cand dormea cu capul in poala lui Maria Magdalena.

  8. Oamenii [evreii] luptau pentru eliberarea de sub o forţă străină, perfidă, lacomă şi zdrobitoare. Elenismul şi Roma au fost forţe politice mostruoase, în ciuda superiorităţii lor culturale reale sau presupuse.Oamenii [evreii] luptau pentru eliberarea de sub o forţă străină, perfidă, lacomă şi zdrobitoare. Elenismul şi Roma au fost forţe politice mostruoase, în ciuda superiorităţii lor culturale reale sau presupuse. Erau ocupanţi nedoriţi, care ar fi făcut mai bine să stea acasă

    Din cate inteleg eu evreii luptau impotriva jocurilor olimpice, a „uraciunii aruncarii cu discul” si a indraznelii de a explica „plutirea norilor” (teoria atomista, epikurus nu intra in imparatie, etc.), si s-au asezat sub protectia Romei (apropos de ocupanti nedoriti) la fel cum sauditii au nevoie de interventia marelui satan (US) – unde este Allah/YHWH cand ai nevoie de el?

    Macabeii au fost o aristocratie preoteasca, adica sunt parte din acea clasa de predatori care mangaie victima si ii promite viata viitoare inainte ca sa o sfasaie. Probabil din cauza asta evreii erau invatati sa tine mielul pascal ca pet inainte de a-l manca.

    Cat priveste cultura, sunt de acord cu Aristotel: orice razboi de cucerire a unei culturi inferioare este un razboi drept. Lumea nu se civiliza fara falanxul grec si legiunile romane si fara flota regala britanica. Civilizatia ar dispare peste noapte inghitita de bezmeticii domnului daca nu ar exista ocupatia nedorita a lumii de catre Apus.

    Data viiotare cand vine in US, Florin trebuie sa multumeasca Marelui Satan (US) ca un macabeu modern nu-l arunca in aer la porunca lui Dumnezeu.

    Teologic, daca macabeii sunt eroi, Isus a fost condamnat pe buna dreptate.

  9. dalivis says:

    N-o sa ma mire faptul atunci cand stiinta va creste maini si picioare la cei amputati, „credinciosii” o sa sara repede..”cu siguranta Satana a intrat si in stiinta ca doar vorba aia, mnealui va cobori si foc din cer! Cu sigur sfarsitu-i pe-aproape, asta-i una din profetiile care se-mplinesc chiar sub ochi nostri!”
    https://www.newscientist.com/article/mg22630243-300-worlds-first-biolimb-rat-forelimb-grown-in-the-lab/

  10. Marcus Crassus says:

    Edi,
    In punctul asta de obicei FGL renunta la dialog si incepe tirada de imprecatii si blesteme apocaliptice.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: