Teologia pedepsei fizice

118 Responses to Teologia pedepsei fizice

 1. Aurel Ionica says:

  gigialuarvinte spune:

  Special pentru neneadoctoru

  Eu cred ca teologia asta a puţei este pentru mata, pentru Edi, pentru lampadaru, si chiar pentru Paul, ca la toti v-a “deschis ochii” sa nu mai stingeti “mina oricui” si sa iubiti pe toata lumea fara nici un fel de excepţie si neconditionat cum v-a invatat Isus prin Pavel, si sa puneţi mina pe bita aia a tolerantei care nu suporta nu numai bataia copiilor, dar cu atit mai mult a adultilor. Asa ca faceti mai repede ce va spune in concluzie articolul pe care mi-l recomandati, desigur, pentru ca dvs. v-a lasat gura apa citindu-l:


  A sosit timpul să ne amintim că totalitarismul nazist şi cel comunist s-au cununat şi au făcut pui. Să începem să deschidem ochii. Să-i vedem nu doar pe ei. Să nu mai strângem mâna oricui. Şi să nu mai iubim chiar pe oricine, oricând şi necondiţionat.

 2. lampadaru says:

  Nea doftore io zic ca ai pus/o de mamaliga cu tot cu patrat daca vei fi considerat pa lumea ailalta de aici :

  Predica de pe Munte: Fericirile
  5 Când a văzut Isus mulţimile, a urcat pe munte[a] şi S-a aşezat jos. Ucenicii Săi au venit la El, 2 iar El a început să vorbească şi să-i înveţe astfel:

  3 „Ferice de cei săraci în duh,
  căci a lor este Împărăţia Cerurilor!
  4 Ferice de cei îndureraţi,
  căci ei vor fi mângâiaţi!
  5 Ferice de cei blânzi,
  căci ei vor moşteni pământul[b]!
  6 Ferice de cei flămânzi şi însetaţi după dreptate,
  căci ei vor fi săturaţi!
  7 Ferice de cei milostivi,
  căci ei vor avea parte de milă!
  8 Ferice de cei cu inima curată,
  căci ei Îl vor vedea pe Dumnezeu!
  9 Ferice de cei împăciuitori,
  căci ei vor fi numiţi fii ai lui Dumnezeu!
  10 Ferice de cei persecutaţi din pricina dreptăţii,
  căci a lor este Împărăţia Cerurilor!
  11 Ferice de voi când oamenii vă insultă, vă persecută şi spun tot felul de lucruri rele, (minţind)[c] împotriva voastră, din pricina Mea! 12 Bucuraţi-vă şi veseliţi-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri! Căci tot aşa i-au persecutat şi pe profeţii dinaintea voastră!

  Sarea pământului şi lumina lumii
  13 Voi sunteţi sarea pământului. Dar dacă sarea îşi pierde gustul, prin ce va fi făcută din nou sărată?! Nu mai este bună la nimic, decât să fie aruncată afară şi călcată în picioare de oameni.

  14 Voi sunteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă. 15 Şi nimeni nu aprinde un felinar ca să-l pună sub un oboroc, ci îl pune pe un suport şi astfel el luminează tuturor celor din casă. 16 Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să-L slăvească pe Tatăl vostru, Care este în ceruri.

  Isus şi împlinirea Legii
  17 Să nu credeţi că am venit să anulez Legea sau Profeţii[d]! Nu am venit să anulez, ci să împlinesc. 18 Căci adevărat vă spun că, atâta vreme cât nu vor trece cerul şi pământul, nici măcar o iotă[e] sau o parte a vreunei litere[f] nu va fi înlăturată din Lege, înainte să se întâmple toate lucrurile. 19 Aşa că oricine încalcă una din cele mai mici din aceste porunci şi îi învaţă şi pe alţii să facă la fel va fi numit cel mai mic în Împărăţia Cerurilor. Dar oricine le împlineşte şi îi învaţă şi pe alţii să facă la fel va fi numit mare în Împărăţia Cerurilor. 20 Căci vă spun că, dacă dreptatea voastră nu o întrece pe cea a cărturarilor şi a fariseilor, cu nici un chip nu veţi intra în Împărăţia Cerurilor.

  Despre mânie şi ucidere
  21 Aţi auzit că li s-a zis celor din vechime: «Să nu ucizi![g] Oricine ucide va cădea sub pedeapsa judecăţii». 22 Dar Eu vă spun că oricine se mânie pe fratele său[h] va cădea sub pedeapsa judecăţii şi oricine îi va zice fratelui său: «Prostule![i]» va cădea sub pedeapsa Sinedriului[j]; iar cel ce-i va zice: «Nebunule[k]!» va cădea sub pedeapsa focului Gheenei[l].

  23 Aşa că, dacă îţi aduci darul la altar şi acolo îţi aminteşti că fratele tău are ceva împotriva ta, 24 lasă-ţi darul acolo, înaintea altarului, şi du-te mai întâi să te împaci cu fratele tău. Apoi vino şi adu-ţi darul.

  25 Caută să te împaci cât mai repede cu acuzatorul tău, câtă vreme eşti cu el pe drum, ca nu cumva acuzatorul tău să te dea pe mâna judecătorului, judecătorul să te dea pe mâna temnicerului şi să fii aruncat în închisoare! 26 Adevărat îţi spun că nu vei ieşi de acolo până când nu vei fi plătit şi ultimul codrantes[m]!

  Despre adulter şi divorţ
  27 Aţi auzit că s-a zis: «Să nu comiţi adulter!»[n]. 28 Dar Eu vă spun că oricine se uită cu poftă la o femeie a şi comis adulter cu ea în inima lui. 29 Deci, dacă ochiul tău cel drept te face să păcătuieşti, scoate-l afară şi aruncă-l, căci este spre folosul tău să-ţi pierzi unul din mădulare, decât să-ţi fie aruncat în Gheenă tot trupul. 30 Iar dacă mâna ta cea dreaptă te face să păcătuieşti, taie-o şi arunc-o, căci este spre folosul tău să-ţi pierzi unul din mădulare, decât să-ţi meargă în Gheenă tot trupul. 31 S-a mai zis: «Oricine divorţează de soţia lui să-i dea o carte de despărţire»[o]. 32 Dar Eu vă spun că oricine divorţează de soţia lui, în afară de cazul în care este vorba de imoralitate[p], o împinge să comită adulter, iar cel ce se căsătoreşte cu o femeie divorţată comite şi el adulter.

  Despre jurăminte
  33 Din nou, aţi auzit că li s-a zis celor din vechime: «Să nu juri fals, ci să împlineşti faţă de Domnul jurămintele tale»[q]. 34 Dar Eu vă spun să nu juraţi deloc: nici pe cer, pentru că este tronul lui Dumnezeu; 35 nici pe pământ, pentru că este aşternutul picioarelor Lui; nici pe Ierusalim, pentru că este cetatea marelui Împărat; 36 să nu juri nici măcar pe capul tău, pentru că nu poţi face nici măcar un fir de păr alb sau negru. 37 Vorbirea voastră să fie astfel: «Da» să fie «Da» şi «Nu» să fie «Nu»[r]. Ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rău.

  Despre răzbunare
  38 Aţi auzit că s-a zis: «Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte»[s]. 39 Dar Eu vă spun să nu vă împotriviţi celui ce vă face rău. Ci aceluia care te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i-l şi pe celălalt. 40 Celui ce vrea să te dea în judecată şi să-ţi ia tunica, lasă-i şi haina, 41 iar dacă cineva te obligă[t] să mergi cu el o milă[u], mergi cu el două mile. 42 Celui ce-ţi cere, dă-i, iar pe cel ce vrea să se împrumute de la tine să nu-l refuzi.

  Iubirea duşmanilor
  43 Aţi auzit că s-a zis: «Să-l iubeşti pe semenul tău[v] şi să-l urăşti pe duşmanul tău». 44 Dar Eu vă spun: iubiţi-vă duşmanii[w] şi rugaţi-vă pentru cei ce vă persecută, 45 ca să fiţi astfel fii ai Tatălui vostru, Care este în ceruri! Căci El face să răsară soarele Lui şi peste cei răi, şi peste cei buni şi trimite ploaie şi peste cei drepţi, şi peste cei nedrepţi. 46 Dacă-i iubiţi doar pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veţi avea? Oare colectorii de taxe[x] nu fac la fel?

  47 Şi dacă vă întâmpinaţi cu dragoste doar fraţii, ce lucru neobişnuit faceţi? Oare neamurile[y] nu fac la fel? 48 Fiţi deci desăvârşiţi, aşa cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit!

 3. Aurel Ionica says:

  lampadarule,
  Fa asa si vei avea viata vesnica!

 4. lampadaru says:

  Draga nene
  Eu incerc sa fac asa pentru ca mi se pare firesc/natural si rational/dezirabil nicidecum sa imi iau ca premiu excursii infite printre galaxii haulind ode si halind mere de aur .
  Da mersi la fel oricum.

 5. Aurel Ionica says:

  lampadarule,
  Daca ti se pare „firesc/natural” si „rational/dezirabil” sa iubesti pe oricine asa, de-a moaca, pe mine de ce nu ma iubesti? Ce ti-am facut? Hai ca eu nu te iubesc este de inteles deindata ce oxigenul asta m-a stricat de tot si am dat de pamint si cu logica asta care a creat numai oameni destepti si „rationali,” am dat de pamint si cu filozofia, am dat de pamint si cu crestinismul asta al lui Beni Plesa care-l face pe el sa fie numai dragoste din crestet si pina-n talpi chiar si pentru atei, dar pe mata ce te impiedica sa ma iubesti si doar comentariile mele te fac sa vezi negru inaintea ochilor?

 6. lampadaru says:

  Io zic ca *incerc* nu ca reusesc (cert e ca nu urasc pe nimeni ) iar comentariile dumitale imi starnesc zambetul de cele mai multe ori .In general te/am luat in biza doar in urma unei grosolanii/tampenii debitate si doar ca sa te fac sa intelegi cum e sa ti se faca tie acel lucru ,de altfel imi esti simpatic .

 7. @Aurel

  Eu cred ca teologia asta a puţei este pentru mata, pentru Edi, pentru lampadaru, si chiar pentru Paul, ca la toti v-a “deschis ochii”…

  Nu, dimpotriva, teologia putei pretinde sa-i inchidem si sa nu vedem ce se intampla sub ochii nostrii.

  „Teologii” aflati la putere in UE si SUA ne baga pe gat un RR in care valul de musulmani care au invadat Europa este „benefic” economic, pe de-o parte, iar pe de alta ni se baga pe gat si „teologia” socialisto-egalitarista cum ca musulmanii astia sunt niste amarati care fug din calea razboiului si deci trebuie ajutati din considerente umanitare, insa ceea ce vedem cu ochii nostrii si ce simtim pe pielea noastra nu „pusca” deloc cu RR-ul care ni se serveste de la „amvoane”.

  Si-atunci, te intreb si eu: cui sa cred? Ochilor sau teologilor?… 🙂

  Daca a gandi inseamna a pune cap la cap toate bucatile de informatii in asa fel incat „tabloul” sa fie complet, ce-ai vrea sa fac? Sa stau cu ochii inchisi ca sa-mi iasa tabloul „teologilor”? Pai nu de-asta am plecat din Romanica?

  Problema este ca „teologii” astia de la putere au nevoie sa li se deschida ochii, si se pare ca unii au inceput sa-i deschida si sa „vada” exact ce spun eu:

  http://www.evz.ro/germania-s-a-trezit-din-reverie-realitatea-este-crunta-80-dintre-refugiati-nu-au-niciun-fel-de-calificare.html

 8. Aurel Ionica says:

  Paul,
  Daca tu chiar crezi ce ti se spune la televizor ca musulmanii aia au venit nu numai in Germania, dar in toata Europa, pentru ca Merkel i-a chemat si le-a promis marea cu sarea, scuza-ma ca ti-o spun in fata, dar este complet spalat la creer. Daca musulmanii aia stau degeaba, nu produc si nu cistiga nimic si doar consuma, de ce Danemarca a votat o lege ca sa le consfiste tot ce au? A, da, daca ar fi ingropati in bani asa cum ti s-a bagat tie in cap, asi intelege sa se voteze o lege SA NU LI SE MAI DEA NIMIC, dar daca ei nu au nimic si nici nu sunt buni de nimic, de ce luminatii tai de Vikingi voteaza sa scoata o lege nu numai sa li se confiste tot ce au, dar sa se confiste si ce au rudele care-i viziteaza. Eu am avut ocazia recent sa vad cit sunt de spalati la creer romanii care nu au plecat din Romania, dar incep sa suspectez ca sunteti mai spalati la ceer voi care ati plecat, si aici poti sa te iei de mina foarte bine cu Edi.

 9. @Aurel

  Pai daca eu sunt complet spalat la creer fiindca „cred” ce mi se spune la televizor, imi spui si mie tu de unde ai luat-o pe asta cu „legea” din Danemarca in care li se confisca „tot ce au”?… 🙂

  Stai linistit, ca nu-i asa cum ti s-a spus la „bbc”…

  Legea aia prevede confiscarea a ceea ce depaseste o anumita suma (in jur de 1500 dolari) de la cei care vor sa beneficieze de sistemul de imigrare danez. Adica, de la cei care vor sa primeasca casa, masa, scolarizare, spitalizare etc etc gratuit.

  Si legea asta, cat oi fi eu de spalat la creer (ciudat este ca eu tocmai asta am contestat, ca ceea ce ni se spune la televizor e una si ce vad cu ochii mei e alta, dar no, ti-a scapat idea mea) deci legea asta nu e deloc „discriminatorie” cu sarmanii refugiati musulmani pe care-i tii tu in barte de la maaaaaaare distanta, in timp ce personal n-ai de-a face cu ei nici in clin nici in maneca, si-am sa-ti spun si de ce, in caz ca sursa ta de informatii nu ti-a dat si „bucatica” asta: serviciile sociale daneze ii ajuta chiar si pe danezi, deci pe bastinasi, doar dupa ce in prealabil fac dovada ca si-au vandut tot ce se putea vinde ca sa-si plateasca singuri cheltuielile aferente vietii. Intelelgi? La fel e si in Suedia. Ca un suedez sa intre in programul de ajutorare sociala destinat „saracilor”, el trebuie sa-si fi vandut in prealabil tot ce are. Adica nu merge asa ca omul are vila cu piscina si mercedes la scara, dar el traieste din ajutorul social. Asta o fi valabil in Romanica unde legile-s facute pentru smecheri, dar nu in tarile scandinave.

  Asa ca… ma tem ca puzzel-ul arata altfel decat l-ai asamblat tu si ca de fapt legile au fost discriminatorii fata de bastinasi nu fata de „refugiati”, de-asta isi permit sa faca ei „legea” in tara in care chipurile se „refugiaza” si-apoi stramba din nas ca locuinta care li se ofera este prea departe de centrul orasului, chiar daca are de toate, inclusiv sauna… 🙂

 10. furtunadragos says:

  ”http://www.evz.ro/germania-s-a-trezit-din-reverie-realitatea-este-crunta-80-dintre-refugiati-nu-au-niciun-fel-de-calificare.html ”

  Pa normal ca asa e, si chiar daca au calificari si alte studii nu vor sa le declare ca sa stea pe stat, sa croseteze bombe la gura sobei.
  Normal ca nu vor sa se integreze pt ca li s-a promis altceva inainte de a ajunge in Germania, li s-a promis marea cu sarea si raman doar cu prafu de pe toba saracii refugiati. Ei nu stiu ca nemtii sunt tepari.
  dar li se confisca tot, si in germania, si in austria si elvetia…. cercei, inele si alte acareturi…abia apoi intra sub aripa statului…. Dar asta e lege veche dinainte sa cada zidul berlinului…
  Si eu daca vreau sa cer ajutor social trebuie sa declar tot ce am, si ce am in plus sunt pus sa vand, ce am in plus, sa traiesc din economiile mele, pana nu mai am nimic, abia atunci primesti bani de buzunar de la stat si iti platesc ei chiria din contul lor. Banii de chirie nu trec niciodata prin contul tau ca refugiat sau asistat social…

 11. furtunadragos says:

  Nemtii stiau asta demult, nu e ca nu stiau, ca vai s-au trezit, au stiut ei ce poame isi aduc… oamenii, ”refugiatii economic” sunt victimele unei smecherii si nu isi dau seama. Ca de fapt economia se refugiaza in ei. sunt si vor fi tapi ispasitori pt mlte telenovele politice,.

 12. @furtunadragos

  Dar daca acesti „refugiati” de razboi au ajuns in Europa tocmai ca parte a razboiului?… 🙂

  Ca doar nimic nu e intamplator pe lumea asta, nu?… Iar din cate stiu, „primaverile” pe care le-a adus SUA in lume au cam „inghetat” de cand Rusia a intervenit atat in Ucraina cat si-n Siria, asa ca, daca vor sa-si continue job-ul in lume, SUA trebuie sa pro-duca „primavara” si-n Rusia lui Putin, iar in cazul asta, „valul” de musulmani care-au venit in Europa (cu toate perdelele de fum aferente) este parte din „tsunami”-ul pe care SUA il pregatesc Rusiei…!

  Ca europenii nu vor sa intre in razboi cu Rusia e clar, dar armata de musulmani antrenati si finantati de CIA sunt numai buni pentru „meseria” asta. Si cum se zvoneste ca o buna parte din imigranti au „disparut” fara urme, ne putem astepta ca „primavara” sa izbucneasca oricand.

  Om trai si-om vedea… important este sa avem „ochii deschisi”… 🙂

 13. Aurel Ionica says:

  Paul,
  Mai inainte spuneai ca imigrantii astia nu sunt buni de nimic si nici nu vor sa munceasca, si acum spui ca cistiga chiar mai mult de $1500. Deci BBC stie ca legea aia le confisca tot ce au (cu exceptia verghetelor), iar la tine in Suedia ti se spune ca nu li se mai da ajutor deoarece sunt prea muncitori si cistiga prea mult. Ca privesti la televizorul ala ca hipnotizat este una, dar de ce trebuie sa te dai in spectacol aici?

  Paul Csavdari spune:

  Si cum se zvoneste ca o buna parte din imigranti au „disparut” fara urme,

  Pai bineinteles ca au disparut “fara urma,” ce evereii nu au disparut la fel si nu se stie unde au „disparut”? Apropo, ce te face sa crezi ca nu ai sa disapri si tu? Aha, tu nu este imigrant; tu esti suedez pur singe, viking din vikingi cum era si Pavel evereu din evrei si de aceea era convins ca lui nu are sa-i zboare capul asa cum i-a zburat si lui Isus.

 14. Aurel Ionica says:

  Paul,
  Ia uita-te la poza asta:
  http://www.bbc.com/news/world-europe-35425735
  Ce zici, tu si Mirela semanati cu politistii aia, sau semanati mai mult cu turma aia pe care o duc politisti la „solutia finala,” whatever that means.

 15. @Aurel

  Poza ca poza, da’ tu-ai citit si ce zice textu’?… 🙂

  Of the approximately 58,800 asylum cases processed in Sweden last year, 55% were accepted.

  Deci, vezi tu, asta-i ca in Scriptura: unii vor fi luati, altii vor fi lasati… fiecare cum ii e scris!

  PS. Auzi, da’ la bbc-ul tau nu se spune nimic despre ce-are de gand sa faca mr. Donald dupa ce ajunge presedinte? Niste poze de-astea cu politisti americani nu se gasesc pe-acolo?… 🙂

 16. furtunadragos says:

  @ Paul, operatiunea refugiatii, e ceva artificial, de proasta calitate, oricum ar fi.
  Iar daca ar fi ca parte a razboiului proxy al celor 2 mari smecheri ce nu vor sa intre in conflict direct. Refugiatii nu pot sa duca in Europa un razboi in adevaratul sens, doar mici operatiuni de infanterie de scurta durata, (sinucigase), acuma nu vreau sa-i subestimez pe ei sau finantatorii lor dar pt ceva serios trebuie sa cheltuie timp ca sa-i invete pe scule mai mari si bani. Chiar daca ar fi sa vedem un grup de 100 de Refugiati inarmati pe strazi undeva in europa, viata lor ar fi foarte scurta. Iar daca populatia nu e satisfacuta de cum gestioneaza statul unele situatii, se organizeaza nebunia ideologica din underground.
  Sa nu crezi ca Rusia nu ar putea antrena islamisti, au si ei islamistii lor in caucazul de nord(dagestan, cecenia, etc), iar aia nu sunt niste boschetari de desert, rahitici cu burta lipita de spate, ce le-au picat din cer ca mana cereasca un AR 15 si se cred dumnezo. primii lor antrenorii sunt muntii caucazieni. Sau alti islamici slavofoni din balcani, sau islamici moldoveni din Gagauzia antrenati in delta, sau cine stie, posibilitatile, resursele si capacitatea de creare a statelor sunt nelimitate cand vine vorba de telenovele…
  Sa nu uitam ca primii cetateni ai ”Statului Islamic” s-au nascut in UK, France, Benelux, GermAustria, Skandinavia, ce e astazi in media e intoarcerea lor acasa cu fratii lor de credinta.
  Dupa ce au distrus Irakul statele de mai sus au trimis niste parinti insarcinati cu ”statul islamic” ca sa-i dea nastere la ceea ce initial se numea sau se mai numeste uneori Islamic State of Irak and Levant. Strategia lor era sa creeze un climat ideologic, social si economic in care sa poata cuceri si iranul.
  Iluminatii astia nu se mai feresc, astazi iti spun clar in fata cat e ceasu si n-ai ce sa faci nici ca om, nici ca biserica, nici ca ONG, doar administrezi gunoiul creat de altii sau suporti consecintele.


  Dpdv militar si religia e o arma, sunt si teroristii latinofoni, narco-catolici.

  Refugiatii care sunt trimisi inapoi, sunt oameni care nu se pot exploata economic, nici in suedia, nici in germania, si germania trimite in fiecare zi oameni inapoi, mai ales in Bavaria.
  Donald Trump n-o sa faca decat ce a facut si inainte, dar la un nivel mai mare, sa pacaleasca mai departe oameni, si sa faca afaceri cu crima organizata, alti John Gotti, Sal Gravano, etc…
  http://thefederalist.com/2015/07/28/how-close-was-donald-trump-to-the-mob/

 17. furtunadragos says:

  Why Donald Trump Can’t Run For President
  Donald Trump realizes that if he ran for president, his entire past would bubble to the surface, including his very illegal mob affiliated deals involving “Sammy the Bull” Gravano, whom was the construction contractor for the Gambino family. Gravano is also the snitch who brought down Gotti and most of the top members of the Gambino family. As long as Gravano is alive, Trump realizes his goose would be cooked even before he could turn the oven on.

  http://hiphopfightsback.com/post/100506392522/why-donald-trump-cant-run-for-president

  http://www.thedailybeast.com/articles/2011/05/26/inside-donald-trumps-empire-why-he-wont-run-for-president.html

  Astazi Trump candideaza si pe nimeni nu mai intereseaza de felul in care si-a construit imperiul,

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: