La Stupini a venit Cenaclul Flacara

Am vazut mai multe vieti tinere distruse de curentul cultic al carui exponent este GYC decat de droguri.

Este vorba despre depresii severe provocate de privarea cronica de proteina, lipsa de somn, si stress emotional; scoli si cariere intrerupte pentru utopii misionare; fuga in pustie la propriu si la figurat; femei tinere in capcana “modelului biblic de familie”, a se citi “desculta si gravida in bucatarie”; tineri inteligenti ajunsi victimele unei teologii manipulative.

Lucrul cel mai trist este ca nu vad nici o speranta ca acesti tineri sa-si ia vietile inapoi inainte ca paguba sa devina ireparabila.

Ma refer la tineri care au aderat la proiecte bazate pe teologia perfectiunii ultimei generatii. GYC este la aceasta data principalul instrument de propaganda al acestei ideologii toxice. Evanghelia ne invata sa cautam perfectiunea launtrica si respinge idea vietuirii dupa litera legii. Teologia ultimei generatii perfecte cere o desavarsire talmudica, prin conformarea la sabloane stricte in imbracaminte si dieta, si prin restrictii anacronice bazate pe litera EGW si a vechiului legamant. Judecata individuala este sacrificata pe altarul gandirii de grup si a unei obediente de cazarma religioasa. Loialitatea fata de liderii cultici este intarita prin apeluri emotionale, conformism rigid, izolare social-culturala, si expunerea neintrerupta la pericole fabricate.

Ce este GYC? Citim in Wikipedia:

GYC a început cu un mic grup de studenți coreeni care studiau Biblia împreună toată noaptea. Aceasta s-a dezvoltat in texting la miezul noptii între studenții de la doua universitati, una in Massachusetts, cealaltă în California. Ei au decis să convoace o mică conferință în pădurile din California.

Voi evita un comentariu incorect politic despre cultura eclesiastica autoritara din bisericile coreene si vulnerabilitatea asiatica la extremism ideologic. Insa daca cuvintele subliniate nu au aprins un bec rosu in mintea dumneavoastra, nu stiti ce inseamna spalare de creier. Ce merge ca o rata si macane ca o rata se numeste rata. Ce se aduna si textuieste la miezul noptii, ce se aduna in numar mic in padure, se numeste cult.

Mai departe:

La aceasta primă conferință, care a avut loc în 2002, au fost invitate 200 de persoane; au participat 400. De atunci incoace, popularitatea convențiilor a crescut. Convenția din 2010 a înregistrat 5100 de participanți. La serviciul principal de închinare sâmbătă dimineața, au participat 7600 de persoane, inclusiv mulți membri ai bisericii locale, care au aderat.

Fantastic, nu-i asa? Miscare la firul ierbii, entuziasm, redesteptare, reforma, incheierea lucrarii, ultima generatie, etc. Nicidecum. E vorba de bani. Ervin Taylor a publicat in Adventist Today documentele de taxe ale GYC. Miscarea a fost puternic finantata si orchestrata de ASI (Adventist-laymen’s Services & Industries). Tot ASI a finantat si Adventist Theological Society, organizatia care a distrus libertatea academica in universitatile adventiste. ASI este principalul sponsor al celor mai multe misiuni “independente” de extrema dreapta si a curentelor fundamentaliste din biserica. Mai mult, ASI detine parghiile puterii politice in administratie. Votul delegatilor si calauzirea duhului sunt doar pentru copii.

Fiind in general oameni cu intelectul limitat la facerea de bani si cu o educatie precara, membrii ASI sunt adeptii unei teologii in alb si negru si al unor norme de comportament uniformizate. Explicatia este simpla. Religia lor consta in conformarea stricta la reguli si traditii, pentru ca teologic si etic nu au cu ce sa se laude. De aceea scopul lor este sa intoarca biserica in anii ‘50, si reusesc, pentru ca money talks.

Mai departe:

Dupa cateva interacțiuni dureroase timpurii între organizatia de tineret și oficiali ai Conferinței Generale, ambele grupuri au dezvoltat o relație pozitivă una cu cealaltă. Printre vorbitorii de la convenția GYC din 2009, Louisville, Kentuky, s-au aflat mai multi lideri ai Bisericii Adventiste: secretarul cu pastoratia al NAD; directorul centrului pentru evanghelizare de la Amazing Facts; doi președinți de diviziune; editorul revistei Adventist Review, și patru vicepreședinți ai Conferinței Generale. Participarea de sâmbătă a fost estimată la 4.600. GYC, 2010 a demonstrat în continuare acceptarea de către conducerea oficială a bisericii. Ted N. C. Wilson, noul ales președinte al GC, a vorbit pentru serviciul de sâmbătă dimineața in ianuarie 2011.

Ce avem aici este o alianta intre aripa de extrema dreapta a GC si GYC, care s-a solidifcat dupa ce prima a luat puterea. Ca sa folosesc un termen familiar, GYC este pentru Ted Wilson ceea ce Cenaclul Flacara era pentru Ceausescu. Stiu ca va vine in minte o comparatie mai potrivita, dar il vom lasa pe George Knight sa o faca:

La suprafață, idealurile educaționale ale lui Adolf Hitler și ale Ellenei White au multe asemănări. Dar sub suprafața este o lume de diferita. Morala: Avem nevoie sa citim mai adânc decât cuvintele si practicile pentru a intelege filozofia oricărui autor dat. Este filozofia de bază, care oferă sens și forma cuvintelor și metodelor unei persoane. “The Devil Takes a Look at Adventist Education”.

Sa citim printre randuri. Avem nevoie de “filozofia de baza” de la Hitlerjugend: ascutare oarba, controlul informatiei, radicalism confesional, uniformizare. Este vorba despre inregimentarea entuziasmului si idealismului tanar pentru scopuri politice.

88 Responses to La Stupini a venit Cenaclul Flacara

 1. bazinga says:

  Oioi, ma chinuie de mult subiectul asta. La noi, GTH (Generatia Tulburari Hormonale 😛 ), GYC si Impact organizeaza evenimente cu tare multi bani si aduna tineri cu tot felul de cautari si neimpliniri, insa nu cred ca ofera un raspuns substantial pe termen lung. La cate nopti de rugaciune si posturi si alte alea s-au facut ma asteptam sa vad mai multe roade, mai multe actiune concreta, mai multi agenti morali activi. Au trecut ani buni de cand a aparut miscarea, insa in afara de congrese la care impart carti din usa in usa, nu prea au alte activitati, iar efectul e aproape zero. In Romania au mai crescut (la primele editii fetele n-aveau voie fara fusta, acum doar le amintim prin predici ce-i bine), si-au mai moderat retorica (spre dezamagirea unora), desi ideologia nu cred ca s-a schimbat foarte mult, cred ca incearca sa devina mainstream. Boring 😛
  Pe de alta parte, in Romania AMiCUS a fost mai mereu vazut ca fiind usor rebel, un fel de fiul ploii, nici departament al bisericii, nici complet separat ca asociatie studenteasca, si se vorbeste cu un ton depreciativ despre „nivelul de spiritualitate” din AMiCUS si din randul studentilor. Nu pot sa fiu obiectiv despre asta, insa as da in orice clipa GYC pe AMiCUS, chiar daca nu primesc sponsorizari babane si reclama gratis, chiar daca nu par intotdeauna lamuriti in ce directie sa mearga, AMiCUS e un mediu in care sa te dezvolti, sa inveti sa accepti diversitatea, sa mai scapi de niste blocaje mentale si sa poti lua initiativa ca agent al binelui. AMiCUS e inca o miscare, nu e blocata in birocratie si politici prea multe, miza nu-s banii sau puterea, e dinamic, lasa sangele proaspat sa curga si cam izoleaza cheagurile. In AMiCUS inca am speranta, chiar daca nu-i bine peste tot si mereu.
  In GYC cred ca daca ar disparea banii s-ar cam duce si inflacararea. Ar trebui sa-l cheme sa predice pe nenea ala, The Joker: it’s not about the money, it’s about sending a message.

 2. bazinga says:

  Si utopii misionare, valei, gramada. La Hagota e un centru de facut misionari cu un lider de-asta de te baga sub scaun cu vinovatia si prinde tot felul de tineri din facultate, inclusiv de la Cernica. Se intorc de-acolo cu niste ochi de-aia hotarati si goi. Uof.

 3. Ieri citeam pe Wikipedia https://ro.wikipedia.org/wiki/Mi%C8%99carea_de_Integrare_Spiritual%C4%83_%C3%AEn_Absolut următoarele:

  „Are toate caracteristicile unei secte: un singur adevăr, un singur lider și izolarea dizidenților.[13]”
  —Seppo Isotalo, activist pentru drepturile omului (fiind vorba despre Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut). Mă întreb cât mai are GYC până ajunge o sectă?

  Pe de altă parte am auzit (și tind să cred că e adevărat) că ASI promovează (forțează) introducerea muzicii ușoare în actul de inchinare. Și acum îmi aduc aminte cum Nicu Butoi, vorbind despre primele NET-uri ale lui Mark Finley (despre care cred acum că erau finanțate de ASI) compara introducerea acestui stil de muzică cu CALUL TROIAN.

  N-am nimic cu muzica ușoară în sine, dar fiecare la locul ei. Mă întreb, câte inimi au fost îndreptate cu adevărat spre Dumnezeu cu o astfel de muzică? S-au cum spunea și Edi, nu putem să-i cântăm lui Dumnezeu cântece de dragoste romantice asemenea iubitului/iubitei.

 4. Ianis says:

  Ce inseamna „muzica usoara”? Te referi la worship/contemporary, cum se canta la evanghelici?

 5. Aurel Ionica says:

  Edi,
  Dar un lucu ai uitat sa ne spui: Liderii aia, in frunte cu Neal Wilson, or fi cumva caramidari? Ascultarea aia oarba, cu juramint, cu legat la ochi, si cu streang la git, o fi luata din Biblie, sau o fi luata de la aia „luminatii”? Ca rata sa nu mai macane, ce faci, o stringi de git? Ce zici, cind ne scrii un articol si despre „libertatea” aia de la caramidari, ca eu de cind astept? Hai, lasa chestiile astea cu fundamentalistii si cu EGW ca astea’s fumate de mult, toata lumea le stie si s-au saturati toti de ele, spune-ne lucruri din astea mai tari pe care numai tu le stii si prostii nu au habar.

 6. Marcus Crassus says:

  @bazinga,

  in Romania AMiCUS a fost mai mereu vazut ca fiind usor rebel, un fel de fiul ploii, nici departament al bisericii, nici complet separat ca asociatie studenteasca, si se vorbeste cu un ton depreciativ despre „nivelul de spiritualitate” din AMiCUS si din randul studentilor.

  Foarte real ce spui; cand eram student, tinerii cu adevarat sfinti din bisericile din Bucuresti se fereau de Amicus mai ceva ca de Invingatori, datorita spiritului lumesc si a scopurilor profane pentru care se intalneau, cum ar fi sa se imprieteneasca, sa iasa la un fotbal / volei in parc si nu in ultimul rand – sa se cupleze. Prezbiterii bisericilor (in special teleormanenii naturalizati) vedeau cu ochi rai organizatia fiindca le fura tinerii din comunitati, in loc sa-i lase sa imparta cartea anului prin parcuri si sa faca programe muzicale. Privind in urma realizez ca Amicus mi-a prins bine din multe puncte de vedere.

  La Hagota e un centru de facut misionari cu un lider de-asta de te baga sub scaun cu vinovatia si prinde tot felul de tineri din facultate, inclusiv de la Cernica. Se intorc de-acolo cu niste ochi de-aia hotarati si goi. Uof.

  Foarte bine zis, stim cu totii privirea. Hallowed are the Ori!

 7. Nana Nani says:

  eu tot n-am priceput ce este acest gyc, ma scuzati dar poate imi explica si mie cineva

 8. Nana Nani says:

  si n-am priceput nici de ce e asa de important de abordat ca subiect in contextul actual? sau e important doar pt adventisti?

 9. lampadaru says:

  Sda pathfinders -soldateii lui Ted*Isus

  Nazi youth-soldateii lui Hitler
  http://www.historyonthenet.com/sites/default/files/styles/adaptive/public/field/image/hitleryouth.jpg?itok=dpEW3qiS
  Peonerii comunisti-soldateii lui Ceausescu

  Peonerii nord coreeni-soldateii lui Un

  Peonerii comunisti din Russia 2013 ? Soldateii lu* Putin ?!

  Brainwash baby !

 10. Aurel Ionica says:

  lampadarule,
  Dar pe boy scouts-i si pe girls scouts-ele americance unde le-ai lasat? Dar pe „exploratorii” adventisti de ce nu-i pui? Adica pui pozele la alde coate goale si nu pozele la aia tartorii si care inventat aceasta religie? Si cind ne tine Edi o predicuta cum caramidarii au inventat aceasta forma de „iluminare” a oamenilor inca din copilarie. Hai, mai, acum ca v-ati apucat sa ne „luminati” si pe noi, spuneti-ne si noua toata lumina a aia voasta si nu ne tineti legati la ochi si tot rideti de noi ca voi sunteti destepti si noi suntem prosti. Pai este frumos asa?

 11. lampadaru says:

  @AI
  Urma sa te intreb azi , ideea includea boy scouts 🙂 dar si ce face Isis cu copii lor …oricum Lenin a furat ideea cu peonerii in vizita lui in Us nu ? Ai draq caramidarii astia ….

 12. Aurel Ionica says:

  lampadaru spune::

  …oricum Lenin a furat ideea cu peonerii in vizita lui in Us nu ? Ai draq caramidarii astia ….

  Lenin nu avea nevoie sa fure ideea din US ca doar era si el caramidar si ca atare ideea era autohtona dupa cum nici Hitler nu avea nevoie sa fure ideea cu Hitlerjugend din alte parti deoarece si el era caramidar. Cunosti mata vreun sef sau “revolutionar” (inclusiv din astia “oxigenati”) care sa nu fi fost caramidari? Pai aici este dracia, ca ei sunt aia cu draciile, iar dupa aia tot ei rid de toata lumea ca sunt draci pe care ei i-au format si i-au spalat la creer inca din copilarie, adica de la gradinita chiar, fara sa mai vorim de scoli, biserici, si universitati. Adica ei ii pun obelisc lui EGW la mormint intrucit a promovat idei dragi lor, iar dupa aia o batjocoresc ca a creat o organizatie exact ca aia a Marelui Arhitect al Universului. Asa ca si mata, trage tare pe fundamentalisti, pe adventisti, pe EGW, pe Putin, etc., dar sa nu cumva sa zici ceva de caramidari si de dracu ca atunci te-a luat dracu.

 13. sonatalunii says:

  Ce propune Edi in concluzia editorialului nu are nimic de-a face cu
  ce spune G. Knight.

 14. sontalunii,

  1. Nu am ras de tine ci de ridicolul eschatologiei cu mere de aur.
  2. Am spus KN citit printre randuri. Daca nu crezi citeste „The neutering of adventism”. Voi scire un editorial pe tema asta, dar acum ma grabesc sa plec.

 15. AI,

  Teoria conspiratiei masono-iluminista. Lenin a fost bolsevic, Hitler a fost national-socialist, caramidarii sunt pro-cpitalism si pro-democratie.

 16. Aurel Ionica says:

  Edi,
  Si daca Lenin a fost bolshevic, asta inseamna ca nu putea fi mason, iar daca Hitler a fost national-socialist, asta inseamna ca nu a fost mason? Ia citeste „Freemasonry for Dummies” si vezi ca acolo se spune de una dintre cele mai mari autoritati ale masonilor ca Hitler a fost mason. Da ia spune, organizatiile de pionieri, de „exploratori,” de „boy scouts” si „girl scouts” sunt facute si conduse de masoni sau nu? Sau nu ai voie sa vorbesti ci ai voie doar sa rizi sa te tavalesti pe jos (adica ROFL) de prostii care sunt prostiti de voi?

 17. lampadaru says:

  The reality”On Hitler’s rise to power, the ten Grand Lodges of Germany were dissolved.3 Many among the prominent dignitaries and members of the Order were sent to concentration camps. The Gestapo seized the membership lists of the Grand Lodges and looted their libraries and collections of Masonic objects. Much of this loot was then exhibited in an „Anti-Masonic Exposition” inaugurated in 1937 by Herr Dr. Joseph Goebbels in Munich. The Exposition included completely furnished Masonic temples…

  http://freemasonry.bcy.ca/anti-masonry/hitler.html

 18. Aurel Ionica says:

  lampadarule,
  Si din aia tragi concluzia ca Hitler nu a fost mason daca dupa ce a ajuns la putere a mazilit pe fostii confrati ca sa nu-l loveasca pe la spate si apoi a creat propriul lui aparat dupa sistemul lor, cu Hitlerjugend cu tot. Incepusem sa cred ca esti ceva mai inteligent dar este clar ca esti hipnotizat complet.

 19. lampadaru says:

  @AI
  Pretentii mari mai ai si dumneata acum de la un prostalau ca mine …
  Mie imi pare ca Hitler a copiat o structura si a aplicato conform cu tampenia ezoterica din capul lui necum cu cea masonereasca .
  Pathfinders sda sunt exact exploratorii aceeia pe care ai spus ca ii lasasem afara din enumeratie . Candva mi/am petrecut un weekend cu copii la YorkTown Bay Arkansas unde era o camporee din asta exploratoreasca , lasand deoparte trinchetzii de la pieptul sarmanilor nevinovati , trecandu/mi ochii peste insignia lor cu sabie , globul pamantesc si patru stele curiozitatea si binevointa mea sau topit in momentul in care in pozitie de drepti cu mana inainte(ori in sus cumva) si ochii in gol au inceput sa racneasca un imnulet cu soldati ai lui Isus sau ceva de genu* .In momentul acela am stiut clar ca ai mei nu vor participa la asa ceva . (Punct)

 20. Aurel Ionica says:

  lampadarule,
  Da, aveam pretentia de la mata sa faci legatura ca „exploratorii” aia sunt luati de la „boy scouts”-ii organizati de masoni, dar promit ca pe viitor nu am sa mai am pretentii asa mari de la mata.

 21. lampadaru says:

  Draga nene daca pana acum nu te/ai prins de ce eu cumva si mata altfel in teoriile conspiratiei :

  Inductive reasoning is the opposite of deductive reasoning. Inductive reasoning makes broad generalizations from specific observations. Even if all of the premises are true in a statement, inductive reasoning allows for the conclusion to be false.

 22. Aurel Ionica says:


  lampadaru spune:

  Even if all of the premises are true in a statement, inductive reasoning allows for the conclusion to be false.


  Forte bine, daca asta este modul matale de a gindi, ia aplica-l la toate concluziile matale cu privire la fundamentalisti, cu privire la oamenii de stiinta, cu privire la evolutia lui Edi, si in ciuda faptului ca premisele pot fi adevarate, toate concluziile voastre sunt false. Hai, fii consecvent si foloseste-ti propriul mod de a gindi, asa ca sa se tavaleasca putin si sonatalunii pe jos de ris si nu doar Edi.

 23. sonatalunii says:

  Edi,

  1. E bine ca razi științific, dar cand amintești de escatologia cu mere de aur nu faci decât sa citești literal un limbaj profetic.

  2. Si ca un bun evoluționist, cand cineva aduce un argument cu privire la un aspect, introduci o noua ipoteza astfel ca „teoria sa rămână nefalsificabila, adică ma trimiți la The Apocalyptic Vision and the Neutering of Adventism”. La ce te-ai referit cu „sa citim printre rânduri”?

 24. lampadaru says:

  Hai ca o dai in bambilici din nou eu am zis *in teoriile conspiratiei* (only) prefer deductive reasoning mai curand decat favorita mata pe caz .Stiinta foloseste in legatura cu subiectul *evolutie* atat inductive reasoning cat si deductive reasoning , in aceasta materie si eu la fel .

 25. sonatalunii says:

  Acuzația lui Edi ca ma joc cu vorbele a venit după ce dădusem un exemplu cu diferenta de a gândi între Descartes, care spunea ca toată știința ar trebui sa fie demonstrabila prin „deductii valide” independente de observație si experiment, si Popper care a refuzat gândirii inductive sa aibă un rol in teoria științei pe care a elaborat-o, bazată pe observatii si experiment. Voi scrie un articol in care voi demonstra in ce fel TE ne spune ca 2 + 2 = 5.

 26. lampadaru says:

  @sonatalunii
  Poti folosi asta in abstract
  a = b
  a2 = ab
  a2 – b2 = ab-b2
  (a-b)(a+b) = b(a-b)
  a+b = b
  b+b = b
  2b = b
  2 = 1

 27. sonatalunii says:

  a+b = b este fals
  b+b = b este fals
  2b = b este fals
  2 = 1 este fals

 28. lampadaru says:

  @sonatalunii
  Aritmetica clase primare eroarea e pe linia 4 (a-b)=0 de acolo tot rationamentul este fals vezi inmultirea cu 0 .
  Ideea era sa faci o paralela intre acest trick si sa arati unde in TE se foloseste /apare X0 (the trick).

 29. sonatalunii says:

  Aritmetica clasei primare iti spune ca nu se afla nici o eroare pe linia a patra, care rezulta in 0 = 0, ceea ce este adevărat. Tocmai de aceea am arătat ca eroarea începe cu linia a cincea.

  (Ideea era ca TE este o dogma)

 30. Ianis says:

  (Rationamentul functioneaza, in mod exceptional, cand a si b au valoarea zero; Artificiul poate continua oricat, cu conditia sa nu se faca impartire la zero -care e nedefinita; astfel, in schema ta, eroarea e la linia 4 si, din nou, la linia 7 )

 31. sonatalunii says:

  Aritmetica asta de clase primare va creeaza probleme. Dacă si numai dacă a si b sunt egale cu zero, singura eroare este pe linia 8.

 32. lampadaru says:

  Corect si corect tocmai de aceea zic :
  Te este o dogma …bineinteles pentru unii (inductive reasoning) si pentru altii e ipoteza (deductive reasoning ) per ansamblu stiinta merge si si .
  Problema nu e nicidecum sa demonstrezi ca e sau nu dogma ci mai degraba unde este eronata .

 33. Ianis says:

  Pana la linia 8, faci impartire la zero de doua ori. Tot in clasele primare inveti ca operatiunea asta e nedefinita
  James Grime are un clip foarte instructiv

 34. sonatalunii says:

  Știu unde este eronata, nu doar intr-un loc ci mai multe, si demonstrația va face parte din ceea ce am spus lui lui si el a răspuns „Bring it on. Make my day.” so… I will oblige.

 35. sonatalunii says:

  Ianis,

  Unde vezi tu împărțiri si încă doua, cand eu vad doar înmulțiri? Tot asa faci si cu evoluția?

 36. Ianis says:

  Am scris deja: linia 4 si linia 7. Sper ca nu-l invoci pe arvinte sa-ti arate unde e impartirea 🙂

 37. sonatalunii says:

  Ianis, esti beat.

 38. Ianis says:

  Ar fi o explicatie satisfacatoare. Dar tot nu te ajuta sa vezi impartirile 🙂

 39. sonatalunii says:

  Il las pe lampadaru sa-ti explice …

 40. Ianis says:

  In stilul tau clasic, invoci pe altii sa explice acolo unde dai pe langa. Foarte matur.
  Hai sa te ajut: reducerea termenilor asemenea 🙂

 41. geronimo1123 says:

  sonatalunii,

  Sa stii ca astept demonstratia ta si sper ca nu voi astepta degeaba : fie ca nu vei mai vrea sa te prezinti, fie ca voi gasi vreo impartire la zero pe undeva.
  Sarcasmul face parte din stimularea pe care vreau sa ti-o transmit. De altfel chiar astept o dezbatere serioasa.

 42. sonatalunii says:

  ROFL, Ianis. Ai intrat in istorie!

 43. Ianis says:

  Acum inteleg de ce ma acuzi ca sunt beat, rostogolirile astea produc neuroni orgasmici.
  Pune mana pe matematica elementara ca vad ca ai gauri negre. Imi place insa ca ai tinte inalte cu Teoria Evolutiei 🙂

  Pentru cine e curios:
  Formula de la linia 4: (a-b)(a+b) = b(a-b)
  se poate scrie ca mai jos; in cazul in care a si b au valoarea zero, impartirea la zero este nedefinita, operatia nu mai poate continua:


  Idem pentru linia 7

 44. sonatalunii says:

  geronimo1123,

  Singura dezbatere serioasă cu Edi va fi in fata camerei de filmat sau nu va fi deloc. Articole nu mai postez pe O2. Pe blogul meu articolul următor va fi ceea ce am promis lui Edi: o demonstrație ca TE este o dogma.

 45. lampadaru says:

  @Ianis
  Eu as plange daca nu m/ar pufni rasul .

 46. lampadaru says:

  Penca chiar daca a si b nu au valoarea 0 iar a=b tot la /0 ajungi , fractii clasa a 2 a ?

 47. Ianis says:

  Bineinteles. A si b identice si diferite de zero distrug din start toata distractia. Polinomul din randul 3 devine un nonsens.
  Tocmai de-aia am invocat cazul particular „a si b” egal cu zero; de amorul artei te poti juca cu formulari echivalente cat te tine buzunarul, pana la prima impartire la zero cand pica tot castelul

 48. lampadaru says:

  Nu prea am dat atentie , l/am sesizat la linia 4 pe 0 si am vazut fractia fara sens instant .dealtfel intentia exercitiului nu era un scop in sine cat o invitatie la claritate/obiectivitate/celeritate in viitorea prezentare a sonatei .

 49. dorinvieru says:

  Omul da tot ce are pentru viata lui. Dar cum ramane cu adevarul ? Dar pana la urma care e adevarul ?

 50. Ianis says:

  Pai cam asa este treaba cu Intelligent Design (spoiler alert: ghici ce aroma o sa aiba noua teorie a lui sonata): la prima vedere „ecuatiile” par rezonabile, in realitate e doar un castel de nisip.

  Claritate – e nevoie de limbaj stiintific. Vom vedea.
  Obiectivitate – Intelligent Design este o ideologie, n-are sens sa astepti asa ceva.
  Despre celeritate nu pot sa ma pronunt, tinand cont de backgroundul adventist al prezentatorului (ce sa mai zicem de Isus, care tot vine curand) 🙂

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: