Ben Carson greseste: Lucifer a trecut la republicani

In timp ce Bernie Sanders isi reduce aspiratiile revolutionare la promisiunea unei voci care sa fie ascultata in partid (alegerea unui candidat VP de orientare neo-liberala dovedeste cat de ascultat va fi Sanders), Trump anunta cu indrazneala implementarea agendei progresiste a lui Bernie. Trump se opune razboiului rece cu Rusia, considera NATO o structura depasita, promite sa reduca cheltuielile militare si sa investeasca banii in infrastructura si locuri de munca, se opune la TPP si TTIP, vrea sa rescrie NAFTA, vrea educatie si asistenta medicala pentru toti.

Hilary, pe de alta parte, are sprijinul neo-conseravatorilor si neo-liberalilor, a fratilor Koch, sponsorii oricarei miscari reactionare din US, si a Camerei de Comert. Mai mult, strategii campaniei lui Hilary au propus sa-l acuze pe Bernie de ateism. Planul a fost abandonat probabil de teama ca vor aliena generatia tanara de democrati.

In acest context, criticile liberale la adresa lui Trump se reduc la clisee de corectitudine politica sau intreruperi in stilul devenit familiar la Black Lives Matter.

Cu privire la suportul BLM pentru Clinton, sa ne amintim teza lui Marx ca lumpenproletariatul este aliatul capitalului in lupta de clasa. Pentru ca ce avem aici este lupta de clasa in sensul cel mai marxist al cuvantului. Democratii au facut totul sa obfuscheze conflictul de clasa in retorica opresiunii minoritatilor si a conflictelor etice. Trump a spus lucrurilor pe nume ca unul care vine din lumea marilor afaceri, asa cum a facut-o si Sanders cand a fost gasit prea radical de partidul lui Hilary.

Acelasi lucru se intampla si in Europa unde populismul de dreapta si-a insusit preocuparile unei stangi ametita de postmodernism si multiculturalism, o stanga care a devenit in mod ironic instrumentul intereselor corporate si a religiei reactionare.

Stiam ca republicanii si democratii schimba locurle cam la jumatate de secol, dar nu ma asteptam sa apuc ziua in care Partidul Republican va fi smuls din ghiarele neoconilor si corporatistilor, si rezidit pe vechea platforma, cu atat mai putin sub conducerea unui miliardar. GOP nu s-a putut reforma atata vreme cat a fost “the party of God”. O fi schimbat Lucifer partidul? Ramane de vazut.

6 Responses to Ben Carson greseste: Lucifer a trecut la republicani

 1. polihronu says:

  „GOP nu s-a putut reforma atata vreme cat a fost “the party of God”. O fi schimbat Lucifer partidul?”

  Si ti se pare ca s-a reformat GOP-ul? Are Trump (despre care mi-e totusi neclar ce vrea) sprijinul partidului?

 2. Are Trump (despre care mi-e totusi neclar ce vrea) sprijinul partidului?

  IMHO conducerea GOP a acceptat cu noduri nominatia lui Trump ca sa nu provoace o schisma, planuind sa o sustina in secret pe Hilary in nationale. Aici compatriotul Guccifer ar fi putea jockerul care introduce elementul de haos. Trump va avea un trumpcard in relatiile lui Hilary cu sauditii dezvaluite de wikileaks si chestia e sensibila dupa declasificarea informatiilor de la unspeseptembrie. Trump nu este un conservator ci mai degraba un liberal incorect politic. Exista chiar zvonuri ca sotia lui a fost studenta lui Zizek. La ultima intalinire a stangii sub sora-white-Amy Goodman Zizek a fost huiduit si comparat cu Trump – o comparatie folosita tot mai des atat de liberali cat si de conservatori. Nimeni nu stie ce are Trump in cap dar a reusit sa sparga regulile jocului asa cum reusise Sanders, dar Sanders s-a pocait.

 3. polihronu says:

  „Trump nu este un conservator”

  Tocmai, ca ramine de vazut in ce masura turul asta de alegeri va schimba fata GOP-ului. Mai ales daca se intimpla sa cistige. As fi primul care sa se bucure de debarcarea dreptei crestine din bratele republicanilor.

 4. ge2oana says:

  Nuuuuu, Edi,

  Lucifer NU se schimba ,never for ever !!

  Tu poti sa presupui ce vrei, eu stiu ce stiu !!

  Joc de glezne, adica , praf in ochi !!

 5. ge2oana says:

  Sa-ti ma zic ceva de ….bani !?

 6. ge2oana says:

  Daca nu ar fi BANUL dumnezeul asta prezent, pai, iarta-ma , ar trebui sa vorbim de ….Isus Cristos, ceea ce ar fi ridicol ,please…….

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: