Dreptul la manie

59 Responses to Dreptul la manie

 1. polihronu says:

  Tocmai am citit editorialul unui republican scirbit de Trump, care militeaza pentru vot pro-Trump, propunind insa ca republicanii sa-l suspende dupa alegeri pentru a-l instala pe Pence presedinte. Bineinteles, asta presupune ca democratii ar fi dispusi sa-i ajute sa-si spele rusinea si, mai rau, sa se aleaga cu cristofilul de Pence presedinte. Misto, nu?

 2. @poli

  Altii au o solutie mai simpla, vezi cazu’ Kennedy.

  Cat despre repulicanu’ ala „scarbit” de Trump si care-l vrea pe neprihanitu’ Pence, crezi ca democrata Hillary n-o sa-i gaseasca si lui vreo zece femei care-o sa-si aduca brusc aminte ca acum fro’ 20-30 de ani le-a atins Pence prin lift ori prin vreo discoteca fara sa aiba „aprobare”? Ha?… 🙂

 3. polihronu says:

  Ma tem ca Pence e prea sfint si ca sa mearga cu liftu’, daramite prin discoteci.

 4. Paul:

  „This violent delights have violent ends”. (Romeo si Julia).

 5. Cat despre repulicanu’ ala “scarbit” de Trump si care-l vrea pe neprihanitu’ Pence, crezi ca democrata Hillary n-o sa-i gaseasca si lui vreo zece femei care-o sa-si aduca brusc aminte ca acum fro’ 20-30 de ani le-a atins Pence prin lift ori prin vreo discoteca fara sa aiba “aprobare”? Ha?…

  Nu va fi nevoie sa mearga asa departe in timp. Toata lumea stie ca Pence a fost selectat sa joace rolul lui Monica Levinsky.

 6. @Edi,

  Corect. De-asta e nevoie de Trump. El ofera „the white man” o supapa de refulare. Daca i se refuza si asta, toata sandramaua cu „democratia” o sa explodeze de n-o sa mai ramana nimic din ea. Si-ar fi pacat. Uneori un pas inapoi e mai valoros decat doi inainte…!

 7. Am si eu o intrebare. Ce anume se gaseste in emailurile dnei Clinton de zice toata lumea ca e un monstru sadic si cinic care provoaca razboaie peste tot in lume la comanda sustinatorilor ei?

 8. AV.

  Problema este ca barbatul este vazut ca cel care poarta chipul lui Dumnezeu in timp ce femeia este o reproducere nu foarte reusita a originalului. Barbatul pro-creaza asa cum Dumnezeu creaza. Femeia nu are putere de procreatie – deci nu este dupa chipul Divin. Apoi, cum spune Aquinas, femeia este doar copia nereusita a barbatului.

  In sacerdotiul originar al iudeilor un barbat castrat nu putea fi preot. Asta nu s-a pastrat a crestini din cauza ca exista notiunea de a te face fament pentru Imparatie si pentru ca notiunea iubirii platonice fusese deja absorbita. Barbatul care s-a facut famen isi sublimeaza viriliatatea. Femeia nu are ce sublima. Banuiesc ca asta e logica.

  O sa scriu un editorial pe tema emailurilor.

 9. EC,

  Da, aici aveti dreptate. Aquinas spunea despre femei chiar ca sunt inferioare dpdv intelectual barbatilor. Chiar in Summa Theologiae spune ca inteligenta barbatului e superioara celei a femeii. Iar ineptia ca doar barbatii ar avea samanta e de notorietate la Aquinas.
  Insa ceea ce ma oripileaza cel mai mult la teologul dominican este acea vorba a lui, ca marea bucurie a dreptilor in rai va fi sa vada cum se chinuie pacatosii in iad. Asemenea cuvinte efectiv ma fac sa mi se zbarleasca parul pe mine. Mi se pare pur si simplu ingrozitoare o astfel de afirmatie.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: