Dr. Carson va intra in cabinetul lui Trump pentru a impiedica decretul duminical

In vremurile bune de alta data, revista Semnele Timpului numara coarne apocaliptice si cele cateva luni care ne-au mai ramas pana la decretul duminical, in care mai avem putin timp sa donam toti banii pentru incheierea lucrarii. Vremurile s-au schimbat. Acum Semnele si-au adus aminte ca sunt romani, si romanul, se stie, nu se naste doar poet ci si analist politic. Ce nu s-a schimbat este platitudinea de referatul-social-la-conferinta-de-orientare a revistei.

Intr-un articol recent, Semnele ne lumineaza cu privire la secretul victoriei lui Trump (nu, nu va dau linkul). Tineti-va rasuflarea. America are un secret murdar: este rasista. Americanii au refuzat cozonacul oferit de Maria Antoneta pentru ca regina ar fi vrut sa fie impartit frateste cu minoritatile, si au inceput sa strige “trump the bitch” (nu “Trump, the bitch”, cum ar fi trebuit), ca in vremurile de trista amintire descrise in capitolul Biblia si Revolutia Franceza din Marea Lupta. Si noi care credeam ca americanii au cerut paine.

Daca Semnele tot au ales sa plagieze cea mai jalnica scuza a echipei lui Hillary, (care l-au plagiat la randul lor pe Lapusneanu Voda), sa o fi plagiat macar pana la capat: se pare ca americanii nu-i urasc doar pe negrii, ci si femeile care se ridica deasupra barbatului, homosexualii, lesbienele, transgendarii care vor sa faca pipi cu sexul opus, si transexualii, adica tocmai acele “semne ale timpului” pe care le urasc si patronii revistei.

Putina atentie la detalii l-ar fi ajutat pe analistul nostru sa vada ca multi dintre cei care l-au votat pe Obama la ultimele alegeri, l-au votat anul acesta pe Trump. Numitorul comun al celor doi nu este rasa sau sexul, ci statutul de outsider. Se pare ca cei urati de americani nu sunt negrii, nici macar cei 1% (dintre care face parte si Trump), ci partidul interior al ambelor partide. Cliseul “angry white male” incearca sa obfuscheze adevaratul motiv pentru care America a respins falsul progresism al dinastiei Clinton. In spatele discursului pentru includerea femeilor, LGBT, negrilor, musulmanilor, si mexicanilor, la impartirea cozonacului, se ascunde mutarea painii si cutitului in alte tari, si convertirea democratilor la cultul lui Mamona. Cu alte cuvinte, or fi ei multi si fara colllege degree, dar prosti nu sunt.

Sugerez redactiei o tema mai potrivita cu traditiile revistei si gusturile abonatilor: Ben Carson va sta ca Mardoheu la poarta Casei Albe, zadarnicind intrigile lui Haman/Francisc I. Se cauta o Estera-Miss Universe, care nu se va ingrasa ca porcu’, pentru ca este vegan. In rest, gusturile Imparatului sunt cunoscute.

96 Responses to Dr. Carson va intra in cabinetul lui Trump pentru a impiedica decretul duminical

 1. @Edi

  Pai ce faci domn’le, ai inceput sa scrii si tu la misto’ ca grigorica’ntr-o ureche?… 🙂

 2. ” pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună”

 3. ge2oana says:

  Bun-asa Edi !!

  Ce SEMNE , ce TIMPURI !!

  Niste lachei de casa, zice-se analisti si eruditi ( corect gramatical, niste kkti impaunati……), care , ce sa faca si ei, vor sa traiasca mai bine cu mult mai mult de 100 de lei !

  Mishto !? Care mishto , totul e pe bune si la vedere, clar ca apa cristalina !

  Uite , vezi, asa imi mai vine si mie inima la loc ( o luase razna rau de tot cu kangi aplicatie pe alegerea lu´ belitul asta de Trump…..), ma simt imboldita sa fac ceva pt. lucrare, bani, puteri si intelecte, munci si activitati, cine stie, doar-doar vine Isus si totul s-a sfarsit !!

 4. Bush Ka Law says:

  … Oricine sa fie supus stapinirilor celor mai inalte; caci nu este stapinire care sa nu vina de la Dumnezeu. Si stapinirile care sint, au fost rinduite de Dumnezeu. Deoarece, cine se impotriveste stapinirii, se impotriveste orinduirii puse de Dumnezeu; si cei ce se impotrivesc, isi vor lua osinda. ….

 5. sisif says:

  ‘Grab them by the pussy’ e noul adevar prezent.

 6. polihronu says:

  „‘Grab them by the pussy’ e noul adevar prezent.”

  Preach it, sista!

 7. @Edi

  Sugerez redactiei o tema mai potrivita cu traditiile revistei si gusturile abonatilor: Ben Carson va sta ca Mardoheu la poarta Casei Albe, zadarnicind intrigile lui Haman/Francisc I.

  Pai ce, asta-i scenariu de 2016? Eu as sugera alte scenarii, mai palpitante, care sa faca din revista un adevarat best-seller:

  scenariul 1- Ben Carson il convinge pe Trump sa dea decretul duminical tocmai ca sa implineasca odata profetia lui EGW si sa poata veni Domnul Isus pe norii cerului. Ca pana nu se da decretu’ duminical nu vine nici Domnul, nu?

  scenariul 2 – Ben Carson il converteste pe Trump la adventism si-n loc sa dea decretu’ duminical cum scrie la profetie o sa dea decretu’ sambatar sa moara dracu’ de-un infarct ca i-a dat Trump planu’ diabolic peste cap, multumita informatiilor primite de la Ben, care si el le are de la serva domnului care a avut acces cu duhu’ la intrunirile secrete ale Satanei cu ingerii lui cazuti,

  scenariul 3 – Ben Carson in loc sa mearga-n Sabat la biserica, dupa Lege, merge la Casa Alba la un consiliu de stat, adica la munca-n Sabat frateeee!!!, asa ca adventistii-l exclud pe Ben Carson din biserica si-l dau pe mana Satanei care intra-n el de-ndata ce este exclus din sfanta biserica si-l duce direct in birou’ oval unde-l convinge pe Trump sa dea decretu’.

  scenariul 4 – Trump este impuscat mortal de-un mexican frustrat care a reusit sa sara zidu’ si Pence ii ia locu’, da’ cum el nu prea se pricepe la nici la business nici la femei, ca este credincios si bisericos, primeste o viziune de la Satana, ca si Constantin cel Mare, in care vede o cruce mare si-un mesaj scris cu litere aurite „Cu semnu’ asta vei birui!… Da decretu’ ala, ce tot astepti?” si degeaba mai incearca Ben Carson sa-l opreasca, fiindca Pence nu mai tine cont nici de ce-i zice nevasta-sa darmite de ce-i zice Carson, si uite-asa se-mplineste profetia cu decretu’.

  scenariu 5 – Trump si Pence se prabusesc cu avionu’ si Ben Carson, la ora aceea fiind omu’ trei in stat, devine presedinte interimar, si fiindca oricum este deja prea batran si risca sa piarda faza cu venirea Domnului pe norii cerului, foloseste ocazia asta providentiala si da el insusi decretu’.

  scenariu 6 – eeeee, pe asta nu-l mai scriu, ca asta-i numaru’ dracului si nu vreau sa-i dau eu ideea cum sa faca ca sa-i iasa lui odata decretu’… 🙂

 8. mariusandy says:

  ” Se cauta o Estera-Miss Universe, care nu se va ingrasa ca porcu’, pentru ca este vegan.”

  Taticule, porcu este vegan sau miss Estera?

  pana luam o pauza de ceai cu vodka

  ceva despre dezbaterea stanga/dreapta din perspectiva confruntarii escatologice intre platforma conservatoare si cea progresista.

  http://www.contributors.ro/editorial/alegerile-sua-%C8%99i-nara%C8%9Biunile-eshatologice/

  taticul e comic de periculos de paralel cu realul (nu Madrid! sic), il apara pe Trump de furia azs roman fundamentalista in timp ce nu pare pregatit sa observe cum se cuvine dimensiunile croseului de dreapta aplicat progresismului si democratiei liberale. Gura pacatosului adevar graieste, romanul este nascut poet pe deasupra si pe dedesupt si analsit politic.

  intre timp dupa ceai

  iat-o,

  mica aberatie

  ce nu se poate stapani pe sine sa nu se autoreproduca, mica dar evidenta…

  Edy- „Cliseul “angry white male” incearca sa obfuscheze adevaratul motiv pentru care America a respins falsul progresism al dinastiei Clinton”

  falsul progresism

  – Aham ,

  e fals progresism sa vrei egalitatea barbat-femeie, alb-negru, crestin-musulman, imigrant- cetatean american, ca doar asta predica Antoneta noastra, sau e fals pentru ca Antoneta e falsa nu ne dumirim cum vine treaba asta cu falsul progresism,

  poate ca pentru un iubitor de progres si inaintare a omului multilateral dezvoltat se poate intelege dezamagirea momentului,

  ia lumineaza-ne cum sta treaba cu adevaratul progres, baga o predica pastore pe campia Iluminata dar nu uitati de …colecta.

  in alta ordine

  e haios spectacolul acesta oferit de minunatii nostrii intelectuali

  unii ipocriti si veseli pentru ca nu-i asa viata e frumoasa, ne-a jucat o festa dar noi avem simtul autoironiei

  iata-i cum se gudura pe langa noul sef felicitandu-l si perorand concluzii adanci

  in timp ce altii nu par sa se trezeasca din schochk.

  Nu par sa realizeze ca ceea ce se intampla e adevarat. Cuvantul stupoare este inca mic pentru a descrie starea de fapt a acestui gen.

  Nu cumva Hollywood-ul a intrat pe fir??

  s-a mutat Netflix la CNN?? e ceva putred in lumea asta sau cumva am ajuns la limitele democratiei??

  Cum e posibil ca un marlan ca Trump sa castige? Deja am vazut o secventa cu cativa democrati care mai in gluma mai in serios declarau ca se afla in etapele Doliului, Negare, Urlet,Bargaining, Disperare…unii au iesit pe strada azi strigand ca Trump nu este presidentul lor…

  e o problema aici a intelectualului care ramane blocat si fara de solutii /explicatii plus blocaj in/la trecutul in care Antoneta noastra ne vrajea cu frumusetea proiectului ei progresist-liberal

  e o problema atunci cand vina e gasita doar la Antoneta dar nu si la proiect. NU doar cozonacul Antonetei este refuzat ci intreg sistemul este refuzat. Asta este marea incapacitate a liberalilor care nu pricep cum gandesc albii astia multi si idioti… prefera sa-i judece si sa-i izoleze in lumea lor fundamentalista. O data la patru ani ei mai ies din izolarea lor si mai si voteaza…

 9. Marius,

  Este fals progresism sa te dai feminista in timp ce sustii Arabia Saudita. E fals progresism sa sustii drepturile gaylor in timp ce a treia persoana din echipa ta sustine Sharia. E fals progresisim sa sustii actiuni militare pentru drepturile omului in timp ce sustii jihad in Libia si Siria. E fals progresism sa fi aliat cu arabii impotriva Rusiei care este totusi parte din Europa. E fals progresism sa ataci clasa muncitoare (baza democratilor) ca pe niste privilegiati albi, in timp ce esti in pat cu sistemul.

  Last but not least, marxistii au dreptate: problema americii nu este rasismul ci ceea ce idiotii de liberali numesc derogativ „class essentialism”. Liberalii si conservatorii deopotriva au divizat clasa de jos si de mijloc in albi, negri, si mexicani, gay si straight, religiosi si seculari, pentru a obfusca conflictul economic.

  Daca vrei o sursa buna vezi What’s the Matter with Kansas? de Thomas Frank cu privire la propaganda republicana, dar si ultimul lui articol in the Guardian.

 10. Uite aici un citat din articolul lui Frank:

  With the same arguments repeated over and over, two or three times a day, with nuance and contrary views all deleted, the act of opening the newspaper started to feel like tuning in to a Cold War propaganda station. Here’s what it consisted of:

  Hillary was virtually without flaws. She was a peerless leader clad in saintly white, a super-lawyer, a caring benefactor of women and children, a warrior for social justice.
  Her scandals weren’t real.
  The economy was doing well / America was already great.
  Working-class people weren’t supporting Trump.
  And if they were, it was only because they were botched humans. Racism was the only conceivable reason for lining up with the Republican candidate.

 11. Si concluzia articolului:

  The even larger problem is that there is a kind of chronic complacency that has been rotting American liberalism for years, a hubris that tells Democrats they need do nothing different, they need deliver nothing really to anyone – except their friends on the Google jet and those nice people at Goldman. The rest of us are treated as though we have nowhere else to go and no role to play except to vote enthusiastically on the grounds that these Democrats are the “last thing standing” between us and the end of the world. It is a liberalism of the rich, it has failed the middle class, and now it has failed on its own terms of electability. Enough with these comfortable Democrats and their cozy Washington system. Enough with Clintonism and its prideful air of professional-class virtue. Enough!

 12. BKL,

  Acum inteleg de ce au esuat trei atentate impotriva lui Hitler.

 13. Last but not least to Marius,

  Unchiul Lucian nu te-a invatat putina sintaxa la scoala de predicatori hipofreni?

  „Se cauta o Estera-Miss Universe, care nu se va ingrasa ca porcu’, pentru ca este vegan”.

  Daca voiam sa spun ca porcul este vegan, adaugam sibstantivul „porcul” ca subiect in ultima propozitie. Subiectul subinteles pentru predicatul „nu se va ingrasa” este Miss Universe. „Pentru ca” introduce propozitia care explica de ce nu se va ingrasa MU.

 14. ge2oana says:

  Edi,

  Unchiu´ Luci e mai tare decat apa tare, e un actor de clasa, un plagiator pe masura ( a se vedea Galileanul….), un defender SDA care nu tine cont de ridicol, un jucaus cameleon in functie de circumstanta si presedinte GC.

  Estera nu manca porcul, da´ nici pe verdeturi nu se tinea, vacuta si oita erau bune la frigarui, plus alte alea mirodenii de pus in sos, un pic de vin blanc, paine din faina extra si unsori femeiesti.

  Era sexy , mirosea bine, stia si ceva tehnica de ….ridicat nivelul de trai a lu´ conu´ Ahashverosh, pai cum sa nu-i dea ala toate decretele din lume ei, Esterei !!??

  Sigur, cu un asa consilier ca Mardoheu, cine dracu´ putea sa zica NU !?

 15. mariusandy says:

  Ianis draga acelasi articol il recomandasem in pauza de ceai cu vodka,

  ok draga Edy eu sunt de acord daca si tu esti de acord

  chill out & enough

  wow

  ai ramas cuplat pe

  este fals progresism .

  am inteles Antoneta noastra e de vina nu e nici o surpriza, hai sa o decapitam e facil nu.i asa? pe ea si pe democratii astia cu fite si masti?

  nimic despre analiza proiectului progresist liberal care va naste in continuare specimene stranii clintoniene de care stanga se leapada acum…

  „idiotii de liberali” –

  ma sperii

  pastori hipofreni

  U make my day

  Unchiu Lucian e cu Imparatia lui din care eu nu fac parte. Locul meu e la cazane de care sunt de altfel very proud.

  cat despre gramatica

  scuteste-ma ca ai plecat de mult si le comiti des hai sa depasim faza asta cu gramatica ca iesi rau

  apropo se spune ofusca si nu obfusca cauta dexonline.ro

  pauza de ceai cu vodka

 16. allmaris says:

  Citat Edi: ”se pare ca americanii nu-i urasc doar pe negrii, ci si pe femeile care se ridica deasupra barbatului”

  Si la propriu si la figurat!

 17. sisif says:

  Speaking of chronic complacency, iata ce le spunea Bernie Sanders democratilor in august 2015:

  „Let me be very clear. In my view, Democrats will not retain the White House, will not regain the Senate, will not gain the House and will not be successful in dozens of governor’s races unless we run a campaign which generates excitement and momentum and which produces a huge voter turnout.
  With all due respect, and I do not mean to insult anyone here, that will not happen with politics as usual. The same old, same old will not be successful.
  The people of our country understand that — given the collapse of the American middle class and the grotesque level of income and wealth inequality we are experiencing — we do not need more establishment politics or establishment economics.
  We need a political movement which is prepared to take on the billionaire class and create a government which represents all Americans, and not just corporate America and wealthy campaign donors.
  In other words, we need a movement which takes on the economic and political establishment, not one which is part of it.”

 18. polihronu says:

  „voter turnout”

  2008: D – 70 mil / R – 60 mil
  2012: D – 65 mil / R – 60 mil
  2016: D – 60 mil / R – 60 mil

 19. sisif,

  Ironia este ca Sanders a generat entuziasm si participare dar l-au considerat prea „naiv” si „fara experienta” ca sa-l bata pe Trump.

  MA,

  Putin imi pasa cum se scrie corect un barbarism in romana. Cu sintaxa e alta treaba. Estera-MU este termenul regent definit de propozitia subordonata „pentru ca este vegan”. Daca „porcu” era termen regent asi fi scris, „ca porcu, care este vegan”.

 20. Poli,

  O intamplare din Chicago.

  Un grup de tineri s-au dus la raliul lui Trump sa protesteze. Acolo s-au intalnit cu BLM care i-au intrebat pe cine sustin. Raspunsul a fost: Sanders. BLM au inceput sa-i insulte, sa-i intimideze fizic, si sa-l acuze pe Bernie ca este white supremacist. Apoi au provocat un scandal care a fost prezentat de media ca protest pasnic. Securitatea nu s-a bagat pentru ca ar fi fost incorect politic. Mai tarziu, Wikileaks a aratat ca violenta fusese orchestrata de echipa lui Hillary. Persoana care mi-a povestit, un democrat, a votat cu Trump. Banuiesc ca diferenta de 10k fata de 2008 nu se datoreste doar absentismului.

 21. ge2oana,

  Cu Donald nu-i asa de simplu.

  Cand Estera intra la rege, Donald se uita la ea si spune: „Te-ai facut cam piggy. La taiat cu tine si toti sambatarii tai”.

 22. Ianis,

  Din articol:

  Victoria lui Trump este o revoluție în sensul în care sistemul care se auto-susține poate fi înfrânt. Cu Trump trăim timpuri mesianice, nu pentru că el are reprezenta vreun fel de mesia, ci pentru că alegerea lui ne arată că timpul istoric care se scurge liniar este întrerupt de un eveniment neverosimil care pune sub semnul întrebării toate obișnuințele noastre politice. Hillary avea tot sistemul de partea ei, este sistemul care se autoreproduce și care nu îți cere să faci nimic altceva decât să fi parte din el, faptul că oamenii au votat cu Trump arată că pur și simplu nu mai suportau un sistem care se autoperpetuează, însoțit de un discurs ideologic despre egalitate și corectitudine politică.

  Couldn’t agree more

  Singura mea problema este fraza urmatoare:

  „E la fel de inacceptabil creștinește să vinzi arme ISIS sau să construiești ziduri împotriva mexicanilor.”

  Nu era Hillary cea care vindea arme ISIS?

  Si asta:

  „acest personaj care și-a construit notorietatea șocând, va avea de la anul codurile nucleare pe mâna și va face să tremure o lume întreagă în funcție de capriciile sale.”

  Killary e mult mai periculoasa IMO.

 23. Apropos , Edi , cu cine ai votat ? Zicea astazi la un post de radio local cum ca cel mai mare procent din votantii lui Trump puteau fi catalogati : ” white working class ” ! Acum in strada sunt proteste anti-Trump ( mainly young people ) . Protestatarii nu isi fac griji ca e tarziu si maine se trezesc cu noaptea’n cap sa mearga la scarbici 🙂
  Cica ar fi spus madam White ca decretul dominical are sa fie dat de o guvernare republicana ! Acuma ramane de vazut cum voteaza pacatosii undercover ! Cred ca multi SDA au votat Clintonica sa mai amane decretul si sa apuce sa isi achite datoriile catre banci , ca de , orice capitalist respectabil ” put the credit to work” !

 24. mariusandy says:

  Draga Edy
  daca ai fi scris „vegana” am fi subinteles ca te refereai la Miss deci un feminin, dar cum ai scris „vegan” se poate gresit subintelege ca se poate referi la „porc”. E cam singurul de pe acolo care se poate acorda .In rest e usor de vazut ca Miss este vegana si nu porcu’. A fost o voita insistenta pornind de la un text scris. Probabil ca a fost neintentionata. Dar se poate corecta.Sau reveni cu o precizare. Nu e acesta sportul preferat al haitei sa arate ca imparatul e gol?

  De exemplu, cum poti intelege urmatoarea desconsiderare voita

  „putin imi pasa cum se scrie un barbarism in romana”

  wow

  foarte rational. De ce este verbul a ofusca un barbarism tine de taina oxigenata ascunsa de veacuri!
  Daca nu iti pasa noua ne pasa. E doar limba pe care o vorbim si ne batem joc cu regularitate si prin atitudine si st dar si in forma.

  despre articolul preaiubitului Franck

  se incadreaza bine in deja renumita ipocrizie liberala (clintons nu sunt exceptie!). Omul un fidel sustinator democrat ajunge sa scuipe pe catindata, lideri si conducere de care se leapada in ceasul cel greu al infrangerii.

  analiza superflua, reductionista gen Semnele Timpului si la suprafata in nota obisnuita a zilei.

 25. polihronu says:

  „Banuiesc ca diferenta de 10k fata de 2008 nu se datoreste doar absentismului.”

  10 mil. Nu, n-am fost niciodata pro-Hillary, dar asta nu ma impiedica sa fiu anti-Trump. In plus, ma ingrijoreaza idiotii noii corectitudini politice – aia care, de pilda, sustin ca nu (mai) exista rasism institutional in SUA, dar (se fac ca) nu vad ca programul de investitii al lui Trump e programul de investitii al lui Obama, ca Obamacare este politica republicana, sau ca „You lie!” este infinit mai adecvat pentru Trump.

 26. polihronu says:

  Mica simplificare grosiera cu statistica de mai sus sugereaza ca nu Trump a cistigat alegerile, ci democratii le-au pierdut (in parte, pe drept). „The basket of deplorables” nu si-a modificat dimensiunile in ultimii 15 ani. Doar ca democratii au reusit sa iroseasca simpatia celor care ar fi tinut deplorabilii sub capac.

 27. polihronu says:

  Si, inainte de a ma injura ca vorbesc despre „deplorabili”, bagati-va corectitudinea politica in cur.

 28. ge2oana says:

  Aista-i Poli ,shel pi cari-l cunosteam, ihaiii Doamne !!

  Exact asa ,Poli, direct in cur !!

 29. polihronu says:

  Romanii e prosti. Dar americanii e si mai prosti. Romanii au avut bunul simt sa nu-l faca pe Vadim presedinte. Americanii l-au facut pe Trump presedinte. Si asta cu colaborarea masiva a stingii.

 30. polihronu says:

  BTW, nu uitati ca resping categoric orice forma de apocalipticism – soarele ar fi rasarit si peste o Romanie cu Vadim presedinte. Si ca ma pis pe arcul istoriei.

 31. polihronu says:

  „Persoana care mi-a povestit, un democrat, a votat cu Trump.”

  Deplorable.

 32. polihronu says:

  Sa fii democrat si sa decizi ca Trump merita sa fie presedinte si Pence vice (even worse) pentru ca BLM a fost folosita impotriva lui Sanders e prostie curata. Genul asta de infantilism isi merita din plin rasplata.

 33. polihronu says:

  Sa denunti coruptia lui Clinton (chiar si pe drept) numai ca sa votezi pentru un con-man si un cretin e al dracului de penibil.

 34. mariusandy says:

  antisistem pe ROMANESTE

 35. polihronu says:

  Sa denunti distanta dintre Clinton si americanul sarac numai pentru a vota pentru narcisistul cu avion propriu e ilar. Sa o acuzi pe Clinton de flipflopping si back-room dealing numai ca sa votezi pentru ala care a „scris” The Art of the Deal si pentru ala care a sustinut pina ieri toate tratatele comerciale (Pence) e oligofrenic.

 36. polihronu says:

  Sa continuu? Ce pana mea inspirata!

 37. polihronu says:

  Sa denunti Versaiu’ globalist pentru a vota cu Trump Tower e sinistru.

 38. polihronu says:

  Stati, pupa-v-as, sa fiu si un picut politically correct, ce dracu’! Sa vezi ca Hillary si-o ia de la Obama in 2008 si e atit de vulnerabila la Bernie in 2016, numa’ ca sa fii dezamagit ca si-o ia regeste de la Trump, e sa fii cel mai mare idiot dintre toti.

 39. MA,

  daca ai fi scris “vegana” am fi subinteles ca te refereai la Miss deci un feminin, dar cum ai scris “vegan” se poate gresit subintelege ca se poate referi la “porc”.

  Absolut de loc. Este o propozitie principala „se cauta o…”, o suborodnata „care sa nu…”, care este regenta pentru a treia propozitie subordonata „pentru ca…”.Temenul regent pentru ambele propozitii este „Estera-MU”. „Ca porcu” este doar un atributiv.

  In al doilea rand eu nu am folosit „a ofusca” care este un franzusism cu sensul de „a supara” ci „a obfusca” care este un barbarism (romgleza) de la obfuscate – a face obscur.

  Cand vorbesc romgleza stiu ca vorbesc romgleza, asa ca nu consult dictionarul ortografic. Tu ai cazut in capcana dictionarului pentru ca nu ai recunoscut termenul „to obfuscate” desi sensul era clar in context.

 40. Poli,

  Nici una dintre cele doua tabere nu a ramas neschimbata. Un aspect esential este acela ca secularismul a crescut in America. Pe masura ce teocratii au devenit mai slabi, unii dintre cei care votau democrat de teama lor, au incetat sa se mai teama. Alt aspect este ca propaganda neoconilor nu mai are influenta de acum 15 ani. FWIW Clinton este mai neocon decat Bushii. Apoi este Wikileaks care a fost urat de republicani pentru ca le-a stricat treaba in Irak si cu bancile de acasa, dar este consultat de millenials si liberali.

  Nu asi spune ca problemele legale ale lui Clinton sunt de glumit. Nixon a cazut pentru lucruri mai triviale. Cand spun ca s-ar putea sa nu stim, ma refer la faptul ca, dincolo de ce stim, adica crima si coruptie, FBI-ul este in razboi cu Clinton, si pana acum FBI inca nu a pierdut in fata clasei politice. Exista destule probe pentru a-i baga in puscarie nu numai pe Clinton ci si pe Bush/Cheney, si nu stim ce are de gand agentia, asa ca o discutie cu usile inchise putea sa fi convins nomenklatura americana sa o trash pe tovarasa, ca oricum nu e iubita de nimeni.

  Last but not least Poli. Tipul ( de fapt tipa) de care povesteam nu este nici needucata nici proasa si este f. liberala ca conceptii. Insa in Chicago au fost batuti albi chiar de election day, apoi au urmat o serie de „proteste” identice platite in diverse orase. Insa media raporteaza ca sexual harasement este „white privilege”, de unde pussygate, si ca albii vor incepe sa haraseze minoritati pentru ca este dreptuul lor, etc. Orice dezbatere a acestor aspecte este respinsa de media si in scoli. Consecinta naturala este ca oamenii inbratiseaza populismul.

 41. Bogdan,

  Multi AZS voteaza republican pentru ca nu inteleg contradictia inerenta cartii Marea Lupta intre demonizarea modernitatii si eschatologia decretului duminical.

  „Protestatarii” post election-day sunt fie brainwashed college kids fie de tipul celor din Fergusson si Charlotte, adica gang-bangers. La fel ca in cazurile precedente, „protestatarii” vin in busuri (a nu se intelege transport public). Protestele nu sunt spontane ci orhestrate si sponsorate.

  As far as I am concerned, cred ca partidele politice sunt conspiratii oficiale. Asi vota pentru partidul pirat, care nu exista in US.

 42. Cica ar fi spus madam White ca decretul dominical are sa fie dat de o guvernare republicana !

  Citatul respectiv este plagiat de Hillary Elen de la Andrew Jackson, via John Andrews si Uriah Smith: „coarnele de miel sunt protestantismul si republicanismul”. Fireste ca Old Hickory a folisit Apocalipsa doar ca metafora, dar AZS needucati au inteles ca este o profetie ca atunci cad republicanii ocupa toate cele trei ramuri ale guvernului vine decretul.

 43. ge2oana says:

  Marius,

  Yes sir !
  Io am zis-o mult de mai de mult cu aplicatie directa la SDA, via GC , citire !!

  Ha, ce bine-mi para ca nu-s singura care se bucura , pe shest, de BUG Mafia si mesajul lor , profund incorect politic -SDA !

  Oricum, astia de la BUG is complet in afara de realitatea SDA, doar ca, asa bagabonti cum sunt, is mai cu mesaj decat impaunatii detinatori ai adevarului divin !

  Deci, Marius, mai e valabila berea aia !?

  La naiba , de atata timp s-a rasuflat, e, asa cum zice Poli, pishat !!

  Auzi si la asta , la Poli, cica ceva pe…..arcul istoriei !!

  Tulai , Doamne !!

  Ah ce-mi place !!

 44. polihronu says:

  „Un aspect esential este acela ca secularismul a crescut in America.”

  Da, inclusiv cu Trump (spre deosebire de care Clinton e o crestina imbrobodita). Dar ca teocratii americani n-ar mai reprezenta un pericol e pura fantezie. See Pence, some members of the future government, enough of the members of Congress and probably the new nominations to the Supreme Court.

  „nu este nici needucata nici proasa si este f. liberala ca conceptii”

  Nu ma indoiesc. Dar si oamenii educati, inteligenti si liberali pot da cu stingul in dreptul. Trump nu e solutia la problemele pe care le-a vazut ea.

 45. Sa vezi ca Hillary si-o ia de la Obama in 2008 si e atit de vulnerabila la Bernie in 2016, numa’ ca sa fii dezamagit ca si-o ia regeste de la Trump, e sa fii cel mai mare idiot dintre toti.

  Hillary nu a fost terminata nici de Trump si nici de electorat, ci de Wikileaks. Conflictul real a fost intre Hillary si Assange, si continua. Problema lui Hillary nu este ca nu va fi presedinte ci ca nu va mai fii desupra legii in Ianuarie, si nu e singura in panica asta. Ce se intampla astazi in Chicago si in alte orase nu este un protest anti-Trump ci incercarea desperata a unei mafii politice de a eluda un proces.

  „Because you would be in jail” (Trump). This is the real trump card, my friends.

 46. Poli,

  I beg to differ. See Pence este polita de asigurare a lui Trump ca nu va pati ca Kennedy. Nu exista nimeni in structura puterii care sa fie atat de idiot incat sa-l vrea pe Pence ca presedinte.

 47. polihronu says:

  Again, nu ma deranjeaza cu absolut nimic daca Hillary face pirnaie. Dar asta nu inseamna ca Trump trebuie sa fie presedinte. Iar Assange nu are ce cauta in disputa asta electorala, nici nu mai dau doi bani pe activismul lui de cind wikileaks nu mai este wikiLEAKS.

 48. polihronu says:

  Pence nu e musai sa devina presedinte pentru a fi toxic. E seful senatului pina una-alta.

 49. polihronu says:

  Assange is not a prosecutor and you are not a judge or a member of the jury. Elections are not court sessions. I refuse to play a part in Assange’s private campaign. Daca tot publicam corespondenta interceptata ilegal, unde sint emailurile republicanilor? Alea nu prezinta interes?

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: