Si totusi, Dr. Carson este omul potrivit pentru Education Secretary

In The Age of American Unreason (2008), Susan Jacoby observa ca “Americans are alone in the developed world in their view of evolution by means of natural selection as „controversial” rather than as settled mainstream science”. Spre surpriza cititorului, Jacoby nu blameaza religia pentru anti-rationalismul american. Religia a fost un vector psihic-cultural pentru pionerul de la frontiera si sclavul din Sud. “I feel Jewish in the sense of culturally Jewish, I suppose the way Bernie Sanders feels Jewish, but not Jewish in a religious sense” se ofera pe sine insasi ca exemplu autoarea intr-un interviu recent.

In acelasi sens, Martin Luther King si presedintele Obama, doi evanghelici agnostici, se identifica cu o religie care (pana recent) i-a ajutat pe ai lor sa ramana umani in jungla urbana. Este exact ce marturiseste si Dr. Carson in autobiografia lui.

Daca nu religia, cine poarta vina pentru fundamentalismul american? Susan Jacoby arata spre polul opus: educatia liberala din scoli. Scoala nu i-a echipat pe americani cu bagajul de cunostinte stiintifice si gandire critica care face pe cineva capabil sa cultive indoiala filozofica.

Cultura liberala americana, arata Susan Jacoby, este in opozitie cu mostenirea iluminista, cunoasterea seculara, si stiinta. Anti-rationalismul liberal se intinde de la cultura pop la universul pseudo-intelectual de “junk-thought”, dispretul fata de logica si dovezi in mass-media, promovara mediocritatii in scoala, absenta onestitatii intelectuale in discursul politic de la dreapta la stanga, si, mai presus de toate, un public lenes si credul.


Fat, lazy, stupid. Panes et circenses. Mai exact, pizza et TV. Este drumul clasic spre distrugerea Res-publicii cunoscut din istoria Romei. Demagogia fundamentalist-religioasa este la ea acasa in aceasta lume pseudo-seculara.

Secretul rasist al americii nu este suprematismul alb, ci faptul ca ghetoul negru reprezinta cea mai neajutorata victima a educatiei clintonesque-liberale. Ultra-capitalistul Trump opteaza pentru metoda bolsevicului Makarenko: profesori buni si disciplina cazona in scoli, politie buna pe strazi, toleranta zero pentru vagabondaj. Stanga striga “rasism” si dreapta spune “lasa-i sa se desurge singuri”. Dar Trump are dreptate. Educatia apuseana origineaza in Atena, nu in Sybaris.

Omul potrivit pentru acest proiect este Dr. Carson. Lasati-ma cu idea absurda ca Dr. Carson va introduce Creationismul in programa. Este din aceiasi famile cu aceea ca un presedinte US poate face ce vor muschii lui. Problema asta a fost deja rezolvata la procesul din Dover. Conform dreptului comun, precedentul judiciar este legea tarii.

Daca sunt undeva de acord cu prietenul LC in prezentarea anti-evolutie de la Amicus, este ca predarea evolutiei in scoala este impusa prin lege in America. Si asa trebuie sa fie. In secolul anti-rationalismului American, stiinta are nevoie de protectia legii mai degraba decat a face din scoli case de toleranta religioasa. Adica bordeluri intelectuale.

Motivul pentru care Dr. Carson este omul potrivit pentru salvarea educatiei este acela ca reprezinta cel mai bun rol-model intr-o cultura afro-americana dominata de hedonism si crima epidemica. Nimeni nu il va putea acuza de rasism atunci cand va spune ca tinerii negrii au nevoie de stiinta mai degraba decat “african-american studies”, si disciplina individuala mai degraba decat “identity politcs”. La fel ca Obama, Carson este dovada ca succesul este “colour-blind”. Si daca cea mai adanca mlastina culturala va putea fi asanata prin educatie, inseamna ca putem fi optimisti cu privire la intoarcerea ratiunii in America.

In marea lui capodopera Aventurile lui Huckleberry Finn, Mark Twain il face pe cititor sa priveasca societatea prin ochii unui pui de white-trash care isi ajuta prietenul negru sa fuga din sclavie. In timp ce coboara cu pluta pe Mississippi, eroul cartii are ocazia sa cunoasca fiecare aspect al vietii din vechiul Sud. Un membru tipic al al reputatului basket of deplorables, Huck respinge cu un instinct sigur prejudecatile cultural-religioase ale timpului si ajuta sclavul fugar, desi crede ca va arde in iad pentru furt.

Capodopera lui Twain a devenit tabu pentru cei mai multi profesori de literatura. Huck foloseste cuvantul „nigger” de 219 ori cu privire la Jim si ai sai. Cuvantul pe care nici el nici Jim nu il folosesc niciodata este “the F-word”. Daca cartea ar fi fost scrisa in timpul nostru, ar fi folosit de 219 ori “the F-word”, dar niciodata “nigger”. Si ar fi fost acceptabila.

Sunt pentru un guvern federal in care Dr. Carson este secretar pentru educatie si Mark Twain nu este cenzurat la cursul de literatura. Si ah, era sa uit, Creationismul sa fie interzis in programa de stiinta.

63 Responses to Si totusi, Dr. Carson este omul potrivit pentru Education Secretary

 1. polihronu says:

  „Sunt pentru un guvern federal in care Dr. Carson este secretar pentru educatie si Mark Twain nu este cenzurat la cursul de literatura. Si ah, era sa uit, Creationismul sa fie interzis in programa de stiinta.”

  N-ai decit sa fii. Dar pentru Carson vocabularul lui Twain este irelevant. El vede evolutia ca corectitudine politica.

 2. Sonata says:

  Si tu ce o consideri, bolovane? Știința?

 3. sisif says:

  Sam Harris – The Most Powerful Clown

  Don’t be fooled by the title. It’s worth a listen.

 4. polihronu says:

  Sono, nu vrei sa-ti cada bolovanul peste degete.

 5. Cred ca trebuie sa ne deprindem a pune la indoiala orice, inclusiv orice teorie stiintifica. La urma urmei asa au avut loc toate revolutiile in stiinta. Prin capacitatea unor genii de a regandi totul intr-o lumina noua si de a schimba paradigma in intregime. Stiinta isi schimba mereu teoriile. Aici nu sunt de acord cu dl Edi cand spune ca este foarte greu ca o teorie stiintifica moderna sa cada. Eu nu cred ca este deloc greu si este mai mult decat evident ca toate teoriile actuale se contrazic intre ele. Nu pot fi simultan adevarate.

 6. Sonata says:

  Pai, dacă bolovanul cade, cu sau fără voia mea, fiindcă este strict determinat de legile naturii, tot ce-as mai putea dori ar fi sa cada cu argumente, nu cu insulte.

 7. polihronu says:

  „ar fi sa cada cu argumente, nu cu insulte”

  Ca e imposibil sa ai si argumente, si un dispret sanatos pentru corectitudinea politica.

 8. polihronu says:

  „La urma urmei asa au avut loc toate revolutiile in stiinta.”

  Fals. Indoiala este parte a procesului prin care sint elaborate teoriile stiintifice. Pentru a contesta o teorie stiintifica e nevoie de mai mult decit indoiala.

 9. polihronu says:

  „niciodata ‘nigger'”

 10. polihronu says:

  BTW, this (Minchin) is how you fight PC. Not by making a ginger president.

 11. polihronu says:

  Stinga l-a facut presedinte pe candidatul lui Phyllis Schlafly. Priceless.

 12. polihronu says:

  The real bubble is rural America. BTW, eu insumi am rude americane care explicau fervent, inainte de alegeri, pe FB, cum Trump e bun ca o sa termine cu gay-ii si decaderea morala. Ceea ce, evident, Trump n-a promis nici inainte, nici dupa alegeri.

 13. polihronu says:

  Bait and switch. Pentru ca liberalilii lui Žižek, aia care nu mai pot de coruptia clintonesca, sint ok cu progeniturile lui Trump in echipa de tranzitie (si poate in guvern).

 14. polihronu says:

  N-am stiut despre paida lajin pina astazi. Sint convins ca terapia asta ar putea avea rezultate spectaculoase si in cazuri de idiotenie – de dreapta sau de stinga, fuck cares.

 15. Edi Constantinescu,

  Ce parere aveti despre ganditorul politic brazilian Olavo de Carvalho? De curand a aparut la Humanitas, editura d-lui Liiceanu, aceasta carte.

  Dă clic pentru a accesa statele-unite-si-noua-ordine.pdf

  Cartea este o dezbatere polemica intre politologul sus-amintit si nu mai putin celebrul Alexandr Dughin, considerat a fi ideologul lui Putin.

 16. polihronu says:

  Rahatul asta de carte e disponibil si aici, gratuit.

 17. ge2oana says:

  Mai Poli,

  Tu stii, io is mai „usoara” de minte, aka, nu-s cetita si fix-in-pix pe felie cu alde zgarci si carici analisti de futu-i ma-sa intru´ ale cum bate vantu´ de la est la vest, frate , si ca norii negrii se arata peste noapte, da´, cum palaria lu´ gasca mea se face ca nimica nu se mai leaga de ….nimica, nici macar SDA profecy, nici macar ….plan divin, nici macar ….Isus vine curand….. r ,,adica , chiar nimica la nimica !!??

  Sau cumva urmeaza o noua paradigma !?

  Fie cum o fi , oricum mi-e sila , si-mi bag …..mana in oala cu sarmale !!

  E corect politic !?

 18. polihronu says:

  Sub soare, totul e abur.

 19. ge2oana says:

  Asa zic si eu.
  Nimic pe bune !!

  Futu-i mama ei de viata !

 20. polihronu says:

  Cica a zis-o Alexandru Dragomir: „Viata n-are sens decit daca n-are sens.”

 21. ge2oana says:

  Nooo, n-am sa tac, adica sa nu zic cum ca SDA sistem e pus doar pe trai bun pe vatrai……
  Da´ ce , nu stiu eu cum si cu ce bani si fuste-fite , isi fac astia puleaura mare !?

  Chiar acuma ma caut pe mine insumi in arhive ca sa ma VAD in ce si cum is belit-bagata ,pe shest , de bulangii astia SDA, la tacere, aka , ” las-o ma, ce pula mea, e fata lu´ ala……” , ca , adica , daca mama era tata, pai, facea si ea armata !!
  Sa le dau prin cutia gurii, un pic de miere SDA !!

 22. ge2oana says:

  Daca ma tai , te tai….

 23. polihronu says:

  Era sa uit: poate ne indici si noua o pagina din cartea lui Jacoby, draga Edi, in care ea sugereaza ca fundamentalismul religios e datorat „educatiei liberale”. Nu de alta, da’ cartea ei e despre cauzele prostiei americane, careia ea ii spune elegant ‘unreason’, iar fundamentalismul religios e printre cauze. Pot accepta ca „educatia liberala” poate ranforsa fundamentalismul (chit ca istoria ultimelor decenii demonstreaza contrariul), dar in niciun caz nu poti exculpa religia pentru… fundamentalismul religios.

 24. polihronu says:

  Special dedication for Dr. Carson

 25. polihronu says:

  Nu sint frecvent de acord cu Naumescu, dar de data asta, macar in parte, he gets it. Ca el nu pricepe ca nu e niciun mister in etiologia „starii de spirit negative” a occidentului, e marea lui problema.

 26. polihronu says:

  Again, fucking Glenn Beck doesn’t cease to amaze me. Nu credeam sa apuc ziua in care sint de partea lui Beck si impotriva nataraului Žižek (strict la politica ma refer, ca n-am fost niciodata fan Žižek cind vine vorba de Lacan sau Hegel).

 27. Sonata says:

  Ai ajuns sa vorbești cu astea. 🙂

 28. polihronu says:

  Noroc cu tine.

 29. polihronu says:

  Hillary era prea neocon pentru puristii de pe stinga, da’ e mai bine cu Trump, de care si neoconii de pe dreapta se feresc.

 30. polihronu says:

  Sa ma pis pe mine de ris, nu alta! Cica Trump crede ca teatrul trebuie sa fie „a safe place” – unde „a wonderful VP” sa nu poata fi „harassed”! :))) Mama lui de femenist! Unde-i Crassus sa-i traga bocanci in dinti? :)))

 31. polihronu says:
 32. ge2oana says:

  Sa fie oare adevarat ,
  Ce aud e prea frumos,
  Ben Carson desemnat,
  De marele magnat !!??
  https://www.antena3.ro/externe/propunere-surpriza-a-lui-donald-trump-presedintele-ales-al-sua-il-vrea-pe-ben-carson-in-noul-cabinet-387159.html

  Ehhh, sa vezi buna-stare si compasiune de la un asa om bun !
  Si el a fost sarac, saracu´ de el !

 33. Marcus Crassus says:

  Fiindca polihronu ma acuza ca am fost manipulat de propaganda dreptista, apoi se inflameaza citind articole de Jessica Valenti, o sa mai improsc cu un comentariu populist pe un subiect de care voiam sa ma distantez.
  Cum spuneam, cand a castigat alegerile president Camacho, all I got was schadenfreude at the sight of these con artists weaping their hearts out. ‘Orgasm’ insista polihronu, cica fara vreun bias ideologic.

  Recunosc deschis ca n-am aprofundat niciodata feminismul si doctrina social justice (ceea ce-l face pe poli sa ma acuze ca ma bat cu straw men). Le-am ascultat expuse de ideologii care cred in ele apoi le-am vazut punerea in scena la firul ierbii mult mai bine ca el.

  Am urmarit in timp real desfasurarea asa-zisului scandal gamergate, intr-o perioada in care de plictiseala ascultam in background la serviciu new atheists de varsta mea debunking creationist apologetics. In vremea respectiva niste feministe tinere au intrat pe forumurile ateilor si ale gamerilor; au fost bine primite de toata lumea pana s-au apucat sa puna in aplicare ceea ce invatasera la facultate. Sa vada chestii ‘problematice’ in stanga si dreapta – insuficiente cote de gen, misoginie si fobii in jocurile video, cuvinte neadecvate (see ‘ban bossy’ commercial) si sa ceara reparatii. Multi forumisti n-au fost de acord cu cerintele si au reactionat aducand argumente pe care feministele le-au ignorat, cerand ulterior banarea tuturor celor care nu sunt de acord cu ele.
  Forumurile respective s-au scindat, o parte au decis sa fie white knights si sa le ramana in gratii feministelor (s-a aflat ulterior ca liderul unui forum was also banging Zoe Quinn, a prominent feminist on that forum), in timp ce altii fie au fost banati, fie s-au retras si si-au spus punctul de vedere pe youtube si alte platforme.
  Feministele au incercat initial sa le inchida canalele astora prin petitii youtube; au trimis scrisori denigratoare la managerii baietilor respectivi, pretinzand ca sunt misogini neonazi islamofobi, cerand concedierea lor.
  Cand nu au reusit asta, au facut ce stiau mai bine – professional victimhood – au pretins ca orice exprimare a unei pareri contrare este dovada influentei patriarhatului, au pretins ca raspunsurile argumentate ale lui Phil Mason sunt de fapt hatecrimes care le-au traumatizat iremediabil, apoi si-au deschis patreon accounts si au cerut bani pt managementul traumei.
  Anita Sarkeesian a facut rost de foarte multi bani pentru un proiect minimal de analiza critica a jocurilor video (even though she admitted she’s not really into gaming herself). Un bullshit total held in high esteem, caruia i-au facut debunking mii de gameri. Impreuna cu Zoe Quinn au ajuns la UN si au cerut masuri drastice de limitare a online bullying si harassment.
  John Oliver a dedicat o intreaga emisiune problemei ‘trolilor’ care au traumatizat sarmanele femei milionare, cu Anita in frunte. Alti comedianti i-au urmat exemplul.

  Anita a fost declarata cea mai influenta femeie a anului (sau una dintre cele). Naratiunea con artistelor a ajuns peste tot prin mainstream media, care s-a facut de tot cacatul reprezentand deformat si partizan intreaga afacere gamergate.
  Fetele alea dragute sunt ateiste si progresiste, iar noi, liderii publicatiilor liberale avem high agreeableness si un sanatos bias intersectional, asa ca vorba lu Poli, ‘I guess I agree’. In felul asta con artistele au devenit jurnaliste la publicatii respectabile, iar o ideoloaga submediocra misandra precum Jessica Valenti formeaza opinii in lumea culta.
  Exact la fel au facut si restul SJW. Au intrat pe diferite platforme virtuale, au descoperit aspecte problematice, anyone who disagrees is a wraithist bigot, why not killallwhitemen + multe alte insulte inflamatorii.
  Cand forumistii replicau „holy shit, you’re insulting us pal”; SJW demonstrau cum cuvintele folosite nu sunt insulte fiindca ideologia lor le-a redefinit, facandu-le legitime si chiar benefice social. Iar orice reactie critica era considerata insultatoare si privilegiata.
  Asa se face ca tumblr, twitter si mai nou si youtube (see youtube heroes initiative) au devenit safe spaces for SJWs.

  Vazand treaba asta, atei ca Phil Mason si-au modificat complet continutul clipurilor (care in trecut criticau creationistii) si s-au fixat pe cenzura SJW. „Why Feminism Poisons Everything” series nu e motivata de nicio ideologie dreptista, polihronule. E reactia instantanee a unui chimist ateu pasionat de teoria evolutiei, care daca a avut vreun bias ideologic, acela a fost empiricismul anglo-saxon.
  Astia au vazut activitatea feministelor si au descris-o ca ‘infestare’, pentru ca asta a fost – un takeover ideologic, well intended as it may be.
  Iar idiotii utili cu gender studies nu s-au oprit la internet si universitati; as we all know, au cerut si legi motivate ideologic precum anti-islamophobia, anti-misogyny laws, mandatory gender-neutral pronouns. Au devenit literalmente un Ministry of Truth obsedat de cenzurarea thoughtcrime. Si pe masura ce au devenit mai influenti, zelul s-a intensificat; au redefinit fobiile si au gasit mai multe microagresiuni, mai multe conspiratii ale patriarhiei, cerand masuri si mai draconice.
  Get it? this is fucking perpetual war! War is peace. Au nevoie de bigoti si de microagresiuni ca sa-si continue ratiunea de a exista. Au nevoie de putere institutionala ca sa o redistribuie echitabil, just like in South Africa. Corelata cu un dusman fictiv, intangibil si ‘internalizat’. Nu un Trump.

  Shillary i-a gadilat in coarne si a cules rezultatele, in timp ce Trump si evanghelicii s-au aliniat convenabil cu ateii de social media, fiindca aici aveau common ground. Da, sunt constient ca exista si o masa amorfa de white trash misogini evanghelici care voteaza constant cu republicanii. Exista si o minoritate de white nationalists si supremacists. Ceea ce nu pari sa intelegi, asa iluminat cum esti, e ca tocmai activismul SJW i-a alimentat pe astia si i-a readus la viata, la fel cum a alimentat grupuri de black supremacists dintre care nu putini sunt deschis genocidali, ffs!

  Tu insa ca un bun liberal de vasta cultura, care crede in aplicarea moderata a doctrinelor SJ, erai familiar din carti cu ideologiile lor; te-au stimulat intelectual, ti-au parut cauze misto pentru o omenire mai buna si n-ai luat contact deloc cu punerea lor in scena, fiindca te-ai informat doar din publicatii respectabile, toate mergand pe principiul „must be progressive, guess I agree”.
  Mai auzeai pe cate unul criticand PC, dar astia erau luati in serios numai la fox news, care sunt niste bigoti patriarhali. Asa intelegem de ce pui acum problema dihotomic – anti-cuc=republican.
  Poate acum o sa intelegeti de ce nu mai dau doi bani pe presa liberala; dupa gamergate au luat-o in jos, culminand cu pre-trump news, in care s-au facut de tot rasul. Iar idiotii astia urla ca assange e manipulat de rusi! Who gives a fuck about your virtue signalling when you’ve become a notorious whore?

 34. polihronu says:

  Shall I smack this whining bitch around? Nah, not really worth it. It makes for a better show to let the little cunts get fucked by a species of actual Nazis, fantasising by the times when they were persecuted by the Feminazis. Ah, the beautiful irony!

 35. Marcus Crassus says:

  Prin asta demonstrezi ca nu poti vedea lucrurile decat in termeni de oppression olympics. Vorbeam de cenzura si de victimizare in scopuri ideologice, nu de persecutie. Neoateistii sunt average blokes care detesta religia si au un cult al stiintei. Daca in doar 3 ani SJWs au reusit sa-i faca sa renunte la bashing ken ham ca sa se ocupe de ei in schimb, inseamna ca ideologia lor a avut ceva impact.
  Iar ironia cu ‘whining bitches’ mi-a amintit de Steve Shives, un fost crestin care a ramas fucked up pe viata si acum face bashing la anti-anti-SJWs.

 36. Marcus Crassus says:

  Am ajuns in momentul istoric in care nici macar O2 nu mai e un edgy forum adecvat ca echo chamber pt edgy-teul polihronu.

 37. polihronu says:

  No, I’m not going anywhere. I’m just letting you play.

 38. polihronu says:

  But if u need to take something back, u better man up and do it right.

 39. Marcus Crassus says:

  It’s good if you read it already and got the message. It does not concern anyone else.
  I never suggested you should go anywhere. The internet and this forum specifically needs people like you.

 40. polihronu says:

  Awww, did the Feminazis cut your balls? You chose to turn a private conversation into a public one. Now you worry about what „does not concern anyone else”? Pussy.

 41. Marcus Crassus says:

  I assumed you wanted to talk, since you kept posting and addressing me publicly. In fact you wanted to vent as usual.

  private conversation

  On public matters. Nothing to do with you or me as persons. Oh the irony – the father of OSC complains about privacy and ethics.

 42. polihronu says:

  „Vent”

  And you’re sooo disappointed.

  „Complains”

  Not at all. Just admiring your pose. Schadenfreude.

 43. Marcus Crassus says:

  So regarding the compromising private discussion, I will now make one helluva leak!
  Furious that I wasn’t engaging in this instructive discussion, polifloru sent me a link showing some american white supremacists cheering and sieg heiling at the election of trump. He told me something like ‘those people’s ideas you embrace/represent’, adding that I’ve been brainwashed. Sharp as a scimitar. I replied that I’m not a trumpite or an alt-righter, that if I were american I would have voted Johnson in protest, and that I don’t regard Trump as great news.

  Now obviously, in 90% of this thread he addressed the stuff I didn’t say or argue for, not because he’s strawmanning, but because he’s a damn good psychoanalyst and reads between the lines. Sad he’s not capable of introspection too.

  Now I’ve been mansplaining for a while, so to repent I’ll post one of Lena Dunham’s incredibly inspiring videos here – https://twitter.com/lenadunham/status/793929098926166016
  It’s not about extinction, it’s about the new man! If you like Jessica Valenti, this will bring tears to your eyes.

 44. Marcus Crassus says:

  This discussion hasn’t got anything to do with manliness or lack of it, just like the dystopian society in ‘The Lobster’ movie didn’t have anything to do with love or marriage. It’s about using random categories and words in order to control and engineer behaviour and attitudes. Poli thinks it’s funny to pretend he don’t get it, and that I’m writing cos angry white male.
  Yiff in hell.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: