Conspirația post-adevăr
20 februarie 2017 7 comentarii
omul va supravietui, mai mult, va invinge
20 februarie 2017 de Edmond Constantinescu 7 comentarii
Filed under Video Tagged with Hipermulticulturalism, Iluminism, Post-adevăr
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Edi are dreptate dar, a pierdut din vedere ceva care chiar el a spus (daca nu ma-nsel) intr-o prezentare precedenta, si anume, ca creierul uman e evoluat sa contruiasca imagini (de multe ori iluzionare), iar adevarul nu a fost necesar si nici macar util pentru supravietuire. Asta explica de ce omul are in mod natural tendinte superstitioase (in fine, nu mai stiu exact contextul in care a fost facuta aceasta afirmatie, si daca am auzit-o alt-undeva, si nu Edi a prezentat-o, imi cer scuze).
Deci, ideia lui Zuckerberg este foarte buna. Omul are nevoie de a fi izolat de realitate/adevar (de care are nevoie dar pe care nu stie sa-l aprecieze), iar un AI (Inteligenta Artificiala) este mecanismul perfect care sa fie o interfata intre om si adevar, construindu-i omului un matrix (chiar customizat gusturilor si preferintelor indivizilor sau grupurilor) in care omul sa se simta bine, in timp ce AI-ul operaza cu adevarul in afara controlului uman. Sa speram ca AI-ul se ridica sa fie specia dominanta si sa controleze lumea cat mai repede, inainte ca acest dobitoc biped, omul, sa distruga totul.
In apararea lui Zuckerberg (nu ca tin la el personal, eu nici macar nu sunt pe Facebook (inca)), el este tanar si probabil prea putin educat in istorie/filozofie ca sa inteleaga ce propune, plus s-a nascut sub legea corporata intr-o societate capitalista care-l influenteaza vrand ne-vrand. Cred ca baiatul are suflet, doar ca nu stie ce face.
CV,
Nimic personal impotriva lui Mark. Tipul e destupat si simpatic. Lucrul la care ma refer tine de Zeitgeist. Absenta (aparenta a) ideologiei devine noua ideologie. In acest vid multi imbratiseaza cauze bolnave, ca Daesh sau neo-nazismul.
Apropos de evolutie. Exista doua feluri de a aborda teoria.Unul mi se pare perfect legitim si stiintific, atunci cand, de exemplu, aducem in discutie asa-numitele gene saritoare, care sunt gene ce si-au schimbat locul de insertie in genom si care sunt „decapitate”, ele fiind inserate in aceleasi locuri la om si la soarece sa zicem. Asta ne duce cu gandul la un stramos comun. Al doilea mod de abordare este sa faci din teorie un fel de panaceu. Ca atunci cand incerci sa explici absolut tot prin selectia naturala, inclusiv comportamentul altruist impins pana la sacrificiul suprem. Aici teoria, in opinia mea, isi depaseste limitele si devine aidoma psihanalizei freudiene, un model netestabil si care e bun la orice, explica totul.
Daca Sonata citeste acest comentariu as dori sa stiu care este raspunsul creationist la problema genelor saritoare.
„un model netestabil si care e bun la orice, explica totul”
Ca Dumnezeu.
„Daca Sonata citeste acest comentariu as dori sa stiu care este raspunsul creationist…”
Sono e evolutionist.
Facebook knows about your past, present, and likely future. The world’s largest social network has a tremendous level of insight into your life, but HOW do they gain this insight?
Cate ceva despre „facebook echo chamber”:
Blame the Echo Chamber on Facebook. But Blame Yourself, Too
Step out of your Facebook echo chamber with this simple app
@edcibinium
Cenzura nuditatii in US versus Europa: History Channel are un serial foarte popular numit Vikings; in versiunea americana sunt cenzurate toate scenele de nuditate sau sex, in schimb versiunea europeana le-a pastrat. Chiar si versiunea transmisa prin HBO USA este tot cenzurata,
E evident ca o parte a publicului american se simte inselata, desi serialul e produs in America, ei nu pot urmari versiunea originala. Cateva exemple aici
ALFA si OMEGA
Tot ceea ce omul a dobândit în materie de cunoaștere a fost pe seama logicii și inspirației de care s-au folosit un număr de oameni deosebiți, pe care contemporanii și urmașii i-au numit genii. Logica acestora s-a bazat pe două noțiuni care în mod paradoxal scapă puterii acesteia de reprezentare – noțiunea de nimic și noțiunea de nesfârșit. Chiar dacă nu a avut puterea să le pătrundă, mintea lor n-a refuzat să opereze cu cele două noțiuni, notându-le simbolic 0 și Ꚙ. Fără aceste două noțiuni nu există matematică și fără matematică…., fără teoria numerelor, fără algebră, fără calculul diferențial, integral, nu există nici teoria câmpurilor, nu există nici chiar mult iubita noastră statistică matematică, nu există fizică, nu există chimie… și mă opresc cu enumerarea. Orice număr cuprins între 0 și Ꚙ este socotit finit, dar te rog să observi dragă cititorule că asta e doar o strategie temporară a matematicianului. Și asta pentru că tot el postulează că un punct de pe axa numerelor este infinit de mic, mai mult chiar că intervalul dintre doua puncte conține o infinitate de puncte. În consecință, atunci când mă duc la limită, trec de fapt printr-o infinitate de puncte, de pași până să ajung să mă întâlnesc cu punctul. Cu alte cuvinte, chiar și ceea ce consider a fi finit, ce are culoare, miros, forma, în toată strălucirea ei, e tot infinit. Chiar și noțiunea de nimic e de fapt ceva infinit de puțin sau de mic. Deși nu pare așa, cele două noțiuni, sunt de fapt una, sunt fețe ale aceleași realități – ÎNTREGUL și acesta e infinit.
Conflictul dintre adepții Inteligent Design și cei ai Logical Design nu e decât în aparență o luptă dintre infinit și finit, în realitate e o luptă pentru putere, și în treacăt fie spus, nu doar promotorii lui ID sunt finanțați generos ci și partea adversă. Fiecare din tabere are modalitatea ei proprie de a se legitima , și confruntarea, așa cum am mai spus, nu are ca miză aflarea adevărului ci obținerea controlului. Mințile sunt angajate în luptă pentru a menține iluzia separării dintre finit și infinit, iluzie care rămâne în viață câtă vreme conflictul există, indiferent de forma sub care se va ascunde. Cunoașterea deplină e dobândită numai în accepțiunea axiomei care spune că nu există finit, că tot ceea ce pare finit e de fapt INFINITUL. Cândva vom ajunge ca umanitate să ne identificăm de-a binelea cu INFINITUL, până atunci să-i rămânem măcar prieteni, pentru că fără INFINIT nu există progres în cunoaștere, nici măcar în cea științifică, iar mult visatele noastre calculatoare cuantice vor rămâne un deziderat.