Porunca a VII-a pentru Cimpanzei

37 Responses to Porunca a VII-a pentru Cimpanzei

 1. dorinvieru says:

  „Mi-aduc aminte in Romania de un scandal cu un evanghelist laic care a molestat mai multe fetite si ce mi se pare interesant ca pana la maturitate aceste fetite au avut o mana la gura. Ce mi se pare relevant este faptul ca ele nu au fost capabile sa isi apere granitele.

  In urma cu ceva ani in Romania s-a introdus intr-un manual de clasa a patra (tarziu din punctul meu de vedere) educatie sexuala. Reactia parintilor a fost: „E ceva oribil”
  http://www.wowbiz.ro/daniel-buzdugan-e-oripilat-de-manualul-de-educatie-sexuala-de-clasa-a-patra–doamne-fereste_169824.html

  Dar cand instructorul de vioara o pune pe fetita ta de 6 ani sa il masturbeze cum e ? Iar fetita nu are curaj sa spunanimic acasa! Ei, asta cum e ? Dar cand instructorul de sport face la fel, dar cand profesorul de mediatii, dar cand vecinul de la scara blocului, dar cand pastorul/preotul ?
  Si cand comitetul bisericii afla ce a facut instructorul de vioara – pastorul si ceilalati spun: „Isus a murit si pentru el (pt pedofil).” Evident, parintii dau vina pe Satana, si li se pare in continuare oribil sa faca educatie sexuala la copii.
  Cu asa succes de spalare la creier a parintilor si empatie fata de pedofil nu stiu cum sa reactionez: sa ma spanzur sa sa imi tai venele ?

 2. Faptul ca urmasii lui Iacov, coborati in Egipt, au ajuns in final sclavi, ar putea fi cauzat de neputinta acestora de a se civiliza, asa cum a facut Iosif?

 3. Ianis says:

  Nu neputinta ci nevointa.

 4. Si se pare ca lupta intre teocratie si secularism se inteteste. In Franta se manifesta tendinta opusa.
  https://www.activenews.ro/externe/Avantul-secularismului-2.800-de-biserici-vor-fi-demolate-in-Franta-147429

 5. anonymous says:

  AV,
  Si unde vezi lupta? in primul caz este vorba de niste nationalisti gretosi, in al doile, o problema administrativa legata de costuri.

 6. Ianis says:

  Mie mi se pare ridicol sa vorbesti despre „avantul secularismului” in Franta. Poate avantul religiei. Secularismul e la el acasa acolo.

 7. dorinvieru says:

  Ma asteptam ca macar statul sa fie mai descuiat:

  „Un tribunal penal din departamentul francez Seine-et-Marne a achitat marțea trecută un bărbat acuzat că a violat o fetiță de 11 ani, apreciind că nu a existat „constrângere”. Decizia a stârnit un scandal uriaș în Franța.”

  „Ministrul francez al Justiției a declarat luni că vârsta de 13 ani „ar putea fi stabilită” ca vârstă minimă pentru consimțământul sexual.”

  http://evz.ro/franta-legalizeaza-pedofilia.html

 8. Da, si se discuta si in alte state europene ca varsta la care actul sexual sa fie recunoscut ca consensual sa fie scazuta. Ea e si asa destul de frageda. 15 ani in Franta, 16 ani in UK, insa numai 14 ani in Germania sau Portugalia. Aici este si teama, partial justificata, a celor care se opun casatoriilor gay : faptul ca dupa aceea ar putea urma si legalizarea altor aberatii : pedofilia, zoofilia etc. Exista oricum deja bordeluri pentru zoofili in multe state europene, iar in privinta cazurilor de pedofilie, argumentele avocatilor infractorilor tind sa reevalueze notiunea de „consimtamant”. Se discuta tot mai mult ce anume este consimtamantul. Deci, nu s-ar putea spune ca nu exista extreme si intr-o parte si in cealalta. De parca ar fi imposibil ca lumea asta sa-si gaseasca un echilibru.
  http://www.bbc.com/news/world-europe-41966245

 9. Ianis says:

  In SUA, sexul acceptat poate sa inceapa si de la 11 ani. E vreo tara crestina mai avansata decat ei?
  De fapt, mai mult de jumatate din state nu au nicio varsta minima stabilita. Vedeti graficele de mai jos

 10. Sonata says:

  Ianis,

  Ăla este BS de New York Times. Cum de nu verifici înainte să spui ceva despre o țară despre care nu prea știi? În US vârsta diferă de la stat la stat și este între 16 – 18 ani.

 11. Ianis says:

  Daca vrei sa ii contrazici pe aia de la New York Times, fa-o cu niste surse. Sursa lor este studiul asta care are linkuri catre site-uri guvernamentale.

 12. Ianis says:

  Uite, de exemplu, varsta pentru New Hampshire: 13 ani pentru fete si 14 pentru baieti (18 pentru gay 🙂 )
  http://www.gencourt.state.nh.us/rsa/html/XLIII/457/457-4.htm

  457:4 Marriageable. – No male below the age of 14 years and no female below the age of 13 years shall be capable of contracting a valid marriage that is entered into by one male and one female, and all marriages contracted by such persons shall be null and void. No male below the age of 18 and no female below the age of 18 shall be capable of contracting a valid marriage between persons of the same gender, and all marriages contracted by such persons shall be null and void.

 13. Sonata says:

  Ianis,

  Faci confuzie între „marriage” si „sex”. Despre ” consent for sex” este vorba.

  Iată si o sursa : https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ages_of_consent_in_North_America

 14. Ianis says:

  Pentru cine n-are timp sa parcurga un document de 51 de pagini:

  Based on compilations of state laws on marriage age by the National Conference of State Legislatures, September 2015. Verified, expanded and updated by the Tahirih Justice Center ( http://www.tahirih.org ) with pro bono assistance from Hogan Lovells US LLP, November 2016 ; last updated June 27, 2017 . -2- At a Glance:
  Age “Floors” for Marriage *
  • Over half (27) of states do not set an age “floor” by statute , though some (e.g., Massachusetts) may set an age “floor” through case law.
  • Two states require parties to be at least age 17: Nebraska and Oregon. Nebraska also requires parental consent until age 19, that state ’s age of majority. • One state requires parties to be legal adults ( age 18 or older or age 16 – 17 and emancipated by court order): Virginia.
  • Eleven other states — Alabama, Georgia, Illinois, Iowa, Minnesota, Montana, North Dakota, South Carolina, South Dakota, Vermont, and Wisconsin — and the District of Columbia require parties to be at least age 16.
  • Five states require parties to be at least age 15: Hawaii, Indiana, Kansas, Maryland and Utah.
  • Three states require parties to be at least age 14: Alaska, New York and North Carolina.
  • One state requires males to be at least age 14 and females to be at least age 13 : New Hampshire. Case law in Massachusetts, but not statute, directs that males must be at least age 14 and females m ust be at least age 12. 3

  * New laws enacted in Connecticut (effective October 1, 2017), New York (effective July 20, 2017), and Texas (effective September 1, 2017) will change these tallies . After all are effective:
  • 25 remaining states will not set an age “floor” by statute;
  • 3 states (including New York ) will require parties to be at least age 17;
  • 3 states will require parties to be legal adults : Texas and Virginia (age 18 or older , or age 16 -17 and emancipated by court order ) and New York ( age 18 or older , or age 17 and emancipated upon grant of petition for permission to marry); and
  • 14 states (including Connecticut and Texas ) and D.C. will require parties to be at least age 16

 15. Ianis says:

  Confuzia este in capul tau. Eu m-am referit la varsta minima pentru casatorie, asa cum poti citi in textele postate.
  Dar poate ca Duhul Sfant ti-a sugerat ca pedofilii aia care se casatoresc cu fete de 13 ani nu fac sex cu ele pana cand nu devin majore si pot consimti pentru asta 🙂

 16. Sonata says:

  Ianis spune: „In SUA, sexul acceptat poate sa inceapa si de la 11 ani. E vreo tara crestina mai avansata decat ei?”.

  Iar cand eu ii spun ca in „sprijinul” afirmații sale vine cu niște texte despre căsătorie, o face pe prostul, cum ca si cum despre căsătorie vorbea. Dar deh, „prostul dacă nu e si fudul, nu e prost destul”. Si pe deasupra, împroasca cu noroi, adică pardon, cu Duhul. Du-te bă….

 17. Ianis says:

  E vina mea ca m-am bagat intr-o discutie fara sens. Am creat o situatie ridicola de arbitraj. Oare cine are habar de legile americane: aia de la NY Times sau emigrantul est-european care le stie pe toate.
  Aia de la ziar citeaza niste studii in care sunt linkuri catre curtile judecatoresti. Astalaltul, cu obisnuitul orgoliu romanesc, decide ca totul e bullshit (a se citi: conspiratie liberala, satanica, masonica si tot ce nu incape in dogma lui).

  Pai mai Bula, tu imi reprosezi ca „…cum ca si cum despre căsătorie vorbea”.
  Nu am inceput noi discutia de la articolul numit: 11 Years Old, a Mom, and Pushed to Marry Her Rapist in Florida?
  Si nu ti-am dat apoi un link catre documentul numit „Understanding State Statutes on Minimum Marriage Age and Exceptions „.
  Si nu am citat apoi un rezumat din el numit Age “Floors” for Marriage ?

  Tu si rednecii tai traiti intr-un univers paralel. Ala in care va ascundeti dupa conceptul numit varsta consensuala pentru sex in timp ce calariti biblic fetite de 11 ani pentru ca legea permite ca un parinte/tutore sa isi dea consimtamantul in locul lor. Pentru restul lumii asta se numeste pedofilie cu acte.

 18. Sonata says:

  Ianis,

  Ca de obicei, discuția cu tine este pierdere de vreme și nervi fără rost. Nu, discuția nu a început de la acel articol din New York Times. Tu ai postat acel articol pentru a-ți sprijini afirmația ta ignorantă de aici:

  Ianis pe 13 Noiembrie 2017 la 17:57
  In SUA, sexul acceptat poate sa inceapa si de la 11 ani. E vreo tara crestina mai avansata decat ei?
  De fapt, mai mult de jumatate din state nu au nicio varsta minima stabilita. Vedeti graficele de mai jos

  Așadar, nu doar că ai făcut o afirmație stupidă despre „legal age for sexual consent” in US, ci ai adus ca argument un articol care se ocupa cu „legal age for marriage”, ceea ce este cu totul altceva. Nu sper ca pot să te conving cât de stupid ești și nici nu am timp pentru așa ceva. Ciao!

 19. Ianis says:

  Bula
  Consimtamantul pentru casatorie poate sa apartina parintilor si/sau judecatorilor daca persoanele in cauza sunt sub varsta consimtamantului personal
  Daca niste parinti accepta ca fetita de 11 ani sa se casatoreasca, trebuie sa fii idiot sa sustii ca n-ar fi vorba de consimtamant pentru sex! Nu mi-am imaginat ca nu poti sa pui cap la cap 2 idei. Sau poate poti dar nu te lasa…duhul (aka: ideologie, superstitii).

  „este cu totul altceva” – pentru o minte bolnava, da. Pentru oamenii normali asta se numeste pedofilie.
  ======================================================================

  Pentru cine vrea sa dezvolte tema mai departe:
  *Age of marriage in the United States
  – Florida: No minimum age in case of pregnancy . Altfel spus: you break it, you buy it 🙂
  – Indiana: 15 in the case of pregnancy with both parental and judicial consent.
  Although in such states there is no set minimum age by statute, the traditional common law minimum age is 14 for boys and 12 for girls – ages which have been confirmed by case law in some states. Over the past 15 years, more than 200,000 minors married in US, and in Tennessee girls as young as 10 were married in 2001.

  * Why does the US have so many child brides?: Un documentar recent facut de BBC care prezinta doua cazuri de femei, 13 si 11 ani, casatorite cu forta. Ultima,in traditie biblica, cu violatorul.

  *Child marriage in the United States
  The youngest were three Tennessee 10-year-old girls who married men aged 24, 25 and 31 in 2001 and the youngest groom was an 11-year-old who married a 27-year-old woman in the same state in 2006.

  * Child marriage is rare in the U.S., though this varies by state
  BibleBeltul e fruntas in statistici: W Virginia: 7.1/la mie, Texas 6,9, Oklahoma 5,8, Arkansas 5,6

  O corelatie facuta de BBC in documentarul amintit: The Americans who can’t read. 16 milioane de analfabeti, Kentucky stat „fruntas”

 20. Ianis says:

  Si o recomandare de carte: American Child Bride: A History of Minors and Marriage in the United States
  Un rezumat al fiecarui capitol aici

  1 Any Maid or Woman Child: A New Nation and Its Marriage Laws
  2 The Child Was to Be His Wife: Paetterns of Youthful Marriage in Antebellum America
  3 Wholly Unfit for the Marriage Condition: Parton v. Hervey and Struggles over Age of Consent Laws
  4 The Great Life-Long Mistake: Women’s Rights Advocates and the Feminist Critique of Early Marriage
  5 My Little Girl Wife: The Transformation of Childhood and Marriage in the Late Nineteenth Century
  6 I Did and I Don’t Regret It: Child Marriage and the Contestation of Childhood, 1880–1925
  7 Marriage Reform Is Still an Unplowed Field: Reformers Target Child Marriage during the 1920s
  8 Marriage Comes Early in the Mountains: The Persistence of Child Marriage in the Rural South
  9 Are They Marrying Too Young? The Teenage Marriage “Crisis” of the Postwar Years
  10 There Was No Stopping Her: Teen Marriage Continues in Rural America

 21. Sonata says:

  Edi,

  Nu știu ce s-a întâmplat, eu am primit prin email comentariul tau, dar aici nu-l vad, poate l-ai retras. Eu insa am sa raspund oricum.

  Nu ma așteptam sa fii de partea mea in discuția cu Ianis, dar ma așteptam sa fi înțeles despre ce era vorba. Deci, nu despre nivelul de dezvoltare socială a US era vorba, si nici despre raționalitatea legilor in ce privește vârsta minima pentru căsătorie. Eu cunosc originea si motivația religios-politica a menținerii validității acestor legi, dar asta este o alta discutie.

  Nu este vorba despre nici un salt „din lac în puț”, ci discuția era tehnica, adică era despre exactitatea unor afirmații. Am spus si repet: vârsta minima la consimțire in ce privește relațiile sexuale este cu totul altceva decât vârsta minima legală pentru căsătorie. După cum bine știi, se practica la scara larga relațiile sexuale in afara căsătoriei. In mod normal, un adult nu are voie sa aibă relații sexuale cu o minora. Dar de fapt, exista legislație care prevede o vârsta anume cand o persoana poate hotăra sa aibă relații sexuale. Sa luam cazuri concrete. In Georgia, ca si in Alabama, vârsta responsabilității este de 16 ani. O fata la 16 ani este încă minora, dara dacă dorește si consimte sa aibă relații sexuale cu un adult, adultul nu este pedepsit de lege. Sa admitem ca o fata de 15 ani consimte sa aibă relații sexuale cu un adult, deci nu este vorba de nici un abuz sexual. Cu toate ca fata de 15 ani a avut relații sexuale cu un adult din propria sa dorința, adultul va avea de suferit pedeapsa legii, deoarece fata nu avea încă dreptul legal de a alege sa aibă relații sexuale. În cazul Moore: din cinci acuzații de „sexual abuse”, doar una este cu o minora sub limita de „consent for sex”, adică avea 14 ani, celelalte având peste 16 ani. Desigur, abuzul sexual este pedepsit la orice vârsta, dar asta este o alta discutie.

  In chestiunea limitei de vârsta pentru căsătorie, sunt tot felul de legi. Sa luam ca exemplu Florida. Deși in ce privește limita minima de a avea dreptul responsabil in ce privește relațiile sexuale este de 18 ani, o fata se poate căsători, dacă vrea, chiar si la vârsta de 11 ani.

  Așadar, mai lărgește si tu puțul gândirii prin care mă judeci, că eu nu am dat în mintea lui Ianis, cel puțin deocamdată.

 22. polihronu says:

  “Ăla este BS de New York Times.”

  Ia explica-ne si noua unde exact e bs-ul din articolul ala.

 23. L-am sters pentru ca am citit gresit si ca atare am considerat argumentul meu nepotrivit. Mea culpa.

  Legea este una, etica personala este alta poveste. Cineva nu devine o alta persoana peste noapte cand implineste o anumita varsta. Nu ai dreptul sa jefuiesti o adolescenta de tineretea ei pentru o placere egoista, chiar daca a implinit varsta de consimtire. Eu am aratat ca Moore este biblic si este dupa cele zece porunic pe care le apara, si tocmai de aceea torah nu isi are locul in societatea moderna.

  Legile se schimba impreuna cu noi, si aici este avantajul la common law ca creste din precedente judiciare, cele zece porunci nu se schimba. Torah permite acte care sunt considerate criminale de orice legislatie moderna.

  Problema cu america este ca o mare parte din populatie priveste la Biblie ca la un ghid pentru legiuslatia moderna si de aceea exista lei anacronice mai ales in sud.

  Cred ca esti constient ca o fata de 11 ani nu „vrea” sa se marite ci asa vor parintii care sunt de obicei spalati la creier in „give me the old time religion”. Parintii sunt criminali si fata ar trebuii luata de stat. Numai in biblebelt si in tarile musulmane se pot intampla asemenea lucruri, ca pana si in Romania tiganii de satra nu mai pot face castorii biblice.

 24. Ianis says:

  Probabil va este cunoscut experimentul de mai jos. Merita invocat in contextul dat

 25. Sonata says:

  Edi,

  „Legea este una, etica personala este alta poveste.”

  Exact. Si discutia cu Ianis a pornit de la o afirmatie falsa cu privire la etica personala, chiar daca dupa aceea a schimbat-o ca la Ploiesti.

  „Cineva nu devine o alta persoana peste noapte cand implineste o anumita varsta.”

  Foarte bine. Asta se aplica si in cazul varstei de 18 ani. Dar exista niste conventii/legislatii care permit unei persoane (minore, ca despre asta este vorba) sa-si asume responsabilitatea si sa-si revendice dreptul de auto-determinare in ce priveste relatiile sexuale la o anumita varsta.

  „Nu ai dreptul sa jefuiesti o adolescenta de tineretea ei pentru o placere egoista, chiar daca a implinit varsta de consimtire.”

  Aici deja vorbesti despre abuz sexual si amesteci, ca Ianis, „varsta de consimtire” cu „jefuirea unei adolescente de tineretea ei”. Dar ce ai de spus despre faptul ca persoane minore, de orientare seculara, incep de bunavoie activitatea sexuala de la varste de 10-12 ani? Si de faptul ca asa li se spune la scoala, „if it feels good, do it, it is your right, just wear protection. Here, we give you some supplies and we show you, if you don’t know, how to use it”. Asta este educatia oferita copiilor de educatorii liberali si se face de la varste foarte fragede. Despre asta nu ai nimic de condamnat, ci doar despre Biblie?

  „Cred ca esti constient ca o fata de 11 ani nu „vrea” sa se marite”.

  Sunt, si asta este valabil in majoritatea cazurilor. Dar asta nu exclude posibilitatea sa existe minore care chiar doresc sa se casatoreasca de la varste fragede pentru ca vor sa aiba sex in conditii de legalitate si protectie.

  „Numai in biblebelt si in tarile musulmane se pot intampla asemenea lucruri”.

  Aici esti in eroare, orbit de o ura inversunata (pe care eu inca nu o inteleg) impotriva a tot ce tine de Biblie, crestinism, credinta. Intrebarea mea pentru tine este: cand ai de gand sa te pocaiesti? Chiar astepti pana vei fi pe patul de moarte? Seriously?

 26. Ianis says:

  Bula
  Discutia a inceput cu replica ta, ex-cathedra: Ăla este BS de New York Times.

  Ai fost invitat de doua ori sa explici unde vezi asa ceva in articol. Ai preferat sa delirezi in stil de redneck prostovan.

 27. dorinvieru says:

  Asta este educatia oferita copiilor de educatorii liberali si se face de la varste foarte fragede. Despre asta nu ai nimic de condamnat

  Desi este alta discutie, sper ca nu ai nimic de obiectat la educatia sexuala in scoala primara de sau chiar gradinita.
  Pt ca atunci cand pedofilul face primii pasi si copilul intelege despre ce este vorba (pt ca a avut educatie sexuala) fie se va feri fie va avea curaj sa spuna ce s-a intamplat. Problema este ca pedofilii sunt incurajati tocmai de lipsa de educatie sexuala a copiilor (si parintilor ?).

  Despre faptul ca li se spune la scoala ca au voie sa faca sex de la varste fragede: Da, intr-adevar, cred ca psihologic un om nu este pregatit sa faca sex la 10-11-12 ani.
  Educatia sexuala insa este o necesitate, avand in vedere cati predatori sexuali sunt in scoli/biserici/pe strada. Pedofilii profita de faptul ca biserica trateaza sexul ca pe un tabu.

 28. polihronu says:

  “Dar asta nu exclude posibilitatea sa existe minore care chiar doresc sa se casatoreasca de la varste fragede pentru ca vor sa aiba sex in conditii de legalitate si protectie.“

  Iata cum isi da jigodia adevarata masura. Protectie? Fata de ce? De gura spurcata a unei biserici? Pai, daca prefera un barbat cel mai probabil abuziv si patru plozi inainte de majorat biziitului de muste iubitoare de cacat al membrilor de comitet, merita protectia spitalului de psihiatrie. Cit despre preocuparile de drept ale adolescentelor cu beculetele aprinse, nu pot exista decit in mintea bolnava a masculilor care profita de legislatia asta biblica pentru a-si practica pedofilia “in conditii de legalitate si protectie”.

 29. anonymous says:

  Indiferent daca o autoritate religioasa sau seculara decreteaza mariajul copiilor cu persoane adulte, acest lucru este imoral. In cazul experimentului din video lui Ianis, oamenii condamna si sunt furiosi pe ce vad chiar daca seniorul se apara invocand o lege seculara care i-ar permite asta prin acordul parintilor. Imi amintesc ca in urma cu cativa ani, un politician danez propunea o lege in care sexul cu copii ( de la 1 an ) sa nu mai fie ilegala, pentru ca fiziologic sexul cu un copil din punct de vedere anatomic este ok.Individul era un predator pedofil care facea abuz de puterea lui pentru a legifera pe persoana fizica.Trebuiesc respinse asemenea extreme din orice parte ar veni.

 30. anonymous says:

  Se stie despre persoanele violate ca raman cu sechele pe toata viata, dar schimbari psihologice au si persoanele care se casatoresc, am observat asta in grupul de prieteni dar si a altora, aveau 18, 25 sau 32 de ani inainte de casatorie dar spiritul era a unor copii, aceleasi persoane, imediat dupa casatorie dupa ce asi consumau prima noapte erau transfigurati, pe fazta lor se citea batranetea, blocajul,plafonarea, lipsa oricarui entuziasm, parca se lovisera de un zid pe care nu puteau sa al depaseasca vreodata. Cand aveau primul lor copil, deja ei nu mai existau, ” pentru el traiesc, pentru el muncesc si fac totul ” ai auzeai spunand. Am amintit asta pentru ca acelasi lucru se intampla si copiilor, li se fura tot ce este copilaresc in ei, dupa prima experienta sunt niste adulti in corpuri de copii. Cei care dau asemenea legi si micsoreaza mereu numarul anilor nu vor decat sa profite de copii, iar cu asta nu se deosebesc cu nimic de ” profetul ” Mohamed, pacea asupra lui! care s-a ” casatori ” cu o copila de noua ani.

 31. Ianis says:

  anonymous, uite un aspect al ipocriziei americane: legea permite casatoria minorei de 11 dar ea nu are drepturi pana la implinirea varstei legale. Nu poate beneficia de drepturi sociale, nu poate depune plangere, nu poate divorta. E la mana sotului/violatorului/pedofilului/perversului.

  California si Florida au insa niste legi de „emancipare” care creaza o anomalie. O minora de 11 ani casatorita primeste drepturi de adult desi nu are varsta legala. Un fel de „hai sa vopsim rahatul ca s-ar putea sa miroasa mai frumos”.

  Un alt exemplu de ipocrizie: In 30 states, a child can still legally own a rifle or shotgun
  Federal law prohibits handgun ownership by any person under the age 18, with a handful of exceptions. But there is no minimum age for long gun (i.e. rifle and shotgun) ownership.

  Slava Domnului ca li se permite sa bea abia dupa 21 🙂

 32. anonymous says:

  Ianis, Lumea nu a fost niciodata dreapta si nu este nici acum. Functionarul nostru public post-modern, plictisit in biroul sau, multumit de salariu si arogant de nespus a devenit un robot care nu mai are legatura cu realitatea, pentru ei nu contezi, esti doar un numar, platesti sau esti eliminat. Imi amintesc de un caz in Uk cand unor australieni le-au fost confiscati copii de stat pentru ca acestia nu le-au mai dat voie copiilor sa se uite la tv sau sa stea toata ziua pe telefon, s-a judecat cu ei si intr-un final si-au primit copii inapoi dar aceasta experienta i-a facut sa declare ca au fost socati si nu mai calca in viata lor prin aceasta tara. Asa cum ai prezentat cazurile de mai sus, acestea sunt apucaturi de epoca bronzului! Aici asi arata si capitalismul esecul, sunt morti si ei dupa hartii, birocratie si lucruri fara sens la fel ca in comunism.De fapt, tot abuzul acesta si lipsa de tratament egal vine de la primatele noastre ancestrale.

 33. anonymous says:

  Nu ma impac prea bine cu topica limbii romana, sper sa intelegeti 🙂

 34. anonymous,

  Se stie despre persoanele violate ca raman cu sechele pe toata viata, dar schimbari psihologice au si persoanele care se casatoresc, am observat asta in grupul de prieteni dar si a altora, aveau 18, 25 sau 32 de ani inainte de casatorie dar spiritul era a unor copii, aceleasi persoane, imediat dupa casatorie dupa ce asi consumau prima noapte erau transfigurati, pe fazta lor se citea batranetea, blocajul,plafonarea, lipsa oricarui entuziasm, parca se lovisera de un zid pe care nu puteau sa al depaseasca vreodata.

  Un adevar foarte dureros pe care l-am observat si eu.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: