Predica de pe munte și sex boți
24 aprilie 2018 36 comentarii
omul va supravietui, mai mult, va invinge
24 aprilie 2018 de Edmond Constantinescu 36 comentarii
Filed under Video Tagged with #Me Too, Inteligenta Artificiala, Predica de pe Munte, Revolutia Sexuala, Sex boți
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Ca tot vorbiram de Nietzsche,eu cred ca regularizarea excesiva,care ma dezgusta profund,vine din pierderea fortei vitale. S-a schimbat perspectiva- nu e important ce pot face eu pentru tine ci ce nu ai voie sa faci impotriva mea.Ne e atata teama de prezenta celuilalt in teritoriul nostru,de gestionarea vecinatatii lui,ca vrem frontiere exacte.Se creioneaza pe zi ce trece o lume fara amplitudine,cu oameni atenuati.Din fericire,pe mine si cei ce gandesc ca mine,in vreo douazeci,treizeci de ani ne vom duce dracului.
Deci viitorul care ne asteapta este cu roboti care au drepturi umane si cu oameni care au restrictii de roboti.
Deviza viitorului: „Sux to be human! Long live our AI master(s)!” :).
Asa e, Moromete, si, ca tot vorbeam de cumintenia pamantului la fierarie, ecosistemul este pentru acesti zombi un alt gen de ‘aproapele”, fiecare specie este „aproapele” la care ne raprtam prin interfata legilor facute de alti zombi. Dracu’ nu are nevoie de sfinti, ne vom duce in rai si vom mangaia tigrii de carton.
CV,
Nu stiu daca ai observat dar suntem deja sex-boti in bordelul politicienilor.
Putem numi iubirea lui Dumnezeu pentru oameni ”irationala”, in sensul ca este fara un motiv anume. Adica este total gratuita. Valoarea omului nu sta in natura lui, ci in dragostea lui Dumnezeu care este universala. Eu niciodata nu am inteles doctrina catolica a suprameritelor sfintilor. Cum se poate vorbi de merit in relatia omului cu Dumnezeu ? Sau mai general, cum se poate vorbi de merit in iubire ?
Apropos de legalism. Catolicismul, dintre toate confesiunile crestine, imi pare a avea caracterul juridic cel mai pronuntat. Ajunge sa citim Divina Comedie a lui Dante Aligheri ca sa ne dam seama de asta. Nu degeaba inchizitia a luat nastere in sanul catolicismului. Si nu degeaba avem un pamflet ca Marele Inchizitor din Fratii Karamazov, tocmai pe tema asta.
Pe de alta parte, confesiunea careia apartin eu, cea ortodoxa, este prada unui ritualism exagerat, care in opinia mea e tot o forma de legalism, sau poate de magie. Toate gesturile si amanuntele liturgice sunt considerate de multi duhovnici ortodocsi ca avand inspiratie divina, ca si cum Dumnezeu s-ar ocupa in mod tipicar de fiecare simbol liturgic. Cineva facea o comparatie intre ortodoxie si fariseismul de pe vremuri. Comparatia nu e lipsita de o anumita justificare. In momentul in care credinta devine tipic, vorba lui C S Lewis, atunci forma devine mai importanta decat fondul, ceea ce este in opinia mea o mare greseala.
Stie cineva la ce se refera Edi, cu „scandalul” din borderlul cu sex-boti in care un psihopat a abuzat un bot? Am cautat pe Google dar n-am gasit nimic specific doar o controversa generala daca borderlul ar trebuii considerat bordel sau sala de jocuri electronice.
E vorba de serialul Westworld
CV,
Uite aici o referinta.
Ianis,
E vorba de Samantha.
Mai tare ca Westworld. Mai ramane sa spele rufe si sa faca mancare
Thanks Edi.
Ianis, daca sex-bot-ul ajunge sa spele rufe si sa faca mancare (cea ce-i foarte posibil), specia feminina v-a ajunge la extinctie :).
Samantha e sexy dar mie mai mult imi place de Sofia:
https://www.huffingtonpost.com.au/2017/10/28/a-human-like-robot-just-received-citizenship-in-saudi-arabia_a_23259537/
M-am tot gandit zilele astea la idea ca constiinta umana s-ar fi nascut ca rezultat al contradictilor interne. Daca e asa, de ce n-ar putea un/o AI sa dezvolte aceste contradictii? Pana la urma si contradictile noastre rezulta din interactia cu natura/mediul, care intretine o continua lupta pentru echilibru intre forte opuse.
Si daca prin AI, intelegem nu un program prestabilit care ruleaza linear, si o simulare a unui creier cu neuroni si conectii electronice care opereaza in mod asemanator cu un creier biologic, care nu este programat ci invata din exemple si din interactinea cu mediul, de ce nu ar fi doar o chestie de complexitate?
Idea contradictilor interne a unui AI, a fost explorata la greu in SF-uri, incepand cu clasicele lui Isaac Asimov (I Robot, etc), apoi, 2001 Odisea Spatiala, Alien(s) si mai nou, Data din Star Trek, Humans, etc. Westworld e putin diferit in sensul ca, in mod intentionat, ne tine in suspans cu clarificarea daca robotii sunt constienti si autonomi sau doar ruleaza un program (mai sofisticat).
Nu numai că avem programe zombi, dar tindem și să le justificăm, găsim căi de a recrea retrospectiv povești despre acțiunile noastre. Când o parte a creierului face o alegere, celelalte părți pot născoci imediat o poveste care să explice alegerea respectivă (Eagleman, D., 2016, Incognito. Viețile secrete ale creierului, pag. 154. 155).
Ca și într-o operă dramatică de bună calitate, creierul uman funcționează pe baza conflictului.
Comportamentul nostru, ceea ce facem în lume, este rezultatul final al bătăliilor.Ajungem să ne întrebăm dacă există un așa-zis „eu adevărat”. Felul în care ne comportăm este rezultatul unei lupte între mecanismele interne.
O alternativă la evitarea sau încercarea de a ne lupta cu acele părți ale noastre care considerăm că nu sunt în regulă, este să fim deschiși la toate diferitele euri pe care le avem: să cultivăm conștientizarea lor și buna comunicare dintre ele. Poate fi extrem de dificil atunci când este vorba despre euri de care ne este frică sau care ne dezgustă. Atunci când le înfruntăm și le ascultăm, în loc să încercăm să le blocăm de cealaltă parte a unui zid înalt, descoperim adesea, că sunt mai puțin terifiante sau copleșitoare decât ne temeam. „Poate că, în loc să ne cunoaștem pe noi înșine, mai bine ne-am strădui să ne cunoaștem eurile noastre” (Barker, M., pag. 46).
Barker, M. (2015). Rescrierea regulilor: un ghid integrativ pentru iubire, sex și relații. București: Editura Trei.
Cand vom avea sexoboate desculte si gravide la bucatarie o sa creasca cererea pe piata bisericeasca.
CV,
Trebuie sa vezi Westworld, incepand cu prima serie.
Pe langa un flirt trecator cu bicameralismul, Ww are un moment cheie cand Maeve, dupa decenii de abuz, iese din script. Omul negru o supune si pe Dollores, cea cu mintea bicamerala, la suplicii in speranta ca se va repata iesirea din script, ceea ce se intampla. Robotii devin constienti cand devin constienti de metanaratiunea in care sunt inchisi si isi scriu propriul script.
Este foarte aproape de teza lui Nietzsche. Punctul slab al programului este ca li s-a lasat o amintire vaga a naratiunilor trecute in inconstient pentru a a avea „adincime umana”. Nolan nu se dezminte, desi intortocherea filmului e frustranta. All in all, cum spune Ianis, e un film care merita vazut.
nonprejudiced,
Pe cat de concis pe atat de adanc si explicit. Multumim si pentru surse.
” Cand vom avea sexoboate desculte si gravide la bucatarie o sa creasca cererea pe piata bisericeasca.”
Nu cred ca trebuie sa mai asteptam, bisericile sunt deja pline de roboti 🙂
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/anul-in-care-religia-va-disparea-este-mai-aproape-decat-credem-754724
Foamea. S-a raspuns si la intrebarea, de ce sunt oamenii religiosi.
https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/un-neurolog-spune-ca-religia-este-o-boala-mintala-758816
Mai stiti cum nevasta lu’ Bill era prea uliu pentru biroul oval? Nu-i asa ca toaletele trans sint mult mai arzatoare decit niste fundamentalisti infierbintati la Washington, Ierusalim si Teheran?
Problema cum o vad eu nu este foamea ci faptul ca cineva iti pune suseta in gura.
Singurul candidat care nu a cumparat politica lui Netayahu si a fost evreul Sanders, care a fost huiduit in Chicago de Black Lives Matter pentru „rasism” si a pierdut primarele in mod dubios. Sanders il batea pe Trump cu o mana la spate penu ca avea o agenda populista mult mai credibila si pentru ca electrizase electoratul. Lumea a crezut ca Trump inceraca sa joace electoratul evanghelic pentru voturi, dar nu se asteptau la un soft coup al dreptei crestine. Pacatosenia lui Trump nu i-a deranjat pe evanghelici dar i-a asigurat pe ceilalti ca este doar un joc. Razboaiele din Middle East au ajuns sa fie urate chiar si de cei care l-au sustinut fara rezerve pe Bush in Golf, insa evanghelicii le sustin din motive apocaliptice. Aici a gresit Assange: America nu i-ar fi oferit suport lui Hilary pentru razboiul din Siria sau provocarea Rusiei si Iaranului, pe cand Trump si-a gasit suporteri pentru politica fata de Israel intre evanghelicii care asteapta rapirea.
… bisericile sunt deja pline de roboti 🙂
Programati de ingineri care numara pe degete.
„Lumea a crezut ca Trump incearca sa joace electoratul evanghelic pentru voturi, dar nu se asteptau la un soft coup al dreptei crestine.”
Sigur, pentru ca n-a fost deloc clar inainte de noiembrie 2016 ca evanghelicii sint biserica lui Trump, si ca Trump e dumnezeul oricarei biserici care il aplauda.
La ora actuala, intrebarea e doar cind se intareste coup-ul.
Probabil cand vom avea un razboi care va unii natiunea in jurul comandantului suprem.
In Black Mirror era un episod cu ursuletul Waldo in care un troll politic ajunge sa fie adoptat de Agentie pentru a rasturna guverne si a instaura dictaturi in toata lumea. Multi americani au votat pentru ursuletul Waldo ca un act de trolling.
„un razboi care va uni natiunea in jurul comandantului suprem”
Can’t wait. Sau, si mai bine, un razboi care va arunca America insasi in razboi civil – mai mult sau mai putin fierbinte.
„Multi americani au votat pentru ursuletul Waldo ca un act de trolling”
Da, stiu. Niciunii mai amuzanti decit ateii care, din trolling, au adus la putere evanghelicii fundamentalisti.
Edi, columbienii au gasit o rezolvare la problema obiectivizarii femeii: magaritele. Cica fiecarui barbat, inainte de a se casatori (unii si dupa), i se recomanda sa „obiectivizeze” magaritele si sa capete experienta sexuala.
Cum s-ar zice: sex-bot de criza. Sau sex-bot bio 🙂
Despre sex-boti si drepturile lor, recomand (doar pentru idee si pentru fanii lui Bruce Willis) filmul Vice (2015)
Spoiler: Vice este un bordel de lux unde clientii vin sa isi satisfaca orice fantezie apeland la sex-boti. La un moment dat, una din domnisoare devine constienta de sine si evadeaza din stabiliment.
Talk about Pepe the Frog. De la una la trei, ca in Dogma, si avem Apocalipsa. Iar ateii sunt impartiti acum cu privire la cate genuri exista si cine este mai victima decat cine. Daca exista o conspiratie a „marxismului cultural” vine de la extrema dreapata.
Daca spuneti ca robotii nu sunt capabili de contradictii in căpșorul lor, trebuie sa (re)cititi „I,Roobot” (imi pare rau ca ma repet):
„Asimov wrote a framing sequence presenting the stories as Calvin’s reminiscences during an interview with her about her life’s work, chiefly concerned with aberrant behaviour of robots and the use of „robopsychology” to sort out what is happening in their positronic brain. The book also contains the short story in which Asimov’s Three Laws of Robotics first appear, which had large influence on later science fiction and had impact on thought on ethics of artificial intelligence as well.”
https://en.wikipedia.org/wiki/I,_Robot
Edward,
Multumesc pentru contributie. Nu scriu sa-i invat pe altii, las asta pentru dascalime, scriu sa-i provoc pe altii sa ma invete mai bine. SF a anticipat multe lucruri si e periculos sa-l contrazici pe Asimov.