Pregatiti-va pentru teocratia postmoderna

25 Responses to Pregatiti-va pentru teocratia postmoderna

 1. Sorin Săndulache says:

  Pentru a înțelege sinteza și demersul interesant al acestei prezentări, aș îndrăzni să sugerez pentru cititorii de limbă română, traducerea lui Michel Onfray, Decădere…, apărută în 2018 la Ed ASCR, Cluj Napoca. Filosofia istoriei. E posibil să ne fie utilă într-un viitor nu prea îndepărtat.

 2. Amaranthine Sophia says:

  In acelasi spirit e si mass-media. „Să nu lăsăm adevarul sa strice o știre bună”. Eufemismul minciunii din interes e fake news și e o normalitate acceptată. Mai trebuie un nou nivel de eufemism, să nu mai fie fake news ci „felul cum alegem noi să înțelegem o faptă”. Degeaba zic eu x dacă adevarul ziaristului e ca eu am zis nonx.
  Unde stă China în treaba asta?

 3. Amaranthine Sophia says:

  In noua ecuație politică ma refer, nu la fake news.

 4. Amaranthine Sophia says:

  Ce soartă vor avea științele naturii? Că pt. celelalte bănuim. Poți avea o știință a naturii fara adevar obiectiv si rațiune? Probabil ca biologia o să fie cea mai afectată de politic.

 5. dysangeliumm says:

  Ce soartă vor avea științele naturii? Că pt. celelalte bănuim. Poți avea o știință a naturii fara adevar obiectiv si rațiune? Probabil ca biologia o să fie cea mai afectată de politic.

  uite AS iti raspunde THE WEDGE STRATEGY

  Governing Goals
  • To defeat scientific materialism and its destructive moral, cultural and political legacies.
  • To replace materialistic explanations with the theistic understanding that nature and human beings are created by God.

  Five Year Goals
  • To see intelligent design theory as an accepted alternative in the sciences and scientific research being done from the perspective of design theory.
  • To see the beginning of the influence of design theory in spheres other than natural science.
  • To see major new debates in education, life issues, legal and personal responsibility pushed to the front of the national agenda.

  Twenty Year Goals
  • To see intelligent design theory as the dominant perspective in science.
  • To see design theory application in specific fields, including molecular biology, biochemistry, paleontology, physics and cosmology in the natural sciences, psychology, ethics, politics, theology and philosophy in the humanities; to see its influence in the fine arts.
  • To see design theory permeate our religious, cultural, moral and political life.

 6. Amaranthine Sophia says:

  Pt asta sunt promovați unii ca Rupert Shaldrake, baiat super pe vremuri dar s-o prostit la bătrânețe.

 7. Amaranthine Sophia says:

  Daca Patapievici, presupunand ca e sincer, bate câmpii, ce șanse au oamenii de rând să înțeleagă chestiile astea?

 8. Amaranthine Sophia says:

  „design teory app.” aplicarea presupune ceva concret, punctual, practic, ca solutie la o problemă. Sunt curios cum vor face asta cu dt.

 9. Amaranthine Sophia says:

  Moare planeta până sa moară samanta lui Avraam, Isac și Iacob, această memă eternă.

 10. polihronu says:

  Toti sintem oameni de rind. Si, pentru ca Duhul sufla cum vrea, iar potecile etc., nu stii niciodata cum Dumnezeu coboara din cer sa-si descopere inexistenta 🙂

 11. polihronu says:

  Cica Matrix o sa devina tetralogie in vreo doi ani. Si o sa fie, probabil, mai trans ca niciodata 🙂

 12. polihronu says:

  Yap. Catindatul ateilor dastepti de acum patru ani.

 13. Oamenii „de rand” au creier si pot apela la simtul comun. Dar, vorba lui Blaga „mai prost ca prostul obisnuit e prostul alterat de filozofie” si asta e „intelectualul” roman.

 14. China strica naratiunea oficiala pentru ca: 1) capitalismul nu a dus la democratie liberala cum spune dogma, 2) comunistii s-au dovedit mai eficienti la administrarea capitalismului decat capitalistii, si 3) China, si in general Asia, crede viitor in timp ce America crede in trecutul utopic (MAGA).

 15. mai prost ca prostul obisnuit e prostul alterat de filozofie” si asta e „intelectualul” roman.

  Fără sa jignesc pe nimeni dar aici eu ii văd pe Sophie,Polihronu,SS și restul de pe aici !! In afară de E. Constantinescu ,bineînțeles ! Pentru mine trinitatea la ora actuala este Edmond Constantinescu ,Cristian Tudor Popescu și Radu Banciu !

 16. polihronu says:

  Edi,

  In contextul acestei prezentari, repet si marturisesc mai franc decit vreodata ca nu l-am suportat niciodata pe Soljenitin. Poate eram prea verde cind am incercat sa-i citesc „literatura” – n-am gasit nimic interesant in ea. Iar acum, ca-l stiu si ca „ginditor”, il destest fara regrete.

  Si apropo de Blaga: nimic nu ma doare mai mult in generatia lui decit contributia lui la etnicismul cvasi-fascist romanesc – de imprumut de altfel (din Portugalia lui Salazar si a saudosistilor de pilda).

 17. polihronu says:

  „trinitatea la ora actuala”

  Avem sperante – trinitatea ta nu e congelata 🙂

 18. Amaranthine Sophia says:

  Primiţi bine pe cel slab în filosofie și nu vă apucaţi la vorbă asupra părerilor îndoielnice :). Aici e posibil ca cel slab sa stea cu cel tare la o masă rotundă și să mănânce împreună, unul lapte, altul hrană tare. Alterarea de filosofie e un pas al prostului spre altceva. Eu abia înțeleg lucruri care pt voi sunt banale, ai răbdare. Discuțiile nu sunt o paradă de cunoștințe ci o bâjbâire și un catalizator spre dorința de a depăși nivelul de prost filozof. Zicea Peterson că trebuie să ai curajul sa fii prost si să te faci de ras când începi un lucru nou. Dacă mi-aș descrie nivelul intelectual la fiecare discuție, aș deveni penibil prin exces si bravadă de modestie. Îmi știu limitele. You need to chill man!

 19. polihronu says:

  Ca sa vedeti ca nici creierul meu nu e scutit de cite-o conspirationita: de ce oare Liban si Mauritius arata ca si cind cineva joaca sah multidimensional?

 20. polihronu says:

  We’ve been here before (in caz ca ati uitat ca nu Iliescu a inventat mineriadele). Dar cu diferente.

 21. HD Livadventure says:

  Filosofia trebuie sa se fi nascut din suferinta luata la misto. Restul e doar misto. Asta face si diferenta intre mistocari si filosofi.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: