Catedralele si catacombele internetului

58 Responses to Catedralele si catacombele internetului

 1. alterego1968 says:

  Bravo Edi!
  Ar trebui sa sapam mai adanc, la cauze, la nucleul sinelui fals, la mecanismele care-l mentin in „viata”. Unele le-ai enumerat, insa se poate dezvolta, baga la cap, si odata cu asta efectele se autoexorcizeaza.
  In felul asta n-am mai utiliza instrumentele in scop distructiv; nu-i vina cutitului ca e folosit pentru a-ti ucide semenul in loc sa fie utilizat la preparatul hranei. Asa cum ai zis, internetul e o scula faina, problema care apare recurent in istoria noastra e ca orice scula poate fi folosita ori pentru rau, ori pentru bine, si fir-ar sa fie de treaba, pare ca aghiuta ne impinge mai mereu spre intuneric si nu spre lumina. De aceea aghiuta e sursa problemei si nu scula.

 2. polihronu says:

  Și aghiuță e o sculă 🙂

 3. Criticul metamodernist says:

  Nu stiu daca va mai exista un comediant ca George Carlin:

 4. Criticul metamodernist says:

 5. Criticul metamodernist says:

 6. Criticul metamodernist says:

  Faza tare de tot:

 7. Criticul metamodernist says:

  Niste muzica din asta „neo-marxista”,cu dedicatie pt .Adi:😁

 8. Criticul metamodernist says:

  Pana una alta, de ce gandirea americana ultra-individualista ,pute rau de tot:

 9. polihronu says:

  Bine dobi, facem rubrică nouă – pentru toate dobitoacele care vor să rîdă de dobi:

  ”cu puțin efort intelectual, ai fi putut vedea ce au în comun fascismul cu marxismul (comunismul) raportat la situația prezentată de mine.
  Atât regimul fascist cât și cel comunist au fost adversare declarare ale democrației și pluralismului, ale drepturilor și libertăților politice individuale, au închis sau exterminat adversarii politici, au creat și perfecționat instrumente de represiune, de manipulare și control al societății.
  Raportat la situația din pandemiei, unde cenzura, manipularea, încălcarea libertății, constrângerea și pierderea locului de muncă, au fost practicate la scară largă, fapt adeverit chiar de instituțiile statului, nu înțeleg rostul comentariului tău.”

  Cine are chef să facă puținul efort intelectual necesar ca să-i arate lui dobi cît de amuzant e?

 10. polihronu says:

  Na, sînt io dobitocul cel mai mare:

  ”Atât regimul fascist cât și cel comunist sau creștin au fost adversare declarate ale democrației și pluralismului, ale drepturilor și libertăților politice individuale, au închis sau exterminat adversarii politici, au creat și perfecționat instrumente de represiune, de manipulare și control al societății.”

  D-aia noi, cînd îi facem rug lui dobi și-l punem la prăjit, nu sîntem fasciști sau comuniști, ci buni creștini. Precum Pfizer &co. Doar ardenți adoratori ai lemnului crucii.

 11. Ady says:

  Tovarășe @pulihronu, lasă tot mesajul, inclusiv articolul de mai jos:

  https://link.springer.com/article/10.1007/s11024-022-09479-4

 12. polihronu says:

  Dobi, linkul e încă disponibil pentru toate dobitoacele care vor să rîdă de tine aici: https://oxigen2.net/2022/10/04/va-deveni-europa-fascista/#comment-72256

  Mi-a plăcut pulihronu, trebuie să recunosc. Mai vrei? 🙂

 13. Ady says:

  Era vb. despre cenzură, tovarășe, iar linkul făcea parte din mesaj.

  p. s. Dacă adventiștii te-au spălat pe creier iar acum încerci să le faci viața amară, după ce te-ai luminat, îți reamintesc că nu am nicio tangență cu aceste secte, totuși cred că au rămas ceva efecte de la îndoctrinarea advenstistă care au căpătat doar haine noi.

 14. polihronu says:

  Ți-am promis că te cenzurez cu mare plăcere. Nici tu nu tolerezi orice. Eu, de exemplu, am alergie la prostia fudulă.

  Mă mulțumesc să-ți fac ție viața amară 😛

 15. polihronu says:

  Cît despre secte, ești într-una chiar acum.

 16. polihronu says:

  Îmi place titlul ăsta 🙂 E de la prestigioasa academie Springer – o să te ungă la suflet. https://www.springermedizin.de/unvaccinated-children-as-community-parasites-in-national-qualita/18172346

 17. polihronu says:

  Și ca să te emulez, măi Dobi, e clar că s-a demonstrat științific că puțoii neînțepați sînt păduchi.

 18. Ady says:

  Ai greșit, ai belit-o, mai pe românește, nu de alta, dar îți scapă multe detalii sau poate este o rămășiță din îndoctrinarea adventistă.
  1. Eu sunt vaccinat la zi în afară de vacccinul mortal (anti covid), deci nu se pune. 2. Articolul este din 2020, deci nu are relevanță în cazul de față deoarece vb. despre un vaccin care nu a fost testat, fiecare persoană a fost cobai, de aceea trebuia să semnezi.
  Mai caută, poate găseși secta în care te afli tu 😉

 19. polihronu says:

  Secta mea e lumea fascinantă a dobitoacelor. Am zis io că articolul ăsta e despre covid? E doar despre academicieni care trebuie încă să învețe să citească.

 20. polihronu says:

  “Aici te afli”

  Sigur. În covîrșitoare majoritate a celor care, chiar și după vaccinul morții, n-au nici pe dracu’ 🙂

 21. Ady says:

  Să-ți traduc, drag tovarăș, văd că nu mai percutezi. Eu nu sunt împotriva vaccinurilor, sunt vaccinat la zi, de aceea articolul nu are relevanță ptr. mine. Restul detaliilor le poți deduce singur, ești băiat vaccinat 😉

 22. polihronu says:

  Dobi, ce-i aia “studiu calitativ”? Ce-i aia “demonstrație științifică”? Ce se întîmplă cu delirul tău dacă eu n-am semnat niciunde pentru vaccinarea anti-covid? Chiar nu vezi nimic fascist în calificarea refuznicilor de orice vaccin drept “paraziți”? Comunistule! 😛

 23. Ady says:

  Pentru cei din secta ta și cea a martorilor lui Iehova, da, pot vedea multe, mai ales atunci când refuză orice vaccin așa că poți trimite acel studiu, membrilor acelor secte. Știu că ești un diversionist, doar așa ai învățat de la adventiști din care au ieșit mai târziu martorii lui iehova.

 24. polihronu says:

  Diversionist e un compliment pentru mine 🙂 https://oxigen2.net/2022/02/16/ininterminabili/

 25. Ady says:

  Tovarășe, iar vii cu povești și presupuneri? Mă dezamăgești, ești incorigibil. Nimeni nu poate spune că a fost salvat de vaccinul „morții subite”, știi de ce? Te las că ghicești, temă de casă 😉

 26. polihronu says:

  Dobi, Dobi. Nimeni nu poate spune că a fost salvat de niciun vaccin. Și totuși lumea o spune, iar tu ești vaccinat.

 27. Ady says:

  Tovarășe, încurci merele cu perele iar analiza ta este una sub demnitatea pe care ți-o arogi. Stai jos, nota 4 :)))

 28. polihronu says:

  Ca norocu’, io nu-s cu demnitățile. Iar 4 de la tine e de neprețuit 🙂

 29. Criticul metamodernist says:

  „Study participants include 13 established doctors and scientists (12 men and 1 woman), from different countries around the world”.

  Ce hal de studiu ne trimite Adi! .Un esantion de doar 12 oameni de stiinta ,din care unii nici macar nu sunt medici!Asta,in conditiile in care exista milioane de medici si oameni de stiinta in intreaga lume care sustin vaccinarea! 12 oameni de stiinta sau medici nu reprezinta nici macar 1 la suta din numarul total de medici din Romania!🤣🤣🤣Cu alte cuvinte studiul nu reprezinta realitatea ci incercarile unor anti -vaccinisti in a distorsiona realitatea.Cu alte cuvinte ce ne de Adi e o puleala de sectant sau ortodox paranoic care manuieste „versete” /”studii” pentru a-si sustine tampeniile.Cand e vorba de obscurantism religios atat sectantii cat si ortodocsii se iau de mana.Traiasca ateii si agnosticii.😉

 30. Criticul metamodernist says:

  „Pentru cei din secta ta și cea a martorilor lui Iehova, da, pot vedea multe, mai ales atunci când refuză orice vaccin așa că poți trimite acel studiu, membrilor acelor secte. Știu că ești un diversionist, doar așa ai învățat de la adventiști din care au ieșit mai târziu martorii lui iehova.”

  Diversionist?Pana acum ne-ai bombardat cu site-uri facute de autori care au agende politice/financiare /religioase despre care nu sti mai nimic!Sa intelegem ca tu esti un evanghelic din ala spalat la creier de evanghelia prosperitatii sau un ortohotz /ortodox din ala lingator de moaste care se lasa jecmanit de popi la pomeni?Hai curajosule, sa te cunoastem!Ca nu pari suficient de inteligent sa fi ateu ,agnostic sau crestin liberal !😁

 31. Criticul metamodernist says:

  Sa radem putin de gandirea sectara si stupida a anti-vaccinistilor:

 32. Criticul metamodernist says:

  Un semn ca persoanele care se opun vaccinarii sunt nebune sunt manifestarile anormale a acestor anti-vaccinisti la toate evenimentele unde participa.Acuza pe toata lumea de conspiratii insa la ei nu se uita cat sunt de nebuni:

 33. Criticul metamodernist says:

  Culmea este ca miscarile anti-vaccin folosesc aceleasi tehnice de spalare la creieras ca si sectele:

  Cum il putem de-programa pe Adi daca mintea lui a fost hack-uita ?😔

 34. Ady says:

  @criticul metamodernist, ai avut curajul să citești tot articolul trimis? Acesta:
  https://link.springer.com/article/10.1007/s11024-022-09479-4

  Se pare că secta din care te adapi și care îți servește doar ce vor „stăpânii” este mai puternică decât propria ta inteligență care crede că este independentă. Aștept să vii cu argumente serioase, fără diversiuni, că nu ține. După ce vei citi tot studiul trimis (ptr. a vedea cine este manipulat sau cine are putere mai mare de cenzură), poți veni cu o replica documentată, ptr a putea fi luat in serios.

 35. Criticul metamodernist says:

  criticul metamodernist, ai avut curajul să citești tot articolul trimis? Acesta:
  https://link.springer.com/article/10.1007/s11024-022-09479-4
  «Se pare că secta din care te adapi și care îți servește doar ce vor „stăpânii” este mai puternică decât propria ta inteligență care crede că este independentă.
  Cine a spus ca as fi membru in vreo biserica?Nu am fost niciodata membru in nici o religie.Nu am fost niciodata botezat in nici un cult .Vorbesti din experienta ta de sectant sau ortohotz?Oricum la capitolul inteligenta ,conteaza prea putin ce esti.Polihronul te alinta cand te numeste «dobi».Eu ti-as spune «prostanacule» insa epitetul ii este deja consacrat lui Mircea Geoana.
  «criticul metamodernist, ai avut curajul să citești tot articolul trimis? Acesta:
  https://link.springer.com/article/10.1007/s11024-022-09479-4
  Aștept să vii cu argumente serioase, fără diversiuni, că nu ține. După ce vei citi tot studiul trimis (ptr. a vedea cine este manipulat sau cine are putere mai mare de cenzură), poți veni cu o replica documentată, ptr a put. ea fi luat in serios.»
  Daca prin argumente serioase te referi la «lectii de statistica elementara», ma tem ca nu ai capacitatea intelectuala sa intelegi statistica elementara.TI-AM explicat DEJA ca esantionul este prea mic pentru a trage concluzii generale.Marja de eroare a studiului creste in raport cu scaderea esantionului.La un esantion de doar 12 oameni de stiinta sau medici (in conditiile in care populatia este de milioane de oameni de stiinta si medici) ,eroarea creste semnificativ.Poftim, niste lectii dr statistica elementara pentru dobi:
  https://www.dummies.com/article/academics-the-arts/math/statistics/how-sample-size-affects-the-margin-of-error-169723/
  Mai mult metoda de selectie a oamenilor de stiinta abordati de catre autorii studiului are probleme grave (autorii studiului au folosit algoritmii subiectivi dezvoltati de google, pentru a cauta numai oamenii de stiinta /medicii care se opun vaccinului covid 19).In loc sa foloseasca o metoda de selectare aleatorie a subiectilor experimentului au selectat doar subiectii care le conveneau lor.Ca sa nu mai spun ca autorii studiului nu sunt nici biologi ,nici medici–nu au nici macar expertiza medicala necesara pentru a intelege in detaliu covid 19.Deci studiu are limitele lui ,si este extrem de subiectiv in abordari ,prin urmare nu poate fi folosit pentru a trage concluzii generale cu privire la covid 19.
  Iti dau un sfat:educa-te putin cu privire la metodele statistice inainte de a publica aberatii de pe internet.
  Si nu mai numi pe toata lumea sectanta pentru ca nu toata lumea de pe forumul asta e religioasa .
  Din curiozitate, cine sunt «stapanii» despre care vorbesti?Ai si delir?
  Aștept să vii cu argumente serioase, fără diversiuni, că nu ține. După ce vei citi tot studiul trimis (ptr. a vedea cine este manipulat sau cine are putere mai mare de cenzură), poți veni cu o replica documentată, ptr a putea fi luat in serios.

 36. Ady says:

  @criticule ești limitat dacă nu ai înțeles ideea cu secta. Apelează la @poli, poate te luminează el.
  Ești diversionist, se vede că nu ai citit articolul trimis deoarece el se referă strict la cenzură. Citez din articol:
  „The present study explores the phenomenon of censorship of dissent from the point of view of well-known scientists and doctors who were censored for their heterodox views on COVID-19, in order to learn about the range of tactics that have been used to censor and silence them, as well as the counter-tactics they have used to resist these attempts”.
  Spui că acest studiu este o aberație, și te înțeleg, atât poate neuronul tău care, atunci când nu înțelege ceva, denigrează. O să-ți trimit ceva cărți cu povești, sigur le vei înțelege mai bine.

  Îți recomand doza 5 🙂

 37. Criticul metamodernist says:

  „phenomenon of censorship of dissent from the point of view of well-known scientists and doctors who were censored for their heterodox views on COVID-19, ”
  In cazul acesta studiul are o problema si mai mare pentru ca se bazeaza pe „marturia ” subiectiva a 12 oameni de stiinta si doctori care pretind, fara sa ofere nici o dovada, ca au fost cenzurati.Adevarul este ca nu ia cenzurat nimeni.Au fost dati afara sau ignorati pentru ca au inceput sa-si prezinte in mod ne-etic si ne-profesional propriile speculatii cu privire la covid 19 ,ca fiind fapte stiintifice.In loc sa se bazeze pe studii au inceput sa isi prezinte propriile impresii ,ca fapte stiintifice.In felul acesta si-au folosit titlurile stiintifice pentru a duce lumea in eroare iar decizia de a-i da afara sau ignora este fireasca.De fapt, ar fi fost mult mai bine ca universitatile ,care le-au acordat diplomele, sa le anuleze aceste diplome.
  Eu vad ca esti disperat sa iti aperi opiniile adunand tot felul de gunoaie de pe net pentru a-ti sustine crezurile insa nu asa functioneaza metoda stiintifica.In stiinta, studiile publicate in jurnale de specialitate,medicale sau stiintifice iti determina opiniile stiintifice pe care le accepti ,nu impresiile personale determinate de frica de nou, iti determina ce studii sa accepti.De ce nu accepti faptul ca mai mult de 99 la suta din studiile publicate in jurnale de specialitate prezinta evidente in favoarea vaccinurilor?
  Tu cauti studii pentru ca esti disperat sa iti menti crezurile false cu privire la covid 19 ,ca altfel tot universul tau conspirativ ,din capul tau , ti se va prabusi.Imi aduci aminte de un creationist din ala adventist care cauta, tot timpul ,sa gaseasca versete in Biblie, scoase din context,pentru ca ,numai in felul acesta ,isi putea sustine crezurile false, creationiste.
  Modul tau de a gandi tradeaza faptul ca esti un sectant paranoic care crede ca lumea e condusa de „stapani” fara sa ne dai nici o dovada ca exista „stapani”.Spune-ne,daca ai curaj, cine sunt „stapanii” la care te referi?
  Se aude ,Adi, cine sunt „stapanii” ? Cumva ,evreii?Urasti si evreii?

 38. Ady says:

  @criticule nu-mi inspiri seriozitate, îmi pierd timpul cu tine. Când ți-am spus că ești diversionist, nu am greșit. Uite o altă dovadă: 1. „Nu am fost niciodata membru in nici o religie.Nu am fost niciodata botezat in nici un cult„ 2. „Imi aduci aminte de un creationist din ala adventist care cauta, tot timpul ,sa gaseasca versete in Biblie, scoase din context,pentru ca ,numai in felul acesta ,isi putea sustine crezurile false, creationiste”. N-ai fost botezat, n-ai făcut parte din niciun cult dar te-a interesat cum vede un adventist, facerea lumii, cum scoate el versete din context etc. :)))
  Timpul este prețios, nu-l pot pierde cu oricine. Bye!

 39. Criticul metamodernist says:

  „N-ai fost botezat, n-ai făcut parte din niciun cult dar te-a interesat cum vede un adventist, facerea lumii, cum scoate el versete din context etc. :)))
  Timpul este prețios, nu-l pot pierde cu oricine. Bye!”
  Esti chiar dobi?Binenteles ca m-am interesat pentru eram curios de ce credea in ceea ce credea amicul meu.Sincer, as fi vrut sa il fac ateu😉Spre deosebire de tine ,care nici macar nu faci un efort sa intelegi ce doreste sa spuna polihronu .Daca nu iti pierzi timpul cu oricine de ce ne pierzi timpul postand tampenii conspirationiste si asta pe pe un site care nu crede, in „stapanii” despre care ne tot amintesti.Vezi sa nu te prinda „stapanii” !🤣Cine dracu ‘ sunt stapanii despre care ne tot vorbesti?🙄De ce eviti sa raspunzi la intrebare?Esti si fricos?

 40. Ady says:

  @criticule tu ești nebotezat așa cum sunt eu tăiat împrejur 🙂
  Citește ce vrei, nimeni nu te obligă să citești ce postez.
  Bye!

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: