Este universul o Hologramă?

14 Responses to Este universul o Hologramă?

  1. Teorii, multe teorii, dar nedemonstrabile din pacate. Words, words, „mai multe-s pe pamant si-n cer decat inchipuie filosofia”.

  2. Problema cu aceste teorii este ca, desi poate satisfac logica, nu satisfac setea de sens a omului. Daca aceste teorii sunt adevarate (desi nimeni nu poate demonstra asta), atunci viata umana asa cum o percepem noi, cu toate durerile, iubirile, bucuriile, suferintele ei, este o iluzie. Realitatea existentiala a vietii omenesti devine iluzorie, si asta este ceva ce pe mine personal nu ma satisface. Daca timpul este o iluzie, atunci tot ce percep eu este iluzie, chiar propria mea existenta constienta (constiinta fiind intrinsec legata de temporalitate) devine o iluzie. Nu e o perspectiva prea imbucuratoare.

  3. @Andrei, de ce crezi ca Universul iti datoreaza tie un scop ?
    Oricum,.. viata pe care o percepi tu din perspectiva teista e o iluzie .
    SI poate imi spui si mie care e scopul universului din perspectiva crestina

  4. Universul nu-mi datoreaza nimic, dar Dumnezeu, daca exista, datoreaza niste raspunsuri.
    Nu am vorbit de viata din perspectiva teista, ci de viata asa cum e.
    Scopul universului din perspectiva crestina ar fi restaurarea lui, fiindca asa cum e acum nu pare sa poarte vreun sens intrinsec.

  5. cum ai scos din ecuatie posibilitatea unui creator care sa fi facut Universul din gresala, si sa nici nu stie ca existam , in cazul asta nu datoreaza nici o explicatie.

    sper ca intelegi puncul meu de vedere…

    nu inteleg de ce adevarul trebuie sa stea in urma binelui, in cazul asta in urma a ceea ce e cofortabil

    nu vad rostul acuazatiei „lipsei de sens”

  6. ge2oana says:

    Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaandrei a lui Voiculescu……

    Te srtrofoci mult sa pari ingenuu si novice….

    Faci eforturi mari, recunosc….

    Da´, tu stii deja , esti un dejavu !!

    Adica te-am mai vazut , ohohoooo, de mult m,ai demult !

    https://oxigen2.net/2010/11/10/anno-domini-01-ratiune-si-revelatie/comment-page-1/

    holograme ….https://oxigen2.net/2010/11/10/anno-domini-01-ratiune-si-revelatie/comment-page-1/

    https://danuttanase.wordpress.com/2010/07/30/cetatenii-iadului-primitivii-universului/

  7. Capu-Varzã says:

    Andrei Voiculescu says:

    „Problema cu aceste teorii este ca, desi poate satisfac logica, nu satisfac setea de sens a omului. Daca aceste teorii sunt adevarate (desi nimeni nu poate demonstra asta), atunci viata umana asa cum o percepem noi, cu toate durerile, iubirile, bucuriile, suferintele ei, este o iluzie. Realitatea existentiala a vietii omenesti devine iluzorie…”

    Iluzile exista din cauza limitei creierului uman de a percepe realitatea in mod corect. Asadar problema iluziei este in creier si nu felul in care e universul.
    Daca spatiul este intradevar holografic, asta nu schimba nu nimic realiteatea si nici scopul sau sensul vietii, tot ce schimba este modul in care gandim despre univers si viata. Sensul existentei poate fi gasit doar in stransa legatura cu adevarul stintific, altfel ramane odar o iluzie religioasa bazata pe o conceptie primitiva despre cosmos (care oricum nu mia face sens pentru mai nimeni, doar ca unii nu recunosc asta).
    Deci faptul ca lucrurile stau altfel decum ne-am imaginat, nu face ca sa fie mai putin reale, iar experienta vietii noaste ramane la fel de reala si cu sens chiar daca explicatia cum functioneaza are alte detalii tehnice.

  8. Capu-Varzã says:

    Partea relevanta a clipul ce l-am pus mai sus incepe de la minutul 3:08.

  9. Ianis says:

    @edcibinium
    Pentru ca ai amintit de paradoxul lui Zeno (ma refer acum la versiunea originala, cu Achile si testoasa), cred ca secretul lui consta in faptul ca deturneaza atentia intr-o directie gresita.
    Mai concret, ne face sa ne concentram prea mult asupra elementului „spatiu” desi, dupa parerea mea, secretul este ascuns in elementul „timp”.

    Spatiul de parcurs, de la start la finish, este finit (caci 1/2+1/4+1/8…=1, e o serie convergenta); daca Achile si testoasa isi pastreaza viteza constanta paradoxul nu mai functioneaza. Doar in conditiile unui timp infinit (si schimbari continue de viteze), se pot parcurge portiuni infinite in interiorul acestui „1”

  10. Ianis says:

    @edcibinium
    Referitor la dimensiunea universului, din pacate nu putem vedea pana la limita orizontului de evenimente. Suntem limitati la „sfera Hubble”+ „orizontul de particule”. Traim intr-o pestera si nu doar ca nu vom vedea vreodata dincolo de ea dar nici macar nu putem vedea pestera in intregime 🙂

    Despre sfera Hubble si orizontul de particule

  11. Capu-Varzã says:

    Apropo de elementul „timp”, unii incearca sa gandeasca situatia din alte perspective: In Defense of the Reality of Time

  12. John Narada says:

    Teorii peste teorii … oamenii de stiinta din toate timpurile au folosit si folosesc pentru cercetare apartura … instrumentele … care le au la dispozitie; pentru universul macroscopic, apartul principal este telescopul … iar pentru universul microscopic, aparatul principal este microscopul; cu cat aceste „aparate” sunt mai perfectionate … cu atat se a afla mai mult despre „obiectul” studiat; problema care insa apare in permanenta este aceea ca … oricat de „avansate” ar fi aceste „aparate” de studiu (telescop, microscop … etc) … este imposibil sa ajungi pana la „capat”. Si atunci, ce e de facut? Alternativa (de a afla raspunsurile referitoare la univers, viata, spatiu, timp … etc) este data de oamenii „intelepti” (fie Isus, fie Buddha, fie Patanjali, Vyasa, Valmiki, Agastyiar, Bogar, Thirumular, Nandi … lista este f lunga): Deschiderea celui de „al treilea ochi” situat in „Ajna” Chackra (intre cele doua sprancene) prin intrarea in „Nirvikalpa Samadhi” sau „Nirvana”, mai simplu. Aceasta metoda ofera 100% rapunsuri cristaline la toate intrebarile legate de univers, structura, timp, spatiu, viata, existenta, scop … etc.

  13. Ianis says:

    Raspunsurile cristaline depind de procentul de alcool din pahar

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: