Scrisoare deschisă către damele din bordel care au semnat o scrisoare deschisa in sprijinul lui Madame

Este 4 Iulie într-o America în care scanteile Declarației de Independență au fost înlocuite cu bucuria vulgară a focurilor de artificii. America pe care am căutat-o nu mai există. A fost ingropata împreună cu intelectualii ei, “dead white men”, și visez uneori la o Românie care nu mai există. O Românie în care dead white men, printre care mulți români, m-au luat de mână și m-au invatat sa merg. În America, intelectualul e mort și, în România, ca sa folosesc un cuvânt favorit al pastorului Iacob Coman, a ajuns curvă.

Suntem o biserica americană, adică o biserica anti intelectuală, și suntem români. Stalin citat de Djilas, 1962, romanii nu sunt o națiune ci o “meserie”. Iertati-mi întrebarea: sunteți curve?

Pastorul Iacob coman este o curvă cu clientela mai mare decat alte curve. Invidia e naturală.

Ce este un intelectual? Socrate și Iisus (fără trei doctorate) vin in minte. Urmează astronomul, matematicianul și poetul persan Omar Khayam (secolul al XII), al cărui Rubaiyat a îngrozit autoritățile islamice ale vremii și ar ingrozii orice creștin conservator din timpul nostru. Lista e lungă. Vreau sa spun ca orice intelectual a fost și este un eretic. Sunteti eretici? Ma indoiesc.

Teologic, filosofic, și, mai ales, științific, nu sunt de acord cu pastorul Coman. Însă, ca intelectual, (iertați-mi pretenția fără titluri academice), ultimul lucru pe care l-aș face (în idiom Coman) ar fi sa imi desfac picioarele in fata Uniunii.

Cand pastorul iacob Coman a devenit o nouă stea pictată pe tavanul bisericii am fost îngrijorat de declarația lui ca orice sintagma biblica nu trebuie judecata într-un anumit context pentru ca tot ce spune Dumnezeu este un absolut. Ca intelectuali, presupun că înțelegeți faptul ca cuvintele nu se raportează la lucruri ci la concepte și ca conceptele sunt imagini mentale ale experienței umane. Presupun deasemenea ca intelegeti ca orice concept este un construct cultural istoric. Probabil cunoasteti și afirmația profetesei ca “Biblia nu reprezinta modul de gandire si exprimare a lui Dumnezeu”. Însă cand mi-am exprimat îngrijorarea m-ați considerat liberal și relativist.

Cand Coman si-a justificat expresiile pornografice cu argumentul ca sunt de sorginte biblice ati amutit. Ați strecurat tantarul liberal și ați înghițit camila vulgarității sexuale.

V-am explicat că Daniel 11 descrie istoria războaielor siriene pana la profanarea templu de către Antioh Epifanul, că viziunile din capitolele 7-9 reprezinta acelas lucru, ca Daniel 11 de la versetul 36 reprezinta poriectia fantezista a culminarii acestei istorii, și că autorul lui Daniel nu înțelegea că Roma reprezenta mai mult decat “niște corabii din Chitim”. Ca intelectuali, puteti verifica argumentele. Ați preferat răspunsul din autoritate. Apoi a venit Coman cu paradigma dispensationalista si vederile geo-politice ale celor pe care Daniel îi numește “o ceată de derbedei” și v-ați trezit că istoricismul secolului XVII nu rezista în fata derbedeismului evanghlico-geo-politic din secolul XXI. Însă ați spus: mai bine derbedeu decat istorico-critic.

Când Coman a canonizat sexul oral a adus iarasi argumentul inerantist dar și cel din design inteligent, pe care il sustineti. Dacă Dumnezeu ne-a dat tesutul epitelial la ambele capete a facut-o cu un scop. Idea ca, în evolutie, organul reproducator a coborat de la gura la cloaca și apoi la organele specializate ale mamiferelor, care se poate vedea în lumea vie de la burete la om, și este bine documentată în genetica evolutionara și în raportul fosilelor, vi s-a părut eretica pentru ca contrazice inerantismul lui Coman pe care îl acceptati implicit deși îl respingeți cu jumătate de gură.

Luther v-a spus de cinci secole că, deși zecimea poate fi acceptata pragmatic, a da zecime unui pastor considerand principiul vechi-testamentar înseamnă ca acel pastor este mijlocitor între om și Dumnezeu. Ei bine, Coman s-a declarat explicit mijlocitor, adică preot, a introdus teologia sacramentala în comuniune, a jucat cartea persecuție, și voi nu aveți răspuns pentru ca, implicit, ați încurajat aceste vederi la membrii bisericii. Mai mult, ați reinventat tologia indulgențelor în care banii sunt canal al harului și colecta este un sacrament. Sacramentul lui Iuda. Apoi v-ati suparat cand Coman a spus ca zecimea este a lui sa o manance ca fii lui Eli și cand a apelat la complexul persecutiei facandu-se martir pentru teologia sacramentala, care a facut atatea victime în timpul ciumei medievale. Nu aveti argument pentru ca ati incurajat superstitii medievale într-o biserica pretinsă protestantă și ati cultivat complexul persecutiei.

Lista este mai lungă dar mă opresc aici. Intelectualitatile voastre l-au creat pe “intelectualul” Coman. Doctor Frankenstein vrea sa omoare monstrul pe care l-a creat dar e prea tarziu. Cineva trebuia sa secere ce a semănat. Vorba profetului favorit al lui Laiu, secerati furtuna.

86 Responses to Scrisoare deschisă către damele din bordel care au semnat o scrisoare deschisa in sprijinul lui Madame

 1. polihronu says:

  Toti sintem o mare familie.

 2. polihronu says:

  Mai aveti vreun dubiu ca Trump este Putin? Ca optiunea, oricum motivata, pentru Trump este un vot pentru imperiul crestin, pentru a treia Roma?

 3. polihronu says:

  Apropo, Edi! U made my day. Metafora din titlu e perfecta. As vrea sa-mi fi trecut mie prin cap 🙂

 4. Holy shhhh…ining light. Dupa ML suntem image of the beast in full. Auzi domle, monumentul dizidentilor persecutati inaugurat de Putin. A venit Apocalips 13 si noi nu suntem sigilati. Translatorul are o fata ca in filmele de spionaj sovietice din copilaria mea. Holy shhh…

  Good to make your day.

 5. polihronu says:

  Niste reflectii contemporane cu clipul si poza de mai sus.

 6. Când Doamne am făcut noi toate aceste lucruri ??
  Oricum Edi,te întreb,ți la dat Domnu in mână in emisiunea aia,de ce nu l-ai demascat ?? I-ai apreciat sinceritatea când el numai sincer nu a fost vreodată !! L-ai avut și pe Lăiu pe mână pe la Jesus Market,l-ai avut pe Nicu Butoi,pe papagalul de George Doca,pe cine nu???!! De ce nu i-ai demascat ? De ce nu le-ai spus in direct că sunt niște pui de năparci care înconjoară marea și pământul …..
  Am fost odată in Ann Arbor cu o ocazie și era Nicu Butoi pe acolo! In jurul lui se adunaseră câțiva păstorasi tineri iar el li se lăuda cât are de muncă anul acela ! Că l-au chemat din țară pentru nu știu câte zeci de evanghelizari ,că nu știe cum să se mai împartă că ha ha ha că hi hi hi … Ăia tineri stăteau cu gura deschisă și mâinile in buzunarele goale,visau cu ochii deschiși să ajungă și ei intr-o zi așa actori mari și solicitări in tot felul de roluri !! Și cum se dădea Butoi așa rotund acolo cu specificul lui de homosexual libidinos ,l-am întrebat de ce nu mai dă din ele și la alții de exemplu lui Edi Constantinescu că ii prieten și tocmai a fost dat afară . Ce a urmat nu mai spun că nu are rost !!
  Oare Nicușor va cădea și el vreodată ?

 7. polihronu says:

  BLT,

  Nu homosexualitatea ar fi problema, ci reprimarea ei, mai ales la un lup moralist (nu stiu nimic despre preferintele sexuale ale lui NB, stiu sigur ca exista si heterosexuali onctuosi si coplesiti de propria glorie).

 8. Nu spun că NB e homesexual ci doar că pare!! Și nu asta ar fi problema ci libidoșenia !!! Gloria intr-o subcultura ca cea adventă nu cred ca poate satisface pe cineva !! Dacă ăștia ar fi fost cu o secundă mai deștepți păcăleau oamenii in alte cadre mult mai profitabile!!

 9. polihronu says:

  Sint si adventisti destepti. Mihai Gidea, de pilda 🙂

 10. De ce mă ispitești Satană?

 11. ibrian says:

  Daca tot zicea candva bufonul ca Edi dribleaza in careu, acum el i-a facut pe fundasi sa se dea cap in cap, dandu-le doar un jet. Acest „jet” este fireste livresc, Camus spunea ca ii place sa scrie la primul jet.

  Cu un aspect nu sunt de acord, cu miza pusa pe sinceritatea hermeneutica a bufonului. Eu nu cred ca el sustine un non-contextualism fundamentalist, el sustine cu precizie ce convine interesului lui … era sa zic – de parvenit in lumea literelor, dar e un parvenit esuat, ca nici inamicul marii controverse nu a auzit de bufon, oricat ar fi citit. Bufonul nu e dispensationalist, e doar, daca tot scriem pe o pagina zizekiana, oportunist reactionar.

  Exista si un alt aspect complet in afara spiritului AZS intre fundasii din care. Sunt sigur ca spiritul de separationsim cultural i-ar fi facut pe pionieri (si pe unul ca Froom, sa zicem) sa se oripileze de cautarea adecvarii etichetei de intelectual – fix dupa spiritul vanitatii lumesti. Cred ca Edi isi da seama ca bufonul, daca nu il va ingora, ii va spune direct ca la cate doctorate (de mucava) are, nici nu se coboara sa dicute cu el. (Deja bufonul zice ad nasueam asta tuturor). Bine, aici Edi e intr-o pozitie ingrata, deoarece daca face vreo referire la mafia diplomelor AZS via Bratosin, poate avem si alte victime (dlietante) colaterale, precum Petrof.

  E pentru public amuzant sa vezi cum revivalisti „nascuti din nou” ajung sa se injure fix de mama, tata, frati, etc… Ma intreb: cum era daca nu erau nascuti de Sus?

 12. polihronu says:

  Si da, ca sa nu fim acuzati de partialitate, rubaiyat e un plural (deci „ale cărui Rubaiyat au îngrozit…”). E drept ca in romana „rubaiat” e acceptat ca singular, dar – pentru ca trimiterea e la intreaga colectie, nu la vreun catren anume – atunci se impunea „ale cărui Rubaiate au îngrozit…” 🙂

 13. Deci Coman e curva lui Bența,Darvasan a lui Maurer,Mihai Gâdea a lui Voiculescu,Butoi a lui Tampa ,care mai e?

 14. Bogdan Vodita says:

  Momentul a picat cum nu se poate mai rau pt sistem. Dupa cateva luni de biserici inchise (pandemie), deci gol in pusculita zeciuielii, se anunta un cutremur, o ruptura, in care cel putin o mie sau mai mult de membrii cotizanti, vor vira dupa idolul lor (caruia ii vor si vira constiinciosi zeciuiala levitic-sacerdotala, pe care acesta si-o revendica de jure). Oricum se va sfarsi scandalul, va fi o pierdere pt adv-simul romanesc contemporan (macinat si asa de multe disensiuni mocnite). Majoritatea simpatizantilor lui, o fac din spirit de fronda antisistem. Frustarea e mare printre membrii de rand din mediul rural sau din orasele mici, unde pastorul e o figura de invidiat, fiind exponentul unui midl class atat de slab reprezentat acolo…

 15. The Dude says:

  Probabil pentru ca am facut imensa greseala sa bag un ochi pe fâsul asta intelectual cu comani, lai, mi-a intrat in feed si zimmer frame-ul lui edi constantinescu… Si ce ziceam.., a, m-a apucat asa, un soi de tristete nostalgica. Ca apropo de curva, fara nicio legatura, mi-am adus aminte de „…veniet tacito curva senecta pede”. Citind toate scrisorile astea, parca ma uit la ultimele filme-ale lu’ Stalone, cand mai sa-si dea duhu dupa doi pumni la antrenament. Aide noi, suntem niste cotorogi.. :)))

 16. polihronu says:

  iam veniet tacito curva senecta pede
  aut mare remigiis aut vomere findite terras

  Problema nu e ca v-a prins curva senecta din urma – ni se intimpla tuturor. Problema e ca unii dintre voi n-ati avut niciodata coaie sa spargeti valul. Sau, cum spunea un alt membru al augustei trinitati poetice, sa prindeti zeul de coaie.

 17. The Dude says:

  Polihroane, pe undeva gand in gand, chiar am vrut sa comentez pe undeva, desi ce m-a facut sa ma abtin a fost tocmai simtul ridicolului cauzat de ce ziceai tu, lipsa de coaie din tinerete. Dar ce zic, daca e sa ne uitam nitel la ea cu mintea de atunci, cauza n-a fost 100% disfunctia sexuala. Da’ unde ramasesem…, asa; voiam sa scriu fix along the lines că Iacob Coman e un soi de „The Joker”, dar si mai trist si mai retrograd si cu putina minte. Mi-a venit in minte replica din Batman „some men aren’t looking for anything logical.. Some men just want to watch the world burn.” Si cand vezi pe fata lui Coman dezamagirea perpetua ca in ciuda scremerilor vadit muncite, nu-i reuseste superputerea sa pogoare foc din cer, si dezamagirea de dupa, intelegi plotul filmului.

  Acum insa mi-am pus deoparte un sfert de ora sa inteleg cu Google Search ce a scris userul Ibrian mai sus, ca pare f. interesant si documentat. Asta sigur nu-i adventist. Edi e all over the place, ca de obicei, insa macar inteleg ce zice. Cotorogii think alike.. :)))

 18. polihronu says:

  Welcome back to the good old days that never were 🙂

 19. The Dude says:

  Back? F%^ that dude, ma cuprinde vorb-aia, o „tristete iremediabila”. E ca cand iti moare o ruda enervanta da’ apropiata. Iti pare totusi rau ca nu ai petrecut mai mult timp cu omu’, ca poate il intelegeai mai bine, in timp ce te si oftici nitel si ca nu ti-a lasat nimic mostenire si ti se face si nitel foame.

  L-a ajuns curva si pe Moricone. RIP. O sa regret etern ca nu m-am indurat de bani sa ma duc sa-l vad. Da’ si scump saracia… Nu s-a gandit si el ca ar vrea si alti bosorogi sa-l vada..

 20. polihronu says:

  „L-a ajuns curva”

  Curva („cocosata”) e doar adjectivul lui Ovid. Moartea nu e decit o baba (senecta) inofensiva 🙂

 21. Polihornule,ești mare om de cultură!! Câte doctorate ai?

 22. polihronu says:

  Fara numar, fara numar.

 23. polihronu says:

  Vorba ta: de ce ma ispitesti, satana? 🙂 Ghici cine a scris aranjamentul asta.

 24. Revin la Garcea “uite ce fețe de oameni deștepți “
  Nu știu cine a scris,probabil Stephen Hawking .
  Marius Stănescu e un oltean enervant !!

 25. polihronu says:

  :)) Si cind te gindesti ca am fost si eu unul dintre ei. Ca toti oltenii, nu? 🙂

  Apropo, asta era una dintre muzicile favorite ale lui Hawking.

 26. Niciodată nu mi-au plăcut exprimările astea artistice in biserică! Frunzăraie !
  Ești și tu printre ei,a?! Care ești ? Stanescu ce mai face? A reușit să îl impresioneze pe Mihai Gâdea și să obțină un post pe la Antene ?

 27. polihronu says:

  Am fost. M-am retras prin 2004. Nu ma intreba ca nu stiu.

  Eu as prefera ca bisericile sa fie doar sali de concert 🙂

 28. polihronu says:

  M-au tachinat si altii in trecut.

 29. ge2oana says:

  Si cand v.a zis geoana ,cu poze si argumente, vis a vis de curve batrane si jegoase&libidinoase, iar ati zis ca geoana il are pe dracu´ de aliat….

  Deja mi.e greata, adica de muuuuult mi.e greata de curve ca voi.
  Is cam obosita de timp sa va mai doresc sa va ia dracu´…..oricum ala e sefu vostru care va da ghies si bani….

  Asa ca , impersonal , la fel ca la niste curve, va doresc asta….

 30. polihronu says:

  Sintem toti, chiar si tu, ge2, pedico pedicatus.

 31. ge2oana says:

  Exact cum zici, Poli, bucatica de carne de kkt suntem cu totii….
  Doar ca unii NU s.au vandut pe bani, dimpotriva , au dat bani la golani si curve , in numele domnului ca niste fraieri ce sunt….

  Daca nu tii cont de ast detaliu….
  Vorghim borsh si digiaba.

  Da´ io cred ca TU stii si intelegi,si ca de departe vaz ca nu esti inchis la minte cu cheia franceza .

  Dimpotriva !!!
  Asa ca, Poli, stii tu, de la geoana, o ceva oleaca ,mai deoparte, de afect !!

 32. dysangeliumm says:

  Elitele sistemului religios au mintit oamenii, au inselat, prostit, constrans, despartit, au falsificat istoria, au cenzurat cunoasterea, au falsificat documente, au fraudat alegeri, au ucis, au jefuit. De aceea cei care ies din aceasta mizerie sunt indreptatiti sa pretinda compensatii , compensatii pentru durere si suferinta. Compensatii pentru starea de voma. Am obosit de cata ura mi-au produs.

 33. ge2oana says:

  Da, dys…
  Cam tot aia zic si si eu, am obosit de ura ….
  Nu ca n.as avea dreptate, noooo….doar ca mi s.a facut lehamite de atat zis ,zis degeaba.
  Ma iau dracii de la burta cand aud ca ….vai ce vulgaritate….vai ce cuvinte…vai ,vai, vai….

  Aaa, da´ !?

  Da´ la ce si cum ….nimica de….. vai !?

 34. polihronu says:

  „de afect”

  Si eu cred ca dumnezeu prefera – de la leagan la cosciug – lemnul si spatiile mici.

 35. daimonel says:

  Intelectualii laici si Lăici…
  Patriarhul neincoronat al Bazs din Ro,semipastorul ,semiprofesorul si semidoctorul in teologie Fl L locuieste pe muntele Cernica-acest Sinai de Romanica si coboara periodic in mijlocul poporului sau ales ,tinand la subsuara tablele cate unei solii-pentru tineret sau batranet, dupa cum se cere…
  De data asta a chemat la sine pe “intelectualii laici” pentru a l evacua din scena pe un confrate care sare calul …si o face de oaie!
  Cine sunt acesti intelectuali pe care vrea sa i adune ,la chemarea din shofarul sau ,Fl L?
  In primul rand “laic “este un termen impropriu pentru o confesiune evanghelica in care se sustine preotia universala ,cea speciala fiind abolita,nu?
  Dar ,asa cum fac de obicei,teologii azs condamna doar la altii ceea ce ei insisi practica-separarea membrilor in laici si cler!
  Apoi , ar mai fi de lamurit cateva lucruri :
  -din sintagma IL ,rezulta ca exista si intelectuali printre clerici ,sau clericii sunt, toti ,intelectuali?…
  -“intelectual” e un termen apreciativ ,o supercalitate pe care o au unii membri si care le da o credibilitate suplimentara in Bazs?…
  -intelectualii laici ar fi un fel de garda pretoriana chemata in ajutor in momentele de pericol iminent?…
  -acesti intelectuali azs,obligatoriu “laici”, cine sunt ei,de unde au aparut, cum au evoluat in ultima suta (era sa zic de milioane )de ani si incotro se indreapta ?…

  Ca sa dau un final acestui comentariu as zice ca acesti “intelectuali laici” nu sunt nici una ,nici alta…
  Ca sa fii intelectual ai nevoie se curajul si libertatea gandirii critice ,iar ca sa fii laic ai nevoie sa te eliberezi de sub tutela bisericii si mai ales a slujitorilor ei !
  Pentru semnatarii acestei scrisori cel mai definitoriu aspect ramane acela ca sunt Lăici ,adica in siajul unui pseudointelectual…

 36. The Dude says:

  „Vorghim borsh si digiaba.” BASARABIA E ROMANIA!

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: